FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 14. februar 2026 ura: 14:03

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Rabim kakšno spodbudno besedo  (Prebrano 1892 krat)
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« dne:: sobota, 07. april 2018 ura: 09:05 »

Pozdravljeni,

jaz sem že leta na tem forumu, no aktivna več ali manj ob krizah, če temu lahko tako rečem.  Nekateri se me boste spomnili. Že peto leto obiskujem skupinsko analizo (psihoterapija), na kateri sem že ogromno predelala, dobila uvide itd. Toda še zdaj nisem pogruntala oz prišla do tega, kdaj, zakaj zdrsnem v "akutno" tesnobo z vsem kar prinese zraven. Sicer jemljem tudi AD Cymbalta 30. Ne morem razumeti kako je lahko taka razlika med tema dvema počutjema. Na eni strani tista jaz, ki funkcionira in na drugi tista v primežu teh groznih občutkov, če sem natančnejša strahu. En teden sem že čisto na psu. Moram priznat, da sem malo razočarana, saj sem se in se tok trudim, pa vendar jovo na novo. Veliko razumem na racionalni ravni, tudi morda zakaj sem spet na tej točki, čustveno pa še ne hendlam očitno. Vsaj vedenjsko probam ne bežat.

Psihiater mi je svetoval višanje cymbalte, če ne bo minilo. Nevem res nevem, kako se naj odločim...

Shocked
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.973

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: sobota, 07. april 2018 ura: 12:35 »

Ojla Betula!
Ti kar lepo naprej delaj na sebi in nic ne skrbi. S predelovanjem se jacas za to, kar bos se spoznavala in premikala v sebi.
Vcasih tudi 5 let psihoterapije ni dovolj, da prides skozi vzroke. Ampak lahko porabis se 5 let ali pa se 10..
Sama glavne vzroke spoznavam zdaj v 11 ali 12 letu terapije. Oz. se notranje preoblikujem.
Sem se na Cymbalti 60 mg. Vmes sem tudi nizala ali nisem bila. Ne skrbi, tudi 60 mg ni veliko in je sele prva terapevtska doza. Tekom procesa nizamo, visamo, ukinjamo...vse kar je sproti potrebnega. Ti samo nadaljuj z vsem. Ce je volja, moc in pogum tudi uspeh ne izostane.
Vedno lazje ti bo..vcasih pa tudi zelo tezko.. taksno kot zna biti tudi zivljenje.
Vse dobro rozicodam Javi se se kaj.
« Zadnje urejanje: sobota, 07. april 2018 ura: 12:41 od Nives » Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sobota, 07. april 2018 ura: 13:11 »

Hvala NIves..res je..vendar imam res krizo. cel dan me dobesedno pere in nisem zmožna cel dan pozitivno mislit. Se mi spreminja. Vsekakor je terapija najbolj pomembna, saj zarad nje sploh hendlam s simpotmi..vsaj poskušam..nisem pa mislila, da lahko zlezem tako globoko nazaj..nekaj se je očitno spet nabiralo, kar nisem prepoznala oz. nisem hotela. kaj js vem.. Hodiš na individualno ali skupinsko terapijo?
 Smiley
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: sobota, 07. april 2018 ura: 13:24 »

Ene 5 let sem hodila na skupinsko. Ce zdaj gledam, zame to ni bilo primerno. Zdaj hodim dobrih 6 let na individualno, gestalt psihoterapija.
Vmes pridejo boljsi in slabsi casi. Jasno, da ne mores cel cas pozitivno razmisljati. Pocasi se bos med drugim znala vedno hitreje tudi ven potegniti.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sobota, 07. april 2018 ura: 13:27 »

Sej to, potegnit se vn, nazadnje sem rabla eno leto, je pa res da sem jemala sam 30mg Cymbalte..in me kr zmrazi ob misli, da spet eno leto..vem, to so anksizone misli, skušam jih obvladat..
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #5 dne:: sobota, 07. april 2018 ura: 14:16 »

Ce se le da skusaj aktivirati svoje moci.... tvoja jeza in obramba...tvoja osebnost.. podpiranje sebe..  bodi v tem kar ti ustreza... bori se zase.. nekje je tezava, ki ti je trigger trenutno.. umik v ankso premakne tehtnico na strah strahu.. dodat moras kontrapol, moc in jezo, da se uravnotezis..

Nikoli ni enako... nobena ponovitev. Ce se ne sfolgas pa raje povisanje na 60 mg, da prevec ne zapades in ne bos rabila vec casa za nazaj.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 07. april 2018 ura: 14:52 »

Dobro si to napisala.  Smiley

Moram rečt, da je res vsaka ponovitev drugačna.

Največji krog začaranih misli mi v takih stanjih povzročajo naslednja vprašanja: kaj če bo cel lajf tko? da bom mogla vedno znova in znova skozi take muke. Ne želim se samo naučit hendlat, želim si odpravit take stiske, seveda ko ni zunanjega vzroka, ko mi nevarnost ne preži. kaj če bom mogla vedno bit na tabletih? kaj če se ne bom mogla spravt s tablet? in take ..eh...

Jeza mi pomaga ja. ampak možgan cel čas hoče svoje terat.

Hvala ti ..

Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #7 dne:: sobota, 07. april 2018 ura: 15:20 »

Razumela bos scasoma zakaj izberes ankso.. zdaj je se nezavedno itak..

Poizkusaj s preusmerjanjem, sportom, jogo...
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 07. april 2018 ura: 15:36 »

Ja na poti sem, ni še mi jasno..več je dejavnikov se mi zdi. Definitvno pa je beg pred nečim...
Jogo delam ja Cheesy sicer ne vsak dan, ampak neki je. ne preostane mi drugega kot dihanje in ven na zrak.

fajn je blo poklepetat s tabo Smiley
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 08. april 2018 ura: 08:28 »

Danes imam grozno jutro. Zvišala sem Cymbalto že včeri.
Spim slabo, nimam apetita, strah me je povedat partnerju, ker me je strah, da me bo zaradi tega zpustil..
 Cry Ne morem delat, imam pa velik. Delam na avtorsko, nimam bolniške...
Ne morem verjet,da sem na istem. Po vsem tem trudu, delu na sebi na psihoterapiji...
Žalostna sem
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 08. april 2018 ura: 11:41 »

Tole so samo slabi dnevi ali slabse obdobje. Ce zvisujes dozo imas lahko tudi stranske ucinke, saj ves ne?  V casu zvisevanja si lahko 2-3 tedne pomagas s pomirjevali 2-3 dnevno max. Verjetno bos lahko tako tudi brez tezav delala. Posvetuj se se z zdravnikom ali psihiatrom.
Preseneca me, da ne upas partnerju povedati. Sta krajsi cas skupaj in se ne ve ali? Koliko mu pa sicer poves in se izrazis?
Ce te bo zaradi tega zapustil, bo takoj pokazal, da ni pravi zate. Kaj ti pa trenutno sproza tesnobo? Se ne razumeta?
Vse bo se ok. Ti samo sledi svoji poti in nadaljuje s terapijo. oki
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 08. april 2018 ura: 16:05 »

Hejla, ja kr slab dan imam..

Za partnerja sem najbrž to pomislila, ker eden izmed mojih problemov je tudi velik strah pred izgubo.

Partnerju sem povedala, dobila sem objem in šla sva na dolg sprehod in se pogovarjala. Sva že kr neki časa skupaj, in imela sem krizo takrat k sva začela in se je malo prestrašil.

Če ti po pravici povem, ne vem ali je tesnoba ali so stranski. Stiska me tak, pa takšne valove strahu imam da joj, stiska mi vrat in grlo..možno da so stranski...
Bojim se da bom morala biti vedno na tabletih...Bojim se, da cymbalta ne bo delovala...ahhh

upam, da bo proti večeru bolje...

Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 08. april 2018 ura: 16:08 »

Tesnobo mi najbrž povzroča izguba redne službe in nekatere spremembe. Ko sem na nekem križišču se mi zdi, da se vedno ustrašim. Ampak te stvari so mi že dolgo jasne, na čustvenem področju pa ne hendlam...mogoče me je spet kaj trignilo iz preteklosti..ločitev staršev je bila zame kar huda reč..nevem...
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar