FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. marec 2026 ura: 19:43

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nova.  (Prebrano 1628 krat)
Nika22
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: ponedeljek, 15. maj 2023 ura: 10:10 »

Naj se še jaz predstavim. Stara sem 39 let, ločena, 1 otrok. Od nekdaj sem bolj introvert in ne maram preveč stikov z ljudmi, razen tistih, ki jih poznam. Po ločitvi je še slabše. Postajam pravi sociofob in tudi večino časa sem tesnobna. Kot bi mi nekaj ves čas stiskalo želodec. Tudi pogosto me sili na bruhanje. 14 dni nazaj sem dobila Cipralex in za spanje Seroquel 25 mg. Vem, da AD rabi čas in, da mi je trenutno zaradi uvajanja še nekoliko slabše. Bila sem opozorjena. 7 dni sem na celih 10 mg. Po Seroquelu sem večino dneva, kot zombi z upočasnjenimi možgani, a mi pomaga, da spim. Pomirjevala ne pridejo v poštev, ker vidim sodelavko, ki jih jemlje ogromno. Vedno več. Tudi ona mi je rekla naj ne začenjam in mi je zato psihiatrinja napisala antipsihotik na katerega se baje ne navadiš Je kaj drugega za spanje, kakšen drug antipsihotiki, ki ne povzroča to možgansko temó.
Vesela bom vsakega nasveta, spodbude.

Pišem v službi med malico. Če takoj ne odgovorim ne pomeni, da sem nehvaležna.

Nika
Prijavljen
Miko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 24

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 15. maj 2023 ura: 11:53 »

Zdravo Nika, popolnoma te razumem saj sem sam v podobni situaciji ze dlje casa. Zdrzi! Cipralex je super AD, eden boljsih z manj stranskih ucinkov, zna pa bit uvajanje kar hudo, vsaj pri meni je bilo, ampak se splaca, ko zadeva prime, je to taksno olajsanje da je vredno vsega trpljenja. Ne obremenuj se prevec z vsem kar se ti dogaja ob uvajanju, stranski ucinki so moteci a ne nevarni.

Kvelux pa kar naprej jemlji vsaj par mesecev, tudi sam ga jemljem in je super, prvih nekaj dni bos malce taka pijana in zaspana po njem, pol pa tudi to izgine. Jaz sem zamenjal pa ga jemljem zvecer da nisem prevec zaspan cez dan in mi je boljse, tako da lahko poskusis tudi ti.

Samo zdrzi in bos videla da bo vsak dan bolje, najbol vazno pa je da se poskusis cimbolj zaposlit v tem casu ko cakas da AD prime da cas hitreje mine.

Srecno in drzi se!!
Prijavljen
Nika22
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 15. maj 2023 ura: 15:52 »

Hvala. Res upam, da bo tudi pri meni deloval.  rozicodam
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.979

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 15. maj 2023 ura: 16:06 »

Dobrodošla med nami Nika rozicodam

Ločitev je zelo stresna situacija, na katero se je treba na več načinov prilagoditi. Med drugim gremo tudi skozi težji čustveni proces prilagoditve. Morda si skušaš čimbolj dovoliti ta čustva in kolikor je potrebno pač premlevaš... Bolj, kot boš v stiku s svojim notranjim dogajanjem, manj bo tesnobe. Po drugi strani si je pa tudi glede tega za dati eno omejitev, da nisi cel dan samo s tem.
Nič ni narobe, če si v tem času, če je prehudo, pomagaš tudi z AD-ji. Je pa žal tako, da nas ima večina v začetku tudi uvajalne stranske učinke. Tudi Seroqel oz. katerikoli AP zahteva en kratek čas, da se telo nanj navadi, tako da je verjetno trenutni efekt tudi zaradi uvajanja. Če kmalu ne bo pojenjal in zelo dobro spiš, ga morda lahko vzameš malenkost manj? Če pa še vedno ne bo ok, pa lahko čez čas poizkusiš Kvelux. Vecina nas, ki smo ga poizkusili je dobro deloval.

Sčasoma bo vedno lažje  rozicodam
Vse dobro!
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 15. maj 2023 ura: 16:43 od Nives » Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 814

« Odgovori #4 dne:: torek, 16. maj 2023 ura: 08:14 »

Pozdravljena,
za urejanje spanja ti lahko psihiater napiše Trittico. To je AD, ki pa se za urejanje spanja jemlje po 1/3. Že tabletka je razdeljena na 3 dele. Cela tableta pa se jemlje kot AD. Ne povzroča odvisnosti, jaz ga jemljem že kar nekaj let po 1/3 zvečer pred spanjem in odspim celo noč. Če ga ne vzamem, se prebujam ob 3. zjutraj i8n ne morem več zaspati.
Zjutraj normalno vstanem, ni občutka zadetosti ali zaspanosti.

lep dan
Ribica
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar