Ozarin rekreativni tek Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
08. 07. 2013
 Spoštovani!

Verjamemo, da se boste odzvali našemu povabilu in se z nami družili na OZARINEM REKREATIVNEM TEKU 13. julija 2013, na Bledu, od 18. ure naprej.
S svojo prisotnostjo nas bo počastil tudi predsednik Republike Slovenija gospod Borut Pahor.

 Negativnih stereotipov o duševnih motnjah in ljudeh, ki se z njimi soočajo, je ogromno. Le-ti praviloma prerastejo v predsodke, pravpredsodki pa se najpogosteje odražajo v diskriminaciji oseb z duševnimi motnjami, ki pa jim veliko bolj, kot bolezen sama, onemogočavključitev v družbeno in delovno okolje. V društvu OZARA Slovenija v ta namen že več let organiziramo različne dogodke, s katerimiželimo slovenski javnosti posredovati resnična dejstva o duševnih motnjah, s tem pa preprečiti nadaljnjo socialno izključevanje in marginalizacijo ljudi, ki zaradi njih trpijo. Poleg tega jim želimo sporočiti to, da lahko duševne motnje prizadenejo praktično vsakogar ter da lahko prav sami veliko postorijo za svoje dobro duševno zdravje.

Zato že tretje leto zapored v okviru ene izmed najodmevnejših slovenskih tekaških prireditev - Nočna 10ka, organiziramo Ozarin rekreativni tek, s katerim želimo slovensko javnost opozoriti na pomen telesne aktivnosti pri premagovanju blažjih duševnih motenj ter krepitvi duševnega zdravja. Tek poteka pod sloganom ZNOVA POHODIMO VIRE!, saj bodo na tekaški trasi postavljene posebne ovire, ki obiskovalce simbolično opozarjajo na številne prepreke, s katerimi se vsakodnevno srečujejo osebe z duševnimi motnjami. V veliko čast nam je, da je letos svojo udeležbo potrdil tudi predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor. Prav tako pa se veselimo druženja z znanimi Slovenkami in Slovenci, ki se bodo skupaj z nami podali na 1.200 metrov dolgo progo z ovirami.

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami