FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 11:40

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost  (Prebrano 19381 krat)
petruška
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 61

« Odgovori #80 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 19:18 »

marina rozicodam
Prijavljen
petruška
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #81 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 19:54 »

sem sama tukaj egocentrik kje ste?
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #82 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 20:00 »

Marina, Vesy in Petruška! rozicodam

Danes je pri meni 40. dan in sem na 3/4 Zolofta, v petek prehajam na celo tabletko (50 mg). Danes sem kar zadovoljna. Sem kar veliko naredila in tudi počutje je kar OK. So pa pri meni še zmeraj prisotna nihanja, strahovi in velika utrujenost.

Zdraven Zolofta ne jemljem nič. Morala bi še AP, ampak ga še ne jemljem. V četrtek bom to omenila psihiatrinji in se bova o tem pogovorili. Drugače pa mi je ponudila tudi pomirjevalo za zdraven, ampak ga nisem vzela.

Se mi pa zdi, da občutim napredek, sicer precej majhen, ampak ga občutim. Je pa res, da jaz poleg
AD-jev zelo intenzivno delam na sebi in hodim na redno psihoterapijo, in sicer vsak teden.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #83 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 20:01 »

Se mi pa zdi, da občutim napredek, sicer precej majhen, ampak ga občutim. Je pa res, da jaz poleg
AD-jev zelo intenzivno delam na sebi in hodim na redno psihoterapijo, in sicer vsak teden.

Janja  rozicodam saj veš...počasi se daleč pride  pomezik
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
petruška
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #84 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 20:06 »

Janja  clap clap clap clap clap clap clap clap clap
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #85 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 20:12 »

Janja...ne da samo občutiš napredek, GRE TI na bolje, ker si vztrajna, veliko delaš na sebi... rozicodam

BRAVO Janja... poljubnjej
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #86 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 20:36 »

Janja občudujem tvojo voljo,pogum,trud,....pri premagovanju tvojih težav,želim ti,da ti gre na bolje
še naprej.... rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
petruška
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #87 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 20:43 »

Suzi tudi tebi bo posijalo  sunny rozicodam
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #88 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 21:52 »

Bravo Janja

upam, da bo tudi meni prijel .
Zdaj je 28 dan kar jemljem ad.
Tebi je prijel šele zdaj..tako da imam možnost dabo tudi meni Tongue

Punce, lepo bodite
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #89 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 09:38 »

Znam premagati anksioznost in depresijo!
Zelo veliko ljudi ima kakšne psihične motnje, npr anksioznost, depresijo, fobije, posttravmatski stresni sindrom, izgorelost..., posledično pa nespečnost, odvisnosti, težave z odnosi, težave na delovnem mestu ipd....
O  tem ljudje pogosto ne govorijo niti z najbližnjimi, če pa že, iščejo hitre (pogosto neustrezne) rešitve.
Čas je, da se k tem težavam pristopi celostno in individualno. Celostno zato, ker ne obstaja ena rešitev za vse raznovrstne težave, ki spadajo v to sliko. Individualno zato, ker je vsak človek drugačen, zato je tudi njegova težava drugačna. Nalepki depresija ali anksioznost sta daleč presplošni in neustrezni, predvsem pa ne vodita do ustreznih in trajnih rešitev.
O tem, zakaj pride do psihičnega neravnotežja, predvsem pa, kaj narediti, da ga preprečimo, če pa se pojavi pa pozdravimo, bomo govorili na naši delavnici
Delavnica je sestavljena tako, da se v njej prepletajo zadnja znanstvena spoznanja iz tega področja in na njih utemeljene  rešitve, ki jih lahko uporablja vsak posameznik.
Med potekom delavnice, boste (sami zase) odgovarjali na konkretna vprašanja in si na koncu sestavili svojo sliko o stanju vaše psihe.Sproti boste izvedeli, kaj morate storiti, da stanje svojega duha izboljšate.
Po koncu delavnice boste opremljeni z spoznanji o psihičnih težavah, imeli boste uvid v svoje stanje, dobili boste orodja za delo na sebi in navodila, kako jih uporabiti po delavnici v vsakodnevnem življenju.
Predavateljica:
Sabina Šilc, univ.dipl. psih in družinska terapevtka
Kdaj?
V soboto,14.maja 2011 od 9h do 17h
Kje?
V Domžalah, v Domžalskem domu , Ljubljanska 60
Cena:
120 EUR, če pripeljete prijatelja, 100 EUR
Več informacij:
www.potobilja.si

