FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 05. marec 2026 ura: 14:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zopet grozna tesnoba  (Prebrano 1696 krat)
isabela
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 135

« dne:: četrtek, 22. december 2022 ura: 15:23 »

Pozdrav vsem,
jaz se vračam po dobrih 3 letih v primežu grozne tesnobe. Preden me je čisto podrlo sem 2meseca komaj hodila v službo ( tesnoba,tresenje,vrtoglavica ),dokler me ni en dan čist zašejkal z močno vrtoglavico, da sem se mogla kavča držat. To me je cist iz tira vrglo, ker sem vse moje muke začela povezovati z vratno hrbtenico in zdaj se borim iz dneva v dan. Sem dobrih 7 tednov na asentri,5 tednov na 50 mg in danes sem povečala na 62.5 mg. Pred asentro sem vsaj spala še kar ok,zdaj se zelo matram. Pritisk v glavi,vratu, ki se seli,driske so se počasi nehale,apetita še nimam nevem kaj.Kak moment pride,ko sem malo.bolje ampak takoj me misli okupirajo kaj če in sem še večino časa zelo tesnobna.Zadnje 4 tedne sem vzela 0.50 lorsilana na dan,kak dan vmes ne in ko to vzamem je bolje z glavo in vratom in me sprosti. Zdaj sem dobila kventiax za ponoci,ki ga še nisem vzela.
Prosim za kako pozitivnp besedo in nasvet oz izkušnjo,  ker jo trenutno zelo potrebujem.
Hvala vsem že vnaprej
Prijavljen
Zvončica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 22. december 2022 ura: 17:39 »

Zdravo Isabela,

Vedi da nisi sama, da smo mnogi, ki se soočamo s temi težavami. Tudi pri meni je vse to sinusno nihanje, ki se počasi vzpenja. Nekako vedno več je lepih dni, vaekakor so pa tudi se strahovi. Kar se zdravil tiče poznam le kventiax saj sem ga sama dobila za spanje. Meni je takoj pomagal, tako da lahko vzames in bos zaspala. Dobro da ga vzames nekaj casa pr3den gres spat.
Vse dobro in javi se kaj   rozicodam
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.979

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 22. december 2022 ura: 18:44 »

Isabela rozicodam
Vecji del uvajanja je ze sel skozi, ker si 7 tednov ze gor. Zdaj imas povisanje, pa bo morda malo zanihalo se. Ni pa nujno, ker se je telo ze malo navadilo na AD. Verjetno te skrbi zaradi visanja doze in novosti-Kventiaxa za spanje. Kventiax na veliko vecino nas zelo dobro deluje. Tudi jaz sem ga imela. Koliko ti je pa predpisano? Morda bos rabila se par dni, da se nanj navadis ali pa bo takoj ok. Nacelno zelo fino deluje in se da dobro naspati. Na splosno pa tudi pomirjujoce deluje, tako da bos kmalu pomirjevalo lahko opustila.
Vse bo se vredu.  Samo skrbi in malo prilagajanja na kemijo. Potem bos pa vredu Grin
Nisi sama. Napisi se kaj.  rozicodam
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 136

« Odgovori #3 dne:: sobota, 24. december 2022 ura: 12:35 »

Pozdravljeni sotrpini
Tudi sama se spet borim z tesnobo. Pa še ti prazniki. Za spanje vzamem loquen,da se vsaj naspim. Čez dan pa nihanja. Saj bo bolje?Huh?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 25. december 2022 ura: 10:20 »

Seveda, da bo bolje Grin kmalu pomezik
Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

Prispevki: 777

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 25. december 2022 ura: 10:22 »

Pozdravljeni vsi skupaj...

Jaz sem se veselila teh praznikov,vedno so mi nekaj pomenili..sedaj sm sama z mami ,ki je bolna..ravno pred božičem je padla in se udarila ter dobil.da siva na glavi...in jst sm depresivna, ne vidim res več nič lepega...kam bo vse to peljalo...moj lajf res izgublja pomen in prihodnost mi je črna...sploh ne vem kaj naj...Sad

Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 25. december 2022 ura: 10:26 »

Socutje rozicodam Kaj pa, ce bi vseeno danes skusala, kaj prijetnega poceti? Lepe stvari nas tudi se cakajo
Prijavljen
isabela
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 135

« Odgovori #7 dne:: petek, 30. december 2022 ura: 15:15 »

Hvala vsem,mogoče je za malček bolje ampak imam še vedno predstave,da sem nekaj hudo bolna zaradi teh simptomov/stranskih in pol se v krogu vrtim.
Je imel kdo ta cuden pritisk po glavi,ki se seli.Dostikrat se spomnim nekaj oz pridejo vsiljive misli in mi iz želodca takoj nabije v glavo pritisk po se ga  ne losam.Sem pa sedaj 7 dni na 75 mg in vse skupaj slabih 8 tednov.
Prijavljen
Cico
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 10

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 02. januar 2023 ura: 21:24 »

Pozdravljena Isabela  rozicodam

Dobro Vem kaj doživljaš, jaz sem 41 let star oče treh malinovcev, ki poberejo kr veliko prostega časa, in pa vendar najdem čas za  sebe, obiskujem psihoterapevtko, pri kateri sem se že veliko naučil. Z tesnobo in paničnimi napadi sem se prvič zavedno srečal pred 15 leti. Takrat sem kot laik to premagl z minimalno omočjo AD jev (asentra). Leto kasneje sem še prestal zdravljenje odvisnosti od alkohola, katero še vedno drži  Grin. Po kakšnih 5 letih pa so okoliščine ( služba) pripeljale do nekajmesečne močne tesnobe in panike. Po tistem sem že pridobil nekaj več znanja glede psihe.  Do leta 2019 jeseni sem bil brez težav, ko se je epizoda ponovila, po vsaki epizodi se naučim nekaj novega, sprejemati okoliščine takšne kot so, res da je ta epizoda trajala malo dlje, že zaradi covid sranja, ampak je sedaj veliko bolje, razen ti prazniki so me mlo potrli. 

Največ narediš, ko uspeš ozavestiti svoj notranji Jaz in približati okoliščinam katere ne moremo spreminjati. Sprejemati občutke takšne kot so, kajti ko se poskušaš občutkom upirati je ravno nasprotni učinek, kot bi ogenj gasil z bencinom.

Pusti ogenj goreti, ko zmanjka materiala bo sam ugasnil, zato se ne poskušaj ulirati občutkom in jih poskušaj sprejeti. Pomaga.Huh??
Vem kakšni so občutki, in včasih misliš da si edina na svetu v tem krču!!! Ampak verjemi da nas je ogromno. Nič ni nevarnega, je pa zelo zoprno . Poskusi vsiljene misli zamenjati za misel o tem da ti ni nič in da bo enkrat minilo, poskusi preusmeriti misli! Pri meni delujeta dve( na telefonu rešujem sudoku Huh??, ali pa še bolje so pa dihalne vaje.

Lepo se mej, pa zavedaj se da ti ni nič in da bo minilo, ne upiraj se občutkom,. Pusti ogenj da pogori Huh??

Prijavljen
čuvaj
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #9 dne:: torek, 03. januar 2023 ura: 13:31 »

Imaš podobno zgodbo kot jaz. Tudi sam se srečujem s tesnobo že vrsto let. Zdravil sem tudi odvisnost od alkohola. Diagnosticirano imam PTSM. Sem pa mnenja, sa smo oblikovali v sebi, na podlagi življenjskih izkušenj držo v sebi, da enostavno nismo v redu. Mislim kot osebe, ljudje. In to je težko spremeniti.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar