NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Članki in novice
Novice in članki
'Pomembno je, da si preživel!' ni primerna tolažba človeka, ki je utrpel izgubo Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
06. 08. 2023
Številni ljudje so se v teh dneh znašli v nezavidljivem položaju, izguba imovine in domovanja velja za eno največjih psiholoških stisk pri posamezniku, psihološke travme aktualnih dogodkov ni za podcenjevati, pravi klinična psihologinja Ivna Bulić.
Preberite več...
 
Ali bo psihoterapija končno postala reguliran poklic? Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
19. 05. 2023
Sprejetje zakona o psihoterapiji in duševno zdravje sta med prednostnimi nalogami ministrstva za zdravje. Čeprav je zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan prejšnji petek spet napovedal sprejetje zakona do konca leta, stroka dvomi o tem.
Preberite več...
 
Festival duševnega zdravja Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
03. 05. 2023
 V letu 2023 je duševno zdravje visoko na prednostni lestvici na področju javnega zdravja v Sloveniji, pa tudi v ostalih državah članicah Evropske unije.Da bi prebivalkam in prebivalcem Slovenije približali področje duševnega zdravja in dvignili ozaveščenost o pomembnosti duševnega zdravja, ki je mnogo več kot zgolj odsotnost bolezni, pripravljamo prireditev, na kateri bodo obiskovalcem na voljo:
Preberite več...
 
"Izkazalo se je, da je stanje v Sloveniji mnogo hujše, kot se je mislilo!" Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
26. 03. 2023
 Minister za zdravje je ob začetku mandata zagotovil, da je vlada med svoje prioritete uvrstila tudi skrb za duševno zdravje. Dejal je, da bo v letu 2023 uredil vse, kar je nujno za izboljšanje dostopnosti do pomoči in za odpravo kršitev človekovih pravic na tem področju. S tem namenom je ministrstvo uvedlo Sektor za duševno zdravje in demenco, ki ga vodi naša sogovornica Mojca Zvezdana Dernovšek. "Stanje po covidu je mnogo hujše, kot se je mislilo prej," opozarja priznana psihiatrinja.

Preberite več...
 
'Za marsikaj nam mora biti ravno, če ne, nam bo samo še težje' Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
18. 02. 2023
 Kakšna bo moja prihodnost, je vprašanje, ki za otroke in mladostnike prav gotovo pomeni še dodaten stres in breme. Pojavlja se ob številnih obšolskih aktivnostih, pritiskih in dejstvu, da zadnje generacije mladostnikov otroštvo bolj kot na prostem, na primer na igriščih, preživljajo pred zasloni elektronskih naprav.
Preberite več...
 
"Negotovost nam vzbuja odpor, ker jo povezujemo z grožnjo. A neznano ni nujno nevarno." Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
30. 01. 2023
Ob srečanju z negotovostjo marsikdo pomisli: "Vseeno mi je, kaj bo, samo da vem." Profesor klinične psihologije Mark Freeston z univerze v Newcastlu pojasnjuje, da negotovost slabše prenašamo kot grožnjo, ker ne moremo opredeliti problema in ukrepati.
Preberite več...
 
"Prihodnost zdravljenja depresije sta timska obravnava in kombinacija terapij." Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
03. 11. 2022
"Depresija je ozdravljiva, mogoče jo je tudi preprečiti, predvsem pa je mogoče doseči, da se ne ponovi," zatrjuje psihiatrinja Mojca Zvezdana Dernovšek. Človek je zdrav, pravi, ko izgubi strah pred novo epizodo.
Preberite več...
 
"Na depresijo ne moremo gledati zgolj kot na napako v delovanju možganov." Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
30. 10. 2022
Ko pridejo dnevi, ko smo potrti, črnogledi in brezvoljni, običajno pravimo, da smo depresivni, a depresija kot duševna motnja je veliko več kot zgolj prehodno poslabšanje razpoloženja.
Preberite več...
 
Pri otrocih in mladostnikih se depresija lahko kaže nekoliko drugače kot pri odraslih Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
28. 10. 2022
Depresija je v zadnjih dveh letih po navedbah ZN-a postala vodilni vzrok za bolezni pri otrocih in mladostnikih. A depresija se pri njih kaže nekoliko drugače kot pri odraslih in njeni simptomi se velikokrat pripisujejo odraščanju.
Preberite več...
 
Duševno zdravje: "z izjemnim akcijskim načrtom" do čimprejšnje ureditve področja Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
13. 10. 2022
 Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je na posvetu ob svetovnem dnevu duševnega zdravja poudaril, da se Resolucija o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018–2028 uresničuje prepočasi: "Intenzivno si bomo prizadevali, da zadevo pospešimo."
Preberite več...
 
Svetovni dan duševnega zdravja: V tvoji besedi je pomoč. Odkrit pogovor lahko reši živjenje Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
09. 10. 2022
 Duševno zdravje je pomemben del našega zdravja, zato mu 10. oktobra z obeležitvijo Svetovnega dneva duševnega zdravja posvečamo posebno pozornost. Svetovna zdravstvena organizacija ob letošnjem opozarja na naraščajoče družbene in ekonomske neenakosti, dolgotrajne konflikte, nasilje in izredne razmere na področju javnega zdravja, ki vplivajo na celotno svetovno prebivalstvo, ogrožajo napredek in blaginjo.
Preberite več...
 
Mateja Mlakar: "Psihoterapija mi je dala vozniški izpit, od mene pa je odvisno, kako bom vozila." Natisni E-pošta
Iz medijev
Vpisal: Lost   
09. 10. 2022
 Mateji Mlakar je življenje vrsto let krojila anksiozno-depresivna motnja. Odkar je depresijo sprejela kot sopotnico, ki zna biti včasih zelo naporna, ji je precej lažje. Pazi pa, da je negativne misli znova ne povlečejo v spiralo obupa.
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 Naprej > Konec >>

Rezultati 25 - 36 od 1351
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami