NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

PASTI ZAZNAVE Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
22. 10. 2012

naslovnica knjigeSVET DUŠEVNIH MOTENJ

Knjiga PASTI ZAZNAVE svet duševnih motenj iz zbirke Ventilator, avtorice Natalije Pavlič, je izšla oktobra 2012.

OPIS:

Svet psihiatrije je večini ljudi neznanka. Iz varnega fotelja normalnosti je privlačen. Tistim, ki zbolijo, in njihovim svojcem pa se običajno podre svet in včasih ne zmorejo in ne želijo spoznavati, kako nas lahko lastna čustva in misli prevarajo.

PASADENA Strah jih je in želijo samo nazaj v "normalno" življenje. Kako pri sebi ali svojih najbližjih sprejeti blažje ali hujše odklone od realnosti - od neke "normale"?

Zbirka zgodb s področja psihiatrije vas poskuša postaviti v kožo ljudi, ki so zboleli za katero od duševnih motenj. Za trenutek pogledate na svet skozi njihove oči. Približajo se vam s svojimi posebnimi darovi, omejitvami, strahovi in bolečinami. Spoznate potek zdravljenja in soočanja z realnostjo.

naslovnica Če sta vas presunila filma Čudoviti um in Črni labod, če ste brali Depresijo za telebane, Bipolarno motnjo za telebane ter Premagovanje ansioznosti za telebane in Kognitivno vedenjsko terapijo za telebane, potem so te zgodbe za vas. V njih bodo oboleli našli uteho, da jih nekdo razume, svojci globje razumevanje duševnih motenj, strokovni delavci pa človeško noto - dodatek svojemu strokovnemu znanju.

Lahko pa ste enostavno le radoveden človek, ki vas zanimajo ljudje in njihove edinstvene zgodbe porojene v drugačnosti. Ne morete si misliti, kaj vse se človeku lahko zgodi. Ta knjiga je tudi za vas.

Veste, ko nekaj bolje poznamo, ko na nek način poskušamo razumeti tudi bolj nenavadne stvari, izginejo predsodki, ki jih običajno pogojuje strah pred neznanim. Bolj bomo poznali svojo (in sosedovo) duševnost, bolj vestno jo bomo "pometali" in dopustili le dobremu in pozitivnemu, da ima besedo v našem telesu. Za duševno zdravje se je vredno potruditi.

 O avtorici:

Natalija Pavlič je srednja medicinska sestra zaposlena v Psihiatrični kliniki Ljubljana od leta 1996. Dela na odprtem oddelku, ki je namenjen predvsem pacientom s prvo psihozo. Ker s pacienti preživi veliko časa, ji to daje določen vpogled v njihove človeško bolezenske stiske.

S svojo precej številčno družino živi v okolici Kamnika. 

 

Osnovni podatki

založba: Založba Pasadena, d. o. o.
zbirka: Ventilator
jezik: slovenski jezik
vezava: broširano
število strani: 240
izid oktober 2012
ISBN 9789616661416
ISBN-13 9789616661416

 

 Knjigo lahko naročite preko spletne naročilnice. Prodajna cena knjige je 14,95 eur, založba Buča pa krije stroške poštnine v vrednosti 4 eur za vse, ki boste naročili preko naše spletne strani.

 


 

 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami