|
pavlinm
|
 |
« dne:: četrtek, 03. december 2015 ura: 21:10 » |
|
Pozdravljeni,
danes mi je psihiater omenil, da obstaja moznost 6-tedenske terapije prek zavarovalnice (v Avstriji), ki je namenjena ljudem, ki imajo tezave s psiho (od osebnostnih motenj, depresije in tesnobe). Zvecer in cez vikende si doma. Obravnava je celostna, vkljucuje pa tako zdravstveno oskrbo, individualne delavnice, dietologa, delavnice za sproscanje in rekreacijo. Ceprav nisem v tako zelo psihicnem stanju slabem stanju (pravi zdravnik, da ni depresija, ampak posledica mobbinga), pa mi je psihologinja rekla, da bi bilo fino, da se jih vseeno udelezim, ker se mi ene in iste tezave vlecejo ze dolga leta, predvsem tesnoba in prenajedanje, ki izvirajo iz nizkega samospostovanja. Razmisljam o tem koraku, ker se mi zdi, da se nikakor ne morem nekako trajno pomagati in da se nekako vrtim v enem in istem zacaranem krogu (nezmoznost ustaliti se v karieri, shujsati in si najti primernega partnerja, se postaviti zase). Ima kdo izkusnje s takim nacinom obravnave? Mi priporocate? Trenutno sem tudi pred tem, da izgubim zaposlitev, saj se mi pogodba iztece cez en mesec. Po eni strani razmisljam, da bi bilo fino se cimprej se zaposliti nekje, kjer bi mi bolj odgovorjalo, po drugi strani pa razmisljam, da je to prilika, da koncno nekaj naredim zase in se izkopljem ven iz svojega kroga tezav za vedno in si najdem res neko socialno mrezo ter trajno podporo.
|