FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 19. januar 2026 ura: 11:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Help!  (Prebrano 1068 krat)
Tintin
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: petek, 05. januar 2024 ura: 20:05 »

Imam že nekaj izkušenj s tesnobo, vsaj deset let, morda celo več? Nekako je zmeraj šlo, tri leta nazaj pa sem potem zaradi konstantnega vrtenja v glavi začela z ad-ji in jih, ko je minilo, hitro opustila. Sedaj pa se je očitno spet nakopičilo in vrtoglavost je NEZNOSNA. Spet sem začela z ad-ji, ampak iz strahu pred dodatnim slabim počutjem jemljem po malo, sedaj sedem dni osminko, zdaj planiram eno tableto po četrt in potem po pol. (Nazadnje mi je polovica zadostovala.)
Vsak dan vzamem tudi Helex, ampak se mi zdi, da morda samo zaduši vse za par ur in potem zopet vrtoglavost. Mučim se, predvsem tudi zato, ker je treba vseeno nekako funkcionirat, hodit v službo, ampak to so MUKE BOŽJE.
Kar govorit naokrog v službi o temu ne gre, zato pišem tukaj, da dam te skrbi malo na plano, težko je dobiti sogovornika, ki bi zares razumel, zato so občutki še grozljivejši, ker se ti zdi, da si čisto sam v tem in je teža teh občutij še večja.
Konstantno imam omotično glavo, občutek ugrezanja v tla, nestabilnost in seveda tesnobnost. Za sabo imam tudi vsaj tri hude panične napade, čeprav se mi zdi, da sem po malem kar nonstop v paniki.
Sem naredila napako - jemljem premalo, višam prepočasi ad-je? Naj vzamem dva (tri niti ne upam) Helexa na dan (jemljem jih že drug teden)?
Nisem več pametna, telo divja, glava lebdi, ne vem več kaj je posledica česa, kaj vzrok? Koliko vse te zmede in nove kemije lahko sploh telo prenese? Da o moji duši sploh ne govorim:(

Naj pospešim s tableti pa kar bo bo?
Kakšen nasvet, izkušnja?
Hvala.
Prijavljen
Fema
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 70

« Odgovori #1 dne:: torek, 09. januar 2024 ura: 12:47 »

Živjo,

kar opisuješ tudi sama zelo dobro poznam. Vem, da je grozno  Cry
Če prav razumem, so ti v preteklosti antidepresivi že pomagali? V tem primeru je verjetno smiselno, da čim prej prideš na terapevtsko dozo. Nisem zasledila kateri AD jemlješ, zato je težko kaj povedati o dozah. Sama nisem imela nikoli večjih težav pri uvajanju ADjev, SSRI-jev in SNRI-jev (je pa res, da meni tudi niso kaj prida pomagali).
Kar se tiče Helexa, tudi tukaj je važna višina doze. predvidevam, da jemlješ 0,25 ali 0,5 mg? Pri takih dozah in nekaj-tedenski uporabi ne pride do kake resne zasvojenosti. Ponavadi psihiatri vsakodnevno uporabo benzodiazepinov predpišejo za 2-3 tedne in jih nato počasi ukinejo.
Z veseljem delim moje izkušnje glede zdravil in hude anksioznosti, če mi javiš kako informacijo več, lahko tudi na ZS.
Lp
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar