FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 18. april 2024 ura: 20:13


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zelo hud strah pred infarktom , bolečina tu in tam  (Prebrano 5288 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
marjetica77
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23


« dne:: nedelja, 23. julij 2017 ura: 18:02 »

Zivijo sem nova na tem forumu. Naj vam se jaz povem svojo zgodbo. Bil je 14 januar 2014 ko smo se iz popoldanske sluzbe s sodelavkami odpravile na pijaco. Spila sem dva zakuhancka in par cigaret zraven (drugace ne kadim). Bila sem dobre volje in cisto sproscena. Ko sem prisla domov je bila ura okrog polnoci. Stusirala sem se in odpravila spat. In je udarilo kot strela z jasnega. Mravljinci po celem telesu, hladno vroce, slabost, bolecine vsepovsod, misice so mi trzale. In sem mislila konec je z mano. Dru dan sem sla k zdravniku in opravila vrsto preiskav ( kardiologija, gastroskopija, kolonoskopija, laboratorij). Vsi izvidi so bili ok. Zdrava ko riba ampak moje pocutje je bilo katastrofa. Sam zdravnik mi ni znal povedati kaj mi je in sem sama zacela brskati po raznih forumih in ugotovila da je bil to panicen napad. No sledilo je se vec napadov samo v blazji obliki. In se danes je moje telo cisto v rasulu. So dnevi ko sem vesela in pridejo dnevi ko sem na tleh. Jemati sem zacela asentro in po potrebi helex. Imam grozne stranske ucinke. Bolecine v trebuhu drisko, bolijo me roke, noge, obcutek dusenja, kod bi mi nekaj lezlo po telesu. Tresem se misice mi trzajo skratka grozno. Ne vem jako si se lahko pomagam in bi mi prav prisel kakersen koli nasvet.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.876


"I See You"


« Odgovori #1 dne:: nedelja, 23. julij 2017 ura: 19:38 »

Zivjo.

Po moji dolgoletni izkušnji z ansiozno depresivno motnjo, pri kateri sem spoznavala skoraj vse simptome ankse in depre, lahko recem, da so vsi ti simptomi povezani z nepredelanimi čustvi,  čustvenimi ranami in travmami,  predvsem pa s potlačenimi custvi.  Tega se v začetku zdravljenja se ne zavedamo in če je težko,  si je pač treba pomagati z antidepresivi.  Vzporedno pa začeti s psihoterapijo,  ki te bo pripeljala do globjih vzrokov tvojih težav.  Je pa treba vztrajati in takšno zdravljenje traja vsaj nekaj let, navadno pa dlje. Z globinskimi ali psihoanaliticnimi psihoterapijami se lahko sčasoma resis oz obvladujes vse notranje custvene procese, tako da nimaš več težav s simptomi. Vzporedno se precej spoznaš sebe, svoje vzorce, želje,  itd. Tako da je večstransko koristna zadeva, ker si lahko na novih temeljih ustvarjaš boljše življenje.
Torej, nimaš se česa bat, če boš delala na sebi, bodo simptomi ponehali, ko boš izpustila ven čustva,  jih predelala in obvladala.  Včasih se ta obdobja tudi večkrat ponovijo, da lahko cisto spoznaš,  na čem vse moraš delati. Ampak če delaš na sebi, gres navzgor.
Vse dobro! rozicodam
Prijavljen
skylost
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157


« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 24. julij 2017 ura: 10:45 »

Marjetica77 pozdravljena. Ne vem ce si brala moj post iz 2015 leta.. zelo podobna situacija tvoji. Tudi jaz sem dozivela panicni cisto sproscena,na dopustu. In se sedaj plavam tam nekje na razburkanem morju. Imela cisto vse simptome ankse v teh dveh letih. Panicnih sem se znebila ze kaksno leto nazaj ampak ankse se pa ne miorm nikakor v celoti. Nimam AD-jev,vztrajam brez. Pijem oz. Preizkusam razne "naravne" AD-je (baldrijan, rozni koren,sedaj trenutno L-tirozin). Na kvt sem hodila ampak nisem videla bistvenih napredkov. Meni osebno najbolj pomaga hoja v naravo,hribe,vodeno sproscanje,podpora moza in pa najbolj joga (ta mi je res spremenila zivljenje ☺). Mene se vedno martrajo bolecine po telesu,pa obcasne vrtoglavice. Grozno je,vem,bi vcasih clovek rajsi kaksni diagnozo pa da ti dajo zdravila in konc.. z psiho pa ne gre tako. Pri meni so nili dnevi,ko bi res z glavo v zid tolkla. In ta strah - vse mozne diagnoze sem si ze postavila v tej moji glavi.. ma grem naprej,se borim,ker bi rada prisla ven s tega sranja kot zmagivalja in ne kot porazenka.Spremenit je treba pogled na svet,zivljenje.. vem pa da je lahko napisat,zelooo tezko pa realizirat. Lahko pises na ZS ce zelis,rada pomagam.
Prijavljen

Love the life you live, and live the life you love
marjetica77
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23


« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 24. julij 2017 ura: 18:17 »

Hvala za tvojo tolazbo. Meni veliko pomaga ce se z nekom pogovarjam, ki ima podobne tezave kot jaz. Danes me spet grabi panika, ker me boli leva roka in sem ze takoj pomislia na infarkt. Bolecino bi se nekako prenesla ampak me v obup spravljajo ti preskoki in nepravilni udarci srca.  Zopet samo slabe misli in panika.Trenutno si se pomagam z helexom. Najslabse je ker moram taka v sluzbo. Zdravnik mi je hotel dati bolnisko samo si je ne morem privoscit. Jako ti naj pisem na zs. Hvala
Prijavljen
skylost
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157


« Odgovori #4 dne:: torek, 25. julij 2017 ura: 13:44 »

Vem vem,vse poznam,kot da bi sebe brala. Tezko je preusmerjat misli,ko pa organizem in bolecine dajejo druge signale. Nam pa itak ne rabi dosti. Obup res. Mene tudi ze en teden boli leva roka,rana,vcasih mi trdne cela roka. Pa v vratu me boli. Ma si mislim da je to s hrbta oz vrata;ker ce bi mislil bit infarkt,bi ze zdavnaj bil. S tem se tolazim
Prijavljen

Love the life you live, and live the life you love
marjetica77
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23


« Odgovori #5 dne:: sobota, 10. avgust 2019 ura: 09:27 »

Pozdravljeni. Mene pa zanima ali ima še kdo bolečine po telesu. Najbolj me boli od vratu pa do križa to se pravi hrbet. Ne gre ravno za bolečine ampak bolj zategovanje mišic. Vrat mi prav zateguje in hrbet tudi. Pa še to nadležno tiščanje in pekoč občutek v prsih. No in te bolečine me še delajo bolj tesnobno. Bila sem že na vseh možnih pregledih in so bili vsi izvidi bp. Muči me pa huda tesnoba in anksioznot. Od zdravnika sem dobila Helex po potrebi. Psihiater mi je postavil diagnozo GA in predpisal Ad ampak zaenkrat bi še poskušala brez njih.  Včasih je tako hudo da se mi še iz postelje ne ljubi. Kako si pa vi pomagate
Prijavljen
peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 148


« Odgovori #6 dne:: sobota, 10. avgust 2019 ura: 16:18 »

Zdravo. Tudi jaz se najdem v vaših objavah. Sam sem jemal 3 leta antidepresive in se na zacetku ko so primli pocutil fantasticno a kot da bi se jih telo navadlo vedno slabše. Kljub temu ni bilo toliko hudo in sem zahteval da jih umaknem. Zdaj sem ze 3-4 mesece brez njih. Stanje? Panicnih napadov ni, je pa vedno več nervoze, tudi doloceni strahi se vracajo. Govorim o voznji cez viadukte, dalec vztran od doma itd. Najbolj zopren obcutek mi je nekaksna slabost in takojsno siljenje na blato. Seveda prva misel je tisto kar beremo zmeraj slabost in smrt. Nevem kako se naj resim tega. Je kar napoeno. Sicer imam oktobra spet pregled pri zdravniku psihiatru. Drugace pa delam na sebi tako da kljub strahu se spopadam in da ne razvijem se vecjega straha in panicnih napadov, pazim na hrano in koliko tolko poskusam sportet in s tem dvigovst samozavest ki mi manjka!


Hvala za kakeraen koli nasvet  lep pozdrav vsem.
Prijavljen
marjetica77
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23


« Odgovori #7 dne:: sobota, 10. avgust 2019 ura: 18:39 »

Ja pri meni je najslabše bolečine v trebuhu ki se širijo v hrbet in vrat. Včasih tudi ne vem ali sem sita ali lačna. Najbolj me je pa strah infarkta da me bo kar naenkrat zadelo zaradi teh bolečin in tiščanja v prsih. Včasih se še zaspati ne upam ker se bojom da se zjuyraj ne bom zbudila.
Prijavljen
Ribica
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Prispevki: 791


« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 12. avgust 2019 ura: 13:24 »

Marjetica,
saj verjetno imaš zaradi vseh simptomov res zategnjene mišice in te lahko bolijo od tega. Jaz sem se v obdobju hude depresije zbujala ful zakrčena in sem imela pravi muskelfiber od tega, kot če bi prejšnji dan intenzivno športala. Morda si privoščiš nekaj sprostitvenih masaž, da ti malo "razmehčajo" telo.
Za vzroke zakrčenosti pa so ti že napisali.... psihoterapija, če ni kritično, zdravila, če drugače ne gre.....

lp, Ribica
Prijavljen
AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116


« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 12. avgust 2019 ura: 14:37 »

Ja, mene je januarja-marec bolelo skoraj vse. Meni je pomagala tudi meditacija (konkretno tole https://www.youtube.com/watch?v=6jKRH2OJ0O8&t=885s )

Ležala in se osredotočala na boleče dele, večkrat dnevno (če je le bil čas) sicer pa zvečer 1x.  Nežno raztezanje (somatika, joga, jogalates), hoja brez bremen, kvečjemu lahek nahrbnik, plastenka vode, masaža pri fizioterapevtu. Bohnedaj, da bi se kdo meni lotil trigger point zadev...ima skorajda kontraefekt.

Sedaj me boli na intervale hrbet in roka zaradi starih, slabo saniranih poškodb in še vedno premalo mišične mase. Gre pa vsaj na bolje!
Prijavljen
marjetica77
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23


« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 12. avgust 2019 ura: 18:25 »

Joj pri meni je najslabše hrbet in prsi. Na prsih imam tako težo kot da bi imela skalo gor. In potem me strah zagrabi da me bo infarkt in sem spet na začetki. Saj probam z raznimi sprostitvenimi tehnikami ampak mi ne rata najbolj. Poleg te tesnobe imam še želodec čisto razdražem tako da me še tam tišči. Mislim da bom morala zoped začeti z ad ker je res kriza. Ampak pred tem sem probala tri različne ad in mi nobeden ni kaj dosti pomagal. Tako da ne vem kako naj.
Prijavljen
AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116


« Odgovori #11 dne:: torek, 13. avgust 2019 ura: 09:53 »

uuu želodec. Sem dala čez izločevalno dieto in prehranski dnevnik, da sem ugotovila kaj od prehrane je NE, kaj pogojno in kaj mi najbolj ustreza. In potem se zgodi življenje in si nimaš nujno možnosti pripravljat res primernih obrokov.
Prijavljen
marjetica77
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23


« Odgovori #12 dne:: torek, 13. avgust 2019 ura: 21:30 »

Ja bom jaz tudi očitno morala s kakšno dieto probat. Ker imam že tako dosti sranha s to tesnobo in ankso in bolečinami povsod so se mi še za piko na zoped ponovili žolčni kamni in to v źolčnem kanalu ker źolčnika nimam več. So mi ga ravno zaradi kamnov odstranli pred desetimi leti.
Prijavljen
marjetica77
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23


« Odgovori #13 dne:: petek, 16. avgust 2019 ura: 10:44 »

Imam zelo hud strah pred srčnim infarktom. Tako hudo je da se bojim iti kam od doma. Neprestano me nekaj stiska in tišči v prsih in potem ta strah. Zelo rada hodim v hribe v naravo ampak me je tako strah da me nebi kje stisnilo da se sploh ne upam iti ali pa grem z velikim strahom. Bila sem pri zdravniku ne dolgo nazaj tudi na urgenci zaradi tega tisčanja v prsih in imam zdravo srce in tudi tveganj nimama ker ne kadim in ne uživam alkohola. Ampak ta strah je peklenski. Ne vem kako se ga zbebiti. Kako pa vi ki imate podobno kot jaz premagujete ta strah.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.876


"I See You"


« Odgovori #14 dne:: petek, 16. avgust 2019 ura: 13:33 »

Mučijo te potlačena čustva Marjetica. Ko boš ta sprostila in se navadila biti z njimi, boš spet zadihala.
Privošči si psihoterapijo oki
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.122 sekundah z 22 povpraševanji.