FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 23. januar 2025 ura: 07:23

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prosim za nasvet oziroma pomoč!!!  (Prebrano 634 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Tamara727
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: sreda, 27. november 2024 ura: 14:56 »

Zdravo.
Sem razmeroma nova na tem forumu,čeprav se borim z anksiozno motnjo,okm in obcasno panicnimi napadi.
Rabim pomoč:Danes me je zjutraj pricelo tiscati v prsih.Strah me je bilo da je srcni infarkt.To se je dogajalo cel dopoldan z prekinitvami.V paniki sem odsla do zdravnice kjer je ekg bil bp,tudi kri srcni markerji so bili ok.Meni da gre za povezavo z zelodcem,saj me je pricelo boleti v prsih po kavi.Dala mi je nolpazo in rekla,da lahko da gre za tesnobo in da v tem primeru naj vzamem persen.
Naj povem da sem ze 5 let na ad Cipralex.
Kljub zdravnicini razlagi se nisem pomirila...Strah me je kar koli jesti pijem samo vodo.Strah me je iti domov kaj ce se mi to naredi vprico mojega 7 letnega sina?Obdajajo me sami strahovi in panika kdaj me bo spet zagrabilo.Poleg tega sem stara 37 let,menstruacija zamija 7 dni-bila je redna,noseca nisem.Strah me je da sem ze v meni.Prosim za kakrsnkoli odgovor,lepo besedo da prezivim te trenutke.Hvala Vam
Tamara
Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 121

« Odgovori #1 dne:: sreda, 27. november 2024 ura: 16:06 »

Pozdravljena,
praviš, da si na ad Cipralex 5 let. A se ti je stanje kaj v teh 5 letih izboljšalo? Ali gre na slabše? Ali imaš tu in tam krizo? Omenila si, da si pila kavo in da te od takrat boli v prsih. Glede na to kaj vse si napisala, da te pesti, da te je strah tega in onega je to sigurno tesnoba. Kava je znana po tem, da na marsikaterega človeka deluje slabo in da vzpodbuja tesnobo. Jaz kofeinske kave ne pijem že leta in leta. Vem, ko sem jo spila, da sem se tresla in bila nervozna, pa še srce mi je razbijalo. Zdaj se poslužujem brezkofeinske kave, ki ima enak okus, le ima bistveno manj kofeina od prave kave. Poskusi s kakšno pomirjujočo glasbo, meni vedno pomaga. Res pa je, da mora vsak človek ugotoviti, kaj mu ustreza. Jaz sem se včlanila v fitnes in ko mi čas le dopušča grem v telovadnico. Napisala si, da te je strah iti domov...kje pa živiš trenutno? Tudi jaz sem imela okm, panične napade. Poskusi ugotoviti iz česa ta strah izvira. Želim vse dobro. V.
Prijavljen
Tamara727
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #2 dne:: sreda, 27. november 2024 ura: 17:14 »

Hvala za odgovor.Živimo pri meni doma z očetom in partnerjem ter sinom.Trenutno sem na bolniskem stalezu.Nevem pa od kod zopet ta napad po tolikih letih
.Vzela sem 2krat 0.5 mg helexa za pomiritev.Ceprav sem se kar tesnobna.Glede Cipralexa se mi zdi da imam vzpone in padce z njim....Mogoce bi morala spremeniti terapijo.Je pa res da dam zelo malo nase,na svoje pocutje,da delam kar me veseli.Hkrati imam velikee tezave z prenajedanjem,ki se dogaja ponoci in posledicno prekomerno tezo.Danes si ne upam zauziti nicesar,pijem samo vodo.Vse skupaj me je tako zdelalo da ne znam povedati.Prav bojom se jutrisnjega dne in tega kaj če?Pride spet bolecina v prsih itd...Hvala za lepe besede.Mogoče priporočaš kakšno sproščanje na youtubu itd?
Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 121

« Odgovori #3 dne:: sreda, 27. november 2024 ura: 19:01 »

Recimo tale je meni fajn: https://www.youtube.com/watch?v=l6J0ylYTO4s
Imaš pa tega polno na spletu
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 432

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 01. december 2024 ura: 19:43 »

Pozdravljena Tamara 727,

jaz ne verjamem, da si že v meni  happy verjetno ti tudi menstruacija zamuja zaradi vsega stresa. Če so bili vsi testi vredu, potem sprejmi misel, da je to le psiha. Zadnje kar nam pomaga, ko smo pod stresom pa je, da se fizično prikrajšamo. Jej normalno, pij normalno, pojdi na kakšen sprehod in tudi psiha bo bolje. Pa kaj če se zgodi pred sinom, tudi otroci lahko vidijo da odrasli kdaj nismo vredu  kiselnasmeh
Če že imaš izkušnje potem tudi veš, da vsaka kriza enkrat mine in tudi ta bo!

Si zdaj že bolje?

Vse dobro  rozicodam
Prijavljen
Kris
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 16. december 2024 ura: 12:27 »

Edina rešitev za tvoje napade je zdravilo apaurin. Čeprav psihiatri vedo, da je to edino dobro delujoče zdravilo za paniko ti ga nočejo predpisati. Raje forsirajo antipsihotike in ostalo, ker s tistim več zaslužijo. Škatlica AP stane 30eur, škatlica apaurina pa 5eur.
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 646

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 16. december 2024 ura: 14:10 »

Pozdravljena, Tamara,

uh, moja letnica. Huh?? Tudi meni se je zadnje čase začelo dogajati podobno. Ampak mene to tiščanje v prsih drži precej časa. Sicer imam tudi anksiozno motnjo in jemljem ad Zoloft.

Tudi meni se je povečala anksioznost po dolgem času stabilnega počutja. Zdaj pa me spet preizkuša. Huh?Huh???‍♀️ Najhujše je to tiščanje v prsih, čeprav ga poznam že 20 let, me še vseeno spravi v slabo voljo in potem sem v nekem stalnem krču in pričakovanju napada. Tudi jaz sem imela take misli in strahove, kaj če se mi zgodi pred sinom. Imava podobno zgodbo vidim.

Te zelo razumem ...lahko mi pišeš tudi privat. Huh??

Lp, Maycha
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar