FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 11:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3] 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zivim v temi  (Prebrano 11647 krat)
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #40 dne:: torek, 04. oktober 2011 ura: 08:54 »

Limonca, čestitke!  clap Čutim, da si vztrajna tako da...tako naprej in kot jaz,..ne ustraši se slabših in manj prijetnih dni..bo bolje za vse nas!

Derrek, mi lahko zaupaš - na kratko - tvojo zgodbo..sicer pa  rozicodam..da bi tudi meni uspelo v tem "zblodenem" svetu....

Dušica
Prijavljen
epocace
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 22

« Odgovori #41 dne:: torek, 04. oktober 2011 ura: 09:27 »

Poberte se ljudje iz depresije..
Ne vem kako naj razumem zgornjo izjavo. A imas kaksen poseben način kako se izkopati iz depresije?
Kot pravi Dusica, zaupaj nam svojo zgodbo, če si pri volji. A ti se si izkopal iz depresije?
Prijavljen

And your hands are really shakin’ somethin’ awful
As you light your twenty-seventh cigarette
Oh, how long have you been sittin’ in the darkness
You forget... Joan Osborne
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 266

« Odgovori #42 dne:: torek, 04. oktober 2011 ura: 14:24 »

Poberte se ljudje z depresije lahko zveni tako na grd način kot POBERTE SE VEN oz. IZGINITE VEN

Lahko pa na un lep način tako da ja,tudi jaz te vprašam če imaš kakšne drugačne taktike za to kako se 'pobrati' z depresije.

Hvala Dušica, rozicodam Vem da slabi dnevi pridejo pa minejo in poskušam jih dati čez če se le da z dvignjeno glavo  pomezik
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #43 dne:: četrtek, 06. oktober 2011 ura: 09:36 »

Limonca, Epocace  poljubnjej..skupaj zmoremo in gremo naprej!

Da vsaj za trenutek preidemo iz te življenjske teme, si privoščimo dogodek kot je spodnji..verjamem, da bo v trenutku zasijalo  sunny v duši...

Citiraj
Bliža se 10. oktober - Svetovni dan duševnega zdravja.

Na ŠENTu – Slovenskem združenju za duševno zdravje smo se letos odločili pripraviti vseslovensko akcijo, ki smo jo poimenovali:

VSAK 3. SLOVENEC...PREPREČIMO!

Akcija bo vsebovala podeljevanje zelenih mašnic, ki simbolizirajo duševno zdravje in skrb za preventivo. Poleg tega bomo razdeljevali tudi svinčnike z napisi, ki bodo opozarjali na pereče probleme s področja duševnega zdravja v slovenskem prostoru.

Opozoriti želimo na:

1.    pogostost duševnih motenj v Sloveniji,

2.    slabo urejenost stanovanjskih razmer in nemožnosti za pridobitev lastnega (socialnega) stanovanja za osebe s težavami v duševnem zdravju

3.    nedostopnost oziroma neenakomerno dostopnost do psihiatričnih storitev,

4.    nizko stopnjo zaposlenosti med osebami s težavami v duševnem zdravju kljub dejstvu, da velika večina želi delati,

5.    revščino, s katero se velikokrat srečujejo osebe s težavami v duševnem zdravju ter

6.    socialno izključenost, ki jo, kljub akcijam osveščanja in vse večji informiranosti javnosti, na svoji koži osebe s težavami v duševnem zdravju še vedno prepogosto občutijo.

VABLJENI VSI, DA SKUPAJ SPREMENIMO NAŠ VSAKDAN in se za en dan posvetimo drug drugemu in našemu duševnemu zdravju.

Izrežite mašnico, ki jo pošiljamo in si jo v znak solidarnosti obesite na računalnik, torbico...ali kamorkoli, da bo vidna vsem.

Dodajamo tudi dejstva s katerimi se osebe s težavami v duševnem zdravju dnevno srečujejo! 

Dušica
Prijavljen
epocace
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #44 dne:: četrtek, 06. oktober 2011 ura: 10:13 »

Dušica,
hvala za povabilo, kje pa bo potekala ta akcija? Če prav razumem bo to nekje srečanje.
Prijavljen

Derrek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #45 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 14:40 »

Poberte se iz depresije mislim na lep nacin.. iz socustvovanja.. jast sem se pobral ja iz depresije..
To da tecem redno mi pomaga proti zalosti.. s tem postanes bolj pogumen in psihicno mocen !
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #46 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 16:57 »

Derrek  oki
Prijavljen
Derrek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #47 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 17:29 »

Preberite si knjigo  Moč pozitivnega mišljenja od avtorja Norman Peale. Ta knjiga je meni spremenila gledanje na svet in mi pomagala bit srečen. Pozna kdo to knjigo ?? Res odlicno ctivo za vse ki jih pesti depresija ! Smiley
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #48 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 17:32 »

:-) poznam, imam to in še Živeti vse življenje. Ok knjigi, a takega vpliva name kot očitno nate nista imeli
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Derrek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #49 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 17:35 »

:-) poznam, imam to in še Živeti vse življenje. Ok knjigi, a takega vpliva name kot očitno nate nista imeli

Meni je dala neke nove ideje katere sem uresničil v življenju in življenje se je spremenilo na boljse..
To knjigo mi je dala mama in sem ji hvaležen za to..
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #50 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 09:08 »

Jaz menim, da si vsak izbere knjigo, po kateri ga najbolj vleče, ne GLEDE NA NASLOV.. closedeyes Vedno, ko naključno nekaj primem v roke, npr. v knjižnici, spoznam kasneje, da je to to..kar se potrebovala..ali pa bo epocace sam dobil pravi navdih kje, kdaj in kaj vzet/kupit/si izposodit..

Sem s teboj... rozicodam
                                    Dušica
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #51 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 12:39 »

js sm se prav iz knjig naučila da ni vredno se obremenjevat kaj drugi mislijo,da stvar ki te ne ubije te okrepi in to je to da pri mojem primeru,ker imam zelo zelo malo podpore to me je naredilo v sebi tako močno da sem rekla da se nebom udala.Tko da js sem iz knjig se tudi naučila spremeniti misli,pogledat z drugačne strani na svet,se borit za to,kar imam najraje trenutno je to moj poklic in ga nebom spustila iz rok tako kot sem ga že enkrat,se mi zdi da mi je Bog dal še eno šanso in sicer lažjo da naredim šolo na meni pa je kako jo bom izkoristila.
Prijavljen
Derrek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #52 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 20:10 »

js sm se prav iz knjig naučila da ni vredno se obremenjevat kaj drugi mislijo,da stvar ki te ne ubije te okrepi in to je to da pri mojem primeru,ker imam zelo zelo malo podpore to me je naredilo v sebi tako močno da sem rekla da se nebom udala.Tko da js sem iz knjig se tudi naučila spremeniti misli,pogledat z drugačne strani na svet,se borit za to,kar imam najraje trenutno je to moj poklic in ga nebom spustila iz rok tako kot sem ga že enkrat,se mi zdi da mi je Bog dal še eno šanso in sicer lažjo da naredim šolo na meni pa je kako jo bom izkoristila.

Jaz sem si tudi s pomočjo knjig spremenil misli.. to je potem vodilo do spremembe počutja...
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #53 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 20:11 »

Derrek tudi pri meni,priznam so tudi dnevi ki so zelo težki ko me napade tesnoba pa kak hud panični napad ampak je pa precej bolje kot je bilo
Prijavljen
Derrek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #54 dne:: petek, 14. oktober 2011 ura: 22:00 »

Derrek tudi pri meni,priznam so tudi dnevi ki so zelo težki ko me napade tesnoba pa kak hud panični napad ampak je pa precej bolje kot je bilo

Ja tudi jast se pocutim na dneve grozno.. kot da bi mi nekaj kradlo energijo, tesnobno.. drugace ce razmisljas pozitivno se dokopjes ven iz takega pocutja..
Dovolj je da se imas rad.
Zelim ti vse lepo v tem zivljenju LiMoNcA Smiley
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #55 dne:: petek, 14. oktober 2011 ura: 22:37 »

Hvala Derrek, eanko želim tudi jaz tebi in vsem ostalim  rozicodam
Prijavljen
Derrek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #56 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 20:37 »

Hvala Derrek, eanko želim tudi jaz tebi in vsem ostalim  rozicodam

Imejmo se radi !!
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #57 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 20:59 »

joj joj,dele pa 2 noči zapored sem čutla eno tesnobo dans me je pa čez dan hotla premagat amapk se ji nisem pustila... kiselnasmeh zakaj se vrača,če ve da pri men  ne placa zanjo
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #58 dne:: torek, 18. oktober 2011 ura: 09:14 »

Limonca,

jaz se s tem ? več ne obremenjujem: KOT JE PRIŠLA, BO ODŠLA.. pomezik

Dušica
Prijavljen
epocace
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #59 dne:: ponedeljek, 07. november 2011 ura: 15:55 »

Nov obisk pri psihiatru mi je prinesel novo, večjo dozo zdravil. Koliko je sploh še ostalo moje
osebnosti ali je že vse kemija. Mislil sem, da mi bo vsaj večja doza prinesla malce olajšanja.
A ni. Temne misli so že tako močne, da samo o tem še razmišljam. Kako bi smrt prinesla rešitev.
Če ne bi bil takšen slabič bo morda že storil ta korak. A tudi za to nimam poguma. Dohitevajo
me duhovi iz preteklosti s katerimi se ne znam in ne zmorem soočiti. Mojega življenja praktično
ni več. Ničesar več ni ostalo. Le obup. In ta je večji iz dneva v dan. Strah me je samega sebe.
Vse kar napišem, narišem... ima pridih smrti. Moja ustvarjalnost se je spremenila v moro. Izgubil
sem še tisti kanček upanja, ki je bil zakopan globoko v meni in sem ga našel ko sem bil najbolj na
tleh. Ni ga več. Razočaral sem vse, ki so kdaj verjeli vame, ki so mi tako ali drugače pomagali.
Še najbolj sem razočaral samega sebe. Kako naj sam sebi verjamem? Le kaj bi še ostalo od mojega življenja, tudi če rak in depresija mineta?
Prijavljen

Strani: 1 2 [3] 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar