Samo da pridem k sebi!
Dragi moji sotrpini!!!
Takole, dolgo sem razmišljal ali naj napišem ta post ali ne, ampak vidim, da se moje življenje izteka, ker se teh muk nezmorem več in enostavno sem eksplodiral...
Včeraj sem šel nevrologu in kaj se je zgodilo? Soparno je bilo, teklo je od mene, zelo sem bil prestrašen in sem se tresel, sestra mi je rekla naj počakam v čakalnici. Jasno tisti nevrologi, ko jih že pogledaš delujejo "čudno" preutrujeno in naveličani vsega, skratka čudaški 100%. Sedem v čakalnico, vroče teče od mene ozrem se na steno, ogromen plakat o možganski kapi, o demenci, namizi priročnik o depresiji,...KRASNO si mislim, še to rabim za dobro voljo, v čakalnici ljudje poklapani- vozijo jih na vozičku, seveda sem doživel paničen napad od vsega skupaj/vseh bolečin in odšel iz bolnice in se odpeljal domov.
Potem pa sem razmišljal: "zakaj hudiča ne dajo plakat o psihoterapiji, osnove Kognitivne tehnike, ali pa izdajajo brošurce, namesto krkinih bolezni o shizofraniji, depresiji, da nas še bolj prestrašijo, navodila za trebušno dihanje, ali pa osnove popačenega mišljenja-KVT?
!!!!" ZAKAJ TAKIH BROŠURC NE IZDAJAJO!!!! Kdo koga zavaja?!
Kaj mene brigajo bolezni in vsi prestrašeni bolniki še to gledajo in si mislijo, aha to me čaka verjetno čez 5 let! Kaj je temu zdravstvu, državi? Mar nas želijo namerno ubiti? Tak imam občutek. Korupcija zdravstva-seveda govorim predvsem za duševno zdravje.
Skorumpirano zdravstvo!!!!!, od 3 psihiatrov, ki sem jih imel mi je samo eden (seveda privat in samo plačniško predlagal psihoterapijo-žal takrat še nisem vedel kaj to je in ura je bila 90€, kar je za brezposelenga človeka preveč, ne?).
Mar nebi že oni izdajali skripte npr. 2poglavje od knjige "Depresije za telebane-bilo bi čudovito, da nas seznanjio z OSNOVAMI-ne raje predpisujejo zdravila, bravo, bravo
:jok
!"
Najbolj pa sem jezen na psihiatrično bolnico, kjer se vidi, kako je naša psihiatrija v moškemu spolnemu organu!! A hočejo zdravniki pomagat? Jaz mislim, da ne
. Veš prestrašen sem bil hospitaliziran 2 leti nazaj, tresel sem se, nisem čutil ne rok ne nog, v mislih sem si predstavljal, da bom skočil čez okno, imel sem zelo raztrgane misli, noge sem imel težke, bolelo me je in kaj mi je zdravnik ...nebom ga poimenoval, svetoval... "ja, da je to dobro za mišice, če so noge teške, za moč- za telovadbo" Danes bi mu plunil mu v obraz, ko ga vidim, kjerkoli!!!
2) seveda, da sem dobil Helex, sem moral skupaj pasti od paničnega napada oz. ga prositi na kolenih
, prej ga nisem dobil- pa prosil, pa medicinski tehnik, citira meni:"A res, anebo šlo brez njega."
3) Prišla je dežurna psihiatrinja, ko sem imel hud panični napad ponoči in mi je nahrulila, da naj raje razmišljam o lepih stvareh, kako sem bil na morju,... Halo?! Baba Zmešana, a ti si zdravnik?!?!¨Če bi si jaz lahko to predstavljal v domišljiji, potem verjetno bi se sprostil, ne in nebi rabil vaše pomoči. Kaj te ljudi na šoli učijo, to mene zanima? Blesav program: likovna delavnica, muzikologinja, kot da se norca delajo...pa kje ste na MArsu!!!
Raje bi videl, da bi bili programi, osnove KVT, Sproščanje, Psihosociala,...
Žal sem bil takrat preveč prestrašen in neizkušenj, da bi to predlagal...
KAR ME JE PA NAJBOLJ BOLELO JE BILO PA TO, DA SO MI PSIHIATRI PAČ LEPO STROKOVNO POVEDALI, DA SEM PAČ PO NARAVI ZELO OBČUTLJIVA DUŠA! in mi s tem dali vedeti, da je to v moji naravi, kar sem pač smatral, da se vsega tega neda spremeniti!!!
Hvala lepa! In ja, edina stvar, ki me je tolažila je bilo to, da pridem domov in naredim samomor.
Hvala za pomoč-EKI, in spodbudna beseda, "če boste razmišljali o samomoru vas bomo poslali na zaprt odelek." to je bil moje dober dan!
Sprašujem se ali te zdravniki ne znajo pomagat drugače kot z zdravili, ali je to spet kakšna "gnusna" skprumpirana politika farmacije+ zdravstva v času kapitala?
Zakaj ne dajejo Osnove KVT že v osnovne šole, ali pa srednje, zakaj? Zraven mene je bil doktor računalništva, a ni zmogel pogledati človeka v oči, trpel je neznosno in rekel, da je edina napaka ki jo je naredil, da je pojedel premalo tablet za samomor...KAj mu nuca DOKTORAT računalništva, ko neve, kako živeti sproščeno, realno?
Veste, zdravila mi so pa zelo malo pomagale, oz. sem bil 1.leto na helexu, ker pač mi noben od zdravnikov ni znal svetovati, kako naj se spopadem z stresnimi mislimi. Hvala za tako pomoč, psihiatri zdravniki,
Edina stvar ki je dobra, je pa društvo DAM!
Vse pohvale za prevod čudovitega priročnika Depresija za telebane, najraje bi poljubil Majo Valič in ostale
HVALA MAJA!! To je priročnik, ki me drži že dve leti pokonci, redno izvajam vaje iz 2. poglavja in si srćno želim, da bi to začeli učiti v osnovnih šolah, potem že osebni zdravniki, da bi to obstajale skripte na vsakem koraku, da si ljudje oz. današnja mladina, ki odrašča ob računalnikih in televizijah in kvari svoje psihično zdravje zaveda škodljivih učnikov le teh in ve, kako se z pastmi sodobnega časa spopada.
Želim si, da bi psihoterapevstki programi postali brezplačni, da bi si družba vsaj malo pomagala.
Se opravičujem, vendar sem preterpel preveč in tudi moja družina, bes in sovražtvo do stroke je preveliko, da nebi tega izdal, pazite nase dragi moji, svet je bolan, kot je dejal nekdo: "skorumpirana, politika, skorumirano sodišče, kako pričakovati, da bo kaj drugače še pri zdravstvu."