Javne podobe, skrite težave Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
04. 10. 2012
 Zamislite si, da samo za nekaj trenutkov doživite delček vsakdanjosti, ki vzbuja grozo … vsakdanjosti, v kateri se blodnje in halucinacije prepletajo z resničnostjo in otežujejo razumno presojo.Pridružite se nam ob svetovnem dnevu duševnega zdravja na Kongresnem trgu v Ljubljani, v sredo, 10. oktobra 2012, med 10. in 19. uro, in z edinstvenim multimedijskim simulatorjem spoznajte svet blodenj in halucinacij.

Letošnji svetovni dan duševnega zdravja bodo v društvu Ozara Slovenija obeležili na nekoliko drugačen način. V sodelovanju z uglednim farmacevtskim podjetjem Janssen jim je namreč uspelo urediti vse potrebno za prihod edinstvenega multimedijskega simulatorja, ki skuša obiskovalcem prikazati doživljanje oseb s psihotičnimi motnjami, zlasti pa njihovo pozitivno simptomatiko – blodnje in halucinacije. Simulator je v bistvu prilagojen tovornjak, ki je opremljen z najnovejšo avdio-vizualno opremo. V Slovenijo so ga sicer pripeljali že leta 2006, prav zaradi izjemno velikega zanimanja pa so se odločili, da ga na ogled postavijo tudi letos.

Vabijo vas, da se jim v čim večjem številu pridružite na Kongresnem trgu v Ljubljani, v sredo, 10. oktobra 2012, med 10. in 19. uro, in s pomočjo simulatorja vstopite v svet blodenj in halucinacij ter spoznajte prave obraze duševnih motenj!

V neposredni bližini simulatorja bomo pripravili še razstavo portretov svetovno znanih osebnosti iz sveta filma, glasbe, politike…, ki so se tekom svojega življenja tudi sami spopadali z duševnimi motnjami in njihovimi zapleti.

Pokrovitelji prireditve so Mestna občina Ljubljana, Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v R Sloveniji ter podjetje Tam Tam d.o.o.

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami