FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 08. avgust 2026 ura: 18:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Živeti z depresijo  (Prebrano 1670 krat)
Rafa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 25

« dne:: nedelja, 25. februar 2018 ura: 11:43 »

Pozdravljeni.
Danes sem se odločil,da bom drugače spravil iz sebe moje slabo počutje.Ne da se mi ven,ne morem se pogovarjati,ker sem zablokiral,bom probal vsaj nekaj napisati,čeprav to ni moja navada,vendar se mi ne da kar naprej moriti ženo s tem.
Pravzaprav sem hotel pisati pred pribl.2 mesecema,takrat sem bil blizu tega ,da ne bom zdržal več teh pritiskov,da se bom zlomil,pa sem se nekako izvlekel,sedaj -danes pa spet.
Drugače kot zadnjič,pa nič manj boleće.
Takrat so se mi začele pojavljati težave s spanjem,ki so se stopnjevale do te mere ,da sem moral na bolniško-nisem mogel več hoditi v službo.Bil sem utrujen,na koncu z živci,doživljal sem panične napade,skratka prav želel sem si,da bi odšel nekam ,da ne bi nikogar poznal,da bi me zasuli s tabletami,da ne bi vedel za sebe.
Želel sem si iti v psih. bolnišnico.Prav zares.
Pa se je nekako popravilo vse skupaj,seveda s pomočjo tablet.Kolikor se je le dalo sem čim manj uporabljal helex,vendar ni šlo brez njega.Žena mi je govorila ,da se bom zasvojil z njim, pravzaprav se tega tudi sam bojim,pa vendar ,kaj naj bi pa naredil drugega?
Pravzaprav ,ne vem ali te res zasvoji,-jaz sem ga jemal vsak drugi dan 0,5mg,čeprav mi je moj psihiater rekel,da ga lahko brez problema jemljem vsak dan??
Kakor koli,zdaj je slika obrnjena.Spanje se mi je izboljšalo,vendar vse skupaj je šlo v drugo skrajnost.Zadnje dni bi kar spal.Brez helexa,kar spi se mi .Zmanjka me čez dan ,spim lahko već ur popoldne,v moji glavi je totalna megla.
In tako je že pravzaprav vse moje življenje  od pubertete dalje,s tem da je bila dolgo let prisotna samo depresija,zadnjih nekaj let  se pojavljajo pa še težave s spanjem.
In vmes je tudi kakšno obdobje ko sem še kar v redu.In to me drži pokonci,da bodo prišli tudi ti dnevi.
SEDAJ SE PA ODLOĆI ,BRCNI SE V R...IN POJDI VEN,NA ZRAK.
Prepričan sem,da mi prav to najbolj pomaga.Bolj kot tablete,Šport,gibanje ..to je to.Še dobro ,da imam veselje s tem,čeprav se moram mnogokrat res brcniti samega sebe,da se premaknem iz kavča.
Ps.-.kako je v resnici s helexom in zasvojenostjo,kakšne so vaše izkušnje ?
lp
Prijavljen
ThinkPink
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 136

Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 25. februar 2018 ura: 22:58 »

Jemlješ tudi AD-je? Verjetno so ti toliko "pomagali", da po dveh mesecih ne rabiš več Helexa...ali sploh nimaš AD-jev in jemlješ samo Helex?

V glavnem, jaz sem Helex vzela samo na začetku jemanja ADja, cca. 1 mesec. Sprva 2x po 0,25 mg tabletki, po kakšem tednu sem šla na 1 tabletko, nato po potrebi polovičko. Nisem čutila neke zasvojenosti, bolj tisto...joj, če ne bom vzela, bom zdržala? Potem sem jih za vsaj slučaj nosila v torbici še mesece... Smiley Pa so ADji že toliko prijeli, pa seveda vse tehnike sproščanja, ki sem jih spoznala, da sedaj ne rabim več razmišljati, da bi vzela dodatno še Helex. Aja, pa ne vem no...da bi mi kaj bistveno pomagal pri anksi, bolj moram reči, da me je zgrabila neka čudna utrujenost, da se mi sploh ni dalo ve nič, niti razmišljati.

Baje pa - uro aktivne fizične dejavnosti, je enako kot tabletka AD.

Prijavljen
Rafa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 25

« Odgovori #2 dne:: sobota, 03. marec 2018 ura: 17:29 »

Jemljem AD-je,jemljem za panično motnjo,pa nekako še gre,vendar pozimi se mi začne pojavljati težava s spanjem,jaz pa moram hoditi v službo in je zelo težko to vse zdržati.
Če sem naspan sem čisto ok,pa kaj ,ko se vse tako spreminja pri meni-en dan spim v redu,drug dan spet slabše ...
Saj zaspim brez problema,pa kaj ko se zbudim sredi noči in potem samo čakam lahko ,kdaj bo jutro in če se to ponovi nekaj krat pač vzamem helex in sem vsaj tisto noč in drugi dan rešen.
Ne vem pa kam bi me pripeljalo,če bi ga vzel vsak dan,zato pa sprašujem o zasvojenosti.
Verjetno bi sčasoma ne bilo več dovolj 0,5mg in bog ve kje bi se končalo?
Bral sem ,da je zgodnje zbujanje tipično za ljudi z depresijo.Zanimivo je to v kakšne skrajnosti gre lahko pri meni ,saj verjetno je tudi marsikateremu od vas vse to dobro znano.
Včasih se zgodi,da sem včasih  čisto v redu,potem pa naslednji dan brez kakršnega koli vzroka huda zaspanost in utrujenost čez dan.Lahko spim cel popoldan,pa še ponoči in bom še zmeraj utrujen.
Potem sem spet kakšen dan v redu,nato pa težave s spanjem ponoči,kot sem že prej napisal-zgodnje zbujanj???
In potem se sprašujem zakaj ravno jaz ,zakaj se to meni dogaja,takšno življenje ni vredno nič....ena sama utrujenost,zaspanost ...depresivnost in potem spet pride kakšen dan,ko sem ćisto v redu in si mislim,da bi vsaj tako ostalo.... 

Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #3 dne:: petek, 08. junij 2018 ura: 08:51 »

Citiraj
Pravzaprav ,ne vem ali te res zasvoji,-jaz sem ga jemal vsak drugi dan 0,5mg,čeprav mi je moj psihiater rekel,da ga lahko brez problema jemljem vsak dan??
Citiraj
Ps.-.kako je v resnici s helexom in zasvojenostjo,kakšne so vaše izkušnje ?
Pomirjevala te zasvojijo. V zacetku potrebujes manjso dozo, da se pomiris/zaspis, potem pa vedno vecjo. Odvajanje je tezko, pod kontrolo v bolnici na podoben nacin, kot narkomani. Pravijo, da je pocutjese slabse kot pri heroinskih odvisnikih.
Za boljse spanje pomagajo tudi nekateri antidepresivi, ki te uspavajo. Npr. Mirzaten. Poleg tega obstajajo antipsihotiki (v zelo majhnih dozah), ki te pomirijo enako kot pomirjevala, a se nanje ne navadis, vedno ista doza enako deluje nate. Npr. Kvelux.

Ljudi ponavadi zene volja do necesa. Pri depresiji volje ni. Najprej moras mrdnit, potem pride veselje do necesa. Kot si spoznal ze sam. Spanje nam je beg pred stvarnostjo. Ko spimo, nimamo problemov, ne razmisljamo o tezavah. Spanje je odklop od sveta in je dostikrat zdravilno.
Po sebi vidim, da mi izredno pomaga po kosilu pol urice spanja, obcutek imam, da sem vse probleme vrgla s sebe.

Citiraj
Prepričan sem,da mi prav to najbolj pomaga.Bolj kot tablete,Šport,gibanje ..to je to.
Mislim, da so to naredile tablete. Nikar jih ne opusti, saj si bos naredil samo skodo.Hitro mislimo, da smo ok, ampak v bistvu ni res, kemija je tista, ki nas drzi gor.

Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar