FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 22:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 5 6 7 [8]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija - vprašanje trajanja  (Prebrano 25446 krat)
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #140 dne:: sobota, 23. april 2011 ura: 11:42 »

SOFIA
LEPA MISEL
SE STRINJAM STABO

Joco...... to je smrtna resnica. Ne samo misel...  pomezik
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #141 dne:: sobota, 23. april 2011 ura: 11:43 »

Sofija... rozicodam

Vem za pregovor...SVAKOG GOSTA TRI DANA DOSTA... sesmejem sesmejem sesmejem

Sory...malo šale, da ti polepšam dan... zardevam

Tojči.............. aleluja za šale, sploh v tistih dneh  sesmejem sesmejem sesmejem

D-dneh, matr....

Lp-S.  poljubnjej
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #142 dne:: sobota, 23. april 2011 ura: 11:48 »

Upam, da lahko sem napišem nekaj o depresiji....

MINE!

MORA!

KER JE ONA MOJ GOST, NE JAZ NJEN.

Samo to....  rozicodam

Stran z nepovabljenimi gosti,....kolk so trmasti,nočjo in nočjo vstran...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #143 dne:: sobota, 23. april 2011 ura: 11:52 »

ma, če ne najdejo vrat, jih pa mi pokažemo hahaha
Prijavljen

dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #144 dne:: sreda, 27. april 2011 ura: 10:16 »

Vijolica,

sem pridružujem mnenju ostalih in dodajam dejstvo, da BIPOLARNA MOTNJA ni vsaka motnja nihanja razpoloženja, ker če ne..bi jo imel vsak drugi depresivec..pa ni tako! pomezik Povem iz svojih izkušenj, saj naj bi pred 3 leti, kar naenkrat iz depresivke postala bipolarka in ko so mi predpisali LAMICTAL, se mi je stanje čez čas še poslabšalo oziroma sem doživela zelo hud depresivni padec... jok Cry z skoraj 14-dnevnim počitkom...da sem spoznala, da niti psihiatrinji ne vedo, kaj se pri tebi dogaja...to lahko najbolje spoznaš sama, s prisluhom sebi in delu na sebi... rozicodam

Dušica
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #145 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 09:37 »

..danes sem zasledila in...ve kaj kdo o tem?  pomisli

Znam premagati anksioznost in depresijo!
Zelo veliko ljudi ima kakšne psihične motnje, npr anksioznost, depresijo, fobije, posttravmatski stresni sindrom, izgorelost..., posledično pa nespečnost, odvisnosti, težave z odnosi, težave na delovnem mestu ipd....
O  tem ljudje pogosto ne govorijo niti z najbližnjimi, če pa že, iščejo hitre (pogosto neustrezne) rešitve.
Čas je, da se k tem težavam pristopi celostno in individualno. Celostno zato, ker ne obstaja ena rešitev za vse raznovrstne težave, ki spadajo v to sliko. Individualno zato, ker je vsak človek drugačen, zato je tudi njegova težava drugačna. Nalepki depresija ali anksioznost sta daleč presplošni in neustrezni, predvsem pa ne vodita do ustreznih in trajnih rešitev.
O tem, zakaj pride do psihičnega neravnotežja, predvsem pa, kaj narediti, da ga preprečimo, če pa se pojavi pa pozdravimo, bomo govorili na naši delavnici
Delavnica je sestavljena tako, da se v njej prepletajo zadnja znanstvena spoznanja iz tega področja in na njih utemeljene  rešitve, ki jih lahko uporablja vsak posameznik.
Med potekom delavnice, boste (sami zase) odgovarjali na konkretna vprašanja in si na koncu sestavili svojo sliko o stanju vaše psihe.Sproti boste izvedeli, kaj morate storiti, da stanje svojega duha izboljšate.
Po koncu delavnice boste opremljeni z spoznanji o psihičnih težavah, imeli boste uvid v svoje stanje, dobili boste orodja za delo na sebi in navodila, kako jih uporabiti po delavnici v vsakodnevnem življenju.
Predavateljica:
Sabina Šilc, univ.dipl. psih in družinska terapevtka
Kdaj?
V soboto,14.maja 2011 od 9h do 17h
Kje?
V Domžalah, v Domžalskem domu , Ljubljanska 60
Cena:
120 EUR, če pripeljete prijatelja, 100 EUR
Več informacij:
www.potobilja.si
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #146 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 17:54 »

Se povsem strinjam, da kategoriziranje psihičnih težav v tistih nekaj skupin, ki jih poznamo, ni vedno pravilno. Niti 2 človeka ne doživiljata depre/ ankse/ psihoze/ itd... povsem enako, ogromno simptomov se lahko prepleta, itd.. zato je res potreben bolj celosten pristop.

Problem pa je, ker npr. mladostnik dostikrat sploh ne ve da ima psihične težave. Sam sem mislil, da so to pač pubertetniške težave in bodo same enkrat minile. In pa, navajen sem bil takšnega počutja, kot da je bilo to pač normalno.
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #147 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 08:44 »

Kinto,

podobno je pri meni: moja depresija ali ta duševna motnja izvira iz otroštva, saj sem bila že takrat nekako razočarana nad straši (bolj "pomankljivi" odnosi) in v srednji šoli prebolela hudo anoreksijo.. jok, potem pa tisti prvi kolaps leta 2003 do danes..sem pa napredovala in spreminjam svoje življenje..na bolje!

Drugače, sem prebrala, da je dobro v naših stanjih uživati veliko OVESA v vseh oblikah... pijeminjem

Dušica
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #148 dne:: nedelja, 28. avgust 2011 ura: 23:01 »

Evo tako, bom kar v tole temo napisal. In sicer samo toliko, da javim stanje glede svojega počutja.

Sedaj bo nekje točno eno leto, odkar se mi je povsem porušla kemija v glavi. Najprej par mesecev prehranskih dodatkov, vitaminskih napitkov, obiskovanja raznoraznih pregledov, itd... dokler ne sledi diagnoza depresija. Nato preiskušanje različnih zdravil, nato pa še postopno povečevanje doze. Lahko rečem, da sem sedaj nekje na 90-95%, edino malo me še koncentracija zafrkava, malo sm še čustveno otopel in volja še ni čisto prava.

Sem pa govoril s psihiatrinjo, zakaj se mi nikakor noče ta koncentracija pa energija 100% povrniti nazaj in njena razlaga je bila, da te zdravila sicer relativno hitro potegnejo ven iz tiste najglobje luknje, vendar pa v primeru nekoliko globje depresije, traja potem še kar nekaj časa (1-3 leta), da prideš nazaj na 100%. Bližje kot si k popolni ozdravitvi, počasneje se stanje izboljšuje (oz. se nam tako zdi, ker je čedalje manjša razlika med "pravilnim počutjem" in "našim počutjem").

Anyway, v vsakem primeru sem vesel, kako se mi je izboljšalo počutje in da sem vztrajal ob vseh teh stranskih učinkih. Res je, da sem izgubil eno leto, ampak kaj je eno leto v primerjavi s celim življenjem? To se je enostavno moglo zgodit, drugače ni šlo. In vesel sem da se je. Iz te šole sem definitvno nekaj odnesel in vem, da ne bom nikoli več živel tako kot sem do sedaj.

S tem nekako zapiram to več let trajajoče poglavje svojega življenja in počasi pričenjam z novim.  Smiley No ja, finančne grehe iz preteklosti bo tut treba še do konca poravnat... Grin, ampak važno je počutje. Samo to.

Lep pozdrav vsem.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #149 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 17:58 »

Bravo Kinto!

Tudi jaz opažam spremembe na boljše, gre sicer zelo počasi, ampak gre!

Sicer nisem še eno leto  sesmejem , tretja runda kar vztrajam do konca, je šele od 23.6., imam pa bogate izkušnje s tem, kako se lahko še bolj zapleteš v psiho-stanju globlje v depresijo; včasih mi je žal, da sem zamudila zimski, pomladni in deloma poleni letni čas, ko sem bila na dnu, vendar si rečem, važno je, da sem spoznala in ukrepala, in sedaj je čas, da užijem lepoto v jeseni, lepoto v zimi in ostalih letnih časih, predvsem pa lepoto v življenju.
Sem se pa ogromno naučila iz tega stanja, in se še učim.... in če bi mogla še enkrat izbirati pot, bi izbrala to danes - mogoče samo to, da bi že v prvo vztrajala do konca z ad, in ne šele v tretje, ko me je potem total zabilo v dno, da mi sedaj poleg ad pomaga še ap.

Kinto, vesela sem, da si OK, tistih 5% pa bo že prišlo!!!!

lp sofie rozicodam
Prijavljen

Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #150 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 21:06 »

Anyway, v vsakem primeru sem vesel, kako se mi je izboljšalo počutje in da sem vztrajal ob vseh teh stranskih učinkih. Res je, da sem izgubil eno leto, ampak kaj je eno leto v primerjavi s celim življenjem?
[/quote

Bravo za napredek Kinto clap
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Strani: 1 ... 5 6 7 [8]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar