FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 16. januar 2026 ura: 04:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Generalizirana anksioznost / nov na forumo  (Prebrano 6975 krat)
peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 149

« dne:: ponedeljek, 08. junij 2015 ura: 16:10 »

Pozdravljeni moji sotrpini!  Cool

Naj povem še svojo zgodbo. Začela se je nekje pred 7 leti pri mojih 19 letih. Včasih sicer bolj včasih pa tudi manj a zmeraj imam v glavi en občutek straha ter tesnobe. Ravno danes sem uspel dobiti tablete antidepresive zolfot. No pa da ne prehitevam in se vrnem 7 let nazaj. Če se prav spomnim se je začelo nekako tako, da sem izgubil sošolca v prometni nesreči in imel enega sošolca, ki je zmeraj težil z težavami z srcem. Seveda me je smrt sošolca potolkla in dala misliti, teženje sošolca pa me spravlo v obup, k branju forumov o srcu in iskanju simptomov na sebi. Opravil sem takrat tudi ekg, ki pa je pokazal nekakšno čist majhno napako na mitralni zaklopki. Kakorkoli, takrat sem treniral nogomet in nisem dobil nobenega navodila, da ga tudi preneham. In sem živel, z strahom, ki se je razvijal in razvijal. Vsaki dan, mesec ali leto sem dobil kakšnega zraven. Tako, da me je sedaj strah tunelov, guzve, trgovskih centrov, zdravnikov, bolezni itd da ne naštevam. Najbolj varno se počutim doma. Kakorkoli, strah se je razvijal, probal sem ga zdraviti z knjigami, športom, obiskovanju psihologa ter psihiatra. Začasno mi je uspelo okrojit to nadlogo in sem živel vmes že čist okej. 2 leti nazaj sem izgubil punco (tri leta zveze), ki sem jo mel dejansko res rad, krivec odhoda narazen sem bil jaz. Res me je potrlo, vso krivdo sem zlil na sebe, živela sma 4 leta v svojem stanovanju, ki pa sem ga moral pustit zaradi prevelikih stroškov. Takrat so se mi zacele pojavlati panicni napadi v trgovini, na cesti itd. Seveda sem bil zelo proti antidepresivo in jih nisem vzel. Spet sem čez čas nekako okrogil to stvar do danes oziroma pol leta nazaj. Naj še enkrat povem, kar govorim da je bilo okej v bistvu ni okej, kajti pustil sem trgovske centre in se jih izogibal, čez tunele več nisem vozil itd. zmeraj sem čutil v glavi nekak pritisk ko sem šel od doma. Zmeraj lovim sapo ter se mi zeha. V bistvu sem se navadil zivet tak, rad sem sportal ter tu pa tam se spopadal z kakim strahom, drugače se izogibal vseh teh stvari in bi največ doma. Do pol leta nazaj, ko sem delal stvar, ki mi je takrat najbolj koristla in me spravlala z tega in to je šport. Dozivel sem v pol letah 2 krat med oziroma po teku napad hitrega bitja, naj opišem zgledalo je tak da mi je vzelo zrak (kot aritmija ena), seveda sem se vstrasil in hitro bitje srca je sledilo. Trajalo je priblizno 10 minut. To je res hitro bitje. Naslednji dan sem sel na ekg kjer je seveda zaradi straha bila prisotno hitro bitje srca. Npr doma sem izmeril 65 utripa, po merjenju pritiska pri zdravniku 90 utripa in na ekg 120. Seveda sem bil urgento poslan v UKC maribor, kjer so vzeli kri ter naredili se ekg oziroma priklopli na aparat. Seveda je cez cas utrip pado in sem lahko zapustil bolnico z nagovorom da je vse okej z srcom. Seveda sem pol normalno tekal in sportal a ponovno se mi je zgodilo pol leta po tem. Ena od vseh vrjant je ta, da sem ljubitelj sporta, 5 krat tedensko najmajn in res mi vsi govorijo da pretiravam, kar spet ni okej (tek 10 km, tek po stopnicah, nogomet do 3 ure). Ker je ze od nekdaj moj zdravstveni dom internet in forumi je moja najboljsa diagnoza o tem pregorelost in panika. Naj povem, da nisem druga kot vode nikoli pil in imam obcutek da mi je premanjkovalo magnezija ali karkoli. Lahko da je telo pregolero. No od takrat dalje sem pustil sport in sem vecino casa doma. Danes sem dobil antidepresive in bom zacel prvic to terapijo in upam da koristi. Moj najvecji sovraznik so strah, internet, bolezen, panika in tesnoba. Psihoterapevt je napisal generalizirana anksioznost kot bolezen. V zadnjem letu sem dal 3 krat kri, ki pa je blo izvrstno, naredil pregled oči in ozadja očesnega ki je bilo BP in ekg ki druga kot hitro bitje srca ni pokazalo. Pred 5 leti sem naredil tudi ultrazvok srca na ukc Maribor in je bil tudi BP. Obiskal sem gospoda ki je bioenergetik ter diagnostik v Murski Soboti pod imenom Štefan Titan, ki je rekel, da je moje srce ter ostali organi povsem zdravi in lahko naredim vse preiskave. Koliko mu vrjet nevem. To je zaenkrat vse kar se sedaj spomnim. Se opravičujem za moje pravopisne napake. Smiley

Vsakega komentarja bom zelo vesel.
Lep dan vam želim! rozicodam
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 08. junij 2015 ura: 16:23 od peek26 » Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 08. junij 2015 ura: 18:01 »

Pozdravljen med nami
To, da si bolan ali ti kaj manjka, lahko kar pozabiš. Zagotovila imaš od zdravnikov. Vse je v tvoji buči.  Grin Popolnoma te razumem, saj sem tudi sama hodila k zdravnikom in na urgenco, pa ni bilo nikoli nič. Razen panike seveda.  Cry
Cel kup neprijetnih zadev se ti je zgodilo in se ti dogaja, kar še poglablja stvoj strah in napaja anksioznost. Kaj storiti?! Veliko si že naredil, ko si šel k zdravniku in začel piti AD-je (antidepresive). Sedaj bo 4-6 tednov minilo, preden te primejo. Pričakuj morda tudi poslabšanje, a ne odnehaj. Miniti mora določen čas, da se pokažejo pozitivni učinki. Tačas si lahko v hujših primerih pomagaš s kako tebleto pomirjevala - če ti jih je zdravnik predpisal. A ne segaj po njih prepogosto, da se ne nanje navadiš.
Sicer pa, športnik kot si, nadaljuj tudi s aktivnostmi. Če drugo ne, pomaga hitra hoja.
Predvsem pa - ne izogibaj se mest, prostorov, kjer te panika grabi. Ne boš ne omedlel, ne umrl, niti slučajno ne. Smo vsi paničarji tu gor, ki ti to lahko garantiramo.  sesmejem Vsakokrat ko ti uspe priti iz nakupovalnega centra, si korak bliže uspehu. Sama sem leta preždela doma, ker sem čakala, da bo bolje. Ni bilo dokler nisem nekega lepega dne šla s tresočimi koleni, a prepričana, da ne stisnem rep med noge in zbežim po najkrajši poti domov. Ta dan se je začela pot navzgor.
Danes hodim in se vozim povsod, sama. Panika me hoče še kdaj obiskati, a se ji ne dam. Tudi ko sem takole malo tresočih nog, grem naprej. Beg bi me spet pripeljal tja, kjer sem bila leta nazaj.
Želim si kmalu brati novic o tem kako ti je bolje. Odpri vrata in pojdi ven, tam te čaka ozdravitev. Srečno in BP (brez panike)  pomezik
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 08. junij 2015 ura: 19:41 »

Dobrodošel. Kot je že Mina napisala sem prepričana, da ti fizično nič ne manjka. Ne zapravljaj denar za razne bioenergetike. Ne bo pomagalo. Pomaga samo izpostavljanje, tudi ko ti ni do tega. Sedaj počakaj, da AD - ji malo pomagajo, da se boš lahko boril naprej. Zoloft je dober AD, če prav ti je v začetku lahko še slabše. Izdrži nekaj tednov. Splačalo se bo.
Jaz bi ti še svetovala KVT ... kognitivno vedenjsko terapijo. Vidim, da si še mlad. Delaš? Študiraš?
Prijavljen

alexx Afro 
peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 08. junij 2015 ura: 21:21 »

Najlepša hvala obema za super odgovore. Ne predstavljata si kolko mi to pomeni, da sem v stiku z ''enakimi'' meni  oki danes sem vzel to prvo tabletko in sem bil zelo v strahu straniskih očinkov ampak jih do sedaj ni bilo (3 ure). Dovol sem mel tega, tega trpljenja in sem moral naredit korak naprej. Zelo sem bil proti temu, probal sem vse načine od športanja, spremenil sem celotno prehrano doma imam nevem kolko skatl magnezija, vitaminov ter konopljinega olja itd ampak brez pravih rezulatotv. Še zmeraj je bil  prisoten strah, panika, tesnoba itd. Res je, da sem še mlad (26 let) a sedaj bi moral najlepša leta živet in jaz jih nena. Živim iz dneva v dan toliko da pač mine čas. Spopadam se z živci ter nekakšno tesnobo tud ko sem doma. Sem brez pravih ciljev. V glavnem nekako sem se odličil, da obdrzim zdravo prehrano, tud kak dodatek kot je magnezij ter vitamin b 12 in vkljucim za zacetek sprehode in neham brat raznih forumov o srcu itd in čakam kaj se bo zgodilo. Zraven antidepresivov še bom obiskoval psihologa (imam ga ze jutri). Imam tudi knjig doma FKT tehnika (tista rumena knjiga). V glavnem, korak naprej in upam da bom čisto ozdravil in da ni bila napačna odločitev ko sem začel jemat ADje. Res sem se dolgo časa upiral in probal na vse načine brez tega.

Vesel sem vašega komentarja. Lep večer
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #4 dne:: torek, 09. junij 2015 ura: 01:59 »

Saj bo ... z boljšim počutjem bodo prišli tudi cilji. Še nič nisi izgubil. Vse se da urediti.  Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #5 dne:: torek, 09. junij 2015 ura: 14:25 »

živjo,
ekola jaz te popolnoma razumem. kot sem dojela imaš vse..od pshiatra, terapevta, tablete, obvladaš knjige, zavedaš se položaja, vsi pregledi BP...torej... ne preostane ti drugega, kot samo še to, da ves znanje do sedaj uporabiš v praksi in borbaš ter si za izziv vzameš, da se potrudiš tudi kadar ne gre,... bodo vzponi, padci,... vendar drugega ti ne preostane! Teoretično obstaja ubupanje, kar pa v praksi niti ne pomisli na to pomezik keep goin'
jaz imam taka nihanja, vzpone in padce, da pride tudi do ubupanja in to najbol črnodepresivnega  Cry vendar, kaj jaz vem... se trudim naprej, pridejo boljši dnevi, odlični dnevi, malo manj prijetni,... in se glede vsega še iščem in lovim, kljub temu, da se lahko okličem že za eksperta. Vendar, ko me zagrabi pozabim in na teorijo in na prakso včasih in bi najraje klicala kamorkoli samo, da mi pomagajo in rešijo črneluknje, vendar do sedaj sem se vedno nekako potrudila, predihala,... kaj jaz vem kaj vse, samo da mine panika, tesnoba, misli... saj se potem prašaš, kaj mi je tega treba itd,... tako, da moj nasvet je prav ta, kot sem rekla: vse imaš, samo nauči se to izkoristit. Vse trike in tehnike prenesi v situacijo, ki bo zate neprijetna, borbaj, pojdi ven-tudi če se sam sebe zvelečeš ven na silo, samo trudi se korak za korakom in bo počasi malo manj neprijetno, boš znal obvladat situacije, mogoče celo, da se jih popolnoma znebiš- kar je pa tako želja vsakega med nami. Ti želim vseeee dobro 
Prijavljen
peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 11. junij 2015 ura: 07:54 »

Še enkrat hvala vsem za super besede in vzpodbude. Začel sem jemat ADje, naročen sem 6 krat pri psihoterapevtu, namen imam prebrat knjig FKT terapija za telebane in se začet spopadat z vsemi temi strahovi, ki sem jih razvil do sedaj. Glavo gor, upam na najboljše. Bolj kot to da nebi blo bolše me skrbi moč in vpliv antidepresivov na telo oziroma možgane. Zmeraj sem bil proti kemiji, moja najbolj močna tableta do 26 leta je bila lekadol (plus C). Ampak ko ne gre pač ne gre. Sem probal v teh 5 letih dejansko vse a zmeraj ostaja neka tesnoba, strah, itd. Zmeraj sem si želel biti isto kot vsi ostali a mi do danes tega ni uspelo. Vrjamem pa da ta strah, stres itd itd dalje bolj škodi telesu kot pa te tabletke tako da gremo do konca pa bo kar bo!

Uživajte na sončku! Pozdrav oki
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #7 dne:: petek, 12. junij 2015 ura: 10:15 »

Tudi ti  clap sonce
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: petek, 12. junij 2015 ura: 19:52 »

Ja...gremo do konca, do zmage.   wav
Večina ljudi je proti kemiji. Ampak.....če ne gre drugače, je bolje s kemijo, kot trpeti v nedogled. Pa saj pijemo vse še kaj hujšega, če se pač mora (npr. diabetiki, astmakiti - kortikosteroide, itd., itd.).
Na AD-je se ne navadiš, te ne zasvojijo, tako da si tudi s te strani lahko miren.
In še enkrat ti polagam na srce - ne zapiraj se med 4 stene, ampak živi ta trenutek in sedaj. Mi paničarji smo vse prevečkrat naštimani v prihodnost (kaj bo, ko bo, če bo.... sesmejem), medtem pa nam polzi sedanjost mimo nas. Ura zamujena ne vrne se nobena.... pomezik
Prijavljen

peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 14. junij 2015 ura: 16:14 »

Mina z vsem napisanim se povsem strinjam. Hvala za super besede, sploh nevete kako prav mi pride kaj takega in res sem zelo srečen, da sem spoznal ta forum in moje sotrpine. Je kr lažje. Danes je en teden od kar jem ADje zoloft. Stanje se je glede stranskih učinkov malenkost izboljšalo ampak vrjetno je razlog v tem, ker sem zmanjšal iz polovičke na četrt tablete. Gremo naprej..  Huh? Cool

Pozdrav!
Prijavljen
peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 06. julij 2015 ura: 18:24 »

Spet se oglasam. Naj povem da že jemam sedaj en mesec tablete zoloft 0,50mg. Začel sem prvi teden z četrtinko, nadaljeval drugi teden z polovičko, tričetrt in celo. Sedaj sem drugi teden na celi tableti. Moje razpoloženje je takšno, da imam občutek da sem veliko bolj utrujen kot sem bil pred tem, občasno pa imam težave z prebavo oziroma po domače drisko. Je to okej? Glede na to da komaj zdaj jemam celo tabletko en teden ali še za tiste prave rezultate moram malenkost počakat? Lep pozdrav vsem.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 06. julij 2015 ura: 18:59 od peek26 » Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.602

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #11 dne:: torek, 07. julij 2015 ura: 10:15 »

Organizem se mora navadit na AD...ponavadi to traja 4-6 tednov...
vsekakor se bo stanje umirilo...potem lepo jemlji dalje in poskušaj še s kakšno psihoterapijo,
da odstraniš vzroke, ki ti delajo težave...AD so samo podpora, da lahko začneš funkcionirat...
potem pa je na tebi, kaj boš naredil...tukaj ni bližnjice...počasi korak ta korakom... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: torek, 07. julij 2015 ura: 11:21 »

Ja, je čisto možno, da te prebavne motnje dajejo od zdravil. Morda pa samo od te vročine in posledično večje količine popite (mrzle) tekočine.

Citiraj
Moje razpoloženje je takšno, da imam občutek da sem veliko bolj utrujen kot sem bil pred tem,
Kaj pa če si samo bolj miren in ne stalno pod adrenalinom in si to razlagaš kot utrujenost. GAM nas ima stalno pod nekakim šokom, krčem in ko postanemo bolj mirni, cool, se nam zdi, da smo apatični, utrujeni. Tudi sama sem imela nekaj časa tak občutek, dokler se nisem navadila na drugačno stanje duha.

V glavnem, ne prisluškuj preveč telesu in uživaj v tem trenutku, sedaj.
Prijavljen

peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sreda, 08. julij 2015 ura: 11:35 »

Hvala Toja in mina za odgovor.
Sploh nisem pomislil mina, da bi lakho imel prebavne motnje zaradi mrzle vode. In res je, pijem veliko veliko mrzle oziroma lahko bi rekel kr ledene vode iz hladilnika vsaki dan priblizno od 2-3 litre veliko krat takoj po kosilo z tableto magnezij in b12.
Počutje pa je res mogoče razlog teh tablet oziroma učinek.
Sem pa dobil danes spet enega res mini klopa (pred enim mescom enega večjega) ki je bil vlki priblizno 1mm ali manj, sestra že npr 3 letos pred tem pa nobenega. Prvi tisti ta malo večji jme je spravil v veliko depresijo, komaj sem čakal da mine en mesec in ali se bo pojavil meningitis ali ne in zda spet to. Probam nekak čim bolj odmislit ter skoraj nič brat po internetu in pač opaztovat ogriz klopa in upat na najboljše. Ne želim si spet zapast v kakšno depresijo zaradi te živalce. Imate kakšne izkušnje s tem? Pravilno sem ga odstranil in dal gor česn kot antibiotik na rano oziroma ogriz. Moral je bit klop limfra ki je mislim da otrok odraslega klopa. Živim v Lenartu kjer koliko sem zbral podatkov je možnost za klopni meningitis majhna oz manj kot 5 na leto. Moj kuža ki je star 15 let jih je imel vasko leto najmanj 10-30 klopov in vsaj za enkrat še zmeraj zdrav in fit.

Lep deževen in končno malo hladnejši dan vam želim. oki
Prijavljen
peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 20. julij 2015 ura: 08:15 »

Pozdravljeni. Spet se vam oglašam. Danes je že več kot 1 mesec jemanja antidepresivov zoloft za mano oziroma približno dva tedna jemanja cele tableteke 0,50mg. Počutje je vedno boljše. Naj povem da je ravno za mano kopanje, hojenje po mestu, po pijačkah, po sladoledih itd. celo v trgovski center v 3 nadstropje ker sem imel vednos trah sem šel in bil dokaj sproščen. Ali je to od tablet ali posledica lepega vremena nevem ampak probam uživat vsaki dan znova. Imam edino eno vprašanje. Včeraj sem se imel tako lepo, da sem čisto pozabil vzet tableto. Ali je to kaj narobe? ali vzamem danes zjutraj eno in še zvečer tisto redno eno ali preskočim en dan in nadaljujem tako kot moram zvečer pred spanjem eno? Najlepša hvala za odgovor. Lepo se imejte.  onaposlusa
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 20. julij 2015 ura: 08:32 »

Na pozabljeno tableto pozabi.  sesmejem Pij jih dalje po navodilu in ne nadomeščaj pozabljene. Vse bo ok tudi, če se ti včasih (pazi, da ne prepogosto) to zgodi.

Kar se tiče boljšega počutja je tu vsekakor delovanje AD-jev in posledično tvojega miganja. Kot si rekel - uživaj vsak dan sproti in ne razmišljaj preveč o ničemer. Tudi o klopu ne. Sicer pa si ga pravočasno odstranil in  kot vidiš.....te ni meningitis. Naslednjič se pa vseeno fajn namaži preden greš v naravo.

In kar korajžno tako naprej.
Prijavljen

peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 20. julij 2015 ura: 08:41 »

mina hvala lepa za hiter odgovor. Klopa sem presenetljivo hitro pozabil in veliko prej kot včasih ki sem bral, se sekiral itd.
Glede uživanja pa ja, res bi rad hodil povsod, zapravljal, uzival itd kar pred tem nisem zelel. Bil sem zmeraj v strahu in sem imel zeljo samo po sedenju doma. Juhu, zaenkrat je super in upam da ostane tako.  oki
Prijavljen
peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 07. september 2015 ura: 12:57 »

Pozdravljeni. Po dolgčem času se spet oglašam. Minilo je približno 2 meseca jemanja antidepresiov 0,50mg zolofta + jemanje magnezija in občasno jemanje vitamina b12. Naj povem, da vm tem času nisem niti enega panicnega napada doživel, začel sem opravljat vse tiste stvari, ki jih prej nisem mogel (višima, zaprti prostori, vstran od doma itd). Počutim sem se definitivno bolše. Spopadel sem se z največjim strahom in to je obisk v bolnici moje babice. Občutek je bil tak, da je bil strah v glavi a nikakor ni prišel do živega telesu. Prav tako sprehajanje po trgovskih centrih in vožna v gužvi itd. Zares super. In če se sprašujete zakaj sem potem takem spet tukaj? Smiley Naj povem, da opažam poslabšanje. Sicer jem še zmeraj enako 0,50mg zolofta, pustil sem magnezij ter vitamin b12. Občutim pa veliko nervozo, spet sem z prstom na utrpiu itd, utrujenost se je vrnila, sem brez moči. Ali to pomeni, da se je telo navadlo 0,50mg tabletk? Bi morač večat? Hvala za vse nasevete in želim vam lep dan še naprej.  rozicodam
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: sreda, 16. september 2015 ura: 20:09 »

Nič večat brez zdravnika.
Mogoče si samo preveč obremenjen z vsakodnevnimi zadevami, delom, ipd., pa te hoče tesnoba spet zgrabit.  Shocked
Ne poslušaj utripa srca in takih zadevščin, ampak si raje bučo zamoti s kako knjigo ali filmom.  onaposlusa Nismo vedno enako razpoloženi, zato se tudi ne počutimo vedno enako. Point je v temu, da se NAUČIŠ kako ne reagirat na kak simptom, oz. prisluškovat telesu. Ko se zaljubimo, nam tudi bije srce hitreje, pa nam še na misel ne pride, da bi s kazalcem pritiskali na zapestje in poslušali pulz. A ne?
Torej?! Ko se ti naslednjič zgodi kaj takega, se spomni na ljubezen in odmahni z roko. Se bo že umirilo! Se vedno...Verjami!
Prijavljen

Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 17. september 2015 ura: 16:16 »

Kaj pa če je bil point v Mg in vitaminu B? Tale dva pa lahko na lastno pest uvedeš nazaj ... Poskusi.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar