dumi
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 65
|
 |
« Odgovori #40 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 12:29 » |
|
pozdravček tudi mene muči anksioznost, sedaj ko sem na antidepresivih dva tedna je že boljše, ne čutim anksioznosti in nisem depresivna, vendar so na drugi strani veliki stranski učinki in sprašujem se če mi je osebna zdravnica dala prave ad ali bi bilo bolje povprašat strokovnjaka psihiatra. Pred petimi leti sem jemala aurorix in mi jih je predpisal psihiater, sedaj pa mi je zdravnica predpisala cipralex, ker da so novejši, vendar mi je čudno, ker vsak drugače deluje. Sedaj imam že dva tedna težave s spanjem, veliko ne spim vendar sem še kar budna. Mislite da bo po dolgotrajnem jemanju teh stranskih učinkov manj. vsem lep pozdrav in veliko dobre volje 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
vesy
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 184
|
 |
« Odgovori #42 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 12:46 » |
|
Ja fajn,da tii je že boljš,jaz tud komaj čakam.Ja na vsake ade se drugače odzivamo.Npr.po cipralexu se je men vrtelo katastrofalno,po Efektinu sem padla v nezavest,prej bruhala,po Cimbalti huda driska,naj bolj usterzal mi je takrat Paroxat,zato sem se tudi zdaj odločila zanj.Pa hvala bogu,da malo vem kako to poteka,pa da je kar hudo it skozi to,ampak vem da stranski učinki ne trajajo več kot mesec pa pol,to me tolaži,pa da je potem super in ni vič panike.Ja prvič ko sem jih jedla nisem ponoči spala in to je trajalo celih 6 mesecev,potem je blo pa super,zdaj pa po njih spim,saj se zbudim včasih pa me začne tresti,pa grozno zmedena ampak nekot gre.Že navajena.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vesna
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #43 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 21:16 » |
|
dumi, sama sem imela tri tedne blazne stranske učinke, potem pa še nekaj časa podobno kot ti, vendar se sčasoma vse pomiri. Meni se je nekako po štirih , petih mesecih...., tako da, ne obupaj, telo se mora umiriti in sprejeti AD 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
vesy
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #44 dne:: ponedeljek, 30. maj 2011 ura: 21:27 » |
|
Kako ste kaj danes punce,ki ste nove na Adih?Jaz sem danes povišala,jem pol in četrtinko,pa me je kar matralo,ene tri dni po mojem pa se bo pomirlo.V ponedeljek pa na celo,pa da že enkrat mal primejo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vesna
|
|
|
dumi
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 65
|
 |
« Odgovori #45 dne:: torek, 31. maj 2011 ura: 11:12 » |
|
mene mal ob živce spravljajo ad ker ne spim, upam, da se tudi spanje uredi, ker vse drugo je ok, počutim se sproščeno, zasanjano, ne da se mi veliko razmišljat in ne sekiram se za malenkosti kot prej. Vem, da bi bilo treba veliko stvari uredit, rada bi boljšo službo, rada bi se počutila sproščeno v družbi, zavedam se da je vse na meni in da bo treba kaj ukrent. Dans grem k zdravnici mal pojamrat, verjetno mi bo svetovala naj zdržim še malo, bomo videli kaj bo. hvala za podporo in lep sončen dan vsem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
vesy
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #46 dne:: torek, 31. maj 2011 ura: 11:54 » |
|
Kolki dan pa že ješ,pa koliko,ja spanje se ti bo zrihtalo,spala boš kot ubita,se ti zjutraj sploh ne bo za vstat.Jaz sem dans že 28 dan na ADih,pa me zdaj dva dni ful matra,ko sem povišala,prej sem pa tud mogla vse stranske skoz dat,pa niti ni blo hudo,sem lahk normalno kam šla,zdaj pa ne morem,sem kar fejst omotična pa zaspana.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vesna
|
|
|
|
Luna1
gost
|
 |
« Odgovori #47 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 11:07 » |
|
Pozdravljeni! Malo se spet javljam:) Med vikendom je bila taka kriza, da sem morala k dežurnemu psihiatru, kjer sem dobila Helex 0.5, prej sem jemala o.25 in nisem mogla zaspat, cel čas sem imela napade. Od takrat dalje spim normalno, jutra so že boljša, funkcioniram bolje. En teden še moram jest zvečer Helex, toliko, da se v tem času Cipramil "prime". Sem pa ta teden tudi že kar začela s prvo psihoterapijo, tako, da sem se kar po hitrem postopku lotila vseh možnih zadev reševanja tega problema.
kako ste pa kaj vi?
lep pozdrav
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #48 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 11:59 » |
|
luna
jaz sem na Zoloftu že tri tedne, pa sem še vedno ...nisem dobro. Poleg pa imam namesto benzodiazepina zyprexo 2,5 mg
Upam ,da bo dobro. Isto želim tebi in vsem ki se borijo s tem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 61
|
 |
« Odgovori #49 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 12:21 » |
|
kako ste kaj danes?jst sm se prej borila z paniko ampak sm jo premagala ostal je samo glavobol .DOBILA SM ŠE ENO BOTKO 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #50 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 12:27 » |
|
Luna živjo ko se jst pred leti jemala zoloft mi ni odgovarjal moji sodelavki pa zelo dobro prijel ima podobne težave kot ti 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #51 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 12:28 » |
|
joj marino mislila 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
vesy
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #52 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:13 » |
|
Dober večer punce,men so se pa stranski uči.kar dokaj pomirli,danes so štirje tedni kar jih jem.Malo se mi še smoti,sm mislim da to ni od zdravil ali pa tudi.Tud panična nisem več toliko,tako da mislim,da majcen že delujejo.Ja brez Lexaurina pa ne bi zmogla do zdaj,sem ga dnevno jemala do 6 mg,kar veliko,zdaj sem dnevno na 1.5mg in v pol mescu more vstran.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vesna
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #53 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:17 » |
|
Vesy kakšno terapijo pa imaš?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
vesy
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #54 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:19 » |
|
Paroxat 20mg,Loram 2.5mg,sm ga ne jem ker preveč uspava,namesto tega Lexaurin in Eglonyl 2 krat dnevno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vesna
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #55 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:27 » |
|
vesy jst pa efektin dva krat 75 in ksanax 3krat 1mg sele zdaj mi začenja prijemati ad joj drugače pa se moje telo ful odziva stranski učinki so hudi in tudi tako težko najdemo pravo terapijo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
vesy
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #56 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:32 » |
|
Jaz mislim da sem vse Ade probala,pa pr nobenih nisem zdržala več kot tri dni,tk je blo hudo,hvala bogu,da mi je pri Paroxatu uspelo,res.Najhuje mi je bil pa Efektin,ker morš pojest kar celo kapsulo in je bilo grozno,po njem so me peljali na urgenco,nikol v življenju mi še ni bilo tk slabo kot takrat,bruhat pa ni šlo,sm treslo me je,vzigovalo,groza ko se spomnem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vesna
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #57 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:35 » |
|
VESY :happy:mene je pa eglonil čist uničil pri prozaku pa sem skoraj umrla res bila je huda zastrupitev tako da morem bit previdna
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #58 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:55 » |
|
oj punce
vesy sem vesela da ti prijema ad meni je zdaj 3 tedne- pa še ne čutim kakega izboljšanja še vedno mu dam čas... mogoče pa bo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #59 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:56 » |
|