FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 15. maj 2025 ura: 04:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zadnje tedne imam občutek da se mi podira cel svet!!!  (Prebrano 719 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
tesnoben10
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« dne:: sobota, 15. maj 2021 ura: 19:41 »

Da opišem malo moje izkušnje iz zadnjih tednov.
Že par let sem gost pri psihatru zaradi generalizirane anksiozne motnje s kombinacijo z paničnimi napadi!!
Izpred par tednov sem kar ok funkcioniral in se redno gibal na svežem zraku(tek+dolgi sprehovi v lepi pomladi).En del k dobri psihični kondiciji so prispevali tudi AD-vi!
Sedaj se mi stanje pishično nekako poslabšuje z vsakim dnevom,motiv oz.vzrok za to pa je čedalje večja panika pred morebitno okožbo s koronavirus.S tem sem se spopadal kar dobro eno leto,zdaj pa ko se množično rahljajo ukrepi pride dan ko sploh ne zapustim stanovanja....frekvenca ljudi je precejšnja in skoraj ni mogoče da ne bi prišel s kom v kontakt.Kdo bi se pa rad zdaj okužil in preživel karanteno ali pa še kaj hujšega.
Napetost ki se kaže kot gromozansko potenje v kombinaciji z rahlimi paničnimi napadadi in dostikrat nespečost vsak dan podžiga tudi dejstvo da ne morem priti do cepljenja proti koronavirusu.Ker jemljem zdravila proti hipertenziji..AD-ve,včasih tudi uspavala teh zdravila in vitamine proti slabi čvrstosti kosti imam velike pomisleke se cepiti z vektorskimi cepivi ker nočem obležat z močnimi stranskimi učinki,ker z izkušenj lahko napišem da sem imel že grozne stranske učinke ko sem začel z antidepresivi(glavobol,vrtoglavica,bruhanje)in tega res več nočem.Pri zdravniku in psihiatru tudi ni uspeha in tako zdaj bijem vsakodnevno bitko z samim seboj in občutek se vsak dan stopnjuje da nimam več nikogar.Tako zdaj bijem in se prebijam skozi dan z neko slabo voljo,občutkom nemoči in nasmeh na mojem obrazu je že zdavnaj izginil.Zapiram se za štiri stene in posledično izgubljam tudi na fizični moči,pa še spomin in koncentracija trpita.
Naslov teme je zaradi tega da se mi podira svet ker sem predviden(še ne vem kdaj ampak čakam že več kot 400 dni)na zap.rehabilitacijo.Rad bi jo obiskal ampak se zelo bojim okužbe ker sem enkrat že bil na rehabilitaciji in vem da je veliko ljudi skupaj na majnih prostorih in sem že slišal za vedno znova zboli veliko udeležencev.Če pa ne grem pa lahko izgubim status invalida in še celotno zavarovanje in potem se itak ne bom cepil ker ne bom imel urejenega zavarovanja.

Skratka sem vesel da sem lahko izpovedal svoje občutke,misli in izpraznil trpečo dušo,ne vem če je kdo v podobni dilemi,ampak je zdaj malo lažje ko izpišeš svoje misli!!

lep pozdrav vsem!!!!!!!!!!!!!!!!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar