FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 16. september 2026 ura: 21:17

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strah je čustvo, o katerem premalo vemo  (Prebrano 2585 krat)
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.092

I'm not lost, just undiscovered.

« dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 19:06 »

Da bi se osvobodili strahov, moramo po eni strani razumeti, kaj se dogaja, po drugi pa si pridobiti občutek varnosti in temeljnega samozaupanja.Kdo ne pozna telesnih odzivov na strah, kot so stiskanje v trebuhu in prsih, suho grlo, potne roke in mehka kolena? Prav neprijetno je vselej, ko ne zmoremo povedati tega, kar mislimo, in to zaradi strahu. Tudi mnogi naši manj prijetni spomini so povezani s strahom.

Preberite več na portalu --->>
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #1 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 19:13 »

Tole je pa čisto po meni pisano.  sesmejem

Strah...strah...strah...ma u p.m. s"$%&)/%)=  026 035 013
« Zadnje urejanje: sreda, 26. januar 2011 ura: 19:28 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #2 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 21:25 »

clap oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #3 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 22:47 »

Odličen članek. oki

Jaz se s strahom ukvarjam že dve tretjini mojega življenja.

Tukaj sem kopirala odlomek iz članka:

...Morda smo tudi naleteli na nerazumevanje, ko nas je bilo strah. Nekateri so slišali stavke, kot: "Menda te ja ni strah, poglej druge, kako se nič ne bojijo!" Na tak način smo dobili informacijo, da to, kar čutimo, ni prav, da je z nami nekaj narobe, saj se bojimo, čeprav ni nobenega razloga za to. Tako smo začeli strah potiskati ali se ga bati...

No, ravno to se je meni zgodilo. Naletela sem na nerazumevanje. V primarni družini sem dobila vso podporo, razumevanje in pomoč, v okolici pa tega ni bilo. In res sem dobila informacijo, da je z mano pa res nekaj narobe. Sedaj to ozaveščam na psihoterapiji.

Verjamem pa, da tisti ljudje, ki so se jim moji strahovi zdeli čudni, niso hoteli s svojimi pripombami nič slabega, pa vendar...

Sem se pa iz tega naučila to, da znam prisluhniti drugim ne glede na to, ali poznam njihove stiske ali pač ne. Za vsakega je njegova stiska velika in lažje jo obvladuje, če čuti, da je vsaj razumljen.
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 27. januar 2011 ura: 00:00 »

Se strinjam, da premalo vemo o slednjem...

Sploh nisem vedela, da je strah v bistvu čustvo... unsure sama pri sebi ugotavljam, da imam nek strah pred ljudmi, a ne vidim vzroka za to....

Tako zelo si želim, da bi se 'osvobodila' strahu in uresničila želje, za katere vem, da sem sposobna, samo me je vedno znova strah nečesa
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 27. januar 2011 ura: 07:51 »

, da imam nek strah pred ljudmi, a ne vidim vzroka za to....

jaz ga pa...  kiselnasmeh

Verjamem pa, da tisti ljudje, ki so se jim moji strahovi zdeli čudni, niso hoteli s svojimi pripombami nič slabega, pa vendar...

nekateri samo svoj lastni strah prikrivajo, to je vse.... , nekateri ja, pa uživajo, če se iz koga norca delajo..., nekaterim se pa res ne sanja, da je lahko človeka pač - strah 
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 27. januar 2011 ura: 09:41 »

...Če se nam to dogaja, je v nas zasidrano prepričanje, da nam zagotovo ne bo uspelo in da proti temu nič ne moremo narediti. Seveda je ta ocena največkrat zgrešena...

Tole velja zame...sem ugotovila, da sem res en velik strahec...vsega me je strah, trenutno najbolj same sebe  seznojim
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar