Prva stran arrow Teden možganov
Teden Možganov
Članki in drugi prispevki s Tedna možganov.

Teden možganov 2019 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
12. 02. 2019
 Večina se nas zdrzne, ko slišimo besedo bolečina. Spomnimo se dneva, ko smo bili stari 7 let in smo si zlomili roko ali pa trenutka nepozornosti, zaradi katerega smo se ravno včeraj spet spekli pri kuhanju večerje. V tistem trenutku bi vsak prisegel, da o bolečini ve prav vse. A takoj, ko prvi val bolečine popusti, za seboj pusti prostor za vprašanja.
Preberite več...
 
Teden možganov 2018 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
12. 03. 2018
 Kaj so sanje? Čemu služijo? Zakaj moramo tretjino življenja prespati? S temi vprašanji se ubadamo že tisočletja in do nedavnega se je zdelo, da pri iskanju odgovorov nismo prav nič uspešni. Sodobna znanost nam prvič v zgodovini odstira tančice teh skrivnostnih fenomenov in skozi letošnji Teden možganov bomo predstavili najnovejša odkritja o sanjanju, sanjarjenju in spanju.
Preberite več...
 
Teden možganov 2017 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
02. 03. 2017
 Krizni novi svet

Začetek leta 2017 deluje precej distopično; po mnenju medijev nam grozijo migranti, razpad EU, globalno segrevanje, teroristi, tajkuni, strokovnjaki in še cela vrsta podobnih tegob. Družbene krize se zrcalijo v življenjih posameznikov, ki se vsakodnevno spopadamo z novimi skrbmi, anksioznostjo, depresivnostjo in novodobnimi odvistnostmi – od spleta, pornografije, socialnih omrežij, videoigric. Vendar, ali je kriza nujno nekaj slabega?

Preberite več...
 
Teden možganov 2016 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
05. 03. 2016
 Spektri nor(maln)osti

Kaj je nor(maln)o? Kdo je bolj »nor« oziroma »pri pameti«? Prva razlaga slovarja knjižnega jezika pravi, da je normalno tisto, kar se sklada z določenimi splošno veljavnimi zakonitostmi. Glede na to, da se bo Teden možganov letos odvil že trinajsto leto zapored, bi lahko rekli, da je to normalno. Toda v statistiki je normalnost enaka povprečju – in v tem smislu ne bi želeli, da je tokratni Teden možganov normalen. Tako kot vsak bo tudi ta poseben in edinstven.

Preberite več...
 
Teden možganov 2015 Natisni E-pošta
Teden možganov
Vpisal: Lost   
08. 03. 2015
 Zakulisje pogleda

S širokimi zenicami drug drugemu strmiva v oči. Vid nama omogoča, da brez besed z obraznih izrazov prebereva, katero čustvo ta trenutek doživlja drugi. Resnično, drug drugemu gledava v dušo.

Preberite več...
 
Teden možganov 2011 Natisni E-pošta
Teden možganov 2010
Vpisal: Lost   
09. 03. 2011

ImageTrening možganov

V letu 2011 SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, že osmo leto organizira in koordinira aktivnosti ob mednarodnem tednu možganov. Kot prejšnja leta se bodo tudi tokrat v Ljubljani in širom Slovenije v tretjem tednu (14. do 20.) marca zvrstile številne aktivnosti. Z osrednjo temo “Trening možganov”, bomo to leto posebno pozornost posvetili spoznanjem o zmožnostih, omejitvah in izzivih urjenja možganov, njihovega ojačevanja ter rehabilitacije in spodbujanja okrevanja po poškodbah in boleznih.

Preberite več...
 
Teden možganov 2010: Natisni E-pošta
Teden možganov 2010
Vpisal: Hister Caprae   
08. 03. 2010

Teden možganov 2010Ljubezen, sreča, strast v možganih

Pred nami je sedmo leto aktivnosti ob mednarodnem tednu možganov v organizaciji SiNAPSE, Slovenskega društva za nevroznanost. Tudi tokrat pripravljamo številne aktivnosti, ki bodo v tretjem tednu marca (15. - 21. 3.) potekale širom Slovenije, to leto pod osrednjo temo "Ljubezen, sreča, strast v možganih".

Osrednji del programa bo potekal v Ljubljani. Vsak dan bomo v opoldanskih urah najprej gostovali v Kinoteki na Miklošičevi 38, kjer bomo tematske filme spremili s kratkimi komentarji nevroznanstvenikov in / ali drugih vabljenih gostov. V zgodnjem popoldnevu bodo sledila predavanja in delavnice, ki bodo potekala v atriju Znanstveno raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti na Novem trgu 2, zvečer pa se bomo ponovno srečali v Kinoteki ob novem filmu.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 7 od 11
© 2005 - 2021 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami