FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 29. marec 2024 ura: 13:34


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Panicni napadi 24/7  (Prebrano 1470 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Pelly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4


« dne:: sobota, 13. avgust 2022 ura: 17:34 »

Pozdravljeni Wink

Pisem vam ker sem ze obupala nad sabo in svojim zivljenje.. Kaksno leto sem jemala benzote in bila v druzbi/sluzbi kjer je bil stres prisoten non stop. Po nekaj mesecih sem ugotovila da imam napade panike non stop. Tresem se ko nekdo pride k meni domov, ne hodi
 nikamor, ko grem nekaam imam hud panicni napad (tresenje, bitje srca, piskanje v usesih, ne morem govoriti).  Ne morem funkcionirati ce ne spijem kaj alkohola ali ne uporabljam benzotov.  Vcasih sem bila zelo druzabna, zdaj pa mi zivljenje propada. Bojim se iti delat ker me je strah kaj bo. Biti cele dneve doma in da vidim kako mi zivljenje propada me ubija
Zdravnica mi je predpisala ADje samo vidim da je premalo.
Bi mi kdo svetoval kako naj si pomagam ker sem pomislila na vse slabo :/

Prijavljen
Fema
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68


« Odgovori #1 dne:: nedelja, 14. avgust 2022 ura: 17:06 »

Pozdravljena,

žal mi je, da si se znašla v taki situaciji, jaz sem večkrat bila na podobnem, tudi trenutno imam agorafobijo, hodim samo na krajše sprehode in se borim, da pridem na zeleno vejo. Zanima me, kdo ti predpisuje benzote? Imaš psihiatra? Jaz bi ti ziher svetovala, da si prvo vzameš bolniško, ker nima smisla, da hudo anksiozna hodiš v službo, tudi s tem imam izkušnje - sem se silila v službo, potem pa panični napadi tam in je bilo vse še huje. Treba si je vzet čas za zdravljenje, žal to traja, ampak z glavo skozi zid tudi ne gre.  kiselnasmeh
Prijavljen
Pelly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4


« Odgovori #2 dne:: torek, 16. avgust 2022 ura: 07:34 »

To lshko kupim od kolegov samo  ne resi problema.
jz sm samo v bajti zaprta pa se tam me trese
Prijavljen
Fema
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68


« Odgovori #3 dne:: torek, 16. avgust 2022 ura: 16:16 »

Po mojem mnenju, bi bilo smiselno za začetek najdt si psihiatra (ker berem, da ga nimaš) in narediti nek načrt zdravljenja - kako zmanjšat benzote (ali pa jih morda uvesti za nekaj tednov, če jih zdaj jemlješ občasno?), kaj uvesti namesto tega, evalvirati situacijo, kje sploh si. Glede na to, da imaš hudo agorafobijo, boš seveda rabila pomoč oseb, ki jim zaupaš, da te bodo lahko vsaj spravili do zdravnika in potem s tabo delali na postopnem izpostavljanju. Ali imaš koga, ki te razume in bi te podpiral, ti pomagal iti čez čas malo ven?
Moja druga misel je hospitalizacija na Enoti za krizne intervencije v Lj, če se boš seveda čutila zmožno tam bivati nekaj tednov. Vedno pa greš lahko tudi do dežurnega psihiatra. Kaj več ti ne morem napisati, ker nimam veliko informacij o tebi. Te pa glede agorafobije in zanašanja na benzodiazepine razumem, vem, da je zelo, zelo težko, ampak se da tudi iz tega počasi splezat. Meni je v preteklosti že uspelo, sem imela pa srečo v nesreči, ker sem bila deležna pomoči bližnjih, sama ne vem, kako bi se borila.
Prijavljen
Regina
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 887


Rule your mind or it will rule you.


« Odgovori #4 dne:: torek, 16. avgust 2022 ura: 20:08 »

To lshko kupim od kolegov samo  ne resi problema.
jz sm samo v bajti zaprta pa se tam me trese

Nikakor zdravil na svojo roko!
Kakor je napisala predhodnica - osebni zdravnik, bolniska, da se zadeva malo umiri. Po potrebi zdravila, ki jij predpise psihiater, sicer pa psihoterapija in veliko dela na sebi, gibanje, sproscanje.
Korak po korak. Dan za dnem, se bo sigurno scasoma obrestovalo. Je pa potrebna vztrajnost.
Sploh pri stvareh, katerih se bojimo - se soociti z njimi, s strahom. Skrivanje pred strahom, pred situacijami, ko povzrocajo panicne napade, zadevo samo poslabsujejo na dolgi rok.
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Pelly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4


« Odgovori #5 dne:: petek, 19. avgust 2022 ura: 01:47 »

_

Uporabljam bencote vsak dan cene pa alkohol. Da nise. mvec ziucna in da sem lahko normalna.  Vem da je situacija v pizdi in nebi hodila v nobene bolnice bi to resla sama najprej z zdravnisko pomocjo. Vidim da se mi to samo nabira in je vsak dan hujse.
Sestra pravi da ne rabim, jutri bom sla do zdravnice in ji povedala kaj je na stvari. Ima kdo pomoc kaj narediti ce pride do napada.? Mi bo ze to ful pomagalo Smiley
Prijavljen
Pelly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4


« Odgovori #6 dne:: sreda, 14. december 2022 ura: 09:43 »

Pozdravljeni!


Moram se pohvalit da mi je nardilo klik v glavi in da sem se odločila za ambulantno zdravljenje.
Dali so mi apaurine, loquene/kventiax za spat in še  vedno imam antidepresive.

Prvih 14 dni je šlo z  zmanjševanjem iz 3x apaurin 5mg na dan in loquen 25mg na 2apaurin 5mg.
Zdaj sem se odločila da bi še zmanjšala in sicer imam dozo 5mg zjutraj in 2mg zvečer. Vendar vidim da je to preveč zame in apaurin 2mg  vzamem že okoli 2 ure. Včasih vzamem tudi kventiax, saj mi je zdravnica priporočila da me to sprosti.

Ima kdo kakšno idejo da normalno zmanjšujem da se zamotim, ne razmišljam o temu. Ker potem komaj čakam da pojem to tableto da se stanje normalizira.  Vem da je to počasen proces vendar če ima kdo kakšen predlog bi bila zelo vesela Smiley

Se pa moram pohvalit da sm zelo ponosna nase da sm se odločla da ukinem benzote, saj nimam več toliko paničnih napadov, lahko grem ven med ljudi in živim dokaj normalno živlenje.
Prijavljen
dsa222
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7


« Odgovori #7 dne:: sreda, 14. december 2022 ura: 10:26 »

čestitke wav
mogoče se lahko zamotiš z branjem knjige ali pa greš od doma pa pustiš tablete doma.
ti pa predlagam če mogoče še nisi, da tudi opustiš alkohol. iz svojih izkušen sem ugotovu da alkohol poveča anksioznost in pa paniko.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.069 sekundah z 23 povpraševanji.