FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 22. julij 2024 ura: 16:24


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost, Panični napadi, Omotica  (Prebrano 4750 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
don.giannis
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1


« dne:: četrtek, 18. april 2024 ura: 16:05 »

Pozdravljeni,
Star sem 30 let in prvi panični napad sem doživel pred približno letom in pol nazaj na poti v službo v avtu. Kakšen mesec je bil mir in temu nisem dajal pozornosti dokler se iz jasnega ni začela grozna tesnoba, anksioznost, omotica, slabo počutje in panični napadi. Najhuje mi je bilo na poti v službo v avtu, v službi, med ljudmi, v trgovini... vsako najmanjše opravilo mi je predstavljalo grozen strah, paniko, grozno omotico in slabo počutje. Ker so bili panični napadi vsakodnevni sem se odločil za obisk pri psihoterapevtki, ki mi je pomagala za nekaj časa. Nekaj mesecev sem bil ok, počutje v redu kot da se ni nič zgodilo. Nato spet kot strela iz jasnega... katastrofa. Odločil sem se za ponoven obisk pri psihoterapevtki. Nekako sem se spravil na mesto in začel živeti z mojo anksioznostjo. Vsak dan mi je bilo bolje. To leto do sedaj je bilo v redu. Iz dneva v dan sem se počutil bolje, razno razni opravki mi niso predstavljali nobenega večjega problema, v službi sem tudi normalno delal. Evo ga...spet se mi je pojavila anksioznost, tesnoba, slabo počutje in grozna omotica v vseh situacijah, katere sem že vse predelal sam s sabo. Zdaj mi je grozno že, ko pomislim, da moram it v trgovino ali pa npr. samo tankat avto... Opažam tudi, da je moje slabo počutje najbolj intenzivno službi. Zdi se mi, da se vrtim v krogu in da ni nekega napredka in nevem več kaj naj naredim.
Pomagam si z CBD kapljicami in naravnimi alternativami, katere se mi zdi, da mi ne omilijo simptomov. ADjev ne pijem.
Mi lahko kdo svetuje kako naj se sedaj srečam s temi situacijami? Ne izogibam se ničesar, grem naprej kljub groznemu počutju in paniki in zdi se mi, da napredka ni in ni... to mi je zelo čudno in si nikakor neznam pojasniti. Najhuje mi je pa še vedno kjer se je zgodil prvi panični napad- na poti v službo in v službi.
Ali je možno tudi, da mi je Covid in vsa represija z njim pustila posledice? Ker celotno obdobje sem bil zelo napsihiran... sploh s temi ukrepi in pregledovanjem pctja na vsakem koraku....
Naj omenim, da do prvega paničnega napada nisem imel nikoli problemov z ničemer.
Vašim nasvetom bom z veseljem prisluhnil.
Hvala za pozornost in branje! Smiley

Lep pozdrav. Jani
Prijavljen
Panda M
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51


« Odgovori #1 dne:: nedelja, 21. april 2024 ura: 18:18 »

Pozdravljen,
težko dam kakšen nasvet trenutno, ker sem na podobnem kot ti - še huje, sem na ADjih in imam trenutno kljub tej bergli ful težave- panični napadi,anksioznost,aritmija, stiskanje pri srcu in v želodcu kot da imam težek kamen noter....še pred kratkim sem šla lahko kamorkoli brez problema,zdaj pa me grabi strah v trgovini, na kavi, doma, vsepovsod....in mi tudi ni nič prav jasno. Skoraj skupaj zlezel.
Ena zadeva,ki se je spomnim od prej je,da imam na prehodu zima-pomlad vedno hujše težave, ne vem zakaj....hormoni? Prehod na poletni čas, vreme?
Glede covida pa je čisto možno, da so posledice oz.od tega časa in okoliščinah,v katerih smo se takrat znašli. Jaz recimo sem bila takrat že 7 let brez antidepresivov,a me je tudi tako napsihiralo,da sem spet pristala na njih....in nisem ok od takrat. Oz.ne tako ok kot pred covidom.
Želim ti vse dobro in da nam bo vsem,ki se matramo,kmalu bolje. Zaupajmo.
 wav
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188


« Odgovori #2 dne:: nedelja, 21. april 2024 ura: 21:45 »

Panda s tem se strinjam popolnoma. PoCovidu tudi jaz opažam, da se počutjem ni več tako kot je bilo prej. Kljub bergli.
Wau, 7 let brez je noro dolgo in pohvalno... Kak pri gre zdaj? Si imela kakšen večji stres, da je slabše?
Prijavljen
Panda M
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51


« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 22. april 2024 ura: 11:26 »

Hvala Strahka  rozicodam
7 let mi je uspelo zdržati po moje zaradi otroka, zanositve,dojenja....to mi je dajalo moč. Potem pa je kar nekako postala stalnica....do covid obdobja,ko me je pa spodneslo.
Hvala ti za podporo in vprašanje, sem pravzaprav res v bolj stresnem obdobju - po 3 letih spet na psihoterapiji in je kar boleč proces, potlacene stvari prihajajo gor....pa še spremembe glede službe  Shocked
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.089 sekundah z 21 povpraševanji.