Gegec
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 35
|
 |
« dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 14:07 » |
|
Zanima me kako najti notranji mir?
Kaj naredite ko se počutite na podnu in želite uteči ravnodušju, neenergičnosti, joku itd.?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Betka
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 15:13 » |
|
To je vprašanje, s katerim se mora vsak zase in znova spopadati, kljub temu, da je o notranjem miru ipd. spisanih že na tone knjig. Meni pomaga, da se vležem na tla (npr. na preprogo) in ob vdihu dvigujem roke nad glavo, ob izdihu pa jih spuščam ob telo. Če mi gre na jok, najbolj pomaga, da se zjočem (če sem sama). Pred drugimi pa ne, ker se ne pomirim še celo uro
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 17:20 » |
|
Najdem ga takrat,ko si vzamem čas zase in tišino,....sicer je to malokdaj.... Resnično tišina in mir okrog sebe me najbolj pomirjata,.. je čas zame, ni čas v katerem se pogovarjam sama s seboj in raziskujem nove dimenzije skozi vpoglede, ampak čas, ko je v meni preprosto samo mir. Mir, ki sem ga včasih odklanjala. Predvsem notranji mir dosežeš,da vzameš in ljubiš življenje takšno kot je,....čeprav je včasih težko,.... Je pa veliko zanimivih knjig na to temo in so vredne za prebrat,...
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
may
gost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 19:06 » |
|
Pozdravljena,
Predstavljaj si reko. Na začetku te reke je tvoje rojstvo, ena točko na tej reki predstavlja tvojo sedanjost. Iz te točke se ozri nazaj in se spomni kaj ti je dajalo moč, da si danes tukaj. Napiši si na list, lepe trenutke, trenutke varnosti, hrepenenja, ljubezni. Ko ti bo težko vzemi list v roke in se zateči v te kraje. Pomembno je, da se zavedaš, da življenje ni takšno, kakršno pač je, ampak je tako kot si ga ustvariš sam. Zdaj je čas, da se posloviš od točke, na reki, ki predstavlja tvojo preteklost; hoditi proti toku reke je nevarno, kajti ta te lahko odnose s seboj. Začuti ta trenutek, ki mu je ime sedaj. Veliko ljudi je namreč zasvojenih z preteklostjo ali s prihodnostjo nihče pa ni tu. Za trenutek se ustavi. Slišiš to tišino okli tebe. Čutiš topel zrak, ki greje tvoje telo, čutiš veter, ki ti razčesava lase … to je mir, okli tebe. Nikoli ne smemo v sebi negovati nesreče, se spraševati zakaj je tako. sprejeti jo moramo kot bogastvo, kot nekaj kar nam pomaga iskati ljubezen in ko boš izbrala ljubezen do sebe, boš dosegla tisto, kar iščeš – sebe. Življenju se je treba predati. Odpreti moraš svoja vrata in sreča bo prišla sama. Koliko svetlobnih let bi potrebovali z raketo do lune, medtem ko z našimi mislimi lahko takoj tam.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.821
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 19:31 » |
|
May  Moj notranji mir je prišel ko sem spoznala da je sreča stanje duha. Ko sem vzljubila sebe tako kot sem in ko sem se zavedla da je ljubezen v meni sami. Ko me je nehalo skrbeti kaj bo kdo rekel, mislil ... Pomembni prelomnici sta bili meditacija in zavedanje, da vse kar resnično lahko živim je tukaj in sedaj, je ta trenutek. Kadar imam porušen notranji mir zaradi zunanjih dejavnikov, se vsedem in se poglobim v tišini v svoj notranji svet in poiščem nazaj svoje notranje ravnovesje.
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
pinokio
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 116
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 20:01 » |
|
May  Moj notranji mir je prišel ko sem spoznala da je sreča stanje duha. Ko sem vzljubila sebe tako kot sem in ko sem se zavedla da je ljubezen v meni sami. Ko me je nehalo skrbeti kaj bo kdo rekel, mislil ... Pomembni prelomnici sta bili meditacija in zavedanje, da vse kar resnično lahko živim je tukaj in sedaj, je ta trenutek. Ampak, Aslan, kako? 
|
|
|
Prijavljen
|
"Bojevnik je svoboden. Vendar ve, da se brez muje še čevelj ne obuje... " P.Coelho
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.821
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 20:37 » |
|
Z veliko vaje ... Z vztrajnostjo in željo po spremembi sebe ... Z zaupanjem, da lahko živiš življenje kot si ga izbereš sam.
Učila sem se iz knjig, iz delavnic, od prijateljev ... in še vedno se učim. Vsak nov dan prinese nova spoznanja ...
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
taja1
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 20:42 » |
|
Zanima me kako najti notranji mir?
Kaj naredite ko se počutite na podnu in želite uteči ravnodušju, neenergičnosti, joku itd.?
Tako, da umakneš odpor, negativne ideje, ki jih imaš o svojem stanju in ga sprejmeš kakršen koli pač je, tudi če je ravnodušen dan, teden..., tudi če jokaš, vse to tudi mora bit... Vse to so le delci tebe, tvoje izkušnje, za hec probaj poudarjat dobro razpoloženje, takrat ko ga začutiš, to je meni dalo mislit, da bi lahko isto kot potenciram slabo se lahko naučila potencirat dobro... Lp T
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #8 dne:: petek, 19. avgust 2011 ura: 22:26 » |
|
men pomaga dobra spoved in odločitev da ne bom obupala, da bom nekaj spremenila, da je tudi veliko v moji moči in pozitivnih odločitvah in dejanjih mi daje zavedanje da imam tudi svetle strani in določene darove in talente za katere sem hvaležna
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
anita
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 70
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 16:58 » |
|
Pa se vam tudi dogaja, da ta notranji mir na vsake toliko upade, izgine, da ga nikakor ne najdete? Jaz sem bila namreč lani spomladi zaradi tesnobe in panike v fazi, ko je bil notranji mir popolna neznanka, če ne že kar utopija... Nisem mogla biti v družbi drugih ljudi, ker mi je bilo vse brez veze, vse odveč, vsi so mi šli na živce, nisem mogla biti sama s sabo, ker sem se utapljala v svojih mislih in se mi je zdelo, da se mi bo zmešalo. Pa sem se potem s pomočjo ADjev in psihoterapije fino pobrala, prišla do tega, da sem spet cvetela v družbi, na vso moč uživala v trenutkih, ko sem bila sama s sabo, na sprehodih sem slišala "travco rast"... V meni je kar pokalo od notranjega miru. Zdaj pa... Ah, zdaj sem spet nekje vmes - dober teden sem spet zelo tesnobna, mi gre sicer na bolje (najbrž malo pomaga Dominor), čakam na psihoterapijo in upam, da se mi kmalu spet izboljša in da prej ne obupam... Je po vseh teh fazah spet mogoče najti tisti notranji mir?
|
|
|
Prijavljen
|
"I am an old man and have known a great many troubles, but most of them never happened." Mark Twain
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 17:46 » |
|
... Je po vseh teh fazah spet mogoče najti tisti notranji mir?
ABSOLUTNO! Vendar, ker je naša duša tako specifična, jo ne moremo kar tako počistiti in zaživeti v miru; treba je kar nekaj dela na sebi, še posebno, če smo skozi preteklostjo vse to nalagali na dušo, zdaj pa je potrebna fina čistilna akcija, večja, kot je bila Očistimo Slovenijo. Draga Anita, če si 1x že doživela ta mir in veselje do vsega ter do same sebe, potem bo še kdaj prišlo; v to ne dvomim! Vendar, kot sem že rekla, verjetno še nisi vsega podelala v sebi, zato se vračajo tudi padci. Tudi sama sem že bila kot balon sreče, nad oblaki, potem pa sem bila kot počen balon, privezan na cegel, da sem ja hitreje in bučno padla na zemljo; pri meni je sicer še nekaj drugega bilo, da je bil tak padec, vendar danes spet živim, sem vesela, a hkrati se zavedam, da moraš še delati na sebi; sprva mi je kemija pomagala do stanja danes, naprej moram pa sama s sproščanjem, z delom na zadevah, ki me veselijo ali sproščajo ali oboje, predvsem pa s psihoterapijo! Čeprav hodimo mimo prepada po debeli deski in se čutimo varne, je zares varneje, ko dobimo ograjo in se lahko nanjo oprimemo - ta ograja pa je naša notranja moč in trdna zavest! kar je oboje danes zelo, zelo skrhano. lp sofie 
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
anita
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 70
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 30. avgust 2011 ura: 10:57 » |
|
Sofia, hvala za spodbudne besede!  Ja, saj jaz načeloma tudi verjamem, da lahko vedno znova najdemo ta notranji mir - ampak včasih, ko je tesnoba najhujša, začnem dvomit v to... Takrat se mi zdi to popolnoma nemogoče. Ampak očitno bom morala res še delat na tem, da te vzpone in padce sprejmem kot nekaj normalnega, kot del življenja, da se ne bom pri vsakem padcu zabila v tla bolj kot bi bilo treba. In da ne bom vedno čakala na to, da bo jutri mogoče samo od sebe boljše, temveč bom sama naredila nekaj za to, da jutri zagotovo BO boljše. 
|
|
|
Prijavljen
|
"I am an old man and have known a great many troubles, but most of them never happened." Mark Twain
|
|
|
|