FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 28. marec 2024 ura: 16:10


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost in panična motnja v partnerstvu  (Prebrano 1783 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Samojaz48
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3


« dne:: četrtek, 09. januar 2020 ura: 09:32 »

Pozdrav, v partnerskem odnosu se mi dogajajo nenehni napadi panike in anksioznosti povezani s partnerjevim odnosom do žensk. On je po naravi bolj odprt, se rad objema je srčen do žensk, se jim smehlja itd. jaz pa sem bolj zaprte narave, bolj partnerska v smislu, da omenjena delovanja do moških odražam bolj kot ne zgolj v partnerstvu. Vse skupaj sva s partnerje že predebatirala, razume samo je vseeno njegova narava taka kot je. To pa v meni sproža anksioznost, napade panike in strahove povezane s ponovnimi bolečimi občutki. Ko naprimer mimo pride določena oseba ženskega spola najinih let zaznam rahel simpatičen pogled v njeno smer kot zelo močen napad panike. Ne želim več čutit teh občutkov, ki me hromijo in rabim par dni da zopet vzpostavim mir v sebi. Po napadu se mi zopet vsiljeno kaže slika in občutki, ki jih nekako skušam mirit a ne gre vedno. Mi lahko kdo svetuje kaj lahko naredim v zvezi s tem ali sva si pač s partnerjem karakterno preveč različna?Hvala Undecided
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.875


"I See You"


« Odgovori #1 dne:: četrtek, 09. januar 2020 ura: 12:28 »

Ljubosumje in jeza so normalna zadeva. Najprej si dovoli začutit to jezo in ljubosumje, da ne boš v paniki in anksioznosti.
Drugo je pa, zakaj tako je. Varianta je, da si precej negotova vase ali pa da ne zaupaš partnerju, ker ali imaš slabe izkušnje ali pa mu res ne gre zaupati. Če imaš slabe izkušnje, bo pomagalo, da se o tem pogovarjata in ko bosta vzpostavila zaupanje bo ok. Če si negotova, potem pa delo na sebi, da se boš bolje počutila sama s seboj. Če pa ni zaupanja vreden, pa itak veš kaj potem..
Prijavljen
Mala25
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6


« Odgovori #2 dne:: sreda, 15. januar 2020 ura: 19:31 »

Ne govori. Mineva 3 leto razmerja z partnerjem. Kam sma pristala sploh nevem kaj naj recem. Hodim na terapije, da resim tocno to kaj si napisala. Ob enem razumem, da ni partner moja last in to, da je z mano ne pomeni, da nebo nikoli se pogovarjal, pogledal druge zenske. Ampak v meni sprozi to taki napad panike, da se jokam nekaj dni skupaj. Vse pa se mi je zacelo slabsat po porodu. Jaz si govorim vse je ok, nic ni. Rad te ima, vsec si mu. Pri meni je problem in samozavest in nezaupanje do partnerja, ki se je v nosecnosti iz nekih razlogov prekrivanja podrlo ampak sma se vseeno ostala skupaj...0otem pa sem ugotovila, da sem sama tako nesamozavestna, da druge nimam kot , da stopim na terapije. Problem pa je v tem, da sem res lepa punca in to se delno zavedam, imam ogromno moskih pogledov, ogromno lepih besed ampak kaj mi to pomaga ce se sama pogledam v ogledalo in sem iskreno zelo zelo nesrecna. No to pa vidim, ko imam dober dan.. ko se lepo porihtam, te dobim malo samozavesti in ugotovim, da takrat pa ne dobim za vsako stvar itaksnega napada. Sedaj pac probam delat neke stvari, da si pridobim samozavest. Npr. frizuro sem spremenila, lepo se nalicim, rada si obujem pete...najdi nekaj kar te bo naredlo SAMOZAVESTNO. In takrat te skoraj noben pogled nebo spravo iz tira. Vglaunem naberi samozavesti punca?Huh? Aja ce pa je kaki razlog za nezaupanje — da z razlogom ne zaupas potem ni stvar na tebi!
Srecno oki
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.875


"I See You"


« Odgovori #3 dne:: četrtek, 16. januar 2020 ura: 09:20 »

Živjo Mala:-)

Tudi jaz sem imela nekoč ogromne probleme s partnerskim ljubosumjem in nezaupanjem in sem s tem tudi uničila par odnosov.
Ne vem... pri meni se je to popravilo do te mere, da nimam s tem prav nobenih težav. Resda sem jaz dlje vpeta v delo na sebi.. počasi bo od tega, ko sem se prvič sesula 15 let. S sedanjim partnerjem sem skupaj 10 let in sva ustvarila že družino, lastnino, itd.
V štartu je bil problem tudi še v najini zvezi. Nekako sem pa sčasoma, ko sva to v začetku reševala skupaj ali sem sama, hitro prebrodila.. Včasih seveda moj partner katero luštno pogleda ali katera pogleda njega. Včasih začutim kanček ljubosumja, ki takoj zatem mine in to je to.
Normalno je, da vsak tudi druge pogleda in da mu je še kdo všeč. Meni je še kdo všeč. Nekoč se mi ni zdelo normalno, da je partnerju še kdo všeč, ampak se je to lahko dogajalo le meni. sesmejem
V teh letih sem postala bolj samozavestna in tudi zaupam njemu in v najin odnos.
Polagam ti na srce, da ni vse v videzu. Zame pravijo, da sem luštna, resda imam zdaj kile preveč.. Ampak ni štos v tem... Prej sem se sama vizualno slabše dojemala kot se sedaj, pa sem bila suha in imela postavo 1A in ogromno so se obračali za mano. Ampak jaz sem bila totalno totalno nesamozavestna.  sesmejem Tako je bilo pač nekoč..  kiselnasmeh navznoter sem bila totalno razsuta in v odnosih nisem imela praktično ponuditi ničesar.
Gre za to, da veš, kdo si ti navznoter. Kdo si kot osebnost, kakšne so tvoje kvalitete in kakšni manjki, kaj lahko ponudiš sočloveku in kaj imaš z nekom v odnosu? Da razvijaš sebe kot osebo, svojo integriteto in kvaliteto...
Zaupanje je pa temelj vsakega odnosa. Na katere temelje je odnos postavljen? Zakaj sta izbrala en drugega? In kako je z iskrenostjo?

Lep dan ti želim!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.07 sekundah z 22 povpraševanji.