FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 29. april 2025 ura: 02:45

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Rad imam službo a samo tam imam panične napade!!!!  (Prebrano 544 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
osamljen vedno
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: sobota, 05. oktober 2024 ura: 17:28 »

Lep pozdrav vsem!

Z paničnimi napadi se srečujem že mnogo let.Ni več to nič novega za mene, ker imam že ogromno izkušenj kako se vesti ko čutim prve simptome in kako jih oblažiti.Pomaga predvsem da se umaknem iz tistega okolja kjer se to zgodi in zadiham svež zrak,pač mora telo priti v pogon in ne obstati na mestu!

Novo je edino to da se mi panični napadi pojavljajo zadnje mesece v službi.Delo je rutinsko in terja veliko živcev a sem rad v družbi sodelavcev s katerimi imam super odnose.Nobenih konfliktov a vseeno se mi panični napadi dogajajo na delovnem mestu....za njih ne ve nihče, se umaknem in včasih me kakšne pol ure ni a nihče ne posumi nič....so tako zavzeti z delom in samim seboj očitno?

Imam pa eno slutnjo zakaj se ravno to dogaja na delovnem mestu!

Hvala če bo kdo bral to kratko objavo...lahko napišem še kaj več?
Prijavljen
Runo24
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #1 dne:: sobota, 05. oktober 2024 ura: 21:31 »

Spoštovani, težko bo najti pravi odgovor. Znano je, da se lahko panični napadi pojavljajo na določenih istih mestih, zato se jih posameznik začne izogibati, dokler se lahko. Vam se to dogaja v službi, kraj, ki se mu hoste stežka izognili, ker delat je pač treba it. Razmislite katere misli se pojavljajo pred paničnim napadom, kaj je tisto, kar vas razburi oz. pripelje do napada. Meni je pomagalo, da sem paniko personaliziral. Enostavno sem si rekel: panika pojdi vem, jaz zdaj nimam časa zate. Ali sem jo celo v misli zaprl v kako sobo in šel naprej, včasih tudi odpr okno avta in jo vrgel ven. Meni je pomagalo. Pomaga pa tudi, da si prerporsto dopoveste, da se vam je to že zgodilo, ne bo nič hudega, ne boste umrli, je le panika in ho šlo mimo. To zakaj konkretno v službi, boste najlažje predelali s psihoterapijo. Vse dobro in lp.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.934

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: sobota, 05. oktober 2024 ura: 21:41 »

Dobrodosel med nami!

Seveda nam lahko napises tudi vec Grin
Prijavljen
jurekodric
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 17

« Odgovori #3 dne:: torek, 19. november 2024 ura: 14:54 »

hej, najprej ti želim povedat, da te čisto razumem. sam sem se tudi dolga leta spopadal s paničnimi napadi in se jih trudil reševati po svoje. na začetku sem bil prepričan, da imam stvari pod nadzorom – umik iz okolja, globoko dihanje, čakanje da mine. ampak to nikoli ni bilo dovolj - napadi so se še evdno pojavljali - največkrat v avto na poti v službo. Prišlo je tako daleč, da sem bil na bolniški 3 mesece, ker preprosto nisem mogel iz hiše ker me je bilo tako strah tega tesnobnega občutka bližajočega paničnega napada.

mislo sem da se mi že totalno meša - da sem nor - ker pač to ni normalno... pa je dejansko zelo pogosto, kot sem nato ugotovil. dolgo sem si mislil, da so napadi nekaj, s čimer bom moral živeti za vedno.

potem sem pa na facebooku našel oglas za čustveno terapijo pri gospe Asji Dominko, in to mi je res spremenilo življenje. najprej nisem verjel, da bi mi lahko to sploh pomagalo - pa tut ni se mi zdela ravno poceni terapija - dokler nisem melo preračunal in ugotovil d bi za isto število ur plačal pri psihoterapevtu veliko več denarja. bolj kot terapija pa je to neka šola razumevanja svojih čustev – zakaj se pojavijo, kako jih sprejeti in kako jih nato tudi obvladati in odstraniti tiste negativne. Asja me je naučila tehnik, ki jih zdaj lahko uporabljam sam, tudi v težkih trenutkih - brez njene pomoči. ni šlo samo za reševanje napadov, ampak za globlje razumevanje sebe - moram reči da sem popolnoma nov človek.

če iščeš pomoč, ti res priporočam, da pogledaš njene terapije - maš na spletni strani objavljenih veliko brezplačno - je pa res fajn da ti prej ona razloži kako deluje tvoj čustven svet in kako delati terapije da dosežeš maksimalen učinek. link do njene strani je https://asjadominko.si/. morda ti bo lahko pomagala tako, kot je meni. če želiš, lpa lahko pišeš tut direkt meni če imaš kakšno vprašanje. drži se! Huh?? <3
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar