FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 15. maj 2025 ura: 04:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Huda tesnoba in samomorilne misli  (Prebrano 2255 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Curlycat
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« dne:: četrtek, 13. februar 2020 ura: 21:16 »

Se moja zgodba. Pisala sem ze pod zdravila, vendar bi se tukaj rada povedala o stvari, ki me muci zadnje tedne.
4 tedne sem na Asentri (najprej 18 dni na 50mg, potem en teden na 100mg in sedaj sem nazaj na 50mg). Sele pri treh tednih sem zacela dobivati stranske ucinke - nespecnost, nemir, vecjo tesnobo, zaradi cesar sem pristala na EKI. Zadnje par dni me zvecer stisne taksna tesnoba da me pece celo telo in ne morem spati. Ce vzamem pomirjevalo, se prebudim po dveh urah z isto tesnobo in mislimi “ne bom zmogla”, “nikoli vec ne bom ok”,  po glavi se mi plete beseda samomor,  ceprav nocem umreti. In potem cel dan ruminiram, vrtim te misli v glavi, strah  me je, da ne bom zmogla in da bo res kaj narobe. Beseda samomor se kar vsiljuje v glavo. Obupana sem, ko moram spat, ker vem kaj bo.
Prosim pomagajte mi, kaj naj naredim? Pocutim se tako zelo samo v teh svojih mislih. Strah me je da si bom kaj naredila pa ceprav nocem umreti, saj imam rada svoje zivljenje.
Ne bi morala asentra ze ucinkovati?

Zaradi teh misli so mi prepisali Zyprexo, ki se je bojim vzeti. Sem brala da zelo redi...
Prijavljen
Larisaaaa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 76

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 28. februar 2021 ura: 14:39 »

Pozdravljena,

tudi sama se soočam s podobnimi težavami. Mene so nekako prepričali (psihoterapija), da so to samo misli, ki izginejo. Sedaj je že karnekaj časa od tvojega posta, je sedaj bolje?
LP,
Larisa
Prijavljen
thinkingmind
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 106

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 28. februar 2021 ura: 19:55 »

Tudi jaz sem imela podobne tezave. Pri meni gre za obsesivno kompulzivno motnjo. Vsiljevale so se mi misli o samoposkodovanju, samomoru, o poskodovanju drugih. Bilo me je na smrt strah.. Preberi malo objave na temo OKM. Lahko mi pises tudi v zs.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar