FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 05. marec 2026 ura: 15:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: raziskava s področja doživljanja socialne anksioznosti  (Prebrano 3635 krat)
irena82
gost
« dne:: četrtek, 27. januar 2011 ura: 11:34 »

Na podlagi dovoljenja uredništva objavljam to temo:

Pozdravljeni,

v sklopu študija zakonskih in družinskih študij na Univerzi v Ljubljani delam raziskavo o povezanosti doživljanja odnosov z drugimi in emocionalnega starševstva z doživljanji socialne anksioznosti. Za uspešno opravljeno delo bi potrebovala tudi vašo pomoč, zato vas prosim, če si vzamete približno 15 minut časa in izpolnite vprašalnik. Vaši podatki in odgovori podani preko spleta bodo povsem anonimni, uporabljeni pa bodo izključno v raziskovalne namene.

Vesela bom, če boste vprašalnik posredovali tudi vašim prijateljem in znancem.
Hvala za pripravljenost in vaš čas.

Dostop do vprašalnika je na naslovu:
http://vprasalnik.studio-v.si

Lep pozdrav in vse dobro,
Irena M.
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 27. januar 2011 ura: 22:48 »

Uf, ob teh tipih vprašalnikov, se zmeraj spomnim, kak popoln nevrotik sem.  pomisli

Še tole, sploh se mi zdi problematičen zadnji del - da/ne vprašanja, tam sem porabila največ časa, težko si predstavljam, da bi bili rezultati veljavni, ker je večina odgovorov veliko bolj zapletenih. Bolje bi blo, da bi bilo pri zadnjem delu recimo na voljo lestvica od zelo redko do zelo pogosto, pa še to je ful težko ocenit včasih.
« Zadnje urejanje: četrtek, 27. januar 2011 ura: 22:52 od urssska » Prijavljen
irena82
gost
« Odgovori #2 dne:: sobota, 29. januar 2011 ura: 19:00 »

Hvala za komentar na zadnji vprašalnik. Sicer gre za prevod vprašalnika SFS, ki naj bi v tujini imel dobro veljavnost in zanesljivost. Je pa res, da je potrebno vprašalnik standardizirati za naš prostor (kar pa ta vprašalnik še ni). Bomo videli kaj se da dobiti iz tega... Verjamem, da stvari niso tako preproste in je težko oceniti samo z da in ne, ampak kot sem rekla gre za prevod vprašalnika, ki ga žal nisem smela po svoje prirejati. Da pa narediš svojega je pa potrebno ogromno dela + gre za velik strošek.

Bi pa še naprosila morebitne kandidate za pomoč- rabim še 17 prostovoljcev, da lahko raziskavo zaključim. Vprašalnik bo dostopen samo še kakšen dan.

Hvala vsem, ki ste že sodelovali in tistim, ki to nameravate!
Prijavljen
irena82
gost
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 10:23 »

Raziskava se zaključi v ponedeljek 31.1.

Hvala vsem za sodelovanje!
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 10:52 »

Če dovolite en komentar....
Smo v času prevrednotenja vrednot.
Zato se mi zdi, da bodo vprašalniki tega tipa kmalu zastareli glede na uvrščanje
"kam pa ti spadaš".
Če sem bolj konkretna.....naprimer dober vzgojitelj v vrtcu je lahko tudi oseba, ki ni starš.
In to je bilo pred kratkim še precej nepojmljivo.....na informativnem dnevu Višje pedagoške
šole so nam to odkrito povedali; pa je tega 9 let nazaj.
V teh 9-ih letih na stvari gledamo že drugače.
Pač, stvar vredna dolge diskusije, mar ne?
Prijavljen
irena82
gost
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 09:39 »

Se strinjam, da stvari, ki so držale v preteklosti (nekatere) danes ne veljajo več. Vedno odkrivamo kaj novega, delamo nekaj tudi na čustveni inteligenci in dopuščamo več svobodnega govora oz. razmišljanja.

Kakšen pa je vaš predlog glede teh vprašalnikov?
Je pa res, da za "merjenje" socialne anksioznosti obstaja veliko različnih vprašalnikov in vsak se ne bo vnašel v vsakem. So tudi različni načini oz. situacije, ki nas spravijo v stisko in če se na enem vprašalniku ne "najdemo", se lahko na kakšnem drugem. Jaz sem morala enega izbrati in se odločila za tega...

Hvala za komentar!
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 09:53 »

Osebno sem zelo vesela, da lahko sodelujem, da sem "širša javnost".

Moje mnenje pa je, da bi raziskovalne naloge, doktorske dizertacije,
magistrske naloge in podobno morale vsebovati izkušnje, ki jih imamo
ljudje, ki naprimer anksioznost doživljamo in živimo.

Zdi se mi, da je tega premalo. In ravno v tem grmu tiči zajec....preplesti študij in
študiranje, učenje, s praktičnim življenjem in doživljanjem.

Ali bolj konkretno; še do nedavnega (in se še) je v družbi veljalo prepričanje, da je depresija
odraz tega, ker je človek sam. In ljudje so se fokusirali samo na to, da si sam. Ni se opredlil pojem - biti
sam.
Zdaj vemo vsaj približno takole:
Biti sam ne pomeni biti osamljen.
Imeti družino, še ne pomeni imeti tudi kvalitetno druženje.
Biti sam še ne pomeni ne imeti kvalitetnega druženja.
Imeti družino in biti osamljen obstaja ravno tako kot obratno.

No, pa smo spet pri diskusiji. Grin Grin

Lep dan želim, Irena82, pa veliko uspehov in javite se še kaj!
Prijavljen
irena82
gost
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 12:18 »

Hvala za vaše mnenje. Nisem pa čisto razumela glede opisa izkušenj v raziskovalnih, magistrskih nalogah... Navadno so opisane izkušnje - kako posameznik doživlja določeno težavo. Ali ste mislili mogoče, da se opiše kar konkretni primer neke osebe?
Sicer pa tisti, ki pišemo te raziskovalne, magistrske.. navadno črpamo iz lastnih izkušenj... Težko res nekdo piše o depresiji, anksioznostih, če sploh ne ve kako to izgleda v resnici. Oz. se je težko z nekom o tem pogovarjati, če nima lastne izkušnje.
Ste pa lepo spodaj opisali pojem biti sam. Se ne bi mogla bolj strinjati. Čudovito, da ste prišli do tega spoznanja (namreč veliko jih še vedno ne razume tega pojma).

Tudi vam želim lep dan in še veliko novih spoznanj!
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 13:24 »

Da, da, mislila sem, da bi morda v te naloge nekako vpletli izkušnje (zgodbo) več
posameznikov. Le razmišljam o tem, seveda!

Naprimer, dr. Manca Košir je imela ljubečega očeta, vendar sama v partnerstvu ne
vidi izpolnjujoče sebe. Potrebuje prostor zase, ki ne vključuje pranja, likanja, sesanja, skrbi
za moža. In tudi ne trpi zaradi bežanja pred odnosi.

Nekdo drug, ki pa ni imel ljubečega očeta, pa prav tako ne vidi v partnerstvu izpolnjujočega
sebe. Vendar bo kot tak hitreje označen, da beži pred odnosi.

Kaj menite, Irena82?
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 14:19 »

Največji problem pri teh raziskavah je, da imaš teoretski okvir, ki vlada koaliciji dejstev in ne obratno. Načeloma raziskovalci najdejo tisto, kar iščejo.

Kar se tiče Mance Košir, pa me ne čudi, ker je njena največja ljubezen Manca Košir, absolutna rekorderka v narcisizmu.  sesmejem
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 14:23 od urssska » Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 14:30 »

Ok, navedla sem Manco Košir; ne zato, da bi diskutirala o njej.
Kaj vem, saj obstajajo tudi druge (podobne) osebe.
Model je isti, najsi bo to Manca ali pa Genovefa.

Lahko sem ta model tudi jaz; kajti tudi sama se ne vidim, da bi ravno
doživljala orgazme med kuhanjem, sesanjem, likanjem, sekiranjem z možem.
Pa če sem narcisoidna, al pa ne. sesmejem sesmejem
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 18:42 »

Irena82, morda smo malce netaktni.
Vendar smo na tem forumu taki, ki smo dolga leta bili bitke
na bojnem polju depre in ankse.
Pa jih še včasih.
Zato smo bolj neposredni in manj kontaktiramo v rokavicah.
Tudi zato, ker nas je življenje razgalilo do obisti in vemo, da
nimamo več kaj izgubiti.
Prijavljen
vrtnica1
gost
« Odgovori #12 dne:: petek, 04. marec 2011 ura: 08:18 »

Če še jaz lahko podam svoje mnenje, čeprav nisem prebrala tega vprašalnika, imam pa precej izkušenj z raznoraznimi vprašalniki, ki jih študentje iz mojega področja kar naprej pošiljajo za seminarske, diplomske in podobne naloge. problem VSEH vprašalnikov je v tem, da že v naprej predvidevajo odgovore, po večini ti samo nekaj obkrožaš - vendar pa iz med vseh možnih odgovorov ponavadi ne obstaja nobeden, ki bi bil pravi - ali pa nekaj ocenjuješ na lestvici od 1 - 10 (ali kolikor pač že), vendar pa je v oceno ponujeno nekaj, kar je čisto nebistveno in nima nobene relevance. Jaz potem pošiljatelju takega vprašalnika namesto izpolnjenega le tega pošljem komentar vprašalnika in ga opozorim, da je vprašalnik plod brezplodnega teoretiziranja in da če želijo sestaviti vprašalnik, ki jim bo dal prave odgovore in vpogled v pravo stanje, bi se morali najprej pogovoriti z recimo desetimi naključnimi osebami, jih detaljno vse živo izprašati, nato pa na osnovi teh pogovorov sestaviti vprašalnik. To bi bilo potem relevantno. To, kar pa delajo ptudentje, pa delajo samo zato, da pač zadovoljijo zahteve študija, iz katerega potem pridejo z nekim teoretičnim znanjem, precej neuporabnih v praksi. Pa nisem hotela s tem nikogar žaliti niti podcenjevati truda, vendar bi bilo fajn, da se študentje začnete zavedati tega problema
Prijavljen
tulipanka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 41

« Odgovori #13 dne:: torek, 21. junij 2011 ura: 15:11 »

moj odgovor ne obstaja plod odvisnokov od drog in sexa
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na: