Ne boj se - Portal Drutva DAM NE  BOJ  SE Ne boj se - Forum drutva DAM
Oglasni prostor
25. Maj 2012, 02:59:42 *
Dobrodošli, Gost. prijavite se ali se registrirajte.

Prijava z uporabniškim imenom, geslom, in dolžino časa prijave
Novice: 8. maja 2008 je bil ta Forum arhiviran. Omogočeno je le branje prispevkov. Začel je delovati nov Forum v katerega se lahko na novo registrirate in prijavite.

Lahko se registrirate tukaj -->>>

Prva stran   Pomoč Išči Koledar Prijava Registriraj se  
Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
Avtor Tema: Zmeden sem  (Prebrano 9840 krat)
0 Uporabnikov in 0 Gostov si ogleduje to Temo.
strah-zrak
Aktiven član/ica
**
Niste povezani Niste povezani

« Odgovori #50 dne: 15. Oktober 2007, 21:55:17 »

zdravo

ja, redno pijem zvečer, samo z vodo. danes je 2 meseca odkar se zdravim, je napredek in ni.. sredina bolj... imam nekakšne motnje, bolj specializirana psihologinja bo ugovila še kakšne.. upam da se čimprej pozdravim.

jemanje paroxata se pozna, mi je nekaj misli zmetal iz glave.. če se bo pokazalo, da imam res motnje bom dobil še eno močnejše zdravilo za misli, ki sem 100% da ga potrebujem.

lp
Prijavljen/a
leonarda
izkušen član/ica

« Odgovori #51 dne: 22. Oktober 2007, 08:01:26 »

strah-zrak, kako si te dni Smeško?
Kakšno močnejše zdravilo imaš to v mislih?
Sta se s psihologinjo že dobila?

Želim ti lep teden!
Prijavljen/a

I have great faith in fools; self-confidence my friends call it.
(Edgar Allan Poe)
strah-zrak
Aktiven član/ica
**

« Odgovori #52 dne: 17. December 2007, 23:20:15 »

da ti odgovorim:
začel sem z paroxatom 20, fobije je malo olajšal ampak o učinku AD ne duha ne sluha. Ker ogromno mislim in jih nimam več po predalčkih  Nasmeh sem opravil test ter dobil risperdal ampak sem po kratkem času prenehal jemati, ker sem ugotovil da mi stres bolj nagaja kot misli, dobil sem zdravilo Helex 0,25 ki pomaga in mi je tudi ta trenuten napad  :b( rešilo ter me umirilo ampak se je tudi moje stranje z koncentracijo poslabšalo  Pomežik Za spanje sem dobil pa še tablete ZYPREXA, ki delno pomagajo.

Ugotovil sem, da imam predvsem motnje to je med dejanjem (misliti - reči ) ne štima, oz. nekakšne motnje, ki ravno spremenijo reakcijo, dostikrat tudi nemorem normalno govoriti ker me ta motnja moti in se spopadam z njo. Dosti stvari ki sem jih prej počel, tudi obveznosti nemaram ker so v njih fobije, motnje koncentracije. Pri dosti stvareh, kjer sem imel neko odgovornost in s tem tudi nek način "odraščanja" sedaj čisto zanemarjam oz. se izogibam tega prav zaradi motenj.

zdravljenje ne gre čisto tako kot sem si želel:
z vsakdanjim dnem prihaja vedno več in fobij, zelo teško se skoncentriram, panika, življenje je zaradi teh fobij in stresov tako stresno da že teško razmišljam, dostikrat imam občutek kot da bom umrl iz minute v minuto.
ta posledica je zrasla na to, da brez pomislekov na dejanje in posledice storim dejanja (kaj zmorem, ne kaj je prav narediti) zaradi fobij, privoščim si početi stvari brez pomisleka kaj počnem, posledice in ali je to prav. ( ne morem si rečt, sej nism neumen da bom to počel.. nekako logika ne deluje več v moji glavi..)
rad bi napisal več ampak nevem kako... primer:
voziš se s kolesom, in zapelješ s ceste semo zato da drugi nekako "spoznajo" da imaš fobije..

opis napada, ko ga imam:
- vse je tanko, prsti so tanki ter veliki
- dogaja se v krogu, kar tava vse
- če potipam odejo je hrapava
- čutim samo kožo ter kosti na sebi; prsti, roke, noge
- glavo imam zelo majhno
- ko hodim hitro ali kaj delam moja glava dojema da delam zelo počasi
- če pa kaj delam, pa ravno nasprotno (npr. tipkanje)
- predmeti so zelo težki
- "kot da bi jaz hotel iz sebe skočiti"

za kakšno fobijo gre ker se mi dogaja pogosto?

« Zadnji popravek: 17. December 2007, 23:34:33 od strah-zrak » Prijavljen/a
leonarda
izkušen član/ica

« Odgovori #53 dne: 19. December 2007, 08:07:37 »

opis napada, ko ga imam:
- glavo imam zelo majhno
- predmeti so zelo težki

za kakšno fobijo gre ker se mi dogaja pogosto?

A tole se ti dogaja prav v obliki napadov ali so občutki konstantno prisotni?
Takole zelo nepoznavalsko ocenjeno bi bili lahko ti občutki ob napadu podobni derealizaciji oz. depersonalizaciji. Lahko pa se motim... Jaz od naštetega s svoje kože poznam namreč samo tisti del, ko bi najrajši ''skočila ven iz sebe''- to je bilo v obdobju najhujše depresije.
Vsekakor ti bo psihiater razložil, kaj to v resnici je in kako se spopasti s temi občutji. Jaz za tesnobo in depresijo prav tako jemljem paroxat, xanax (ne prepogosto Pomežik!- ta omili trenutno stanje in izzveni v nekaj urah).
Zyprexa pa je (tako kot risperdal) antipsihotik. Držim pesti, da bo terapija delovala.

Lp.
Prijavljen/a

(Edgar Allan Poe)
Anchi
Administrator
Nebojse Heroj

Spol: Ženska

My voice just echoes off these walls

« Odgovori #54 dne: 19. December 2007, 17:06:11 »

- glavo imam zelo majhno
- predmeti so zelo težki
Nekaj podobnega se meni kdaj zgodi zvečer v postelji (zdaj se mi ni že kar nekaj časa). Tak skrajno neprijeten občutek kot da moje telo ni v pravih proporcih in če mižim ne vem v kakšnem položaju imam roke in noge, zdi se mi, da so neskončno dolge ali daleč. In če v recimo premaknem jezik imam občutek kot, da se je premaknilo nekaj ogromnega. Pa tudi če gledam, se mi stvari kljub temu, da jih vidim od blizu zdijo daleč, ali "čudne". Včasih moram vstat, vžgati luč in se usesti pokonci, da mine. Tudi ko sem kot punčka imela nočne more, so vedno vključevale ta občutek, da nič ni takoveliko/majhno/trdo/mehko/počasi/hitro/daleč/blizu...kot bi moralo biti.
Ko sem nekoč brskala po netu sem (z velikimi težavami) izbrskala kako se temu reče in zakaj se dogaja. Vzrokov je več, med njimi puberteta, stres, fizična utrujenost, aura pred migrenskim napadom, simptom pri nekaterih vrstah epilepsije, predoziranje z vitaminom B6.. Poskusi opisati pri psihiatru, pa vprašaj kakšni so možno vzroki, da se ti to dogaja.
Možno, da sem te narobe prebrala in govoriš o nečem čisto tretjem, ampak mi je zvenelo znano.
Lp.
Prijavljen/a

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
strah-zrak
Aktiven član/ica
**

« Odgovori #55 dne: 20. Januar 2008, 17:34:58 »

predoziranje z vitaminom B6..
edino to mi je malo znano, ampak sam jemljem redno C vitamin.. če je to to..

to sicer ni nek napad, ampak samo motnje razmevanja občutkov.. to dobivam 1x letno že od otroštva. Edino prejšne mesece sem ga imel pogostokrat.. nima pa nikakršne veze z mojimi težavami...

no, ju3 imam spet psihiatra, paroxata jemljem 40 mg, pomaga mi pri najhujših strahovih vendar ima tudi stranski učinek na mojo koncentracijo. Psihiatrinja mi nezna pomagat edino, kot s tabletami ki mi zaenkrat malo pomagajo, največja moja težava je KONCENTRACIJA, to mi kar strmo pada, dostikrat se mešam, motim, pozabim običajne stvari.. sanjarim. Zaradi tega sem tudi zmeraj bolj depresiven, pozabljam kakšne namene imam, cilje, kar nekaj brezglavo tavam.
Baje, da takšnega zdravila, ki bi mi koncentracijo fino zvečal ni..

Danes sem zelo depresiven, eden najslabših dneh zadnjih mesecev. Velika posledica je tu koncentracija, spomin ki zelo peha, tudi zelo nemiren sem.. bom uzel eno tableto zdaj. Zadnje dni sem tudi zelo zaspan.

So kakšne vaje, bilokaj da bi koncentracijo zvečal, zboljšal?

lp
Prijavljen/a
Lost
Global Moderator
Nebojse Heroj

Spol: Moški

« Odgovori #56 dne: 20. Januar 2008, 17:45:40 »

So kakšne vaje, bilokaj da bi koncentracijo zvečal, zboljšal?

tule nasa KOklja vabi na nekaj taksnega http://www.nebojse.si/forum/index.php/topic,5938.0.html

Meni je najbolj pomagale zadeve pri katerih moras biti pri stvari.Prvi pogoj pa je sproscanje....
zato tudi vecini terapij terapevti zacnejo z sproscanjem. Ker ko ti uspe umiriti telo se posledicno
umirijo tudi misli. Ne gre po 2 urah vaje....treba vec samo je mozno.
Ker ko sem bil v najhujsi depri si nisem mogel  zapomniti misli za 2 minuti nazaj ker jih je bilo ogormno. In bolj kot sem se trudil, slabse je bilo. Pisanje po forumu je tudi zadeva ki zahteva koncentracijo....drugace so stavki brez pomena in te nihce ne razume. Ker ko nehas razmiljati o tem da imas tezave z koncentracijo
se lahko posvetis nalogi in s tem tudi koncetracija pocasi z vajo pride. Pri meni j z vajo trajalo nekaj
mesecev da sem zadevo osvojil....tako da sedaj z vajo pocasi grem boljsi koncertraciji naproti.

Lost

Prijavljen/a

Veliko nas ne živi tukaj in zdaj ... še manj pa v svojem srcu. Večino časa porabimo za utapljanje v preteklih dogodkih in v skrbeh za jutri.
strah-zrak
Aktiven član/ica
**

« Odgovori #57 dne: 04. Februar 2008, 00:56:56 »

lahko povem samo, da so te težave prišle s tem ko sem se zaprl vase in bil doma "srečen" ker sem počel kar sem hotel..
s tem pa je življenje izven mojega doma postalo zmeraj bolj stresno in zapleteno, ker nisem več obvladal in shajal z mojimi sovrstniki...
nato so se začele, najprej spomin, koncentracija, stres, motnje, more.. zaprtost v sebe in h staršem.. nimaš več svojega življenja

vem pa, da je to posledica tega ker imam neko težavo pri odraščanju, kako lepi so bili dnevi ko sem šel v šolo, pa sem si rekel  " to je moja šola" in jo spoštoval ter se imel fino v njej.. zdaj je kot neka uradna zadeva kjer samo čakamo na uro, gremo h pouku in po 6i uri domow in drug dan spet... tekoči trak!

najbolj me je osrečil in spravil pozitivno energijo iz mene dogodek, ko sem šel lahko sam - samostojno na vlak in se odpeljal v šolo!
ter sam prišel nazaj.. to je blo neverjetno!
sedaj pa se samo vkrcam potiho, da ne sliši kdo! ne dogaja mi več ne... Žalosten

kako je bilo lepo odzunaj, s sovrstniki se imet fino, se pohecat.. si dovolit napake!

nakoncu sem se še spomnil kako pozitiven sem bil, izpred dveh let in več.. ko se mi je nonstop dogajalo, starša sta mi bila ob strani, drugi tudi.. sam sem si zmeraj naredil "žur", za novo leto posvetil bogu.. zmeraj nekaj imel v glavi, poštimano po predalčkih.. zdaj imam prazno use...

trenutno sem si rekel, da nočem več tablet ker sem že tako "zadrogiran" in stran od realnosti da ajoj.. iz 40 sem znižal paroxata na 20..
in mislim nehat ter se nazaj "uvrstit" na tir, ki tava po svetu... čepraw, po drugi strani bi bilo pa super če bi mi paroxat dal spet moč, da bi bil pozitiven kot nekoč.. samo ni ne duha ne sluha o njem Žalosten

ju3 grem h psihiatrinji, zmenila se bova da bom vzel največji odmerek kolikor lahko vzamem in ga jemal 2 tedna.. če nebo nič bom sčasoma prenehal jemati zdravilo, vsa!

nekje sem prebral da ko jemlješ AD nesmeš piti alkohola, ker jaz ob vikendih pijem .. kako je zdaj s tem?
ma saj bom ju3 prašal psihiatrinjo...

čav
Prijavljen/a
strah-zrak
Aktiven član/ica
**

« Odgovori #58 dne: 24. Februar 2008, 14:29:35 »

zdravo

imam eno uprašanje, imam tablete:
ZYPREXA
RISPERDAL
HELEX
EGLONYL
SEROQUEL

imam velike težave z realnostjo, katere tablete bi mi pomagale pri tem?
Prijavljen/a
strah-zrak
Aktiven član/ica
**

« Odgovori #59 dne: 05. Marec 2008, 16:28:06 »

sm si sam pomagal, prebral vsa navodila od vseh tablet. Uzel sem risperdal in še eno tableto.. Prej nisem imel tako dobrih reakcij od zdravila, najprej sem spal cel dan! 4 ure sem bil buden včeraj: Danes opazim razliko, lahko ustavim misli, zjutraj celo nisem nič mislil.. od zdaj naprej bom jemal zmeraj AD + RISP 1x dnevno! mam pa 1 mg, razmišljam če bi celo povečal...

dvome imam samo o paroxatu odmerek 40, ker zmeraj več kot ga jemljem bolj prazno glavo mam, in s tem brez vsega.. da bi mi nekaj dogajalo, tud koncentracija malo vpliva.. probal sem zmanjšat na 30, pa potem na 20 pa sem bil hitro hudo depresiven na določene odzive samo sem imel pa več stvari u glavi - bolj se mi je dogajalo.. trenutno ta 2 tedna bom še jemal 40 potem bom pa videl no...

Prijavljen/a
leonarda
izkušen član/ica

« Odgovori #60 dne: 06. Marec 2008, 17:55:34 »

Dragi strah-zrak,

vsekakor se zdravila jemljejo po navodilu zdravnika. Če ti določena ''vrsta'' ne odgovarja, se pomenita in poskusita kaj drugega...Niso glih ''bonbončki'' tole Pomežik.
Imaš občutek, da ti obiski pri tvoji psihiatrinji pomagajo? Če ja, super, če ne, lahko pridobiš tudi kakšno drugo mnenje...

Drži se. Lp!
Prijavljen/a

(Edgar Allan Poe)
strah-zrak
Aktiven član/ica
**

« Odgovori #61 dne: 08. Marec 2008, 22:59:54 »

ubistvu ko grem tja ratam bolj depresiven, stanje se mi poslabša...
Prijavljen/a
leonarda
izkušen član/ica

« Odgovori #62 dne: 10. Marec 2008, 07:09:15 »

Hmmm...menjava psihiatra mogoče? Zelo fajn je, da najdeš nekoga, ki mu zaupaš.
Vsekakor pa ne ''obstat''.

Držim pesti.
Prijavljen/a

(Edgar Allan Poe)
strah-zrak
Aktiven član/ica
**

« Odgovori #63 dne: 17. Marec 2008, 22:47:26 »

sam pri sebi sem opazil, da imam težave pri odaščanju. ima še kak najstnik to? moram najti še kakšno dušico, ki se (je) s tem bori(la)  Pomežik
Prijavljen/a
strah-zrak
Aktiven član/ica
**

« Odgovori #64 dne: 14. April 2008, 00:21:27 »

rad bi vam še nekaj zaupal, čepraw nebi rad da nobeden ve kdo sem. Ker navzven se to ne ve, če bi kdo zvedel nebi niti verjel, ker sem dosti bolj vesele narave in nič kaj samovšečen. Doma pa se rad gledam v ogledalo, sem zamišljen.. rad sem sam, sem taka osebnost da rabi svoj "plac" in se tu tudi počutim dobro. Tu nimam skrbi.. Doma nimam osebnosti, kdo sem.. sem prost, svoboden, neomejen.

Zaradi svojih skrbi, živčnosti pa si  jaoo je teško napisat, se izpovedat Žalosten imam mastne lase in si cufam, urejam.. nemorem se ustavit, sem od tega odvisen. Ob enem me pa to zelo pomirja, trenutno imam dolge lase, pa ni od tega odvisno zmeraj to delam, kar sam od sebe. Mogoče če bi se čisto na kratko ostrigu bi pomagalo nekaj časa, ampak mi je to ušeč.. (skoraj) ne vidim kaj slabega ob tem početju.

Rad bi pa malo spoznal kaj je z mano narobe, je to kakšna bolezen? saj sem samo človek, nisem čudak.. ki imam probleme Žalosten
Oče mi je povedal, da je v mladosti tudi on rad vrtel lase, samo ne cufal.

zanima me, če je imel še kdo kakšno takšno čudno težavo, kako jo odpravit.. čepraw to počnem brez strahu pred posledicami..
v knjigi 7 skrivnosti sem našel, da je ena punca imela to težavo in jo je tudi rešila, da je to samo v glavi in moraš spremenit, samo jaz sem že odvisen od tega.. rad se zaprem vase in to počnem

še to:
admin če lahko spremeniš topic v naslov v: zmeden sem
zdaj posta se neda zbrisat, če nebo šlo v pravo stvar, da bi bil čudak potem foruma nebom raje več obiskoval.
Prijavljen/a
vesnav
Druge motnje
Nebojse Heroj

Spol: Ženska

« Odgovori #65 dne: 14. April 2008, 00:29:30 »

Moja prijateljica si je vrtela lase. Pa kaj potem?

Saj pravis, da ne vidis nič slabega v tem početju..

Moj nasvet: ne kompliciraj.

V.
Prijavljen/a
strah-zrak
Aktiven član/ica
**

« Odgovori #66 dne: 09. Maj 2008, 00:13:47 »

zdravo

nisem niti opazil, da mi je kdo pisal..

ja razlika je u vrtenju, ki počne veliko ljudi... pa cufanju las.

ostrigel sem se na kratko in si las ne vrtim več, nevem pa kaj bo ko bojo malo zrasle..
Prijavljen/a
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.