Lepo pozdravljeni vsi skupaj!
Panični napadi so minili vendar občutek pritiska v glavi (na levi strani), zibanja oz lebdenja in vrtenja glave (torej fizicno se mi vrti glava v krogih) pa ne. Boli me tudi desna rama in nevem ali je možno da je zaradi hrbtenice lahko...Zanima me ali je možno da nimam pravih zdravil, ali da je vzrok kje drugje? Sploh nevem več kaj naj storim.
Živjo Lunina.
Anksioznost zdravila sama ne bodo pozdravila, lahko pa omilijo simptomatiko, ki nam je neprijetna. Kadar se anksioznost (tesnoba) kopiči dolgo je vrhunec tega panični napad. Takrat telesni simptomi dosežejo svoj vrhunec. Zdravila omilijo simptome - vzroke, zakaj se ti to dogaja pa bo potrebno poiskati znotraj sebe in v svojem načinu življenja.
Kot otrok posrkamo veliko stresorjev, izberemo odločitve "kako" je najbolj varno za nas živeti, kako ravnati s čustvi ... pogosto se naučimo čustva potlačiti, ignorirati ipd .. in nekoč čez leta je merica polna in anxa izbruhne na plano.
Meditacija je močan stik s samim seboj, s svojo notranjo duševnostjo. Srečamo se lahko z občutki, ki smo jih dotlej potiskali. Lahko nas popelje v regresijo v podoživetev stisk, ki so lahko na čustveni, umski ali telesni ravni. Tudi telo ima svoj spomin in lahko se prebudi nekaj kar je bilo prej potlačeno v nezavednem.
Če prav razumem fizično krožiš z glavo?
Lahko je to oblika tika (nehotni telesni gibi na psihični osnovi).
Vsekakor bi bil fajn pregled pri nevrologu, morda CT glave ipd ...(v kolikor se ne bo nehalo)
Prav tako je lahko občutek lebdenja na psihični osnovi. Temu pravimo derealizacija in disociacija, kot da nisem tu, kot da lebdim .... ali pa kot da se ne dogaja meni ....
Ni pa izključena niti možnost, da so simptomi, ki jih navajaš stranski učinek kombinacije zdravil, ki jo jemlješ. Sam Cipalex (antidepresiv SSRI skupine), ob postopnem uvajanju, načeloma nima hudih in trajnih stranskih učinkov.
Trittico ni ravno blago zdravilo!
Med stranskimi učinki je naveden tudi "MIOKLONUS", kar pomeni kratke, hitre, spontane gibe udov ali trupa.
Tukaj imaš en link:
https://mediately.co/si/drugs/HOuuRgOawieSbw2WPcG8fgdz2Nn/trittico-75-mg-tablete-s-podaljsanim-sproscanjem#undesirablePredlagam ti, da se pogovoriš z psihiatrom o Trittici.
Morda ne bi bilo odveč razmisliti tudi o psihoterapiji (izvajajo jo večinoma samoplačniško - psihoterapevti, kar ni enako kot psihiater ali psiholog). Tam skozi pogovor spoznavaš sebe, svoje načine mišljenja, čustvovanja in posledično vedenja. Prav tako je to varno okolje kjer lahko razrešiš stvoje travme in čustvene bolečine.
Lunina lepo bodi in pogumno naprej