FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 19:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Možganska megla - depresija?  (Prebrano 9529 krat)
maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #20 dne:: četrtek, 27. november 2008 ura: 17:28 »

pomojem je tako počutje pripisat prekinitvi veze bolj kot bipolarni motnji(seveda NISEM strokovnjak). glede deprima pa fajn da ti pomaga. jaz jemljem forte(je not več šentjanževke), pa moram rečt da je tud prav fajn. upam, da ti bo ok, in se ne boš rabil trudit s sintetičnimi ad-ji Smiley lepo bodi in se še kaj javi
Prijavljen
Tanjas
gost
« Odgovori #21 dne:: četrtek, 27. november 2008 ura: 18:50 »

dobrodošel med nami sva se spoznala na včerajšnji skupini mislim da si na na dobri poti k izboljšanju kar tako naprej  oki

lp

Tanja
Prijavljen
zvezdniprah
gost
« Odgovori #22 dne:: četrtek, 27. november 2008 ura: 18:57 »

Super, northwarp, da si beležiš kako se kakšen dan počutiš in se še bolj opazuješ. No, pa si me prehitel, spet, ravno danes sem se tudi jaz odločila, da bom začela tako sistematično opazovati moje počutje dan za dnem. In napisala bom življenjepis dogodkov, spominov in situacij v katerih se je začela oz. se je pojavljala anksioznost soziroma tudi depresija od otroštva dalje. Jaz sem tudi začela jemati ta deprim forte, sem vidla ravno iz vajinega pogovora, in sem tudi bila rahlo omotična, sem pa vzela na tešče, ker sem mislila, da bo boljši učinek. Koliko pa ti vzameš na dan, da se dobro počutiš? Ker bom poskusila in opazovala, kakšen odmerek mi zadostuje za boljše počutje.

No, me veseli, da ti uspeva, kar tako naprej.
Prijavljen
northwind
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 36

« Odgovori #23 dne:: petek, 28. november 2008 ura: 13:24 »

Živjo,

maca_a: tut pred razvezo s punco in še prej, že od srednje šole dalje, so se pojavljal znaki depresije. Bipolar al unipolar, srečanja bipolar se  bom vseeno udeležil.

Tanjas: hvala za dobrodošlico, upam, da se kaj vidimo spet, pozdravi moža. Drgač pa sem se naročil h psihiatru, dr. Rebolju, sem mislu, da bo hitreje, ker bom samoplačnik. Vendar zdj razmišljam o kšni zastonj varanti na napotnico.

Zvezdniprah: danes sem že 3-dan brez depresije, res pa je, da ne skačem od veselja,  glava mi dela OK, ni mi težko iti v trgovino, lahko bi šel normalno v službo, kar za pondelk in torek ne bi mogu rečt. Vsako jutro vzamem 1 tableto ob isti uri, kot je tudi predpisano na receptu. Zdj sm vzel četrto tableto, omotice pa ne čutm več. V navodilih piše, da se ugoden učinek zdravljenja doseže po 10 do 14 dneh jemanja. Vendar me je oče opozoril, da če nam na seb delu, se bo lahko po 1. mescu vrnilo in lahko spet potonem.

Pr men se je pričela depresija v srednji šoli. Vzrok za to je, da mi je ljubezenska zadeva kar 3 leta ostala nerazrešena zarad neodločnosti. Po srednji šoli je šlo vse v življenju navzdol, zanemaril sem prvi faks, kar je depro samo še nahranilo. Ni se mi izšlo tako, kot sem si zastavil v okviru svojih visokoletečih ciljev, kaj vse bom jest postal. Obenem sem se premalo vključeval v družabno življenje skozi celotno obdobje. Pri razmerju z zadnjo punco je bilo v začetni fazi vse v redu. Potem pa so me začele motiti neke stvari, na katere sem hotel vplivati, pa se ni dalo, jih tlačil, depra pa se je pojavljala vedno pogostje in potem, ko se je koncentracija pri delu v službi poslabšala in sem se pričel skrivati, je zazvonil alarm v glavi. Depre me je blo sram, zato mi ni bilo lahko fotru razložiti problema z mojim počutjem. Ko sem mu povedal, mi je odleglo in zato nadaljujem. Sedaj sem tu, da jih povem še vam, ker mi je lažje. Še zmeraj se sramujem depre, vendar veliko manj.

Lepo se mejte! Northwarp

Prijavljen
zvezdniprah
gost
« Odgovori #24 dne:: sobota, 29. november 2008 ura: 10:10 »

Zdravo, northwarp, jaz sem imela podobno situacijo že v srednji šoli, samo da jaz nisem bila depresivna, bolj anksioznost se je začela pojavljati, potem je sledila depresija kasneje na faksu. Dve leti sem dobesedno vegetirala, o psihiatru ali psihoterapiji nisem hotela slišati, v moji družini nič ne dajo na zdravnike, pa nekateri zelo presojajo. Zdaj me tega ni več sram, sem odrasla in moram v življenju sama zase poskrbeti, ker noben drug ne bo. Pa preveč sem drugim dovolila, da posegajo v moje življenje, predvsem fantu, nisem znala reči ne, zdaj ko vidim, da je moje zdravje ogroženo, postavljam meje. Samo ljudje še vedno ne razumejo, kaj človek z depresijo prestaja. Jaz sem tudi vesela, da lahko se lahko izpovem tukaj. Mislim, da si zelo napredoval že s tem, ko si očetu povedal, dobro je tudi, da je razumel, to je ful podpora.

Zdaj jemljem že tretji dan deprim forte in se bolje počutim, jaz vzamem 2 na dan.

Ja, delat bo treba na sebi.

Prijavljen
northwind
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: nedelja, 30. november 2008 ura: 00:09 »

zvezniprah, deprim ni prijel po 5ih dnevih jemanja, evo opis današnjega dne:

Dons zjutraj sm kidal sneg, najprej sm mislu da sm zaspan, potem sem začutu; depra. Šit.
Pa ravno danes, k morm it na obisk s staršem, ker sestra dela organizira fešto za zagovor njene diplomske; precej polno folka bo tam.
Vseeno, pot pod noge, z depro v glavi, najprej po en opravek potem pa gor. Normalno sem funkcioniral, noben ni opazu. Nekdo me je prašal, kako si...fak ...reku sm da dobro. Kaj se naj človk znajde takrat, ko je v depri z IQjem hrčka?

Zvečer sem naredu velik korak zase naprej; poklical sem prijatelja, mu povedal situacijo. Prišel je, pogovarjala sva se, iskreno sem mu razlagal kaj me muči.

Danes bom šel s to čeladasto depro spat, vendar z dobrim občutkom, da sem nekaj naredil zase. To pa je šele začetek.... Vsak dan upam, da se zbudim v nov dan brez depre. Vem pa, da se to še ne bo zgodilo tako kmalu.....

Se slišmo, poročal vam bom o mojih vzponih, padcih in napredku..

Prijavljen
maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: nedelja, 30. november 2008 ura: 14:56 »

sej noben ad ne prime po parih dneh sesmejem deprim rabi cca. 12 dni, lahko tud 3 tedne, isto kot ostali adji. in mimogrede, če si boš v glavi rekel šit depra me muči, ne vem no, a ti prav hočeš met depro?? kr jaz se s takimi stvarmi sploh ne ukvarjam...  Undecided
Prijavljen
zvezdniprah
gost
« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 11:36 »

Samo jaz sem se pa po deprimu forte že po 3 dne počutila bolje, sem vezal 2 na dan, mogoče pa je to bilo samo psihičnega izvora.  Huh? No, bom videla.
Prijavljen
maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 17:22 »

možno da je psihičnega izvora. važno pa, da ti je lažje Wink
Prijavljen
northwind
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 17:43 »

Živjo,

Maca_a, jst pojma nimam o psihoterapiji in psihologiji in o učinkih zdravil. Maš prav glede tega, res piše, da naj bi prijelo šele po 10-14 dnevih jemanja al pa sploh nikol, kot majo nekateri izkušnje s tem zdravilom, ker je naraven in zelo blagi antidepresiv. Drgač pa, na prašanje, če hočm met depro, ti loh odgovorim, da ne, ker sm naredu velik zase že zato, ker sem priznal samemu sebi, staršem in nekaterim prijateljem - najprej sm si mislu, da se mi bo ego sesu do konca, pa to ni zgodil.

V prejšnjem tednu sm mel samo 3 depresivne dni. Pon-tor, down, sre-čet-pet ok, sobota-totalno down, vendar brez črnih misli, potem pa nedelja ok 30 in 1.12., danes OK.  Osmi dan je, zato upam, da bo deprimček padu na plodna tla.

zvezdniprah: kar jemlji, zapisuj, pa mi pol povej, kako je s tabo.

Jutri grem k zdravnici v kontrolo, pr dr. Rebolju pa sm še zmer naročen 14. januarja.

Prijavljen
maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 18:13 »

šentjanževka ni zelo blago zdravilo, kar je razvidno že iz stranskih učinkov in dokazanega vpliva na srednje do močno depresijo.
Prijavljen
zvezdniprah
gost
« Odgovori #31 dne:: torek, 02. december 2008 ura: 11:11 »

Zdaj jemljem deprim že kak teden in moram reči, da sem kar boljše volje, je pa res, da če me nekaj iz tira spravi, se še zmeraj razburim in sem spet malo down, vendar mi to ne pokvari celega dneva, tako kot prej. Na mene vsa zdravila precej bolj vplivajo kot na druge, mogoče zaradi tega prej prime, jaz sem bila prvi dan jemanja kar nekako omotična in ne znam opisati, kot da bi bil kontra učinek.

northwarp, mislim, da si res veliko že naredil, že to, da si povedal doma. Če bi jaz to doma povedala, bi morala potem skozi poslušat, da je samo od mene odvisno ali se bom pozdravila (no, saj v bistvu je)in da se moram sama potruditi in si pomagati, ker mi neki psihiatri že ne bodo.

Lep pozdrav vsem.
Prijavljen
northwind
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: torek, 02. december 2008 ura: 18:43 »

Maca_a: zaenkrat ne čutm nobenih stranskih učinkov. Kakšni stranski učinki se pa pri tebi pojavljajo?

Pred sabo mam navodilo za uporabo Deprim forte in tu piše, da so stranski učinki možni, a izredno redki (pri manj kot 1 oseba na 1000, nekateri pa pri manj kot 1 na 10 000), zdaj pa računaj kakšna verjetnost je to. Te so:
- vrtoglavica, glavobol, prebavne motnje, suha usta, utrujenost, alergijske reakcije na koži (rdečina kože, srbenje), nemir, zmedenost.
- sončenje lahko povzroči reakcije, podobne sončnim opeklinam
- pri osebah z bipolarno motnjo obstaja nevarnost izbruha manije.

zvezdniprah: men je pomagal to, da sm povedal staršem in dobil njihovo podporo. Pa da počneš kar te veseli in da greš v družbo, pomaga. Danes sm se odjavu od dr. Rebolja (ker je tam za plačat, 76 eur), ker sm dubu zastonj pri enemu drugemu psihiatru; danes sem bil osebno v ambulanti in sem se naročil (podobno kot za zobarja) v začetku januarja. Sestra me je prašala, kaj je vzrok, pa sem rekel blaga depresija - kar sva danes zjutraj skupaj z mojo zdravnico ugotovila, ko sem šel po zdravniški list in kontrolo. Zdaj me ni več sram, da mam depresijo in moj ego zarad tega čist nč ne trpi.

Danes je deveti dan, odkar jemljem Deprim forte. Morm potrkat na les, ker se počutim samozavestnega, polnega energije. Tist občutek v glavi je izginil, popolnoma. Misli so jasne in ne skačejo sem in tja. V trgovini, ko se ustavim na blagajni nisem več živčen. Ko vozim, nisem več živčen. V men se je naselil tak mir in zadovoljstvo, kot ga že dolgo nisem čutil. Če bo tako še ene par dni, bom čist pozabu kakšn filing je met depresijo.

LP vsem  Grin

Prijavljen
maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: torek, 02. december 2008 ura: 20:25 »

dragi moj northwrap, ne si mislit, da si z enim deprimom požrl vso pamet na svetu Wink že samo dejstvo, da šentjanževka pvliva na presnovo snovi v jetih in s tem koncentracije določeih medinakentalnih snovi v krvi, govori zase Wink več pa nimam namena debatirat. žeela sem samo povedat, dan i tako nedolžna stvar kot zgleda in da je treba te kapsule jemat enako resno kot ostala zdravila.
« Zadnje urejanje: torek, 02. december 2008 ura: 20:29 od maca_a » Prijavljen
zvezdniprah
gost
« Odgovori #34 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 11:23 »

Jaz sem tudi mislila, da bom malo jedla te zeliščne tablete deprim forte, pa samo takrat, ko mi kaj bo, ker me lekarnarka ni nič opozorila. Potem pa sem vidla v navodilih in jih zdaj boj resno jemljem. Zdaj jih jemljem en teden, počutje dobro, jasno lahko mislim, samo danes zjutraj sem spet imela napad anksioznosti. Pač zgleda na to ne deluje. Drugače pa imam fejst suha usta.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar