Ne boj se - Portal Drutva DAM NE  BOJ  SE Ne boj se - Forum drutva DAM
Oglasni prostor
10. December 2016, 23:14:14 *
Dobrodošli, Gost. prijavite se ali se registrirajte.

Prijava z uporabniškim imenom, geslom, in dolžino časa prijave
Novice: 8. maja 2008 je bil ta Forum arhiviran. Omogočeno je le branje prispevkov. Začel je delovati nov Forum v katerega se lahko na novo registrirate in prijavite.

Lahko se registrirate tukaj -->>>


 
   Prva stran   Pomoč Išči Koledar Prijava Registriraj se  
Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
Avtor Tema: manična depresija / bipolarna motnja  (Prebrano 12892 krat)
0 Uporabnikov in 0 Gostov si ogleduje to Temo.
ami
Druge motnje
Veteran
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 1.116« dne: 26. September 2006, 19:35:15 »

zanima me, ali ima/je imel kdo od forumovcev diagnozo: manična depresija / bipolarna motnja
Prijavljen/a
BB_King
Druge motnje
izkušen član/ica
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Moški
Prispevkov: 437« Odgovori #1 dne: 26. September 2006, 20:34:43 »

Jaz naj bi imel nekaj takega...
Prijavljen/a

ami
Druge motnje
Veteran
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 1.116« Odgovori #2 dne: 26. September 2006, 22:11:13 »

hvala za odgovor

bom počakala še malo, če se še kašn najde, potem bom pa razložila zakaj sprašujem in poskušala na to temo v vaš dobro kaj prispevat, čao
Prijavljen/a
ton
Gost
« Odgovori #3 dne: 27. September 2006, 07:53:15 »

Komaj te čakam, ami: zame tako veste, da sem depresiven samo tisti dve uri na leto, ko nisem maničen.
Prijavljen/a
ami
Druge motnje
Veteran
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 1.116« Odgovori #4 dne: 27. September 2006, 08:14:48 »

inja?

ton, a zdravila še ješ, al ne?
Prijavljen/a
ton
Gost
« Odgovori #5 dne: 27. September 2006, 08:18:34 »

Nope. Ene pet let po zadnji maniji (1987) sem goltal litij, odtlej ničesar. Pred par leti so mi bili svetovani blagi antidepresivi, pa sem se nekako ven spravil sam.
Prijavljen/a
polonca
Ekspert
****
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 671« Odgovori #6 dne: 27. September 2006, 08:43:06 »

a ni pri manični depresiji tko, da se obdobja manije zmeraj bolj krajšajo, una ta črna pa zmeraj bolj daljšajo? se mi zdi, da smo se tko nekako na faxu učili...

in če je tako, ton, kako ti uspeva sam 2 uri na leto bit u depro? in to že 20 let? važič, hihi...

sigurno maš kakšen pameten nasvet za ostale bipolarce...

p.
Prijavljen/a
ton
Gost
« Odgovori #7 dne: 27. September 2006, 08:56:52 »

Veš, očitno sem mahnjen s srečno zvezdo, saj dejansko po dveh maničnih "epizodah" nisem več zbolel. Sem pa očitno zaradi slabih izkušenj vse, povezano z norostjo, potlačil tako globoko, da me je vseeno nekoliko mučilo potem, ko sem se 'poočetil' - v glavnem me je povsem sesula odgovornost, vmes sem imel tudi neke divje službe in so se me nevede lotili vsi znaki depresije (fizične slabosti, omedlevice, boilečina v prsih...), bolezensko žaloben pa k sreči še v življenju nisem bil. No, odkritje tega foruma mi je pomagalo, da se zdaj z manj strahu spominjam tudi tistih časov, ki sem jih "karanteniziral".
Prijavljen/a
koklja
Gost
« Odgovori #8 dne: 27. September 2006, 14:14:40 »

No, ko smo že pri tej diagnozi....od srca vam priporočam, preberite si knjigo Renate Ažman z naslovom Japajade. Takole, da boste vedeli...kaj vam priporočam...kopiram od založbe Tuma, ki je knjigo izdala....jaz sem jo požrla.....in zaradi nje dvakrat zaspala službo, ker nisem mogla nehati brati...

Avtobiografsko pričevanje našega dolgoletnega diplomata v Teheranu in Parizu. Knjiga, dobrodošla vsakomur, ki se spogleduje s svetom diplomacije. "JAPAJADE je hvalnica življenju v vseh njegovih razsežnostih ... naj vas ugrizne njen humor in udari njeno veselje do življenja," je zapisala Manca Košir knjigi na pot. Knjiga Renate Ažman JAPAJADE je sestavljena iz treh delov: Kurja lojtra, Yalla! in Bo že. Avtorica je najprej napisala Bo že. Gre za ljubezensko zgodbo, ki z vso občutljivostjo in ostrino zareže v sredico duše. Iz uvoda k Bo že je nastala Kurja lojtra - 'esej', v katerem nas na duhovit način popelje skozi mejnike našega življenja: rojstvo - iskanje - spoznanje - smrt. Kot zadnje pa je nastal še dnevnik nekega veselega razpoloženja, avtorica ga je naslovila z Yalla!, dnevnik njenih občutij, razmišljanj in preprostih resnic, do katerih se je v svojem življenju prikopala: za dežjem vedno posije sonce, nihče ni popoln in vsi smo, delamo in bomo delali napake.

Avtorica nam na iskren in iskriv način razkriva plasti in plati svojega življenja, usodno zaznamovanega z duševno boleznijo. Že uvodoma nam zaupa, da je bila knjiga napisana kot terapija v procesu zdravljenja manično-depresivne psihoze. V knjigi ni vse resnično, kot tudi ni vse izmišljeno.

JAPAJADE je v mnogih pogledih drugačna knjiga od drugih.

Renata Ažman je diplomirana novinarka, ki občasno objavlja svoje prispevke v Jani in drugih medijih.Koklja
Prijavljen/a
jasy
Novinec / novinka
*
Niste povezani Niste povezani

Prispevkov: 1


« Odgovori #9 dne: 27. September 2006, 14:28:21 »

živjo, ami,
meni so postavili tako diagnozo.če te kaj zanima, kar vprašaj, lahko pa mi pošlješ tudi osebno sporočilo, pa bova kako rekli.
želim ti lep dan, jasy
Prijavljen/a
ami
Druge motnje
Veteran
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 1.116« Odgovori #10 dne: 27. September 2006, 15:29:45 »

jasy, se ti kasneje še oglasim, rada bi najprej videla koliko je takšnih na forumu

jaz te diagnoze nimam, sem pa živela z enim ali pa (pri hčeri še ni jasno ali je podedovala) dvemi in moram rečt, da je blo "zlo zabavno"

kolikor sem uspela sledit dogajanju na forumu, bi rekla, da bi BP znalo še nekaj bit

najboljš da zorganiziram žur, bodo morda prej prilezli na plano

ton, sem ti poslala osebno sporočilo, naredi najprej domačo nalogo (bom hvaležna, če mi sporočiš rezultat, ker ga jaz ne poznam), pa se bova pol zmenila al se čva objemat al glodat na forumu

polonca - na katerem faxu so te to učili, si morda kaj preslišala? meni je namreč zdravnica razlagala, da se obdobja lahko izmenjujejo tudi tedensko ali celo dnevno...

spomnila bi rada na odgovore naše forumovske dr.:
Bipolarna motnja sodi med motnje razpoloženja, ki zahtevajo psihiatrično zdravljenje. K vsakemu bolniku se pristopi individualno in se mu tako tudi predpiše zdravila. Zelo pomembno je poučiti se o znakih depresije in privzdignjenega razpoloženja. Nekaj je splošnih, nekaj pa je takih, ki so značilni samo za posameznega bolnika. Hitro prepoznavanje različnih faz je odločilnega pomena za zdravljenje, saj se lahko prepreči globje depresije ali pa manična stanja v katerih si lahko bolnik povzroči socialno škodo z neustreznim vedenjem, pretiranim zadolževanjem in podobno.
?Zelo pomembno je, da se bolniku predpiše ustrezen STABILIZATOR RAZPOLOŽENJA. Prvi je bil Litij, ki še vedno mnogim pomaga vzdrževati stabilnost. Novejši so Depakine chrono (valproat), Lamictal (lamotrigin) in še nekateri. Včasih je potrebno dodati še nekatera druga zdravila, kot so antipsihotiki ali antidepresivi, glede na fazo bolezni.?Pomemben je ustrezen stil življenja - ritem spanja, izogibanje stresom, gibanje. Naravna zdravila ne morejo pozdraviti akutnih faz bolezni, pomembno pa je, da ugotovite kakšen stil življenja vam najbolj ustreza in vam pomaga vzdrževati ravnovesje.


v priročniku IVZ (http://www.ivz.si/publikacije/bipolarna_motnja/bipolarna_motnja_01.html) pa polonca o srečno/nesrečnih zvezdah pravijo takole:
Depresija in manija se umakneta postopoma. Med zdravljenjem pogosto pride do poslabšanj. Radi pa se tudi ponavljata.
81% oseb ponovno zboli v prvih 5 letih po uspešno zdravljeni epizodi manije oz. depresije.

Zakaj je pomembno preprečevati ponovitve??Več kot je ponovitev, bolj motnja samo sebe vzdržuje. To pomeni, da se depresija in manija bolj pogosto ponavljata sami od sebe, težje je vplivati nanju, tako z zdravili kot psihološko (s terapijo, zdravim načinom življenja.).
Na tveganje za poslabšanje oz. ponovitev vpliva veliko dejavnikov.

Prijavljen/a
polonca
Ekspert
****
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 671« Odgovori #11 dne: 27. September 2006, 15:41:28 »

ami,

na pedagoški, pri mislim da predmetu psihodiagnostika (al neki takega). lahko pa sem tudi kej pobrkala, k je od tistega cajta že kr neki vode preteklo, sama pa nisem že dolgo delala prav v svoji stroki (MVO = motnje vedenja in osebnosti...ps: sej tisto o kovačevi kobili pa itak veš.)

sama sicer nisem bipolarac, mene bolj vrže v pol od depresije, tko da če boš delala diskriminatorni žur (samo za BP), bom doma in vihala nos (pa ne me resno vzet)...

mejte se,

p.
Prijavljen/a
ami
Druge motnje
Veteran
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 1.116« Odgovori #12 dne: 27. September 2006, 19:59:30 »

polonca, danes sem malo pogledala mednarodno klasifikacijo bolezni in bi me skor na ... vrgl, ko sem videla koliko različnih stranj, se lahko skozi obdobja manije in depresije pojavlja; ne gre samo za dva nasprotja M:D, ampak še morje enih drugih

to so pač strokovne stvari, ki so domena zdravnikov in psihologov, tako da ste pedagogi in drugi, najbrž seznanjeni le z glavnimi obrisi (kva je pa not...boljš da ne veš)

za žur pa ne skrbi; za to je dovolj en norc, drugi so hitr za; sam, ni videt, da bi jih žur zanimal... bova midve same?
Prijavljen/a
ton
Gost
« Odgovori #13 dne: 27. September 2006, 22:57:23 »

Ami, ne razumem te. Nič nimam proti temu, če si prepričana, da 'bipolarni depresivci' ne sodijo med 'prave', 'anksiozne' depresivce. Sam sem nasprotno prepričan drugače, vsaj na svojem primeru lahko mirno zatrdim, da so bili anksiozni, panični in depresivni simptomi natanko ti, ki jih opisujejo 'pravi' depresivci in literatura.

Mislim še tole: četudi se izkaže, da imaš povsem prav, še zmeraj ne vidim razloga, da kogarkoli odvrnemo/te od tega foruma. Zakaj neki? Kaj naj pa mu/nam povemo/ste? "Tvoja depresija je del neke povsem druge bolezni, tule se zdravimo samo pravi depresivci"?
Ne vem. Meni to smrdi po ločevanju na naše in vaše, na bele in kodrlajsaste, ljubitelje pepsi in kokte - tega pa ne maram. Mislim, da je bistvena bogatija tega foruma odprtost. Takšnega imam rad in mislim, da je prav, če takšen ostane.
Hough.
Naloga opravljena?
Prijavljen/a
ami
Druge motnje
Veteran
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 1.116« Odgovori #14 dne: 27. September 2006, 23:53:04 »

ne, narobe si razumel, nihče nikoli ni govoril o izločanju ali odvračanju s foruma, pač pa o tem, da sta to dve različni obliki bolezni in se različno zdravita

laike pogosto zavedejo neki nazivi, podobnosti....samo ne smemo mešat stvari in delat največjo neumnost - delat se pametnejše od zdravnikov...kar verjetno ni namen foruma

ko sem odprla temo, sem imela v mislih skupno z vami poiskati nekaj skupnih točk značilnih za MD in poudariti najpomembnejše stvari pri zdravljenju le-te, saj kot v priročniku navajajo: "Zakaj je pomembno preprečevati ponovitve? Več kot je ponovitev, bolj motnja samo sebe vzdržuje. To pomeni, da se depresija in manija bolj pogosto ponavljata sami od sebe, težje je vplivati nanju, tako z zdravili kot psihološko (s terapijo, zdravim načinom življenja.)."
Kašljaš lahko pri gripi, tuberkulozi ali raku, zdraviš pa različno, in gripozno kašljajoči lahko sicer svetuje rakastemu ali obratno, zna pa bit, da bo naredil več škode kot koristi
Prijavljen/a
ton
Gost
« Odgovori #15 dne: 28. September 2006, 08:10:30 »

Pa kdo smo zate, Ami? Eni capeljni? Nedoletna deca? Ne, ni mi všeč, da takole zviška 'pobereš prijave', potem 'boš pa skupaj z nami' malo pokomentirala. Halo?
Tisto, kar o ponovitvaha citiraš v vsakem vpisu, vemo. Tega nas je (in depresivcev tudi) tudi najbolj strah.
In tole tvoje slepo sledenje vsaki nebulozi, samo da jo reče nekdo v beli halji - tole pa že postaja smešno. Naredi vse, kar ti svetuje zdravnik, pa četudi te požene pod vlak - dajnomir! Enkrat sem ti že napisal: tudi bolni ljudje imamo vso pravico, da smo do zdravnikov kritični. Moje mnenje je, da je med njimi prav enak odstotek genijev in popolnih tepcev kot v vsakem drugem poklicu. Oziroma glede na 'genetsko pogojenost' (ata dohtar, sine dohtar) še višji odstotek drugih.

Pardon za oster ton. Ton
Prijavljen/a
ami
Druge motnje
Veteran
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 1.116« Odgovori #16 dne: 28. September 2006, 09:11:43 »

Citat:
sledenje vsaki nebulozi, samo da jo reče nekdo v beli halji - tole pa že postaja smešno.

kar si napisal, je bedarija in nesramnost, predvsem pa napačno; če bo na forumu obveljalo pravilo, da se bolniki na bolezen bolj spoznajo kot zdravniki, bo treba to hitr javit ministru in adijo zdravstvo; povsem normalno je, da se tudi v tem poklicu dogajajo napake, lenost, šušmarjenje....kar smo nekateri krepko občutili na svoji koži, vendar to ne pomeni, da dajmo v svoje roke vzet stvari in ignorirat bele halje

ne podtikaj mi, da na vas ali karkoli gledam zviška, ker velja obratno - gledam iz dna ali pa sredine (sama nisem MD, je pa to bil moj partner in otrok) in ko se lotevam kakega problema, ga skušam reševat celovito

kaj imaš od tega, da spreobračaš moje besede, ne vem; ja valjda ima vsak pravico bit kritičen, ne samo bolniki do zdravnikov, in zakaj ne bi še jaz imela take pravice do .... kaj pa vem, magari tebe
forum je odprt za vse in nihče ne more "ukazovat" na kak način skušat komu pomagat

Citat:
Naredi vse, kar ti svetuje zdravnik, pa četudi te požene pod vlak - dajnomir!
je rekel Ton, ne ami

Citat:
potem 'boš pa skupaj z nami' malo pokomentirala. Halo?
je rekel Ton, ne ami

skupno z vami poiskati nekaj skupnih točk značilnih za MD in poudariti najpomembnejše stvari pri zdravljenju le-te je rekla in dobro mislila ami

matr, pozabla sem v službo it; ugotavljam, da zanimanja ni in temo zaključujem, žur pa bo!
Prijavljen/a
polonca
Ekspert
****
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 671« Odgovori #17 dne: 28. September 2006, 09:22:55 »

Resnična moč biva v tebi,
če zmoreš ostati miren, ko vsi izgubijo glavo in s prstom kažejo nate,
če ohraniš zaupanje, ko vsi ostali dvomijo,
če ne sovražiš, ko vsi sovražijo,
če misliš, a ti misli vedno ostanejo čiste
in če znaš z nasmehom sprejeti zmago in poraz.


je rekel Rudyard Kipling, ne Polona.

kdaj bo žur? mene glih v torek neki nese v Lj, pa je mogoče čas za kafe z vami... iščem prostovoljce...

p.
Prijavljen/a
masi
Gost
« Odgovori #18 dne: 28. September 2006, 17:22:37 »

ojla Polonca, za kofi se zmenimo, ni blema.
Prijavljen/a
ami
Druge motnje
Veteran
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 1.116« Odgovori #19 dne: 28. September 2006, 18:46:42 »

najprej sem dons zjutraj pozabla v službo it, kasneje grela eno uro pri odprtem neprižganem plinu sinoči skuhano juho, džezva se je znašla na okenski polici spalnice, pozabila sem, da imam toplomer pod pajzho in ko je zdrsnil na tla, ko sem šla zapret plin, da ne bo luknje v mojem bloku zdaj, ko nimam depresije, je ta hudič od toplomera kazal smrtnih 42 stopinj; seveda, ko se je med padanjem napačno obrnil; kva sem hotla, dvignila sem roke od vsega, saj je pamet total zablokirala kot bremze v avtu;

polonca, jaz sem mož beseda, žur mora bit, ti kar sporoči, če ga češ met ta tork in kdaj, in če imaš kake želje; po moji definiciji je za žur potreben vsaj en norc, za kar se pa kar jaz prostovoljno javim; če ti odkrito priznam jaz vsak dan po malem žuriram...

jasy, nisem pozabila nate, ampak zdaj moram pod nujno najprej sebe v red spravt...čao

masi, kaj je to kofi pit; je zeleno, okroglo, resno, smešno...? kje pa kdaj se dogaja? če še ne veš, sem jaz svojo džezvo našla, jo bom privezala, da se do torka ne zgubi
Prijavljen/a
bikica66
Urednistvo
Nebojse Heroj
*****
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 2.458« Odgovori #20 dne: 28. September 2006, 19:05:05 »

sorči ami ampak smejem se do solz Šokiran dobr da si sploh še živa to je prvo drugo,ni mi jasn kako si pozabla it uslužbo Šokiran tretje maš pa itak tok vročine da je še toplomer znoru in je to to,pa sem misla da se to samo men dogaja
kosilo sem jaz danes kar pošteno "zabrenla" še sreča da je sin iz šole prišel sestradan
ja učas mora bit pa tud đezva na polic si mi dala vsaj idejo kaj dat na okenske police ker sem že dol vrgla rože je tok listje in cvetje z njih letel da sem jih raj umaknila kot da vsak dan 3x pometam okol bajte
lp Smeško Smeško
Prijavljen/a

Ne hodi pred menoj,morda ne bom sledil.
Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil.
Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
Albert Camus
ami
Druge motnje
Veteran
***
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 1.116« Odgovori #21 dne: 28. September 2006, 20:01:06 »

joj, bikica kolk ga ti biksaš, daj hitr tiste rože z odpadajočim listjem nazaj; to ti je sam bog poslal naravno zdravilo, da boš z metlo v roki na sprehodu na svežem zraku, sam ne pretiravaj, ne laufat

jaz džezve nisem dala v spalnico na polico, tolk blesava pa valjda nisem (sam problem je v tem, ker sama stanujem), sigurno je mel Ton prste vmes, kako mu je to ratal, to me je pa res v živo zadel; sem hudo odvisna od kofeina, sam pomislim na kavo, pa sem že v transu

zjutraj sva se s Kokljo zaklepetali po telefonu in ker jaz ne znam zapreti ust, je trajalo in trajalo, da sem pozabila na to, kdo sem, da obstaja čas....in potem, to še ni vse, mobitel je uspel prej crknit kot jaz usta zapret in našo skrbno Kokljo je zaskrbelo zame in pokliče ženska na navaden telefon; jaz kot jaz, saj veš - opet isto - ne znam zapreti ust....dobr, da je Koklja preživela, sicer gre pa itak na zdravljenje; morda jo bodo znal tud od mene pozdravit; služba, loh so veseli, da me sploh majo, da sem se "spomnila" pridt, ker sem sicer zelo pridna, pridna, sam naslikat se morm; je pa to delo na č...., ker tam, kjer sem resnično zaposlena, me niso vidl že leto in pol (zgodba, da dol padeš...) jaz pa od njih ne dnarja; moram zdaj nehat, se mi dozdeva, da se mi je začel mal jasnit, sicer me loh popade še kaj "nebuloznega", dost mam to gripo...
Prijavljen/a
bikica66
Urednistvo
Nebojse Heroj
*****
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 2.458« Odgovori #22 dne: 28. September 2006, 21:36:09 »

sori ami ampak rože sem jaz kar drago plačala,če je pa pol prodajalka kam više pošiljala pa nisem bila obveščena,ja pa tud dost sem jih že mela z gornih polic se je tok usipaval pa še pol k mam iz kuhne prehod na vrt mi je še not nosil tko da je dost heca bom dala pa umetne gor če mi ti ne prodaš patenta ala džezva,kar se pa tiče pogovarjanja po tel.pa mam jst isto navado raj grem lačna na šiht kot pa slušalko iz rok spustit,koklja bo sigurno iz toplic prišla ozdravljena od tistega kar si ona želi
no tko sem ti zdej razložila situacijo sem bla prej v šparu pa sem že hotla kupt majo v akciji 3 metle pa smetišno pa je nism sam da mi nav treba delat a ne kok se jz znajdm Nasmeh
lp
Prijavljen/a

Ne hodi pred menoj,morda ne bom sledil.
Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil.
Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
Albert Camus
polonca
Ekspert
****
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 671« Odgovori #23 dne: 29. September 2006, 10:01:58 »

ja, sej pride dostikrat, da ti vesolje prekriža načrte, tako da žal, masi, ami, ton, s kavo ne bo nič.

mi je danes ponoči umrla nona in je v torek pogreb. žena je imela 96 let in se je rešila martrarije, v kateri je bila zadnje mesece.
kljub temu, da je bila fanatično verna, se je grozno bala smrti, saj je na koncu imela v glavi samo to, da se bo cvrla v peklu, ker nikogar od svojih otrok in vnukov ni vzgojila v vernega človeka. upam in želim si, da je zdaj že med svojimi angelci in da ji je odleglo.

sicer nisva bili nevemkako navezani ena na drugo, ampak smrt bližnjega te pa vseeno prizadene. mene bolj skrbi za mojga tatu. sem mu včeraj kr en helex uturila, da je lahko zaspal.

kofi pa mam u dobrem, al pr tebi, ami (sam da ne bomo pol gasilcev klicali), al pa v kakšnem dobrem kafiču. ko sm bla jst še v ljubljani, je niso znali skuhat nikjer!!! razen mogoče u unem pajzlu zraven Name (tam si dobil sam kafe in čike), k sploh ne vem, če še obstaja.

držte se,

p.
Prijavljen/a
bikica66
Urednistvo
Nebojse Heroj
*****
Niste povezani Niste povezani

Spol: Ženska
Prispevkov: 2.458« Odgovori #24 dne: 29. September 2006, 10:18:54 »

polonca moje iskreno sožalje
stoj tatu ob strani,kolikor ti dopuščajo tvoje moči
kafič pri nami še vedno obstaja
lp
Prijavljen/a

Ne hodi pred menoj,morda ne bom sledil.
Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil.
Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
Albert Camus
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

  Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.


Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media