majÄ
Druge motnje
Ekspert

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« dne: 06. Marec 2008, 11:22:03 » |
|
evo, sem odprla temo o sreÄanju, ki je potekalo vÄeraj v novih prostorih Ozare. tokrat je bilo na forumu praktiÄno niÄ govora o tem dotiÄnem sreÄanju predno se je zgodilo, nas je pa ton obvestil po mailih o sami zadevi.
sama sem bila na delavnici za bipolarno motnjo, ki je potekala istoÄasno in sem tako sreÄanje zamudila, sem pa bila prisotna na pijaÄi po sreÄanju.
Äe imate kakÅ¡ne posebne vtise, je tale tema namenjena temu, da o njih kaj veÄ poveste.
sama sem na delavnici za bipolarno motnjo spoznala kar nekaj novih ljudi in pobrala njihove kontakte, da jih obvestim o naslednjem sreÄanju kluba bipolarcev in so mnogi zainteresirani. pa tudi za forum sem jim povedala in bi bli zato vaÅ¡i vtisi za te nove Å¡e toliko bolj dragoceni.
ton, hvala, ker si se ubadal s tem, da si mi po telefonu Å¡e enkrat razložil pot, jaz se opraviÄujem, ampak tokrat sem vse pobrkljala, no naÅ¡li smo se pa le. hvala!
Maja
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
Vse, kar (pre)težko je, enkrat mine, vse kar boli poÄasi bledi, popolnoma vsak dan se na novo zaÄne in vsako trpljenje enkrat umre. Skozi boleÄino zraste tisto, kar vredno...
|
|
|
Daisy
Druge motnje
izkuÅ¡en Älan/ica

Niste povezani
|
 |
« Odgovori #1 dne: 06. Marec 2008, 11:30:25 » |
|
Tudi mene zanima, kako je bilo vÄeraj na sreÄanju.  Upam, da bo kdo kaj poroÄal.  Lep dan, Daisy
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
ton
Druge motnje
Nebojse Heroj

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #2 dne: 06. Marec 2008, 11:39:02 » |
|
Meni je bilo fino: zbralo se nas je kar precejÅ¡nje Å¡tevilo, predmet pogovora pa je bil zelo podoben kot navadno. Morda to komu ne ustreza, meni pa se zdi, da morda že s ponavljanjem 'stare lajne' o posameznikovih obÄutkih, delovanju zdravil in podobnem vsi skupaj delamo drobne korake v pravo smer. Konec koncev imamo takole enkrat meseÄno možnost, da se damo 'izmerit' kot na lekarniÅ¡ki meter in tehtnico, kako je z nami. Posebej vredno se mi je zdelo, kako se je po kaki uri dokaj prestraÅ¡enega Äemenja odprla naÅ¡a nova kolegica (ki pa smo jo dobro popadli v toÄki, kako nekomu paÄ mora zaupati, Äe misli kaj ozdraveti...). Malo mi je bilo žal, da sem že pred pijaÄko pobegnil na bazen, ampak sicer bi trening nadomeÅ¡Äal danes ob 6h zjutraj, tako pa sem že med plavanjem (kolikor se nisem boril za kisik) nekoliko premlel vtise s sreÄanja. MajÄ, ti si pa res hecna - to sva se lovila z mobiteli po Kodeljevem!
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
majÄ
Druge motnje
Ekspert

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #3 dne: 06. Marec 2008, 14:05:29 » |
|
Hehe, ton, Å¡e enkrat hvala! ton, ti lahko poÅ¡ljem kontakte novih bipolarcev, ki bi tudi želeli priti naslednjiÄ na sreÄanje? mam pa samo njihove telefonske. sem jih spoznala na delavnici za bp motnjo pri dernovÅ¡kovi. Bi ti poslala telefonske na privat, pa Äe bi se potem pozanimal Å¡e za maile - mi enostavni nismo uspeli takrat vseh teh informacij izmenjati, pa Å¡e tko je, da vsi niti nimajo mailov in raÄunalnika. ti lahko poÅ¡ljem telefonske teh naÅ¡ih novopeÄencev? Maja
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
Vse, kar (pre)težko je, enkrat mine, vse kar boli poÄasi bledi, popolnoma vsak dan se na novo zaÄne in vsako trpljenje enkrat umre. Skozi boleÄino zraste tisto, kar vredno...
|
|
|
ton
Druge motnje
Nebojse Heroj

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #4 dne: 06. Marec 2008, 14:14:22 » |
|
Ob dostavku, da so mi pojmi ala poÄenÄki, novopeÄenci in podobno silno neprisrÄni (poskusi se s tem identificirati v trgovini ali na busu), mi seveda poÅ¡lji. Bo vaÅ¡a delavnica do naslednjega sreÄanja že konÄana, da ne boste Å¡pricali Äesa pomembnejÅ¡ega?
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
majÄ
Druge motnje
Ekspert

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #5 dne: 06. Marec 2008, 15:25:15 » |
|
ajoj...meni je pa izraz sila simpatiÄen...sam noÄem drugim najedat, Äe jim je neprijeten...sory ton, pa tudi naslednjo temo sem tako naslovila  ton, delavnice Å¡e niso konÄane, ampak se bojim, da bom mela sama spet Å¡iht popoldan  pa da nam mogla pridet, zato sem kontakte pobrala zdaj. ti poÅ¡ljem na privat.
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
cuftica
Druge motnje
Nebojse Heroj

Niste povezani
|
 |
« Odgovori #6 dne: 23. Marec 2008, 11:17:27 » |
|
Glede na dolgoletno prakso z bipolarci sem ugotovila, da se delimo na dve skupini: tiste, ki najdemo pot ven iz tega sranja in tiste, ki kar nekaj bluzijo. Fajn bi bilo se malo usesti in narediti strategijo, kako pomagati tem, ki bluzijo. Fajn bi bilo, da bi se nam oni sami ob tem pridruzili in dali kaksen namig. Ste za?
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
majÄ
Druge motnje
Ekspert

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #7 dne: 23. Marec 2008, 17:13:57 » |
|
cufta in koga si po svoji presoji ti prištela v ena in koga v drugo skupino?
meni to mal smrdi, morda zato, ker ne razumem, kaj želiš povedati. mal razloži zadevo.
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
cuftica
Druge motnje
Nebojse Heroj

Niste povezani
|
 |
« Odgovori #8 dne: 01. April 2008, 16:02:50 » |
|
Bluzaci: Mislila sem ljudi, ki se po n-letih pri psihiatrih se vedno sprasujejo zakaj se to prav njim dogaja, ali so tablete prava resitev (pa jih malo jejo, malo pa ne), ki so ostali brez sluzb in pasejo ovce, ker je to vrnitev k naravi - te modele.
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
majÄ
Druge motnje
Ekspert

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #9 dne: 01. April 2008, 17:14:33 » |
|
Bluzaci: Mislila sem ljudi, ki se po n-letih pri psihiatrih se vedno sprasujejo zakaj se to prav njim dogaja, ali so tablete prava resitev (pa jih malo jejo, malo pa ne), ki so ostali brez sluzb in pasejo ovce, ker je to vrnitev k naravi - te modele.
ampak mislim, da je takih zelo malo, ane  konkretno vem za en sam primer, pa Å¡e tega poznam zgolj po opisu drugih. verjamem pa, da marsikoga zelo razoÄara. vsak mora postat strokovnjak za svoje življenje in da Äloveka si nista enaka. zato pa tud ni enostavnih receptov, ki bi vsepovsod delovali - sami se rabimo uÄit. brcnit kdaj v temo sicer sodi zraven...ampak...mislim, cuftica, da sem te zdej razumela. se vidimo jutri!  maja
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
Daisy
Druge motnje
izkuÅ¡en Älan/ica

Niste povezani
|
 |
« Odgovori #10 dne: 03. April 2008, 08:03:37 » |
|
Ojla! Kako je bilo vÄeraj na sreÄanju? Imamo kaj novih Älanov?  V priÄakovanju "poroÄila"  Daisy
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
vana
Druge motnje
izkuÅ¡en Älan/ica

Niste povezani
|
 |
« Odgovori #11 dne: 03. April 2008, 08:09:29 » |
|
Halo daisy, bilo nas je , mislim, 15. Nekaj ljudi nisem poznala in so nam predstavili svoje zgodbe. V glavnem smo klepetali, modrovali, skratka, lepo je bilo videti spet ljudi. Kje si se pa potepala? Potem smo šli na kavo, na kratko, Ton je spet letel na bazen, mi pa na vse strani. Lepo se imej! Vana
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
ton
Druge motnje
Nebojse Heroj

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #12 dne: 03. April 2008, 08:11:44 » |
|
Oja, snoÄi pa smo kar sejali. Bilo nas je kar lepo Å¡tevilo, debato sta vodili dve dami, ki sta bili simpatiÄno nekoliko viÅ¡je, parkrat smo morali mahniti po mizi, ker se je vsesploÅ¡no klepetalo - sicer pa prijeten Å¡Äebet kot zadnjih parkrat. Na afterju se nam je pridružila Å¡e Inja s kolegom iz bolniÅ¡nice, ampak sta morala hitro nazaj po zdravila. Kakih posebej zavezujoÄih sklepov, deklaracij in zakonov nismo sprejeli - ampak saj to tudi ni namen kluba.
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
Daisy
Druge motnje
izkuÅ¡en Älan/ica

Niste povezani
|
 |
« Odgovori #13 dne: 03. April 2008, 08:31:22 » |
|
Hvala za poroÄilo. Super, da ste se imeli fino  in da se pridno množimo  Vana, meni se sedaj sreÄanja križajo s psihoedukacijsko skupino, ki jo imam tudi ob sredah.  Upam, da bomo imeli tud kakÅ¡en piknik  ! ÄŒe ima kdo kakÅ¡no idejo, kje bi se lahko dobili, bom z veseljem pomagala pri organizaciji.  Lep dan, Daisy
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
majÄ
Druge motnje
Ekspert

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #14 dne: 04. April 2008, 10:04:47 » |
|
daisy, smo te pogreÅ¡ali, ja  kot Å¡e nekaj drugih... jest sem mela ob koncu moralca, ker sem bla mal zlo gor in nisem znala pravi Äas bit tiho. not gut. sama sem priÄakovala Å¡e veÄ novih iz zadnje delavnice, priÅ¡le pa sta dve od tam, pa priÅ¡li smo stari maÄki, pa priÅ¡li so Å¡e kateri, ki so bili vsaj meni nekoliko manj znani. tista ideja o samostojni spletni strani o bipolarni motnji zazaÄetek, predno se ustvari forum je bla za mnoge zanimiva - tudi za tiste, ki v tem podforumu ne sodelujejo in sliÅ¡ala sem že interes takega posameznika, da bi z veseljem sodeloval in celo bil pripravljen prevzeti kako vlogo moderatorja. mislim, da smo damovcem lahko hvaležni za ves ta Äas, ko nas sprejemajo pod svoje okrolje, da pa bo morda res napoÄil Äas, ko se bomo poÄasi osamosvojili. ne vem... bomo že  v bistvu kot boste želeli, tko pa bomo meli  ane  Maja
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
Daisy
Druge motnje
izkuÅ¡en Älan/ica

Niste povezani
|
 |
« Odgovori #15 dne: 08. Maj 2008, 08:54:28 » |
|
Ojla! Je bil kdo vÄeraj na sreÄanju?  Daisy
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
ton
Druge motnje
Nebojse Heroj

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #16 dne: 08. Maj 2008, 10:15:31 » |
|
Pozdrav (nisem vedel, da ta forum Å¡e živi, pa nisem gledal). VÄerajÅ¡nji zbor je bil kar zanimiv, posebej zato, ker je ob SaÅ¡u in meni uletela maltene cela zasedba zadnje delavnice pri DernovÅ¡kovi (vsi so seveda spraÅ¡evali po MajÄ in imel sem kratko predavanje o stomatoloÅ¡ki operativi...). Roman in SaÅ¡o sta nam spet prinesla par zapeÄenih izvodov filma Secret, ki na mojem raÄunalu znova ne dela, zato bom kot kaže za zmeraj prikrajÅ¡an za to napol mistiÄno izkuÅ¡njo. Po kaki uri smo se odloÄili za prestavitev pred Codelijev grad, kjer sicer tudi ni bilo prelestnega sonÄka, zato pa smo kar prijetno Äebljali. Sam sem odpeketal na bazen ravno v trenutku, ko so se spravljali nad pico... Nekako soglasno smo sprejeli odloÄitev, da junija namesto seanse organiziramo kar piknik, za dan smo doloÄili soboto, 14. (popoldne), par pa se nas je javilo, da preverimo morebitne lokacije, viÅ¡ino najemnine in razpoložljivost... K idejam in predlogom ste vabljene/i tudi vÄeraj odsotne/i BPji. Nekako do konca prihodnjega tedna naj bi bila lokacija detektirana in rezervirana, za komunikacijo pa uporabimo elektronsko poÅ¡to. Hough.
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
Daisy
Druge motnje
izkuÅ¡en Älan/ica

Niste povezani
|
 |
« Odgovori #17 dne: 08. Maj 2008, 10:29:45 » |
|
Ton, hvala za izÄrpno poroÄilo. Se že veselim piknika. Z idejami sem bolj slaba.  Se pa javim za pomožna dela, Äe potrebujete pomoÄ.  lp, Daisy
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
ton
Druge motnje
Nebojse Heroj

Niste povezani
Spol: 
|
 |
« Odgovori #18 dne: 08. Maj 2008, 10:41:01 » |
|
Ti samo rezerviraj termin - letos smo te moÄno pogreÅ¡ali.
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
BojÄi
Druge motnje
Ekspert

Niste povezani
|
 |
« Odgovori #19 dne: 08. Maj 2008, 13:00:56 » |
|
Daisy se javlja za pomožna dela, jaz pa za vratarja, ali pa varnostnika. Če bodo kakšne težave ali pretepi, bom udeleženca le objela, pa bo takoj spokojen mir. Ali se strinjate?LOL.
|
|
|
|
|
Prijavljen/a
|
|
|
|
|