Dušica
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 266

« Odgovori #90 dne:: sreda, 29. junij 2011 ura: 23:08 »

Pri depresiji si popolnoma brez volje,pa kar za brezveze se jokaš.Sam meni je veliko huje bit anksiozen in imeti panične napade,ker dobesedno misliš da boš umrl.
Js se tokrat za brez veze jokam da me imajo že vsi za neumno, ampak ko pa mam panične to pa je groza res,...Ponavadi me jok prime recimo iz lepega sred trgovine pol pa hitro hitim dam v sobo pod kouter pa se zjokam da imam oči  groza Panični napad ko me prime sredi lepega, prvo ful vesela veliko volje use lepo in prav pol pa BOOOM me prime:

- pekoča koža
- vroglavica
- mravljinci
- slabost
- potenje ali mrzlica
- učasih mi še v ušesih šumi

Sta pa obe stvari grozne in depra in anksa  Shocked
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #91 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 08:30 »

Citiraj
Znam premagati anksioznost in depresijo!
Zelo veliko ljudi ima kakšne psihične motnje, npr anksioznost, depresijo, fobije, posttravmatski stresni sindrom, izgorelost..., posledično pa nespečnost, odvisnosti, težave z odnosi, težave na delovnem mestu ipd....
O  tem ljudje pogosto ne govorijo niti z najbližnjimi, če pa že, iščejo hitre (pogosto neustrezne) rešitve.
Čas je, da se k tem težavam pristopi celostno in individualno. Celostno zato, ker ne obstaja ena rešitev za vse raznovrstne težave, ki spadajo v to sliko. Individualno zato, ker je vsak človek drugačen, zato je tudi njegova težava drugačna. Nalepki depresija ali anksioznost sta daleč presplošni in neustrezni, predvsem pa ne vodita do ustreznih in trajnih rešitev.
O tem, zakaj pride do psihičnega neravnotežja, predvsem pa, kaj narediti, da ga preprečimo, če pa se pojavi pa pozdravimo, bomo govorili na naši delavnici
Delavnica je sestavljena tako, da se v njej prepletajo zadnja znanstvena spoznanja iz tega področja in na njih utemeljene  rešitve, ki jih lahko uporablja vsak posameznik.
Med potekom delavnice, boste (sami zase) odgovarjali na konkretna vprašanja in si na koncu sestavili svojo sliko o stanju vaše psihe.Sproti boste izvedeli, kaj morate storiti, da stanje svojega duha izboljšate.
Po koncu delavnice boste opremljeni z spoznanji o psihičnih težavah, imeli boste uvid v svoje stanje, dobili boste orodja za delo na sebi in navodila, kako jih uporabiti po delavnici v vsakodnevnem življenju.
Predavateljica:
Sabina Šilc, univ.dipl. psih in družinska terapevtka
Kdaj?
V soboto,14.maja 2011 od 9h do 17h
Kje?
V Domžalah, v Domžalskem domu , Ljubljanska 60
Cena:
120 EUR, če pripeljete prijatelja, 100 EUR
Več informacij:
www.potobilja.si

Dušica

KAJ IMAM ŠE ENO SOIMENJAKINJO NA FORUMU?  Cool

Dušica
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #92 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 08:45 »

KAJ IMAM ŠE ENO SOIMENJAKINJO NA FORUMU?  

kako to misliš? objava je tvoja...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #93 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 08:46 »

Arwen,

imaš prav...nisem prepoznala članek.. sesmejem Ahh, ta zmedenost!!!

Dušica
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #94 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 08:47 »

Smiley
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #95 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 10:27 »

smehko smehko smehko
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 266

« Odgovori #96 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 11:50 »

Dušica si me nasmejala  clap
Prijavljen
Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar