Đonson
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 1
|
|
« dne:: torek, 09. januar 2024 ura: 09:36 » |
|
Zdravo!
Pred 10 letimi so mi postavili diagnozo depresije in anksioznosti, ki sem jo zaradi strahu pred ADji, na koncu uspel premagati sam. Ostali so mi še določeni strahovi, ki so me še nekoliko obremenjevali vendar nič takega kar nebi mogel premagati sam.
To govorim predvsem zato, ker znam prepoznati znaki depresije in anksioznosti .. megla v glavi, nemir, nenehne misli, panični napadi, ipd.
Moje vprašanje pa sledi sedaj.
Novembra sem imel težave z očmi. Zaradi ne izboljšanja, sem hodil od zdravnika do zdravnika, kar mi je povzročalo nenormalen stres in obup, na koncu pa so oči po vseh zdravilih še v slabšem stanju kot prej. Kakorkoli, vzporedno s težavami z očmi pa so se začele tudi težave z nespečnostjo.
Sprva je bilo to zbujanje enkrat na noč, nato dvakrat, nato nisem sredi noči mogel več zaspati nazaj, vse dokler nisel spal 2 uri na dan. Zdravnik mi je seveda že takoj želel predpisati antidepresiv, super še en en dodaten stres, vendar tak kot sem, sem poskusil en mesec sam hodil 15-20 km na dan, vzdrzeval higieno spanja, vendar kot sem že omenil je bilo stanje vedno slabše in slabše.
Na koncu sem popustil, sedaj sem na antidepresivih, vendar mi je tako neumno da jemljem zdravila samo zaradi nespečnosti, saj razen nenehnih misli in skrbi res nisem imel nobenih znakov depresije in anksioznosti. Seveda mi sedaj tudi ADji povrzočanjo še ogromno dodatnega stresa in res nevem ali je bila dobra odločitev na dolgi rok.
No sedaj pa moje vprašanje, ima kdo izkušnje s tako nespečnostvo? Psihosomatiko? Mislite da so zanjo res potrebni ADji? Pravijo, da bila v času korone kar pogosta, ko se ujameš v nek začaran krog?
|