Prva stran arrow Teden možganov
Teden Možganov
Članki in drugi prispevki s Tedna možganov.

Teden možganov 2024: Greva na samo? Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
06. 03. 2024
 Leto je naokoli in ponovno vas vabimo na celotedenski dogodek Teden možganov, ki bo tokrat potekal med 11. in 15. marcem 2024 z naslovom Greva na samo?. Teden bomo začeli z raziskovanjem ljubezni in kaj se pri tem dogaja v možganih živali in ljudi.

Preberite več...
 
Teden možganov 2023 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
12. 03. 2023
 Na letošnjem Tednu možganov bomo možgane spoznavali skozi prizmo jezika. Jezikovno izražanje predstavlja del našega vsakdana. Preko svojevrstnih možganskih mehanizmov, ki botrujejo našemu preoblikovanju misli v zvočno obliko, lahko opazujemo, kako jezik zrcali načine našega razumevanja sveta.
Preberite več...
 
Teden možganov 2022 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
14. 03. 2022
 Vsak izmed nas je edinstven preplet telesnih in miselnih procesov. Brez telesa nas ni, pa vendar se včasih počutimo, da smo vanj ujeti. Spet druge dni nam omogoča občutke presežnosti in močnega ugodja, morda preveč poredko pa se ga enostavno zavedamo in smo hvaležni za vse, kar nam nudi. Kakšno vlogo ima telo pri procesih, za katere bi na prvi pogled rekli, da so zgolj psihološki? In kako naša duševnost vpliva na naše občutke utelešenosti? O teh in še o mnogih drugih vprašanjih bomo skupaj s strokovnjaki z različnih področij razmišljali na letošnjem Tednu možganov.
Preberite več...
 
Teden možganov 2021 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
25. 03. 2021
 Človek je kot socialno bitje vedno vpet v takšne ali drugačne odnose. Ljudje bivamo v vzajemni povezavi z drugimi – mi vplivamo nanje in oni vplivajo na nas, kar je dinamičen proces na več ravneh. Pri socialnih procesih sodelujejo številne možganske strukture in omrežja. Vas zanima, kako?

Preberite več...
 
Teden možganov 2019 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
12. 02. 2019
 Večina se nas zdrzne, ko slišimo besedo bolečina. Spomnimo se dneva, ko smo bili stari 7 let in smo si zlomili roko ali pa trenutka nepozornosti, zaradi katerega smo se ravno včeraj spet spekli pri kuhanju večerje. V tistem trenutku bi vsak prisegel, da o bolečini ve prav vse. A takoj, ko prvi val bolečine popusti, za seboj pusti prostor za vprašanja.
Preberite več...
 
Teden možganov 2018 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
12. 03. 2018
 Kaj so sanje? Čemu služijo? Zakaj moramo tretjino življenja prespati? S temi vprašanji se ubadamo že tisočletja in do nedavnega se je zdelo, da pri iskanju odgovorov nismo prav nič uspešni. Sodobna znanost nam prvič v zgodovini odstira tančice teh skrivnostnih fenomenov in skozi letošnji Teden možganov bomo predstavili najnovejša odkritja o sanjanju, sanjarjenju in spanju.
Preberite več...
 
Teden možganov 2017 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
02. 03. 2017
 Krizni novi svet

Začetek leta 2017 deluje precej distopično; po mnenju medijev nam grozijo migranti, razpad EU, globalno segrevanje, teroristi, tajkuni, strokovnjaki in še cela vrsta podobnih tegob. Družbene krize se zrcalijo v življenjih posameznikov, ki se vsakodnevno spopadamo z novimi skrbmi, anksioznostjo, depresivnostjo in novodobnimi odvistnostmi – od spleta, pornografije, socialnih omrežij, videoigric. Vendar, ali je kriza nujno nekaj slabega?

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 7 od 15
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami