Zaskrbljena87
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 1
|
 |
« dne:: petek, 18. december 2020 ura: 16:28 » |
|
Pozdravljeni. Anksioznost in depresija sta mi zelo poznani, saj sem že pred leti imela postavljeno to diagnozo. Velik strah pred boleznimi, bolnico ipd. Panični napadi s tresenjem oz. mrazenjem. Vsake toliko časa me je po kakšnem stresnem dogodku prijelo , vendar so bili ti panični napadi nekako isti, zato sem jih znala obvladovati. Pred dobrim letom sem prvič zanosila. Našli so mi tudi neko cisto na jajčniku, ki naj nebi bila nevarna ampak sem zelo nemirna zaradi nje. celo nosečnost sem se trudila nekam ta strah tlačit in tudi pred porodom. paničnih napadov nisem imela, vendar v 7. mesecu nosečnosti sem doživela neko čudno bolečino ki je sevala po hrbtenici, vratu rokah in v žlički. Zraven se mi je spahovala, zopet zvijanje v trebuhu. Ker sem se ustrašla sem odšla na urgenco, naredili so mi UZ trebuha in vse ostalo. nič našli. v 3 dneh je izvenelo. Potem je bilo dobro in 2 tedna po porodu zopet isto. Vmes smo imeli covid kar mi je seveda povzročilo skrb saj nisem vedela kaj bo z najinim 4 mesečnim dojenčkom. po 3 tednih se je stanje umirilo in sedaj imam te napade bolečine skoraj vsak drugi dan. Trajajo nekje 2x po 10 min, tako kot včasih tresavica. Ta napetost se mi tudi večkrat pojavi in rahli mravljinci po hrbtu. ob tej bolečini se mi tudi spahuje ali pa me pritisne na potrebo. Sploh ne znam povedati kje točno tišči ker se prestavlja iz sredine hrbta v vrat in spredaj v žličko, tudi v roke, potem spusti in občasno spet rahlo tišči. Je kdo, ki je imel zaradi anksioznosti ali depresije takšne fizične bolečine? Oz tiiščanje, stiskanje? je možno da so to napadi tesnobe? res sem bila v času covida pod stresom, saj me je bilo strah za otročka za naju. Posledica covida ni, saj kot sem omenila se mi je že pred tem to isto dogajalo. ali lahko psiha boli in tišči?
|