FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 10. junij 2026 ura: 00:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Negativen odgovor FIHO na naš ugovor  (Prebrano 3232 krat)
HisTer
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.472

« dne:: torek, 22. december 2009 ura: 13:07 »

Pred tednom dni je prišel negativen odgovor FIHO na ugovor Društva DAM.

Več si lahko preberete v glasilu NEBOJSE.si --->>

Prijavljen

Rock&Roll
DAMa
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.839

« Odgovori #1 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 13:12 »

Očitno preveč organizacij že stoji v vrsti za kos torte  Huh?

Saj sem pričakovala, da smo zanje "nepomembni", ampak da nam za zgled dajejo Šent in Ozaro? In njihove skupine za samopomoč? Mogoče forum njihov?
Prijavljen

Pogum potrebujemo, da vstanemo in spregovorimo; prav tako pa ga potrebujemo, da sedemo in poslušamo.
HisTer
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 17:12 »

Ha, ha, Nace Kovač je izvršni direktor Šenta in istočasno je v komisiji/svetu FIHO. To pomeni, da deli sredstva sam sebi. Sicer on ni edini tak primer.

Slovenija je edina država na svetu kjer so v komisiji, ki deli JAVNA deli sredstva neprofitnim organizacijam predstavniki tistih "neprofitnih" organizacij, ki sredstva prejmejo.

To je namreč konflikt interesov in tudi po veljavnih zakonih kaznivo, saj se take zadeve obravnava kot zlorabljanje javne funkcije za osebne materialne interese.

Evo seznam članov sveta: http://www.gov.si/fiho/fiho-svet-2.htm

Moja Slovenija je vedno bolj BANANA država, saj zakoni in predpisi veljajo samo za državljane 2. reda, oziroma za tiste iz najnižje kaste.

Prijavljen

Rock&Roll
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #3 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 18:05 »

Citiraj
Slovenija je edina država na svetu kjer so v komisiji, ki deli JAVNA deli sredstva neprofitnim organizacijam predstavniki tistih "neprofitnih" organizacij, ki sredstva prejmejo.

A se ne bi take zadeve prijavile Kosovi komisiji?! Pa se dalo na tv in časopise.

Citiraj
Saj sem pričakovala, da smo zanje "nepomembni", ampak da nam za zgled dajejo Šent in Ozaro? In njihove skupine za samopomoč? Mogoče forum njihov?

Te prime bruhat. Razen, da poberejo denar in se delajo, da nekaj delajo...se ne dogaja kaj dosti.

Ima Hister prav - Republika Banana. Ma kako me še vedno tako razkajfa.  Angry
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
DAMa
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 20:55 »

Mina, ej, mene tudi! Pa že lani je bilo tako, tako da bi lahko pričakovala kaj takega. Ampak nisem. Še vedno sem presenečena nad odzivom Smiley

Hister, ja, to je res prav neverjetno. Sploh, če si ogledaš njegove nedavne fantastične izjave v javnih člankih, kot je ta recimo.

Saj ni res, pa je!
Prijavljen

Pogum potrebujemo, da vstanemo in spregovorimo; prav tako pa ga potrebujemo, da sedemo in poslušamo.
DAMa
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 20:57 »

Da ne omenjam tega, da govori o porastu zdravilih proti depresiji in odvisnosti v istem stavku ... Kot da ni vsem jasno, da antidepresivi ne zasvojijo, kar velja za anksiolitike (pomirjevala).

Saj ne veš, kaj bi si mislil  Undecided
Prijavljen

HisTer
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 23:47 »

Dama,
Yes in takšne ljudi imamo na tako odgovornih mestih. Neverjetno je verjetno.  Huh?
Pokojni Ježek je pisal znanstveno fantastiko in napovedal bodočnost, saj je napisal knjigo "Butalci"  closedeyes
Prijavljen

Rock&Roll
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: sreda, 23. december 2009 ura: 08:52 »

Citiraj

A se ne bi take zadeve prijavile Kosovi komisiji?! Pa se dalo na tv in časopise.

tudi meni to hodi po glavi - prijavit je treba zadevo; saj itaq haska ne bo, so namreč bolj zaščiteni kot pa severni medvedje, pa med sabo se itaq ščitijo (domino efekt...)  ma pa vseeno, da se ve
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
martinca
gost
« Odgovori #8 dne:: sobota, 26. december 2009 ura: 20:16 »

Se ne spoznam na sredstva in kdo komu malho polni, ampak  je prišlo do zavrnitve tudi zato, ker je danes zelo veliko forumov povsod in tudi društev in so morda mislili, da če kaj dajo tudi temu društvu, da bi potem vsak forum s svojim ustanovljenim društvom lahko pričakoval zase in za svoje načrte... Pa se hočejo ogniti zapletanju z vsemi ostalimi..  Namesto da bi cenili neplačano delo vas in nekateih sodelujočih dobrih ljudi, pa so pač zbanalizirali na nek forum.

Njihov forum Šent pa bolj ali manj spi.... nekateri zapisi so do psihiatrov, kemije, bolnic in samega poteka zdravljenja izjemno ostri, kritični in za razliko kot tukaj. Tam nihče ne briše in nihče nikogar ne kara. Ker takšno je življenje in se tam ne prikazuje samo lepe plati, ne goji se nobenih iluzij. Ampak tolažiti pa tud ne znajo, samo zbirajo se in potem hvalijo neki kavni avtomat in tisto kavo.

Medtem tu na tem forumu naletiš na izjemno enostranskost, tendenco, da se zelo propagira antidepresive (saj vsak od nas ve, da je to rešitev, vsak ki je dal skoz trpljenje panične motnje) in se propagira šimfanje  čez anksiolitike. Vsako drugačno mnenje pa je okarano.
In to samo na podlagi predpostavke, neke hipoteze, češ da morda kakšen v stiski ne bi pomoči poiskal.

Vzdrževati  iluzijo je pač  enostransko, pri tem pa ne nujno povsem strokovno, saj niti vsi psihiatri ne menijo enako. Celo vrača se stara doktrina- AD samo paničnim in hudo bolnim, sicer pa občasni anksiolitik za trajno živčne - ki naredi še najmanj škode.(Imaš 2 psihiatra, pa te bosta zdravila različno, saj niti med sabo niso vedno usklajeni.)

Niste zdravniki in nimate strokovnega argumenta za to vsiljevanje (lepše povedano zbujanje slabe vesti ), kaj se sme o zdravilih pisati in kaj ne... Pač pa čisto  osebno laično (kot jaz, kot mi vsi)
presojate o govoru tukaj ... 

Vaš edini argument ta, da ste kot zdravljeni ljudje ali kot ozdravljeni, pač tukaj VI tisti bistri, ki ste odprli forum s poslanstvom  ,drugi pa smo samo priključeni in se zato prilagajajmo, sicer nas ne bo noben maral in zarad par besed sledi tudi bann.  To je vsa razlika  - sicer pa smo enaki.

Fajn pa bi blo raje imet sprejemajoč, ali pa vsaj uraden in profesionalni odnos brez osebnega medsebojnega zapletanja s forumaši in sporov, tako da tudi po tej plati, kar se tiče profesinalnega uradnega odnosa, ljudje na mestih odločanja vidijo kreg, značilen tud za druge forume. Me prav zanima, če se kdo v Šentu na koga dere z žaljivkami. Če se skregajo med sabo pacienti, je ok, ampak da pa bi nekdo z nekom verbalno obračunaval, pa mislim, da taka organizacija ne bi bila več spoštovana. Tako je pač povsod. Torej, še to , osebno jemanje in to...

Če bi številčnost kaj pomagala, bi lahko naredili  velikansko število letakov, jih raznosili po Šentu in Ozari , ali pa vsaj po zdravstvenih domovih, vsak ki hodi k psihiatru, kadr bi šel na kontrolo, bi lahko pustil letake za priključitev, saj vsi psihiatrični bolniki pa tud niso v Šentu in Ozari...
Mnogo je ljudi tu sodelujočih, vendar niso vpisani kot člani društva.

Pa tudi mladost foruma in društva... In to, da je kljub sodelovanju z redkimi strokovnjaki vodstvo laično
in zdravljeno, ne pa iz strokovnih krogov. (O)Zdravljeni duševni bolnik enak drugemu (o)zdravljenemu bolniku, ne glede na to, če je vodja ali priključen kasneje...

Kaj pa če bi kdo pisal temu Kovaču al kako se že piše, kaj je on mislil s to odvisnostjo od antidepresivov . Pa tud če kemija med drugim škoduje, itak da ne more samo 'hasniti', saj vsako zdravilo čemu škodi. Grem pa staviti, da je tudi sam (tako kot sama verjamem) mislil na duševno odvisnost. (ko je človek tud kasneje rad na AD, naj rabi ali ne rabi in če se kaj zjoče, kar je del življenja, mu zdravnik dozo takoj zviša, čeprav hudih težav pa ni) .

To je on rekel in je ostal direktor Šenta. Človek, ki ima  velikanski vpliv na ljudi v stiski in nikomur ne zavezuje jezika, vsaj na njihovem forumu ne.

V bistvu pa, če bi bilo res, kar kljub vaši laičnosti najbolj zagovarjate na podlagi lastne izkušnje (a ste še vedno na zdravilih, torej .. ), drugo pa ovrednotite kot zavajanje,  potem dr. Ilinova ne bi iskreno in smelo odgovorila na vprašanje v povezavi s tem. Vprašanje pacienta se je sicer nanašalo na nekaj drugega : ali bo ozdravel, ker zdaj jemlje AD. (ki ga vi tako hvalite tukaj, vedoč da edini pomaga proti paniki, ja saj tud jaz, ampak, le če je nujno). Rekla je, da ona tega ne more vedeti, lahko da bo za vedno ozdravel, lahko pa bo tudi moral vedno kaj jemati ali vsaj še kdaj tudi antidepresive, ker tega ne more nihče vnaprej zatrdno vedeti, odvisno je od marsičesa.

Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.852

« Odgovori #9 dne:: sobota, 26. december 2009 ura: 21:50 »

Martinca, preden napišeš roman....nismo prosili sredstva za forum, ampak za samopomočne skupine, ki potekajo po Sloveniji, za predavatelje - strokovnjake in nekaj malega za knjigo Anksioznost za telebane. In za izobraževanje moderatorjev in vodji skupin....
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #10 dne:: sobota, 26. december 2009 ura: 22:33 »

Sem jaz kaj drugega rekla, razen da sem zamenjala besedici forum in program, isto. ( in + moj roman).

Oni so v odgovori tako zapisali, da je jasno, da bi za priznanje nacionalnega pomena pričakovali neke konkretne storitve in dejavnosti za socialno in zdravstveno ogrožene ljudi, s katerimi se ukvarja zelo razvejana mreža socialnih in društvenih organizacij (češ zgled po njih vzet, Šent Ozara) in da je ta program (ne forum, moja napaka, ampak... TUDI FORUM, a to je po njihovem spletni časopis?) predvsem  splošno informativen, izobraževalen in deloma svetovalen, kar je njim premalo.
  Z mojimi besedami od prej : še vedno je laičen in nič več. To je pač razlika med onimi programi in nami (vami, jaz nisem vpisana.)  Ker za konkretne storitve in dejavnosti mora biti to neka instuticija z zaposlenim strokovnim osebjem - socialni delavci, zdravniki in svetovalci, ne pa zdravljeno laično osebje itd.
Tudi priznanim 3 naštetim v začetku delovanja ni mogel bit priznan t.i. nacionalni pomen, morajo bit ene in iste znane poti do njega prit.
Prijavljen
martin64
gost
« Odgovori #11 dne:: sobota, 26. december 2009 ura: 22:59 »

Velika razlika je med programom in forumom. In mnogi, ki delujejo povsem laično, že leta pridobivajo denar iz tega sklada......
« Zadnje urejanje: sobota, 26. december 2009 ura: 23:38 od martin64 » Prijavljen
vesnav
gost
« Odgovori #12 dne:: sobota, 26. december 2009 ura: 23:27 »

No, prav za bruhat ni. So pač to organizacije, ki so orale ledino, imajo torej daljši staž, kar tudi šteje. Vem tudi, da so bile mnogo let nazaj, vsaj Šent in Paradoks, precej angažirani.

Je pa stanje na tem področju skladno s stanjem duha v državi. Zapirajo se "jeziki", talajo se denarci, zmenijo se tudi za "zaprtimi vrati"... Nič novega, le na drugih ravneh...
Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.852

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 27. december 2009 ura: 09:36 »

Citiraj
Je pa stanje na tem področju skladno s stanjem duha v državi. Zapirajo se "jeziki", talajo se denarci, zmenijo se tudi za "zaprtimi vrati"... Nič novega, le na drugih ravneh...
Točno tako .... politika.....
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar