Pozdravljeni,
Star sem 30 let in prvi panični napad sem doživel pred približno letom in pol nazaj na poti v službo v avtu. Kakšen mesec je bil mir in temu nisem dajal pozornosti dokler se iz jasnega ni začela grozna tesnoba, anksioznost, omotica, slabo počutje in panični napadi. Najhuje mi je bilo na poti v službo v avtu, v službi, med ljudmi, v trgovini... vsako najmanjše opravilo mi je predstavljalo grozen strah, paniko, grozno omotico in slabo počutje. Ker so bili panični napadi vsakodnevni sem se odločil za obisk pri psihoterapevtki, ki mi je pomagala za nekaj časa. Nekaj mesecev sem bil ok, počutje v redu kot da se ni nič zgodilo. Nato spet kot strela iz jasnega... katastrofa. Odločil sem se za ponoven obisk pri psihoterapevtki. Nekako sem se spravil na mesto in začel živeti z mojo anksioznostjo. Vsak dan mi je bilo bolje. To leto do sedaj je bilo v redu. Iz dneva v dan sem se počutil bolje, razno razni opravki mi niso predstavljali nobenega večjega problema, v službi sem tudi normalno delal. Evo ga...spet se mi je pojavila anksioznost, tesnoba, slabo počutje in grozna omotica v vseh situacijah, katere sem že vse predelal sam s sabo. Zdaj mi je grozno že, ko pomislim, da moram it v trgovino ali pa npr. samo tankat avto... Opažam tudi, da je moje slabo počutje najbolj intenzivno službi. Zdi se mi, da se vrtim v krogu in da ni nekega napredka in nevem več kaj naj naredim.
Pomagam si z CBD kapljicami in naravnimi alternativami, katere se mi zdi, da mi ne omilijo simptomov. ADjev ne pijem.
Mi lahko kdo svetuje kako naj se sedaj srečam s temi situacijami? Ne izogibam se ničesar, grem naprej kljub groznemu počutju in paniki in zdi se mi, da napredka ni in ni... to mi je zelo čudno in si nikakor neznam pojasniti. Najhuje mi je pa še vedno kjer se je zgodil prvi panični napad- na poti v službo in v službi.
Ali je možno tudi, da mi je Covid in vsa represija z njim pustila posledice? Ker celotno obdobje sem bil zelo napsihiran... sploh s temi ukrepi in pregledovanjem pctja na vsakem koraku....
Naj omenim, da do prvega paničnega napada nisem imel nikoli problemov z ničemer.
Vašim nasvetom bom z veseljem prisluhnil.
Hvala za pozornost in branje!

Lep pozdrav. Jani