NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Iz vrtinca depresije nazaj v sedanjost Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
01. 06. 2012
 Vljudno vabljeni na delavnico z naslovom "Iz vrtinca depresije nazaj v sedanjost", ki jo bo vodila Melita Košak, univ. dipl. psihologinja. Delavnica bo potekala v četrtek, 28.6.2012ob 17.00 uri v Ilirski Bistrici, v okviru skupine za samopomoč.

Predavanje bo potekalo v obliki delavnice, torej izkustveno. Osrednja tema bo čuječnost, ki je nepresojajoče zavedanje sedanjega trenutka. Ko smo čuječni, se zavedamo svojega trenutnega doživljanja odprto in sprejemajoče, ne da bi ga poskušali spremeniti ali mu ubežati. Predstavljeno bo, kako s pomočjo čuječnosti lahko vzpostavljamo drugačen odnos do lastnega doživljanja ter kako lahko tovrsten odnos deluje kot preventiva pri nastajanju depresivnih in anksioznih stanj. Namreč tudi številne raziskave kažejo, da ima takšen pristop do lastnega doživljanja pomembne pozitivne učinke na številnih področjih življenja, vključno z boljšim počutjem, zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnih občutij, izboljšanjem na področju partnerskih odnosov in večjo kvaliteto življenja nasploh. Poleg teoretičnega dela, boste spoznali tudi vaje čuječnosti.

O predavateljici:
Melita Košak, univ. dipl. psihologinja, je vodja projektov ter izvaja psihoterapijo na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje v Ljubljani. Je specializantka iz transakcijsko-analitične psihoterapije. V okviru Bangor University, Velika Britanija se je izobraževala iz Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Organizira na čuječnost usmerjene programe: program Celostno obvladovanje stresa in Preventivni program za preprečevanje depresije ter vodi skupine, ki so vključene v program.
 
< Nazaj   Naprej >
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami