Prva stran arrow Za destigmatizacijo
Za destigmatizacijo
Gibanje za destigmatizacijo duševnih bolezni in motenj Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
01. 02. 2007

ImageGibanje za destigmatizacijo duševnih bolezni in motenj si bo na vsakem koraku prizadevalo spremeniti zgodovinsko zakoreninjeno ožigosanost ljudi, ki trpimo zaradi duševne bolezni ali motnje. V naši družbi se o tem ljudje še vedno pogovarjajo šepetaje, duševna bolezen ali motnja je še vedno sramota, bolnik pa se mora poleg bolezni spopadati še z negativnimi impulzi iz okolja. Več o tem si lahko preberete v prispevku psihiatra dr. Jurija Bona iz Psihiatrične bolnišnice Begunje Destigmatizacija duševnih motenj , ki se s problemom stigme duševne bolezni in motenj ukvarja tudi znanstveno in strokovno. V celotnem prispevku, s klikom na preberi več spodaj, si oglejte seznam podpornikov in lahko tudi vi pošljete svoj podpis v podporo Gibanju za destigmacijo duševnih bolezni in motenj.
Zadnja sprememba ( 13. 11. 2007 )
Preberite več...
 
Spletna stran "Depra.si" Natisni E-pošta
Vpisal: DAMa   
20. 02. 2007
Članica Društva DAM in
avtorica knjige "Depra"
Renata Ažman
 
Predstavlja: Spletno stran www.depra.si
 
Oglejte si depro.si, kjer lahko tudi naročite knjigo "Depra", sporočite svoje odzive ali komentarje nanjo (pišite Renati na naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ) in preberete številne zanimive informacije o depresiji in destigmatizaciji duševnih motenj!
 
Vabljeni!
 
 
Vabilo na predstavitev knjige "Depra" Natisni E-pošta
Vpisal: DAMa   
01. 02. 2007
V A B I L O
Celjska Mohorjeva družba
in
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami

vabita na predstavitev knjige

Renata Ažman
DEPRA
 
Najnovejša knjiga avtorice, svobodne novinarke, je pričevanje o spopadanju
z depresijo – boleznijo našega razčlovečenega časa.
Predstavitev bo 5. februarja ob 11. uri
v Modrem salonu Grand Hotela Union na Miklošičevi 1 v Ljubljani.
 
Na predstavitvi, ki jo bo vodila Barbra Jermann, bodo poleg avtorice, predstavnikov založbe in Društva za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami, sodelovali še dr. Jožef Magdič, dr. Manca Košir in John Kare Pedersen. 
Dobrodošli!
Zadnja sprememba ( 01. 02. 2007 )
 
Destigmatizacija duševnih motenj Natisni E-pošta
Vpisal: DAMa   
03. 02. 2007

Imagedr. Jurij Bon
Psihiatrična bolnišnica Begunje

Ljudi, ki zbolijo za različnimi duševnimi motnjami, spremlja stigma že vso človeško zgodovino. Odnos družbe do njih je bil skozi obdobja različen, vedno pa bolj ali manj odklonilen. V moderni družbi je stigmatizacija vseh drugačnih ljudi, ne le duševnih bolnikov, v vsakdanjem pogovoru čedalje bolj nesprejemljiva, vendar se seli na bolj prikrite ravni in verjetno celo narašča. V zadnjih desetletjih lahko v svetu opažamo porast števila gibanj in društev bolnikov, ki se skušajo z združevanjem bolj odločno upreti stigmatizaciji in poskrbeti za upoštevanje svojih pravic in sprejemanje njihovih posebnosti v družbi.

Vzporedno s tem so vedno bolj aktivne tudi zdravstvene, socialne in nevladne organizacije, ki izvajajo različne programe destigmatizacije. Nekatere države imajo zdaj na področju duševnega zdravja sprejete nacionalne programe destigmatizacije in aktivno spodbujajo prizadete posameznike, da pristopijo k prizadevanjem za spremembo svojega položaja.

Zadnja sprememba ( 03. 02. 2007 )
Preberite več...
 
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami