FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 28. marec 2024 ura: 19:44


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: 1 2 [3] 4 5   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ekstrasistole  (Prebrano 31047 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Regina
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 887


Rule your mind or it will rule you.


« Odgovori #40 dne:: torek, 29. december 2020 ura: 14:39 »

Občasno, redko se dogaja. In tocno tako kot v opisu tvojem, da ko prenehas z aktivnostjo, se vcasih zgodi. Opazila sem tudi, da se spreminja utrip skladno z dihanjem?  Torej da mi srce hitro bije po aktivnosti, globlje pocasneje diham in potem mi srce pocasi utripa, ne vec hitro. Upam, da je to ok. Drugace pa zadnjic se mi je zgodilo ned spolnim odnosom, ekstrasistole parkrat. Upam, da ni kaj.

Jaz, ko nisem se vedela, da gre za ekstrasistole - se mi je kdaj zgodilo, da se nekaj na hitro delala, vzamimo primer; bila doma, letela na WC (drugo nadstropje) se pocila na WC in takrat sem zaznala, da se mi je pulz umirjal, ampak vmes tudi preskocil.
Pulz je zelo povezan z dihanjem.
Nic ni treba skrbet. Tudi pri spolnem odnosu se lahko pojavi... ker je takrat zivcevje itak bolj izpostavljeno, akcija in vse  sesmejem vem, da je obcutek zastrasujoc... vem, ampak nekako takrat ko se zgodi lepo, umirjeno dihat... vse bo v redu. Nekateri to takoj opazimo, nekateri sploh ne. Sem ze dozivela, da sem pacientu snemala EKG in vmes opazila, da je prisotna aritmija, tako, izrazita vsaj na pogled krivulje... in vcasih sem koga po merjenu vprasala: “gospa, a ste vmes cutila kaksen drugacen utrip, karkoli?” In veliko jih je odgovorilo, da ne... torej, nekateri obcutimo bolj, nekateri sploh ne. Je pa tako, da srce veckrat preskoci, zamudi utrip... in je to povsem normalno.

Samo mirno.  oki
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Nejc
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1


« Odgovori #41 dne:: sreda, 30. december 2020 ura: 00:46 »

Lep dober večer,da še jaz delim svojo zgodbo glede telih EKSTRASISTOL.....bilo je leto 2017 nekje novembra,ko se mi je tole vse skupaj začelo.
Bilo je zvečer in kar naenkrat bom bum bum ekstrasistole prvič zame.......se napravim obujem s svetlobno hitrostjo,hkrati pa srce dela čisto po svoje ekstrasistola za ekstrasistolo.
Oddrvim v dežurno ambulanto,ko sem prispel se je stanje popravilo mogoče ena ekstasistola na minuto,ves omotičen od tega kar se mi je naredilo........iskreno vam povem.....mislil sem da bom umrl,povem zdravniku,kaj se mi je naredilo.Potem pa u šusu EKG,PRITISK ali vas boli v prsih ali vam je slabo ali se vam vrti.....ma jst sem bil čist presran.
No začuda vse ok tud na EKG nobene ekstrasistole sam utrip našopan na 120 pa pritisk malo povišan itak zarad utripa.OK grem domov vse dobro začutil tisti večer samo kakšnih 5 ekstrasistol,od vsega tega pa zmatran do fertika.......potem kakšen teden mir,kar je pa sledilo potem si pa nisem mislil,da bom kdaj doživel....tako stisko.Kar naenkrat se mi spet pojavijo ekstrasistole en utrip ok en utrip mimo in potem dva utipa mimo en ok in pet utripov ok in spet dva mimo skratka vse možne kombinacije in vsak utrip mimo sem čutil bolj.kod tistega,ki je bil ok.
Zdržal sem nekaj dni in noči,češ saj bo bolje.......bilo pa je vedno slabše,ponoči enkrat nisev več zdržal in sem šel spet v dežurno ves napsihiran EKG spet ok ampak utrip 140 pa pritisk temu primeren.....spet sem šel domov.Zjutraj pokličem v službo....bolniška,in nato kličem zdravnika in sem bil že za isti dan naročen.
Pri zdravniku prvič na EKG zasledimo ekstrasistole,zdravnik reče nenevarne mi da do konca tedna bolniško in mi reče naj se pomirim in bo vse ok....pomirjeval nisem hotel,grem domov.
Dnevi in noči pred menoj obupni zaspal sem od izčrpanosti z ekstrasistolami za 4 do 5 ur potem so me
zbudile ekstrasistole spet ponedeljek bolniška cel teden.
Kličem zasebno kardiološko ambulato in se naročim za holter,dobil sem ga hitro v parih dneh,ker je bilo samoplačniško,nosim ga 24 ur in čakam klic iz ambulante.Nato me le pokličejo in PAZI ZDAJ TO reče zdravnica.....gospod to ni ok tega je ogromno nisem si mislila,da je tega toliko me vprašala za številko mojega doktorja in mi rekla da se naj ne naprezam do nadalnega bolniška....verjemite mi da me je ob tem klicu oblil mrliški pot po čelu,dobesedno.Dnevi,ki so bili pred mano.....noči pa še hujše kliče me doktor še enkrat holter ultrazvok obremenitveni test čez en mesec do takrat bolniška in vsak teden kontrola.Holter dobil takoj naslednji dan ta holter je bil večji in ves sem bil v kablih tisti prvi je bil manjši in sem ga imel prilimanega na prsih tam kjer je srce in nato spet čakal klic........verjemite mi,da ne veste kako sem se počutil,ampak potem zame po dolgem času nekaj lepega.....zdravnica reče,gospod pregledali smo še enkrat prvi holter kateri je zanesljiv ampak ni tako točen,kod je tisi drugi ki ste ga imel nazadnje,gospod pomirite se,nič ni imate veliko število nenevarnih ekstrasistol,psiha vas daje če lahko tako rečem......kod bi se mi odprlo nebo.V istem dnevu ekstrasistol zelo občutno manj in prvič po dolgem času spanec,ki je trajal celo noč,da ne pozabim v tem obdobju shujšal 12 kg.
bolniško so mi zaključili in neverjetno normalno sem šel v službo,opravil še ultrazvok in obremenitveni test srca vse ok razen nenevarne VES SVES ekstrasistole.Ampak od takrat me ekstrasistole spremljajo kar pogosto imam jih in jih nimam,zelo mi pomagajo baldrijanove kapljice,zdrava hrana,neuživanje alkohola......mislim da ima s tem povezavo želodec,ker se mi vedno ekstrasistole poslabšajo,ko se preveč najem ali če nekaj časa jem nezdravo hrano ali po alkoholu se tudi stanje poslabša.Začel sem hoditi v fitnes to mi je zelo popravilo stanje ubistvu sem se znebil ekstrasistol zdajle,ko je pa korona zaprla vse skupaj sem pa prvič od 2018 doživel tako hudo obdobje ekstrasistol zdajle trenutno me mučijo že približno 3 mesece......se pravi šport zdrava hrana zdrava pijača in odmislit vse skup.....pa baldrijanove kapljice....nakapaš v vodo in spiješ......meni pomaga.Srečno 2021 brez ekstrasistol


Prijavljen
Panda M
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 44


« Odgovori #42 dne:: ponedeljek, 01. marec 2021 ura: 18:05 »

Pozdravcek vsem!
Jaz imam že 20 let na vsakih nekaj let bolj izrazite ekstrasistole, včasih ves, sves, mešano.
Trenutno sem v res hudem stresu in so se mi pojavile, res hude. Bila na urgenci, ekg pokazal VES. dali so mi pomirjevalo in že od prej priporocen Lekoptin. Moram reči,da mi to zdravilo žal ne zmanjša ekstrasistol, samo utrujena se počutim. Že tako imam po naravi zelo nizek pritisk in mi tovrstna zdravila ne pašejo.
Tudi pri meni je veliko slabše po obroku. Spahuje se mi kot noro in srce preskakuje kot noro.
Kontrolo pri kardiologu imam šele čez 2 meseca, me pa butajo ES po cel dan, večkrat na minuto. Čisto sem že boga od strahu, čeprav se je do zdaj že nestetokrat izkazalo,da so nenevarne in zaradi stresa. Delala sem že Uz srca, najmanj 4x holter in ni bilo nič zaskrbljujocega.
Kar me najbolj skrbi,je,da me mocno matrajo tudi med gibanjem,hojo v hrib - takrat sem v bistvu še bolj anksiozna in panična,ker se bojim gibanja,da ne bi bilo s srcem kaj narobe....prav jocem se od strahu. Nikoli se nič hudega ne zgodi,samo na smrt me je strah. Ko berem,da naj bi ES med gibanjem poniknile,sem še v večji paniki,ker pri meni ne...ne vem,kaj naj naredim,saj so mi že na urgenci zagotovili,da je vse v redu in nenevarno in da nadaljnja diagnostika ni potrebna... in tam mi je mocno butalo,ko so mi snemali ekg...
Ko me uspe kaj zamotit oz.res preusmerit pozornost,pomaga. A ker sem v konstantnem strahu,je to bolj poredko.
Če ima kdo kakšno pomirjujočo besedo,se zelo priporočam.Huh??
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 01. marec 2021 ura: 19:55 od Panda M » Prijavljen
Xena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6


« Odgovori #43 dne:: nedelja, 11. april 2021 ura: 08:23 »

Živjo vsem,
prijavila sem se na ta forum predvsem z namenom da napišem ta post. Tudi mene mučijo ekstrasistole, zadnji mesec kar neprestano.
Začelo pa se je cca 10 let nazaj, ko sem občutila prve, in to vedno po službi, ob petih popoldne, ko sem se umirila, kot nek odgovor na stres, ko je adrenalin popustil?
Takrat so mi pri osebni zdravnici kontrolirali ščitnico, ki ni pokazalo nič posebnega. Potem sem se nekako navadila na obdobja ekstrasistol in sem jih ignorirala. Seveda mi ni bilo vseeno, ampak sem si vedno mislila, ok, to je zaradi stresa. Do pred mesecem dni, ko jih imam neprestano, kar ne prenehajo. Zato sem šla samoplačniško h kardiologu, ekg in posvet. EKG-ja sploh ni komentiral, mi je pa posnel še UZ ki naj bi pokazal prolaps mitralne zaklopke, in me pomiril da to ni nič takega, da pa je to lahko vzrok za ekstrasistole.
Potem pa sem po enem tednu dobila tak čuden občutek, čudno utripanje srca, niso bile samo ekstrasistole, tiščanje v prsih, kot tesnoba, da sem mislila da me bo kap. Sem šla spat in upala da bom preživela do jutra, da bom šla na urgenco. Res, ta strah da se zjutraj ne boš zbudil, je res grozen.
Torej odšla na urgenco, naredili ekg - prvi je bil normalen, nato naredili še drugega, ki je pokazal ekstrasistole. Zdravnik rekel, da to ni nič takega, da ima to veliko ljudi, eni čutijo, drugi ne. Pa kako hudiča, sem si misila, mene bo infarkt, ekg pa nič ne pokaže?? Subjektivni občutki so bili čisto drugačni kot je pokazal suhoparni ekg. Preverili so še kri, nič takega. Dal mi je Concor Cor 1,25 mg,po katerem je bilo malo bolje in ga še vedno jemljem, ampak kar se tiče ekstrasistol jih še vedno čutim in jih tudi ni nič manj, le zelo mi znižajo pritisk te tablete. Kar doda še čudno počutje, tako omotično.
Kot ste napisali zgoraj, nemogoče je tako živeti - ker so ekstrasistole stalno prisotne, razmišljam samo še o tem. In razmišljam, ali bom sploh lahko šla še kdaj brezskrbno na dopust? V tujino? S strahom, da se mi kaj ne zgodi in ni blizu bolnice.
Naj dodam še to, da sem imela v zadnjega pol leta kar stresno obdobje. Korona - z otroci doma, eden šolanje na daljavo, jaz delo za službo 100%, kosila, varstvo, delo se mi je zaradi otrok raztegnilo tudi v nočne ure. Moža ni bilo, delal v službi, tako da sem bila sama za vse. Potem inšpekcija v službi, je bil še ta stres (delo je stresno že samo po sebi). Potem smrt v ožji družini, čisto nepričakovano, nas je čisto potolklo.
Ne vem, če je to res od stresa, zakaj se zdaj, po enem mesecu, ne umiri? Bližnji vejo za moje težave, ampak ne razumejo kako psihično utrujajoče je to. Neenakomeren utrip cel čas, od trenutka ko se zbudiš (dostikrat se ponoči tudi zbudim in ne morem zaspati nazaj) do trenutka ko greš spat. Ne razumejo kako je, ko čutiš vsak utrip srca, tudi v grlu, v vratu. Jaz a imam vedno to misel v ozadju.
Konec aprila imam holter, se bojim kaj bodo rekli na to, ko bodo videli, koliko imam ekstrasistol... Seveda se vsak ustraši kaj to pomeni za tvoje srce... Sploh pa pri teh letih...  Cry
Prijavljen
_Bemci
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 46



« Odgovori #44 dne:: ponedeljek, 12. april 2021 ura: 07:58 »

Živjo,

tudi sama imam ekstrasistole, kar precej (Holter pokazal čez 350 v 24 urah). Vendar pa vsi pregledi niso pokazali nič posebnega, očitno imam pač takšno srce Smiley
Meni zelo pomagajo glogove kapljice, pa tudi moji mami, ki ima podobne težave. Poskusi in jih dosledno jemlji kak teden, pa boš videla, če je kaj bolje.
Po mojih izkušnjah je tako, da ko se želiš na silo umiriti, nekako omiliti stresne odzive v telesu, je samo še slabše. Poskusi si pomagati posredno, z gibanjem, glasbo, karkoli rada počneš. Verjetno bodo težave same izzvenele.

Srečno  rozicodam
Prijavljen
Xena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6


« Odgovori #45 dne:: ponedeljek, 12. april 2021 ura: 13:16 »

Živjo Bemci,

res hvala za odgovor... Jaz imam ekstrasistole zadnji mesec neprestano, se kar bojim kaj bodo odkrili... 350 na dan bi bila zame sprostitev Huh??

Ja, polno misli imam kaj bi lahko bilo narobe, zdaj sem še začela razmišljati če sem kje nevede fasala to blesavo korono, in da nimam simptomov, pa se mi izraža na poslabšanju srčnih težav. Huh??

Danes ponoči sem polovico noči prebedela, tako je grozen občutek z neprestanimi ekstrasistolami.

Hvala za predlog, kje se pa dobi te kapljice, kar v lekarni?
Prijavljen
_Bemci
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 46



« Odgovori #46 dne:: ponedeljek, 12. april 2021 ura: 13:54 »

Živjo,
vem, kako ti je. Jaz tudi nisem mogla spati, ker sem jih imela non-stop. Potem se je počasi umirilo - čez sem dala preglede, ki niso nič pokazali, stres se je malo zmanjšal in nehala sem toliko skrbeti. Pa kapljice, seveda.
Tako ja, v lekarni jih dobiš brez recepta, pa sporoči čez čas, če kaj pomaga.
Prijavljen
Xena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6


« Odgovori #47 dne:: ponedeljek, 12. april 2021 ura: 20:22 »

Hvala Bemci, takoj jutri grem v lekarno. Upam da bo tudi meni kaj pomagalo, tele ekstrasistole so tako nadležne, da ne morem normalno funkcionirati, ne v službi, ne doma. Če so sploh še ekstrasistole, ali imam že kakšno aritmijo...
Lepo je vedeti da nisem sama s to težavo, tako da res res hvala za tvoj odgovor, si me malo pomirila...  clap
Sporočim kako bo.
Danes sem šla na dolg, sprehod, sama, malo za sprostitev in umiritev, z malo hitre hoje. Zdaj ležim umirjena in je malo bolje...
Prijavljen
roberta
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13


« Odgovori #48 dne:: ponedeljek, 12. april 2021 ura: 20:38 »

Zivjo Xena,
naj te se jaz potolazim in povem da imam (sem imela) podobne tezave...
februarja na holtru 1300 ekstrasistol al neki tacga...imam jih pa vec ali manj ze 6 let!
Pa ni noben kaksne panike delal. Jemala se propranolol pa ga zaradi nizkega pritiska nehala.
In ja, jaz zase vem da si jih povzrocam sama. Ker ko pridejo in se jih ustrasim s tem sprozim en zacaran krog in ne neha. In vsakic si recem evo toj to, koncme bo. No pa me se ni?Huh?
Upam da si ok in bo cimprej bolje
Prijavljen
Xena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6


« Odgovori #49 dne:: ponedeljek, 12. april 2021 ura: 21:44 »

Živjo Roberta,
taki odgovori kot je tvoj me res potolažijo, vsaj nekdo ki ve kakšni so občutki pri tem! In če sem tiho še ne pomeni da jih nimam, samo tiho trpim...
Kako naj razložim zdravniku, ki reče, saj so samo ekstrasistole, veliko ljudi jih ima, eni jih pač čutijo, drugi ne; kako naj mu razložim, da so moji subjektivni občutki čisto drugačni? Da to niso samo ekstrasistole, gre še za cel kup občutkov zraven - od tesnobe, ki se kaže kot bi mi nekdo sedel na prsnem košu, do vrtoglavice, strahu, občutka da ti srce plapola, utrip čutiš v prsih in še v vratu, v glavnem kot da me bo razneslo... Ti občutki niso vedno prisotni, ampak ko so je pa grozno, kot si napisala, imaš občutek da te bo kar konec. Meni tudi concor zniža pritisk, kar potem še poslabša počutje... Sem rekla da bom jemala tablete do holterja potem bomo pa videli. Samo je problem ker imam ekstrasistole kljub tabletam, se pravi bo nnnn ekstrasistol kljub tabletam, ajoj...
Prijavljen
Panda M
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 44


« Odgovori #50 dne:: petek, 23. april 2021 ura: 20:30 »

Xena, tudi jaz imam ekstremne ES, sicer že 20 let, pojavljajo se mi v različnih obdobjih in spet izginejo. V zrenutnih razmerah imam še posebej močne, bila na urgenci, dobila pomirjevalo, potem pri kardiologu, vse bp in dobila concor. Moram rect,da mi ni nič pomagal, sem ga nehala jest zaradi nizkega pritiska in utripa + ker mi je šlo po njem na bruhanje. zdelo se mi je tudi,da še bolj močno čutim te dodatne utripe kot brez concorja. Na holter še cakam,ampaj so take cakalne dobe,da bom šele junija na vrsti.... so pa ES prisotne 24 ur na dan,ponoči me zbujajo, čez dan katastrofa....sem dobila tudi antidepresiv, a še čakam,da bo prav prijel. ES so res nadloga in počasi zmanjkuje idej, kaj bi še lahko naredila, da bi jih bilo vsaj malo manj.
Upam,da je tebi že kaj bolje!  Huh?
Prijavljen
Sasy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 88



« Odgovori #51 dne:: sobota, 24. april 2021 ura: 14:28 »

Živjo!

Vem kako vam je vsem. Sama sem ekstrasistole uspešno pridobila pre dvema letoma, takrat sem še jemala AD Zoloft. No od takrat so hujše in hujše. Včasih se umirijo za kak dan dva pol pa spet na polno. Včasih so kar v salvah po tri, štiri ali celo pet. Včasih samo preskoči. Včasih večkrat na dan, obvezno pa po kakšnih prepirih ali strahu in pa zvečer, ko se umirim. Zdravnici sem povedala ampak ker je ekg šolski se ne obremenjuje. Pač tako je. Mene zelo bremenijo, ne upam veliko športat, ker dejansko ne vem kaj je. Nikoli mi jih niso zaznali na ekg. Nekako sem sama prišla do tega zaključka.
Po mojem je težko razumet nekomu, ki tega ni dal skozi kako hudo zna bit in kako ti zna vzet voljo za ves napredek.
Zgledaš super, zdrav, v resnici mislis da skoraj  umiraš od groze s temi čudnimi utripi.
Ja, veliko nas je.
Lp.
Sasy
Prijavljen
Regina
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 887


Rule your mind or it will rule you.


« Odgovori #52 dne:: nedelja, 25. april 2021 ura: 17:04 »

Tudi jaz jih imam občasno. Sproži jih stres. Včasih se mi pa tudi zdi, da se pojavi kar tako, za brezveze .. da me spravi ob pamet  Undecided Nekak si rečem, da je to odziv telesa, vem pa, da je vam, ki jih pogosto doživljate grozno in sočustvujem z vami. Enkrat samkrat in upam, da nikoli več, se mi je zgodilo, da sem te čudne utripe doživljala čez celi dan.. grozljivka  Undecided Undecided Undecided

Želim vam, da se jih otresete za vedno!  rozicodam
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Xena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6


« Odgovori #53 dne:: sobota, 01. maj 2021 ura: 21:33 »

Hej, evo da poročam kakšno je stanje z mano...
Ekstrasistole še kar trajajo in trajajo, prejšnji teden sem bila celo 3 dni brez, spet sem bila sproščena in vesela, češ, saj bo vse ok. Zdaj pa jih imam spet že nekaj dni zapored... Vmes sem bila na holterju, ki je ujel ravno moj slab dan (kot da niso ekstrasistole ampak samo čuden, nereden utrip, čudno počutje, ne znam ga opisati, pač ne normalno...) in tudi moj dober dan (res redke ekstrasistole).
Ocena posnetka EKG-ja: blaga do zmerna ventrikularna ekstrasistolija. In, kaj? Zdaj moram s tem izvidom do osebne zdravnice, nimam pojma kaj to pomeni... No, meni EKG pokaže ekstrasistole, tako da blagor tebi Sasy, dokler se ne pokažejo bodi srečna  Cheesy, mislim da je vse ok in verjetno res zaradi kakšnih psihičnih obremenitev?
Kakorkoli, s tem res ne moreš normalno živeti. Skos tazmišljam o tem, ostali si sploh ne predstavljajo, kako to čutim in kako nisem pri stvari... Samo čakam in merim nepravilne utripe. Nimam pojma kaj jih povzroči, se mi zdi da kar tako, neodvisno od česarkoli. Sem tudi že razmišljala o Helexu... In prav imaš ko praviš za concor, tufi jaz imam včasih občutek, kot da bi bilo enako brez njega. Kakšen dan ga ne vzamem, potem se pa spet kaj zgodi in ga vzamem, če ne drugega mogoče deluje na mojo psiho.  Shocked
In še glede glogovih kapljic - ne upam jih jemati hkrati s concorjem, sem si rekla počakam na holter da vidim kakšno terapijo bodo predlagali in se takrat odločim, kako naprej. Torej moram še k osebni zdravnici da vidim ali moram k specialistu.
Tele ekstrasistole so res eni taki subjektivni občutki... Kako naj kardiolog ki jih nima ve, kakšen občutek je to? Samo predpišejo zdravila in konec... Zdaj sem bila dva tefna na bolniški da bi poskušala zmanjšati stres, itak sem vmes še delala za službo nujne stvari tako da ni bilo ravno tako kot sem si predstavljala - da bom hodila na sprehode, v gozd in objemala drevesa  happy
Vidim da nas je kar veliko s to težavo, in večinoma ženske... Upam na najboljše za nas vse!! Be strong  oki
Prijavljen
Regina
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 887


Rule your mind or it will rule you.


« Odgovori #54 dne:: nedelja, 02. maj 2021 ura: 11:12 »

Hej, evo da poročam kakšno je stanje z mano...

Si bila na UZ srca?
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Sasy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 88



« Odgovori #55 dne:: nedelja, 02. maj 2021 ura: 13:18 »

Pozdravljena Xena,

popolnoma razumem tvoje občutke glede ekstrasistol. Meni vzamejo vso voljo do česarkoli. Tudi jaz sicer poskušam ponotranjiti, da so od stresa. Jaz imam namreč partnerja, ki visi na meni 24 ur/dan in tri najstnike. Z njimi imam še najmanj dela... vedno moram bit na voljo in stresat rešitve za vsak problem z rokava. No zase je ne najdem. Ugotovila pa sem, da mi partner povzroča tesnobo. Zato se počutim strašno krivo kot da sem nehvaležna pošast. Ampk on ne zna povedat nič pozitivnega. Vse kritizira, kar naprej mi meče v obraz kakšne starše imam, da dajo vnukom premalo denarja, da njemu nič ne pomagajo. Ampak do njih se pa res nesramno obnaša. Jaz sem v sredi in to poslušam cele dneve. Če se mu ne pustim zmanipulirati postane agresiven zadnje čase žali tudi otroke.  No in od tukaj verjetno ekstrasistole. Hočem povedat to, da moraš najti vzrok. Seveda ga je pa zelo težko odpraviti. Meni se zadnje čase vrti, slabo mi je, odkar sem se cepila proti kovidu me je na smrt strah strdkov in bog ne daj da me kaj zaboli... ekstrasistole dobim v sekundi in to kar v valovih. Tudi če bom že nekoč šla na uz srca ali pa holter vem, da ne bo dejansko nič novega. Psiha je obup, če te muči.

Poskusi se pomiriti, ugotoviti kaj ti da pozitivno energijo, meni je recimo joga super. Pa klasična glasba.

Lp.
Sasy
Prijavljen
Xena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6


« Odgovori #56 dne:: ponedeljek, 03. maj 2021 ura: 19:59 »

Živjo Regina,
sem bila na UZ, malo bolj zgoraj je moj prvi post. Ugotovljen je prolaps mitralne zaklopke, ki pa ni pomemben v smislu da bi kri "puščala nazaj v srce (ne znam medicinsko povedati).
Danes imam spet slab dan, čutim neko tiščanje za prsnico, ne znam razložiti, kot občutek tesnobe, tudi srce mi neenakomerno utripa. Začenjam razmišljati, da mogoče to ni stres, ampak zakaj je kar naenkrat prišlo do  poslabšanja, čez noč?? Slabe volje sem in strah me je kaj bo z mano, vsak nov dan s strahom pričakujem, ker ne vem kakšen bo. Zanimivo mi je da pri holterju kardiolog ni zagnal "panike", sem pričakovala da bo kakšna akcija, pa nič... Zdaj čakam kaj bo naredila osebna zdravnica, v času korone dobiti jih je itak težje kot priti do predsednika.

Sasy, žal mi je ko berem tvoj post - to je res toksično okolje, ki vidim v veliki meri vpliva nate... Si razmišljala o kakšni spremembi? To na dolgi rok ne bo dobro...
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152


« Odgovori #57 dne:: nedelja, 23. maj 2021 ura: 22:48 »

Pozdravljeni,

Spet sem nazaj  Sad s temi ekstrasistolami oz. mogoče pa je kaj drugega.

V glavnem, se mi cel ts teden dogaja ta vzorec, vsako vecer, ko grem spat (na kavču alu wc-ju) začutim nek čuden utrip. Takrat postanem bolj pozoren in čutim, en utrip normalen drugi ni normalen oz je dosti bolj nežen (nekak nepopolni), občutim čudno tako v trebuhu kot na vratu na glavi. Včasih mine po parih minutah, včasih po dveh urah, kar je grozno.
Saj nevem kaj bi lahko to bilo, se vam to dogaja? Kaki so vaši občutki.
Recimo, danes kolesaril povprečni pulz cca 150, dva dni nazaj tekal povprečni pulz 160, brez problemov, oz brez kakih posebnih občutkov, nato pa se zgodi večer "čarovnija"

Kaj lahko naredim, da se to ne bi dogajalo? Oz kaj to sploh je...
Prijavljen
barbara
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 195


« Odgovori #58 dne:: torek, 08. junij 2021 ura: 18:40 »

Pozdravljeni. Eno vprasanje  ... zaznavate ekstrasistole kdaj tudi ob menjavi polozaja telesa, na primer pocep ali levi, desni bok?
Prijavljen
Regina
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 887


Rule your mind or it will rule you.


« Odgovori #59 dne:: torek, 08. junij 2021 ura: 19:12 »

Ja, pri vsem omenjenm, sicer res obcasno Smiley
Moja zdravnica rekla, da je normalno, nekateri pac obcutimo, nekateri ne Smiley
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Strani: 1 2 [3] 4 5   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.163 sekundah z 23 povpraševanji.