Prva stran arrow Teden možganov
Teden Možganov
Članki in drugi prispevki s Tedna možganov.

Teden možganov 2015 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
08. 03. 2015
 Zakulisje pogleda

S širokimi zenicami drug drugemu strmiva v oči. Vid nama omogoča, da brez besed z obraznih izrazov prebereva, katero čustvo ta trenutek doživlja drugi. Resnično, drug drugemu gledava v dušo.

Preberite več...
 
Teden možganov 2011 Natisni E-pošta
Teden možganov 2010
Vpisal: Lost   
09. 03. 2011

ImageTrening možganov

V letu 2011 SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, že osmo leto organizira in koordinira aktivnosti ob mednarodnem tednu možganov. Kot prejšnja leta se bodo tudi tokrat v Ljubljani in širom Slovenije v tretjem tednu (14. do 20.) marca zvrstile številne aktivnosti. Z osrednjo temo “Trening možganov”, bomo to leto posebno pozornost posvetili spoznanjem o zmožnostih, omejitvah in izzivih urjenja možganov, njihovega ojačevanja ter rehabilitacije in spodbujanja okrevanja po poškodbah in boleznih.

Preberite več...
 
Teden možganov 2010: Natisni E-pošta
Teden možganov 2010
Vpisal: Hister Caprae   
08. 03. 2010

Teden možganov 2010Ljubezen, sreča, strast v možganih

Pred nami je sedmo leto aktivnosti ob mednarodnem tednu možganov v organizaciji SiNAPSE, Slovenskega društva za nevroznanost. Tudi tokrat pripravljamo številne aktivnosti, ki bodo v tretjem tednu marca (15. - 21. 3.) potekale širom Slovenije, to leto pod osrednjo temo "Ljubezen, sreča, strast v možganih".

Osrednji del programa bo potekal v Ljubljani. Vsak dan bomo v opoldanskih urah najprej gostovali v Kinoteki na Miklošičevi 38, kjer bomo tematske filme spremili s kratkimi komentarji nevroznanstvenikov in / ali drugih vabljenih gostov. V zgodnjem popoldnevu bodo sledila predavanja in delavnice, ki bodo potekala v atriju Znanstveno raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti na Novem trgu 2, zvečer pa se bomo ponovno srečali v Kinoteki ob novem filmu.

Preberite več...
 
Teden možganov 2009 Natisni E-pošta
Teden možganov 2009
Vpisal: Hister Caprae   
14. 03. 2009
Teden možganovMednarodni Teden možganov v Sloveniji bo letos izpeljan že šestič. SiNAPSA vabi vse, ki jih možgani zanimajo in bi se z njimi radi spoznali skozi dejavnosti in dogodke, ki jih organiziramo, da se nam pridružijo na predavanjih, na ogledih filmov, ki se nanašajo na delovanje možganov v zdravju in bolezni in na mnogih spremljevalnih dogodkih v Ljubljani in po vsej Sloveniji.

Vabimo vas tudi, da v vrtcih, po šolah in na drugih ustanovah organizirate aktivnosti, kjer bo osrednja tema povezana z možgani: od ustvarjalnih delavnic do predavanj na teme povezane z možgani. Pri tem vam lahko pomagajo informacije na naših spletnih straneh, ki se bodo v prihodnjih tednih obnavljale in širile (Možganska delavnica, Možgani kot na dlani). Če pa želite, da vam pomagamo še bolj neposredno, lahko povabite na obisk nevroznanstvenika, ki bo po predhodnem dogovoru pri vas izpeljal kratko predavanje in/ali prispeval k uspehu kakšne ustvarjalne delavnice.

Preberite več...
 
Ko napade panika Natisni E-pošta
Teden možganov 2008
Vpisal: Hister Caprae   
14. 03. 2008
Image Diaprojekcija "Ko napade panika - anksioznost ali tesnoba" s Tedna možganov 2008.
Avtorica:  dr. Bojana Avguštin,
dr. med.
Ogled diaprojekcije -Image


 
Vedenjsko kognitivna terapija (VKT) Natisni E-pošta
Teden možganov 2008
Vpisal: Hister Caprae   
14. 03. 2008
Image Diaprojekcija "Vedenjsko kognitivna terapija (VKT) anksioznih in depresivnih motenj" s Tedna možganov 2008.
Avtorica:  Doris Adamčič Pavlovič,
spec. klin. psih..
Ogled diaprojekcije -Image


 
Teden možganov 2008 Natisni E-pošta
Teden možganov 2008
Vpisal: Hister Caprae   
25. 02. 2008

ImageVabljeni na letošnji Teden možganov, izvrsten informacijski dogodek, ki vsako leto skrbi za ozaveščanje laične in strokovne javnosti o dosežkih in pomenu nevroznanstvenih raziskav. Tudi naše Društvo DAM bo letos že drugič sodelovalo pri tem odličnem dogodku. Smo namreč soorganizatorji ponedeljkovega dneva, ki je posvečen prav anksioznim motnjam.

Tedna možganov se lahko brezplačno udeleži čisto vsak, teme so izredno zanimive in aktualne, za mnoge od nas pa tudi koristne. (Za več informacij kliknite "Preberite več")

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 Naprej > Konec >>

Rezultati 8 - 14 od 14
© 2005 - 2023 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami