FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 18. april 2024 ura: 08:10


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strah pred antidepresivi  (Prebrano 6588 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
marjetica77
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23


« dne:: ponedeljek, 19. avgust 2019 ura: 19:52 »

Pozdravljeni vsi skupaj. Zdravnik mi je zaradi moje hude tesnobe in anksioznosti predpisal ad in sicer Dulsevia ki naj bi delovala tudi na bolečine. Ampak jaz imam tak strah pred jemanjem teh tablet. Prav bojim se jih. Teh stranskih učinkov in da mi sploh nebi prijele. To slabo izkušnjo sem imela z Asentro ko sem se po njej počutila katastrofalno. Zdaj pa ne cem ali naj začnem jest te tabletke ali ne. Trenutno si pomagam s helexom ampak ko je zares hudo.
Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 117


« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 19. avgust 2019 ura: 21:32 »

Pozdravljena,
moj nasvet je tak, če je anksioznost res huda, in če že itak jemlješ helex, nimaš kaj izgubiti, če začneš z tem antidepresivom, vendar pa en nasvet, nikoli ne prenehaj z ad čez noč, preverjeno, meni se je stanje poslabšalo, namreč razvila se mi je psihoza zaradi nepravilne rabe, se pravi opustitve ad. Moje stanje na začetku ni bilo hudo, ampak sem bila stara komaj 18 let, ko sem zbolela za panično motnjo in depresijo, če bi imela to pamet kot jo imam danes, ne bi začela jemat AD, ampak bi se drugače lotila problema. Se da, sigurno, odvisno je pa od človeka do človeka in stanja oz. kako huda je bolezen. Pa še nekaj, teh pomirjeval kot so helex, ne jemlji na dolgi rok, poznam eno punco, ki je bila hospitalizirana zaradi odvisnosti od helexa, verjetno ni edina-se pa sprašujem, kaj točno mislijo zdravniki, ki te helexe in podobno predpisujejo kot bonbone. Jezna sem, pa tudi AD-je predpisujejo v dosti primerih kar tak. Je pa res, če je stanje hudo, se pa strinjam z uporabo teh zdravil.
Srečno Smiley
Prijavljen
pavlinm
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Prispevki: 202


« Odgovori #2 dne:: četrtek, 22. avgust 2019 ura: 22:12 »

Glej, pejdi na antidepresive in ne razmisljaj. Ce so ti jih ze predpisali, so jih predpisali z razlogom. Izgubiti nimas kaj, sama pa si realno gledano brez antidepresivov ne mores popolnoma postaviti na noge in urediti kemicnega neravnovesja v mozganih. Stranski ucinki so odvisni od tebe same in od tablet, ampak se da z njimi ziveti. Jst sem imela vedno najprej 2-3 tedna obdobje nespecnosti, pa zmanjsan apetiti in posledicno izgubo teze, potem pa pocutje naglo gor, obdobje spanja in vracanje zdravega apetita. Moras probati in najti nekaj, kar ti odgovarja. Ce Asentra ni bila taprav, probaj kaj drugega, naceloma vidis boljse pocutje ze po parih dneh do meseca dni. Srecno in porocaj, kako ti gre
Prijavljen
oshee
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 150


« Odgovori #3 dne:: četrtek, 29. avgust 2019 ura: 18:15 »

Glej, pejdi na antidepresive in ne razmisljaj. Ce so ti jih ze predpisali, so jih predpisali z razlogom. Izgubiti nimas kaj ...

O tem bi se dalo debatirati ... 
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.072 sekundah z 22 povpraševanji.