FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 10. junij 2026 ura: 00:47

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 22   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija brez razloga  (Prebrano 62724 krat)
lithium
gost
« Odgovori #60 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 10:48 »

draga arwen hvala za tole, očitno nisem edina (again)  zardevam
Citiraj
kupovala sem si številko ali dve prevelike cujne, da sem ja kao zakrila svojo debelo, zanikrno, trapasto podobo... tako, kot sem se pa jaz sama sebi zdela živa katastrofa, pa...  ne ni da ni...
Jaa enako, rajši kar trenerke nosim, samo da se ne vidi mojih ogabnih nog in dolge razvlečene majce, da se ne vidi rok ter trebuha.  slabost

Drugače sem tole pred ogledalom celo sprobavala. Kake pol leta nazaj. Kak teden mi je uspelo govorit, neglede na to, da sem se imela za usekano. Potem pa se mi ni dalo, vsakič me je bilo zjutraj strah. "Joj spet moraš pred ogledalo" in potem sem končala tele more. Se spomnim, da sem takrat mela more ponoči, sem sanjala, da se je na ogledalu zapisalo "you are fat" in da sem se "nažrla" hrane, ker enostavno sem in še vedno žalost utapljam v njej. Vem, da ni fajn pa kaj morem  Shocked

In verjemi tudi jaz imam opazke od domačih.. doma mi govorijo kako sem se razlezla (da 8-10kg sem pridobila  zardevam), in da naj že končno se spravim v red in podobno. Doskrat jokam ampak kaj čem če se ne morerm spravit v red. Zato tudi sovražim družinska kosila (ja smo zeelo številčna družina), ker takrat sem tarča jaz. Vedno najdejo nekaj na meni, da se mi posmehujejo. VEDNO. Pa verjemite noben me ne zagovarja, še mama se smeji oče pa dodaja neslane komentarje in jim pomaga.
No razen najstarejša sestra (ki je ni velikokrat zraven), takrat ona znori, naj pač nehajo in me pustijo na miru. Čeprav ne ve kaj se  dogaja z mano, vem da bi edina reagirala normalno če bi izvedela. Semizdi, da je dosti odprta in sprejema drugačnost. Ona tudi razume delo v tem baru (je sama delala tam) in me totalno razume kako bedno mi je delati tam, medtem ko domači pravijo da itak tam nič ne delam, saj res kaj pa je poslušati neolikane ljudi in streči pijačo.Mala malica  pomisli Shocked

Citiraj
samo ena teta je vedela, kako je z mano in mi skušala dopovedat, da sem v zmoti... pa ji nisem verjela... kakor sem jo imela rada, sem pa zato tudi bila huda nanjo... in sem en čas celo stike hotela prekinit z njo..

Rajši ne odpiram te teme pred sošolci oz. se ne vključim vanjo ker potem vedno znorijo, da sem psihično bolna.(ja pač ne dojamejo kako grda sem v resnici) Drugim ljudem pa tudi rajši ne pravim kako grdo/bedno/debelo se počutim  v tem mojem telesu. Včasih sem se pogovarjala s prijateljico, ki je imela podobne probleme.Potem se je pa oddaljila od mene. Če ji nisem jaz pisala se pač nisve pogovarjale, če je nisem prosila za kavo pač se nisve nikoli videle. Pa sem rekla če jo kaj moti, pa je rekla da ne in da samo meni lahko pravi svoje probleme in da me ima neizmerno rada (sem začela dvomit v tole  kiselnasmeh). Zdaj ima pa fanta, pa ni me več na fbju in ji ne pišem, več ker se mi zdi da drezam vanjo. Res je bila EDINA ki je razumela tole (od teh ki so mi bili pri srcu), in tolikokrat sem jo klicala pa pošiljala sporočila. Ko sva bili skupaj je blo vse okej, potem ko sve bila vsaka po svoje pa kot da me ni. Tako, da zdaj nimave stikov, nazadnje sem ji avgusta za rojstni dan poslala darilo po pošti od takrat pa se nisve slišale.  Mi je taako žal, sploh nevem kaj sem narobe naredila. Cry Res, da mi njene prijateljice zraven po večini niso bile všeč, ker se jim je šlo le kako bodo izgledale, kakšne znamke štiklov si bodo kupile pa če jim frizura dobro stoji in podobno.Ampak res nikoli jim nisem nič rekla, sem vse požrla v veri, da pač za prijateljico moram pa tut to pojesti. No pa se je končalo. Pa vseeno upam, da ji uspe s tem fantom, ker vem da je zaradi drugih veliko pretrpela. Pa še vedno jo imam rada  zardevam rozicodam
Citiraj
Samomor... pri 13 prvič pomislila na to... in se potem vsak dan 30 let zbujala z mislijo, zakaj moram živet.... itaq zgrešena investicija itd ipd....

Uf, tudi moji pomisleki, na to so bili okoli 13leta(sploh nevem zakaj). Potem, sem dobila fanta(ja pri 13 zardevam) in bil je resen in starejši za 2 leti. Super fant res, bila sva skupaj pol leta, ampak naju je razdalja nekako ločila. Videla sva se malokrat, kar sva si pisala in klicala. Mama in oče. Z njima se o tem nisem nikoli pogovarjala. Sem bila v veri, če sem lahko pri 13ih letih hodila na veselice in koncerte z 2 leti starejšim bratrancem in na letovanju 14dni sama skrbela za 2leti staro sestrico (nekateri so mislili, da je moja  hči zardevam), ter bila večina samostojna glede vsega (ja sem pač dosti iztopala od svoje populacije)imam pa tudi fanta lahko  sesmejem
Potem ko sva končala, sva ostala prijatelja in kaj naj rečem to me ni prizadelo. Je fajn fant ampak sem bila malo premlada, še vedno sem bila stara samo 13 let (no ko sva končala že 14  Tongueclosedeyes
No po tem nekako je začela moja samopodoba padat. Sem shujšala dosti in v šoli so do mene hodili profesorji naj ne hujšam, da sem suha. Jaz pa sem se še vedno videla debelo. Pa ni bilo tako hudo spet, res da sem stradala nekaj časa pa se potem vrnila do normalne hrane, pa spet nekaj stradanja in podobno. Potem sem prišla v prvi letnik. Je bilo nekako kul, novo okolje, novi ljudje.Pa vseeno sem imela obdobje stradanja. Proti koncu prvega letnika pa me je napadlo. Žalost, hudo nezadovoljstvo sama s sabo, z življenje. Začela sem se sovražit in sem veliko mislila na samomor. Tisto poletje me niso videli v kopalkah, še v kratkih hlačah komaj da. Po dopustu sem začela delat in nekako pregorela. (saj sem to že pisala)..skratka potem je moja samozavest padala zdaj je pa tu. Nemaram hoditi v trgovine, ker ne maram sprobavat oblek. Sem totalno zafurstrirana tiste dni ko moram po obleke. Ponavadi je to ko se vse res vse že strga in imam samo še ene hlače.. Ne maram se gledati v ogledalu tam ko en pujs. Velikokrat kar jokam tam v kabini zardevam Skratka grda sem in noben ne mara takih ljudi kot sem jaz(torej mene), to je dejstvo o katerem me ne prepriča sam bog.  slabost

Citiraj
mene, da bi kdo imel rad?
Tega tudi jaz ne razumem. Kot prijateljico že kaj več pa..neverjamem.. Sem v tem gnilem obdobju kot mu pravim imela dve "ponudbi" za razmerje. In eden od tipov mi je rekel, da se totalno ne spoštujem in se sama sebi zdim ogabna grda in v meni ni niti kanček ljubezni do sebe. No pa ni dosti zgrešil. Seveda sem oba razmerja odpikala, preden sem sploh poskusila, ni šans da me kdo vidi v kopalkah ali podobno. Da se kdo dotika mene sploh. Ni šans  ne ne Še ko me kdo hoče zgečkat čist popizdim, ker ne prenesem dotika mojega trebuha,nog. Roke okej, to je vsakdanje, kaj drugega pa ni šans. Se mi strga neglede na to kdo je. poglavi

Skratka napisala sem cel roman, ki nimane glave ne repa.  zardevam

Citiraj
a, Lithium, marsikaj razumem... in za kar nekaj stvari vem, da se človek lahko skoplje ven.  rozicodam
Joj tale moja samopodoba o njej dvomim, da se kdaj skopljem ven. Si sploh nemorem predstavljat, da bi bila pa zadovoljna s sabo.  ne Ni mogoče, lej kakšna sem... Shocked
No pa  sem vseeno vesela zate, da ti je nekako uspelo priti stopnico višje  oki  rozicodam

Alexx ti pošiljam nazaj pa ne rožico:  poljubnjej  sesmejem
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #61 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 11:09 »

Smiley
dvomim, da se kdaj skopljem ven. Si sploh nemorem predstavljat, da bi bila pa zadovoljna s sabo.  ne Ni mogoče, lej kakšna sem...

jaz pa vem, da se boš  oki in da se sčasoma sprejmeš tako, kot si  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #62 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 13:54 »

Smiley
dvomim, da se kdaj skopljem ven. Si sploh nemorem predstavljat, da bi bila pa zadovoljna s sabo.  ne Ni mogoče, lej kakšna sem...

Tudi jaz verjamem vate, Lithium.  rozicodam
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
lithium
gost
« Odgovori #63 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 14:29 »

Smiley

Tudi jaz verjamem vate, Lithium.  rozicodam

Ko drugi ljudje bolje verjamejo vate kot ti sam... zardevam zvizgam
Kaj naj rečem upam, da se usliši  rozicodam  clap
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #64 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 14:31 »

Enkrat se boš še sprijaznila, da si dobra baba.  sesmejem Meni je to uspelo pri 30-tih.  zvizgam
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
lithium
gost
« Odgovori #65 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 14:45 »

Enkrat se boš še sprijaznila, da si dobra baba.  sesmejem Meni je to uspelo pri 30-tih.  zvizgam
i wish  happy Pa bravo zate  wav clap

Naj vam dan lepo mine, jaz imam šiht in komaj čakam da bo ura polnoči, da končam. (pa še začela nisem zardevam). Me je took strah vseh tistih ljudi. Sem mela spet nočne more, da sem narobe tipkala na blagajno, pa da sem trem pozabila računat. Pa sem se zbudla ponoči vsa prestrašena, komaj ugotovila da sem le doma. Komaj zaspim in spet sanje, da sem pozabila kaj so naročil, pa mi niso potem hotli šeenkrat povedat. In so se vsi jezil name, men se je "utrgalo" in sem brez besed, šla domov(kar tako pustila gostilno  Shocked). Sem se spet zbudila vsa prestrašena. Vem da se tele more slišijo čisto bedne, ampak tist moment ko se zbudim, sem čist out in prestrašena. Se sploh nemorem kake pou ure umirit.  seznojim
Kdaj se bom spet tako naspala kot pred leti, brez bednih mor, ki mi morijo noči!? Že tko zvečer dolgo ne zaspim, potem pa še spat nemorem! Grrrr Angry
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #66 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 15:38 »

Koliko takih noči sem jaz preživela v gostilni, kjer sem delala! Sem se hecala, da sem tudi ponoči v službi. Zdrži, bejbe. Vse se bo uredilo.  wav
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
lithium
gost
« Odgovori #67 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 14:45 »

Ah, brezveze, nima smisla. Itak se moram zmerej znova vrnit tja, danes spet.
Neda se mi več. življenje je bedno.
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 497

/

« Odgovori #68 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 14:53 »

ah ja..učasih smo pač zabedirani  Sad Angry

Sam jst dons nism...že zarad sončka ne morem bit Smiley
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #69 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 14:55 »

Lithium, tudi jaz sem danes krneki. Pride tak dan, kaj češ. Fokusiraj se na...  huhu
Se že veseliš?  Kiss Kiss Kiss
Prijavljen

Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #70 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 15:23 »

Se strinjam, kakšen dan je za preskočit. Pa ne gre.  kiselnasmeh
Ga preživimo, v slabi koži, ampak jutri zjutraj ga ne bo več. Nov dan bo.

Fokusiraj se na...  huhu
Se že veseliš?  Kiss Kiss Kiss
Še jaz sem vznemirjena. Komaj čakam.  Kiss
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
lithium
gost
« Odgovori #71 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 15:30 »

Mene takile dnevi vržejo iz tira in jim sledi vsaj teden slabe/bedne volje. Dokler pač ne vzgojim novga upanja. Shocked

Sinuska, seveda se, samo me preganja zraven veeeliiik ogroooomeen strah in trepet. Razmišljam, da nebi šla, da bi šla jutri h zdravnici in rekla da sem pač reva in nezmorem. Sem sanjala, da sem šla pa da je ta terapevtka znorela, da mi nič ni, da sem le lena in neumna.
Mogoče se pa use uredi enkrat, samo od sebe in bo okej. Res razmišljam, da nebi šla.
Pa še ta šiht klinčevi. Vse gre narobe, najrajši bi jokala pa nemorem.  Sad
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #72 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 15:35 »

Objem pošiljam :-)
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #73 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 15:35 »

Da mene vidiš, kako sem lena že en teden.  Shocked Shocked Shocked
Ampak kar je treba, je pač treba. In glede na to, da greš na terapijo, in bo potem bolje....  Kiss
Prijavljen

Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #74 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 15:50 »

Sinuska  oki

Citiraj
me preganja zraven veeeliiik ogroooomeen strah in trepet.
To sta samo strah in trepet. Ti pa si ustvarjaš novo, lepše, zadovoljno življenje.   Kiss
Prijavljen

lithium
gost
« Odgovori #75 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 16:58 »

No sem še dneve pomešala, sem mislila v ponedeljek.Res bi šla, mu rekla da pač ne grem k terapevtki, pa da se postavi na glavo. Da ne morem, če hoče naj me on posluša ali pa pač me pusti živeti s tem. Vem, da sem sebična ampak tegale nemorem naredit.Men se meeša od vsega tega. Zdaj mi je resnično žal, da sem takrat hotla tablete, no zdaj sem pa tle. Zakaj nisem potrpela bolečine, pa zdaj nebi mela polno glavo teh zdravnikov. :S Šit no.

Hvala vsem za vzpodbudo, ampak negre... Sad sorite, razočaram vsakogar ko pride mimo mene, zdaj sem tut vas.

Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #76 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 17:09 »

Lithium, sama boš težko premagala to goro težav, ki jih nosiš s seboj in ki te pritiskajo k tlem. Tu je kar precej uporabnikov, ki enostavno nimajo možnosti dobiti strokovne pomoči. Glede na to, da te tale tvoj zdravnik tako podpira, da ti tako pomaga, te spodbuja, bodi hvaležna, da imaš to možnost, da dobiš strokovno pomoč tako kmalu.  wav
In nikar si ne delaj drame s tem, kako NAS razočaraš. To nas pač ne. Samo vemo, da se da pomagati, da se da ozdraveti, in urediti možgane, ki furajo svoje.  oki  Kiss Kiss Kiss
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #77 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 17:11 »

Srce, še dobro, da si šla k dr.! Ker bolečina bi le rastla, se stopnjevala... Vsaj poskusi, če bo slabo, lahko še vedno rečeš ne. + a sploh ves, kako super drušno boš imela?
Prijavljen

lithium
gost
« Odgovori #78 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 17:20 »

Vem vem, da sem sebična ker te pomoči neznam cenit dovolj dobro. Se zavedam ampak mene nadzorujejo misli ne jaz njih...
Bom sama uredila to sranje, mam vse od hrane do pijače in placa za spat pa še vedno jokam!!Kaj pa hočeš baba nehvakežna vilo al kaj? Grrrr..
Sem jezna nase, tole se bo slišalo amatersko ampak kaj če zdravniku rečem, da sem se vse zlagala..mogoče mi uspe? Res, da bo jezen, me nagnal, zmerjal ampak vse bi blo bolš kot tisti terapevtski petek..Arwen se probam zavedat, in mogoce se vseeno lahko dobimo...
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 422

Hrabra miška

« Odgovori #79 dne:: sobota, 05. november 2011 ura: 17:30 »

Kej lithium, a veš kake fore mam js v bednem obdobju vsak teden, preden je treba it na terapijo... trmasta postanem in nočem in nočem it bljak. Pol ko sem na terapiji začnem najprej s tem, da ne vidim več smisla hodit, da mi noben ne more pomagat, da rabim pavzo bla bla bla.... Pa se vedno, res vedno iz tega puntanja izcimi nekaj koristnega zame pomisli.

Tko gre to kiselnasmeh

Seveda boš šla, vmes se zamotiš, pa bo petek tu.
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 22   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar