FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 20:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Čudni simptomi  (Prebrano 4531 krat)
Lunina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: sobota, 19. november 2016 ura: 10:02 »

Lepo pozdravljeni vsi skupaj!
Pišem prvič in sicer zato ker me zanima če je kdo imel ali dlišal za kaj podobnega kot se dogaja meni. Namreč zdravniki pravijo da kaj takega prvič vidijo in to je vse kar so mi uspeli pomagati. Osem let nazaj so mi dali diagnozo anksioznost. Pojavila se je ko sem zbolela in so mi dali sum na multiplo pred tem me je pustil fant. Vmes je bilo moje stanje zelo dobro in brez zdravil sem čisto normalno živela. Pred dvemi leti sem začela hoditi na meditacijo in od takrat naprej imam probleme ki so se stopnjevali. Prvo se mi je začela vrtet glava v krogih. Sprva se mi je zdelo smešno in sem vprašala učitelja meditacije če je to lahko posledica tega. Rekel je da je možno. Potem se je zacel občutek da lebdim oz kot da sem na čolnu da se zibam. In kasneje se mi je pojavila še panična motnja. Začela sem jesti zdravila Cipralex un Tritico 1/3 zvečer za spanje. Panični napadi so minili vendar občutek pritiska v glavi (na levi strani), zibanja oz lebdenja in vrtenja glave (torej fizicno se mi vrti glava v krogih) pa ne. Boli me tudi desna rama in nevem ali je možno da je zaradi hrbtenice lahko...Zanima me ali je možno da nimam pravih zdravil, ali da je vzrok kje drugje? Sploh nevem več kaj naj storim. Rada bi da bi me kdo napotil kam ali da bi mi dal kakšno informacijo, saj je vsakodnevno zelo moteče in res trpim. Želim si samo da bi se spet okej počutila in da bi nekdo rekel da se to da odpravit. Hvala vsem za pozitivne informacije Smiley
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.862

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: sobota, 19. november 2016 ura: 12:29 »

Lepo pozdravljeni vsi skupaj!
Panični napadi so minili vendar občutek pritiska v glavi (na levi strani), zibanja oz lebdenja in vrtenja glave (torej fizicno se mi vrti glava v krogih) pa ne. Boli me tudi desna rama in nevem ali je možno da je zaradi hrbtenice lahko...Zanima me ali je možno da nimam pravih zdravil, ali da je vzrok kje drugje? Sploh nevem več kaj naj storim.

Živjo Lunina.

Anksioznost zdravila sama ne bodo pozdravila, lahko pa omilijo simptomatiko, ki nam je neprijetna. Kadar se anksioznost (tesnoba) kopiči dolgo je vrhunec tega panični napad. Takrat telesni simptomi dosežejo svoj vrhunec. Zdravila omilijo simptome - vzroke, zakaj se ti to dogaja pa bo potrebno poiskati znotraj sebe in v svojem načinu življenja.

Kot otrok posrkamo veliko stresorjev, izberemo odločitve "kako" je najbolj varno za nas živeti, kako ravnati s čustvi ... pogosto se naučimo čustva potlačiti, ignorirati ipd .. in nekoč čez leta je merica polna in anxa izbruhne na plano.

Meditacija je močan stik s samim seboj, s svojo notranjo duševnostjo. Srečamo se lahko z občutki, ki smo jih dotlej potiskali. Lahko nas popelje v regresijo v podoživetev stisk, ki so lahko na čustveni, umski ali telesni ravni. Tudi telo ima svoj spomin in lahko se prebudi nekaj kar je bilo prej potlačeno v nezavednem.

Če prav razumem fizično krožiš z glavo?
Lahko je to oblika tika (nehotni telesni gibi na psihični osnovi).
Vsekakor bi bil fajn pregled pri nevrologu, morda CT glave ipd ...(v kolikor se ne bo nehalo)

Prav tako je lahko občutek lebdenja na psihični osnovi. Temu pravimo derealizacija in disociacija, kot da nisem tu, kot da lebdim .... ali pa kot da se ne dogaja meni ....

Ni pa izključena niti možnost, da so simptomi, ki jih navajaš stranski učinek kombinacije zdravil, ki jo jemlješ. Sam Cipalex (antidepresiv SSRI skupine), ob postopnem uvajanju, načeloma nima hudih in trajnih stranskih učinkov.
Trittico ni ravno blago zdravilo!
Med stranskimi učinki je naveden tudi "MIOKLONUS", kar pomeni kratke, hitre, spontane gibe udov ali trupa.
Tukaj imaš en link:
https://mediately.co/si/drugs/HOuuRgOawieSbw2WPcG8fgdz2Nn/trittico-75-mg-tablete-s-podaljsanim-sproscanjem#undesirable
Predlagam ti, da se pogovoriš z psihiatrom o Trittici.

Morda ne bi bilo odveč razmisliti tudi o psihoterapiji (izvajajo jo večinoma samoplačniško - psihoterapevti, kar ni enako kot psihiater ali psiholog). Tam skozi pogovor spoznavaš sebe, svoje načine mišljenja,  čustvovanja in posledično vedenja. Prav tako je to varno okolje kjer lahko razrešiš stvoje travme in čustvene bolečine.

Lunina lepo bodi in pogumno naprej  rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Lunina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sobota, 19. november 2016 ura: 15:40 »

Zahvaljujem se za odgovor. Hodim že 7 let na psihoterapijo in tudi na psihoanalizo. Imala sem narejene nevrološke preglede in Mr glave. Tako da res nevem več kaj naj. Sem povedala psihiatrinji o mojih težavah in jo vprašala če mi lahko kaj svetuje kam naj se obrnem. Razmisljala sem že o hipnozi...skratka iščem rešitev in prav nihče mi ne more. Tudi psihiatrinja in nevrolog ne vesta kaj bi to bilo. Imela pa sem simptome ze pred zdravili in sem jih začela jesti v upanju da se bo tudi to potem umirilo. Nisem ponavadi črnogleda in ne obupam ampak sedaj se počutim stisnjeno v kot. Tudi ne da se mi več družit zaradi tega ker sem skos v pripravljenosti če se mi bo glava začela vrteti in včasih se začne premikati i nasploh se mi vrti. Mati je taka da je zelo pasivna in z njo ne morem o tem. Oče je ponavadi jezen če mu zaupam moj problem saj misli da si vse namišljam in da kompliciram. Nevem kako naprej res. Šla bom spet k zrdavniku ampak vedno me označijo aha ra ma anksioznost in se nočejo z mano ukvarjati.

Hvala za spodbudne besede, mi trenutno veliko pomeni da se lahko vsaj z nekom pogovorim o tem.
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 438

« Odgovori #3 dne:: sobota, 19. november 2016 ura: 20:01 »

Živijo,

anksioznost se kaže v različnih simptomih in če imaš za sabo že veliko fizičnih pregledov so tvoje simptomi najverjetneje posledica psihe. Imaš kakšne druge bližje, ki jim lahko zaupaš svoje težave? Mogoče bi ti koristila tudi skupina za samopoč, da vidiš, da nisi sama v tem in morda najdeš nove prijatelje.

Skratka ne obupaj in poišči način, da boš znova našla veselje rozicodam
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 20. november 2016 ura: 06:38 »

Vrtoglavica je lahko iz poškodbe vratnih vretenc ali tudi notranjega ušesa.

Pozdrav, Sandra
Prijavljen
turtle
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 20. november 2016 ura: 14:41 »

Mene tvoji simptomi malo spominjajo na kundalini kriye, kar bi pomenilo, da se tvoje telo s premikanjem mogoče avtomatično poskuša osvoboditi travme, ki se je kot energija nakopičila v predel vratu. Več si lahko prebereš tukaj:

http://ourlightbody.com/index.php/part-iii-human-metamorphosis/chapter-6-all-about-kundalini/what-are-kundalini-kriyas
Prijavljen
Lunina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 22. november 2016 ura: 10:05 »

Hvala vsem za odgovore in za vašo pomoč  Smiley v bistvu sem že o usem kar ste napisali že razmišljala. Bomo videli kaj bo...hodim na neko terapijo in upam da mi bo pomagala.
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #7 dne:: torek, 22. november 2016 ura: 11:53 »

Iz svoje izkusnje ti lahko povem, da ima mogoce Aslan prav. Derealizacija al kaj takeg.

Ko sem bila sama zelo anksiozna in panicna sem se stalno pocutila kot da se mi v glavi vrti, en cuden obcuytek, da ni glava nekako povezana z mojim telesom in posledicno ne morem popolnoma jo nadzorovati. Veckrat se mi je tudi tako cudno vrtelo, da sem mislila, da hodim kot oijancci.

Stanje se mi je popravilo sele, ko seem opravila s paniko. Glede na to da sem vcasih se malo anksiozna, me takrat skoraj vedno tale buca zafrkava.
Kar se tice Tritica pa se res pogovori z zdravnikom. Meni so za spanje dali antipsihotik v nzki dozi, pa mi pomaga. Scasoma sem se tudi naucila kako zaspati in spati, pa sedaj vzamem res, ko me po vec dni skupaj muci nespeecnosst in ko slabo spim. Odpociti ssi pac moramo.

Sicer pa se en nasvet - cim manj bos poslusala svoje telo, bolje ti bo. Posebno ansiozni ljudje in panicarji smo podvrzeni temu, da slisimo in obcutimo se tisto, cesar ni.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #8 dne:: torek, 22. november 2016 ura: 14:10 »

Mina to je čist res, bolj poslušamo svoje telo več slišimo, bolj se nam zdi da nekje nekaj čutimo, huje postaja.  rozicodam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.862

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #9 dne:: torek, 22. november 2016 ura: 14:13 »

Jest pa mislim, da je svoje telo potrebno poslušati.
Predvsem čustva ...
Telesni simptomi se pojavijo šele, ko so emocije dolgo tlačene ..
In takrat se začne katastrofiziranje "kaj pa če..."
In oseba se spet ukvarja z nečim (telesnim simptomom) kda lahko spet prezre/odrine čustva ...
Tako da priporočam čutiti čustva ... saj so dober smerokaz kdaj smo na pravi poti in v ritmu sebe.
In ko je znotranj naše duše ravnovesje je tudi telo umirjeno in brez zastrašujočih simptomov.
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #10 dne:: torek, 22. november 2016 ura: 19:29 »

Čustva je treba poslušati in izražati, se strinjam. Ni pa prav, kadar začutimo stresne simptome da se preveč poglobimo vanje, ker jih še bolj izzovemo.  rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar