FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 23. januar 2025 ura: 08:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zalovanje  (Prebrano 926 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Asdf12345
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: nedelja, 24. november 2024 ura: 20:58 »

Zdravo 15 let se ze borim z GAM. Nekako sem se naucil ziveti s tem ( vsilive misli, strah , megla v glavi, preskoki utripa ). Sedaj pa sem v cisto novi fazi, ki sem se jo najbolj bal. Mama, ki je bila moj steber, umira. Je zelo bolna in smo vedeli kaj nas caka. Ampak sedaj ko je tu ta cas, sem v paniki kot se nikoli. Pocutim se grozno, nemocno, jezno: najhuje od vsega kar pa ne morem, je to da jo bosta moja dva otroka poznala samo iz slike, sta se premala, da bi se jo zapomnila. Najhuje da mame ne morem imeti doma, ker rabi kisik 24ur na dan. Ocitam si da je sama v bolnici, strah jo je Sad . Grozni obcutki, ne vem kako to predelat in sprejet. Vsi mi govorijo saj je bila zelo bolna, saj si videl, …
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.901

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 25. november 2024 ura: 18:15 »

Zivjo!
Jaz te kar razumem. Lani sem izgubila mamo po zelo tezki diagnozi. Imela je ALS.
Ko je prisla na raven, da ji je zmanjkovalo kisika so jo ozivljali.. dali v umetno komo in na aparat. Zdravniki so povedali, da je zaradi pomanjkanja kisika dobrsen del mozganov odmrl .. Meni je bilo cisto jasno, kaj to pomeni. Trpela sem dober teden, hkrati z njo. Cutila sem, da je umetno vzdrzevanje telesu precej v breme. Jasno mi je bilo kaj jo..in nas caka, ce prezivi. Se invalidskega vozicka ni predelala in sprejela. Ni vec hodila iz stanovanja..

Kakorkoli ze. Ce ze toliko casa borbas s sabo si razvil eno moc, da si sam svoj steber. Mocan si, bolj kot se zavedas. Imas tudi druzino. Se pravi, da zmores life.

Jaz veliko dam na to, da bo moj sin cimmanj obremenjen z zadevami, ki jih se ni sposoben sprocesirat. Vrednost tega, da tvoji otroci nanjo ne bodo nezavezani in jo izgubili, je zelo velika..

To kar ti pravijo..saj si vedel.. itd.. Na smrt bliznjega nismo nikoli pripravljeni in sprejmemo sele, ko odzalujemo. To pravijo ljudje, ki nimajo izkusenj.. ali pa zato, da ne rabijo zacutit realnosti.

Sam si bos lahko v oporo. Imas izkusnje. Da bo vse skupaj  lazje..in opcija, da gres tudi prek GAM.. je psihoterapija. Pri meni ima vse zasluge, da sem prezivela.. vse, kar sem prebrodila.

Vse bo se ok rozicodam Vse tudi mine.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 25. november 2024 ura: 18:18 od Nives » Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 121

« Odgovori #2 dne:: torek, 26. november 2024 ura: 17:14 »

Pozdravljeni,
razumem stisko, vsak ima kaj, vendar vedno vse mine. Tako dobro kot slabo. Bodi vesel, da imaš mamo s katero si imel oz. imaš lep odnos. Jaz se z mojo mamo ne razumem najbolje. Bodi hvaležen za to, da se pa ti razumeš. Na koncu bomo itak vsi prišli na onkraj. Jaz verjamem, da umre samo telo, duša nikoli. Na koncu bomo vsi skupaj, po smrti. Obišči mamo kolikor se le da.
Vse dobro.
V.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar