FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 09. julij 2025 ura: 04:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kako naprej  (Prebrano 1813 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
jana
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 81

« dne:: sreda, 07. oktober 2009 ura: 06:46 »

Že pred leti sem imela željo,da bi se zaposlila v stroki za delo s starejšimi.Letos sem se končno opogumila in se vpisala ,ker vem da brez izobrazbe ne bo nič.Drugače sem že zaposlena v drugi stroki.Moram povedati tudi,da sem imela sedaj obdobje,ko sem se počutila tako v redu,da sem pozabila na sproščanje.potem čez daljši čas sem se spomnila,da sploh ne delam vaj.No,da se vrnem k bistvu.Sedaj ko sem se vpisala pa me je začelo spet stiskati in tesnoba,ker bo pač treba med ene neznane ljudi in novo okolje,pa gužva in podobno.Tako,da že sedaj ko še sploh začela nisem ,pa že razmišljam da bi nehala.Sedaj jem asentro bolj zaradi paničnih napadov,me pa zanima,katera zdravila so za fobije ,ki mi povzročajo težave.Je pa tudi to,da pač šola dosti stane , želja je velika,zadeva pa je taka,da se ne morem kar zmišljevat zdaj bi,zdaj nebi.Se mi pa tudi pojavlja driska,vedno ko grem od doma,kar seveda še poveča tesnobo in posledično je tu spet sranje.Dobesedno.Velikokrat ne upam med ljudi ravno zaradi tega,ker se bojim,da me bo kje zvilo.Saj veste,če te zvije rabiš wc takoj in ne čez 10 minut.Ja,tako da danes imam namen plačat šolnino,jo tudi bom,kako pa naprej bomo pa videli. Saj veste,spodbudne besede in nasveti,pa vedno prav pridejo.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 07. oktober 2009 ura: 06:53 »

Jana, normalno, da te je začelo zvijat, mene bi tudi ; je le velika odločitev, prelomnica, ... zahteva se čas, zahteva se denar in zahteva se učenje in to tudi pod razno ni mačji kašelj ampak zahteven projekt. A glede na to

Letos sem se končno opogumila in se vpisala ,ker vem da brez izobrazbe ne bo nič....želja je velika... Ja,tako da danes imam namen plačat šolnino,jo tudi bom,kako pa naprej bomo pa videli

vem, da boš zmagala  clap clap clap clap clap

je pa tole bila ena micena napakica
,da sem imela sedaj obdobje,ko sem se počutila tako v redu,da sem pozabila na sproščanje.potem čez daljši čas sem se spomnila,da sploh ne delam vaj.

tko da priporočam vaje začet delat, mogoče na kak posvet k strokovni osebi, mogoče obisk skupine za samopomoč, pa tule gor piši, da te spodbujamo..

Kar se socialne fobije tiče - izpostavljanje je tisto, ki (se mi zdi) še najbolj pomaga (no, lahko tudi AD, a tega že imaš) pa strokovna terapija...

Objem  rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
jana
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 81

« Odgovori #2 dne:: sreda, 07. oktober 2009 ura: 08:42 »

Ja saj obiskujem psihiatra,pa kakšno knjigo rada v zvezi s temi fobijami preberem.Drugače pa se tudi meni zdi ,da je res najbolje se izpostaviti,ker itak potem se recimo nekako zamotiš in zaklepetaš,preusmeriš misli na predavanje in nekako pozabiš na napetost.Sedaj pa se grem sprostit v gozd in po kostanj.To je najboljše.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: sreda, 07. oktober 2009 ura: 11:10 »

mogoče kaj pomaga:

http://www.psihoanalitik.si/socialna.htm

http://www.psihiater-leser.com/452/27564.html

http://www.nebojse.si/Forum/index.php?topic=2967.0

http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1256
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar