FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 14. julij 2026 ura: 06:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost, fobija pred neuspehom in vsem... kako do službe??  (Prebrano 2049 krat)
tresk
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: četrtek, 11. junij 2020 ura: 15:47 »

Pozdravljeni,

Zaradi socialne fobije in splošne anksioznosti se težko odločam, imam velik občutek ničvrednosti, nesposobnosti, nemoči in nizko samopodobo, kar me ovira na veliko področjih v življenju. Odločil sem se, da pišem tukaj ker imam zadnje čase veliko (zame) stresnih dogodkov in se počutim zelo anksiozen in depresiven. Bližnjim sem povedal za svoje težave ampak se mi zdi, kot da mi ne verjamejo ali ne razumejo, samo pravijo, češ, saj bo, najdi si službo itd. in bo bolje.  Angry Pa tudi pri nas doma se nikoli nismo prav dosti pogovarjali o osebnih stvareh, vedno se je težave pometalo pod preprogo. Imam tudi težave z odlašanjem, težko grem preko sebe.

Star sem 31 let in sem šele pri 30ih zaključil študij, čeprav se sploh ne vidim v tem poklicu, ki je tudi zelo miselno naporen. Že dolgo časa ne vem kaj bi sam s sabo, nimam nekih ambicij oz. vizije, vse mi je težko in imam odpor. Nimam motivacije se naučit novih stvari. Problem je da se sploh ne poznam kdo sem, vedno sem hotel ugajat drugim, celo življenje že samo igram in se pretvarjam. Na svojem področju imam zelo malo izkušenj, pri mojih letih pa imajo nekateri že cele kariere. Med korono sem ostal brez službe, ki sem jo itak dobil prek veze. Sedaj pa moram nujno najti nekaj novega in me je grozno strah, da ne bom zmogel in tudi če bi jo dobil, da je ne bi mogel dobro opravljati, zaradi neznanja, anksioznosti in problemov s koncentracijo. To da sem doma me ubija, ubija pa me tudi misel, če bi bil v novi službi neuspešen, da bi me povsem dotolklo in bi bil še globlje. Že v prejšnji službi sem dokaj s težavo opravljal delo, čeprav je nekako šlo ker ni bilo preveč odgovornosti na meni. Težko mi je delat več stvari hkrati in pisat maile, težko razmišljam, ker sem konstantno napet. Ko delam in imam obremenjene možgane imam še motnje spanja. In tudi če sem kaj narobe naredil, sem se potem še dolgo sekiral. Tudi določeni uspehi in dosežki v življenju mi ne dvignejo samozavesti, oz. jo dvignejo samo za kratek čas.
Groza mi je tudi poklicat kakšen kontakt, ki sem ga dobil v preteklosti, če imajo kakšno službo. Problem mi je tudi pisat ta motivacijska pisma, ker ne morem lagat, da me delo ful zanima, da bi pripomogel k podjetju bla bla bla... Sploh pa ko gledam oglase in povsod iščejo neke vodje in samozavestne ljudi, dolgoletne izkušnje, mi rata kar slabo in me povsem mine do iskanja službe.
Potem me tudi skrbi kaj bojo prijatelji rekli, če ne bom našel službe, ali če bom dobil kakšno, ki ni primerna moji izobrazbi. Vsi so uspešni in jim gre vse kot po maslu. Sedaj sem se še začel videvati z eno punco (pri čemer imam tudi probleme z anksioznostjo), ki je lepa, samozavestna in uspešna in ji tudi ne morem vsega tega priznati, da me ne bi imela za revčka. Pred njo se pretvarjam, da sem samozavesten in pozitiven, kar me dela še bolj anksioznega v njeni družbi. In se moram zaradi slabega počutja pravzaprav prisiliti, da se dobim z njo, čeprav mi je zelo všeč. unsure

Res sem se znašel na mrtvi točki, v začaranem krogu. Včasih imam tudi misli da ni vredno več živet, ampak tudi nimam jajc za samomor, ker ne bi rad tega naredil svojim domačim.
Za kakršno koli pomoč, mnenje ali nasvet, bi bil zelo hvaležen. V preteklosti sem probal z eft-tehniko, hipnozo, enkrat sem bil na NLP seansi, vse je po malem pomagalo, a potem spet treščim nazaj na dno. Pri psihologu sem bil parkrat, pri psihoterapevtu in psihiatru pa še nikoli. Najraje bi tmel konstantno nekovu ob sebi ki bi mi dajal navodil  Cry Šel bi k psihoterapevtu a si trenutno ne morem privoščiti, da bi konstantno hodil, da bi šel pa samo enkrat ali dvakrat pa ne vem, če bi kaj pomagalo?

Lep pozdrav, se opravičujem če sem bil predolg  Smiley

Prijavljen
ThinkPink
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 136

Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 11. junij 2020 ura: 21:20 »

Hi.

Ko se zavedaš, da imaš problem, si že skoraj na pol poti. Praviš, da ste doma osebne stvari in težave pometali pod preprogo, da se sploh ne poznaš, ker si pač navajen ugajati drugim. Navajen si torej tlačiti čustva in sebe nazaj, dajati drugim prednost.

Moje mnenje - to da ta trenutek nimaš službe, mogoče ni tako slabo. Verjetno bi bilo slabše, če bi delal nekaj, brez motivacije, samo zato, da bi ugajal družbi, ker si samo zaposlen, lahko "normalen". Vzemi si sedaj čas zase, da ugotoviš kdo sploh si in kaj te dejansko izpopolnjuje. Veš koliko ljudi osebno poznam, ko so študirali eno smer, zaposlitev pa so našli na popolnoma drugem področju. Tudi sama sem med njimi. Po izobrazbi sem profesor, delam pa čisto ta tretje. Malo sem se prekvalificirala, naredila nekaj izpitov in izobraževanj in čisto lepo furam. Ko boš ugotovil, kaj bi res rad počel v življenju - si skušaj poiskati službo v tem...ne vem...si bolj kreativen? imaš rad pisarniško delo? terensko delo? timsko delo? samostojno strokovno delo? delo z otroki? delo s starejšimi? rad svetuješ, pomagaš, pišeš? In potem išči v tej smeri.

In ja...psihoterapija je zelo dobra investicija v tvojih okoliščinah. Praviš, da si se že spoznal z raznim tehnikami EFT ipd. Uporabi jih. Veliko beri - meni so bile knjige o samopomoči, pravzaprav "prva pomoč".

Punci pa čimprej povej o svojih težavah. Če je prava in v redu dekle, te bo razumela, če te bo imela za revčka kot pišeš...potem pa tako ni vredno zapravljati časa.

Lepo bodi in ne sekiraj se - tudi pri drugih ni vse tako kičasto kot zgleda na FB fotkah. Smiley
Prijavljen
tresk
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« Odgovori #2 dne:: sobota, 13. junij 2020 ura: 21:03 »

ThinkPink, hvala za hiter in lep odgovor Wink

To sicer poskušam ugotovit že 5 let, kaj si dejansko želim, vmes sem že mislil, da sem ugotovil a se je spet pojavil dvom. Nekako si želim delati v kreativi in mislim, da imam to nekje v sebi ampak imam neko blokado in anksioznost, ki mi to onemogoča oz. omejuje moje razmišljanje. Potem so moje ideje in razmišljanja zmeraj taka predvidljiva in ne "out of the box", ker zmeraj sledim drugim. Problem je že spomnit se kam peljat punco na zmenek, da ne bo klišejsko, da se ji ne bo zdelo dolgočasno. Zelo težko sprejemam odločitve, imam slabe organizacijske in vodstvene sposobnosti in probleme s komunikacijo, zato veliko poklicev že zaradi tega odpade. Ubistvu najraje delam po navodilih, da mi je točno jasno kaj moram delat spet po drugi strani pa hočem biti kreativen, kar pa ne gre ravno najbolje skupaj. Zase mislim, da sem tak multipraktik, da veliko stvari znam po malem a nič ne obvladam, da bi lahko živel od tega.
Ali obstajajo mogoče kakšni psihološki testi, ki ugotovijo zakaj je nekdo dober in kakšno delo mu ustreza?

S punco s katero se videvam sva še čisto na začetku, tudi ona je rekla, da bi bla počasi, ker ima za sabo bolečo zvezo. Njej sem že povedal sicer, da imam samo "malo social anxiety" nisem pa šel v vse podrobnosti... če bi ji povedal koliko težav imam, bi pomoje samo zbežala, da bi se kar kadilo  Sad
Prijavljen
Simonzii
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 30. avgust 2020 ura: 03:02 »

Poglej ZS!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na: