FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 10:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: nevzdrzno  (Prebrano 24984 krat)
rakica
gost
« dne:: sobota, 18. oktober 2008 ura: 10:23 »

Zdravo.Stara sem 22 let in me par mesecev obhajajo nasilne misli o mojih najblizjih...Strah me je da res nebi komu kdaj kej naredila...z temi mislimi se res ne da vec zivet...Da mi gredo ti crni scenariji vsak dan po glavi in da se vsak dan pocutim slabse...Neprisebno,kot bi bila pijana...Zanima me ce je mogoce,da gre za OKM?Huh?Huh???Zaenkrat sem pri psihiatrinji dobila zoloft 100 mg.postavila pa mi je diagnozo tesnoba in napadi panike?Huh??Najlepsa hvala za vase odgovore...lp
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 304

« Odgovori #1 dne:: sobota, 18. oktober 2008 ura: 11:01 »

Rakica, najprej vedi, DA NE BOŠ NIKOLI NOBENEMU NIČ NAREDILA. To je OKM. Misli pa ne odganjat, ampak jih poskušaj ignorirat. Pač so, pa kaj?! Saj so samo misli in bodo vedno samo misli in nič drugega. Glede zdravil pa mislim, da maš pravo zdravilo, ker se za vsiljivke uporablja sertralin (Zoloft, Asentra), ampak se mi zdi, da imaš prenizko dozo. Jaz imam zdaj Asentro 350 mg, pa bova z zdravnico še višali, kajti višati je potrebno postopoma. Za okm so potrebne visoke doze.
Verjetno bosta z zdravnico višali zdravilo. Če je fejst hudo, ponavadi predpišejo še kak antipsihotik. Vedi pa, da ne boš ničesar naredila, to piše v literaturi in zdravniki so mi zagotovili. Gre za to, da se teh misli bojiš in boš še bolj previdna kot tisti, ki nimajo teh strahov. Drži se. Lahko mi napišeš kakšno sporočilo, ker vem, kaj preživljaš.
« Zadnje urejanje: sobota, 18. oktober 2008 ura: 11:11 od Koki » Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 08:44 »

Živjo Smiley

Ja sigurno je to OKM, a si psihiatrinji povedala za te misli? To, da boš komu kaj naredila se ti ni treba bati, ker še v vsej zgodovini OKMja noben ni izvršil svojih misli. Če tvoja psihiatrinja še ni omenila, da bi bil to OKM potem se probaj z njo pogovoriti in ji povej da misliš, da trpiš za vsiljivimi mislimi.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 09:40 »

bi lahko napisali par misli, konkretno kaj razmišljate ?

jaz se včasih sprašujem ... so to prisilne misli ali ne ...

rakica, preberi si še poste od koki za nazaj, mogoče ti vlije pogum
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Putka
gost
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 09:55 »

kaj pa npr. moonica?
Prijavljen
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 678

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 12:12 »

To, da boš komu kaj naredila se ti ni treba bati, ker še v vsej zgodovini OKMja noben ni izvršil svojih misli.

Ne, da bi strašila,
ampak to ne velja.
Jaz sem skos razmišljala, kaj bi naredila svoji sestri
in enega dne se mi je enostavno strgalo in sem se fizično spravila nanjo..
Tolk v vednost.
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 12:51 »

To pa ni OKM. Pri OKM se nikoli ne izvrši.
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 13:17 »

Jap. Verjetno je neizživeta oz. potlačena agresija. Pri okm ne razmišljaš ampak se ti VSILJUJE!
Ali si se kar iz čistega mira spravila nanjo?
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 16:25 »

Tudi mene je strah, da se to lahko izvrši...

Madame Bovary, si želela fizično obračunat s sestro?
Jst vcasih sploh ne vem vec... vcasih se mi zdi kot da si to zelim, ker o tem razmisljam oziroma se mi vsiljujejo različne misli...vcasih si mislim, kako sem lahko tako grozna da to razmisljam?? Groza!!
Popolna zmeda....

Gigli
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 16:29 »

NIKOLI SE NE IZVRŠI!!!!!!!!
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 16:40 »

Nič bat, pri OKMju se nikoli nič ne izvrši. Vendar nekateri ljudje kdaj malo zamešajo pojme, to je razumljivo. Pri OKMju gre za izrazito hude in nazorne misli, ki človeku kateremu se vsiljujejo povzročajo hudo tesnobo, strah in veliko stisko. Tukaj ne gre za to, da bi mislili: "Uf, kako sem besna, en lep dan se mi bo strgalo in ti bom kaj naredila" ampak gre bolj za predstave, slike, ki so lahko zelo brutalne, ki nimajo nič z našimi čustvi do te osebe (kvečjemu to, da imamo te osebe zelo radi), ki so nekaj česar v resnici ne bi nikoli naredili, ki vključujejo ostre predmete in ranljive dele človeške anatomije. Te predstave niso nekaj o čemer ljudje z OKMjem razmišljajo, ampak se jim proti njihovi volji vsiljujejo, pri njih ne občutijo nobenega zadovoljtva, nobenega zadoščenja, niso "namerne" itd..

To, da jaz nekomu rečem, da naj mi raje ne hodi blizu, ker mu bom nekega dne v ihti kaj naredila, nima z OKMjem popolnoma nič. Če ima nekdo težave z obvladovanjem jeze in raznih impulzov - to prav tako nima nič z OKMjem.
Torej brez skrbi. Misli vsiljivke so samo to: misli vsiljivke. Grozne, moreče, nasilne, grde, ampak še vedno, samo misli.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
scorpion
gost
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 16:43 »

Nebi rad koga razburjal, vendar vsiljive misli imajo svoj smisel..nekaj pomembnega nam sporočajo..niso se kar brezveze pojavile...Kot vsako drugo sporočilo našega telesa...

Poskušajo nam povedati, da je v naši psihi nekaj hudo narobe in so poskus naše narave in telesa, da nas pozdravijo...

Tako jaz gledam nato...treba je poslušati sporočila naše narave..in jih ne za vsako ceno odrivati....s svojo vztrajno in mučno vsebino nam hočejo nekaj povedati...

So tako mučne in povzročajo tako hudo trpljenje, kot da bi nam kričale:"Spreglej! Ne slepi se več! Upoštevaj nas!"

No jaz jih nisem imel nikoli naslinih..pa sem jih imel v drugi obliki....Moj brat je imel vsiljive misli, da BO UBIL OČETA...Poznal sem nekoga, ki je imel te misli usmerjene na otroka..da bo ubil ottroka, ki ga je imel nadvse rad...in v bližini ni smel videti noža....Moj brat je gotovo imel hudo potlačeno jezo na očeta in je enkrat to jezo tudi udejanjil tako, da ga je pretepel...thanks god....če bi sklepal po mojem bratu potem imajo vsiljive misli še kako veliko povezavo z besom..

To je le simptom nevorze..kot vsi drugi..težko je reči kateri je hujši..

Je eno veliko trpljenje...ja

Nevroza prizadene celotnega človeka..telesno, mentalno, čustveno in socialno....Če imamo vsiljive misli smo hkrati ekstremno anksiozni in tesnobni, verjetno čutimo tudi pritisk nekje v telesu in zaradi tega težko delujemo v družbi..se bojimo ljudi in se zapiramo..

Prizadeta je celota...

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 17:00 od scorpion » Prijavljen
vesnav
gost
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 17:02 »

Koki,

tistega, kar mi poudarjaš, se drži tudi ti.
Saj veš, česa!

In nič bat!

Vesna
Prijavljen
vesnav
gost
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 17:07 »

To, da bi včasih koga lopnil-a, i po glavi ali poslal nekam na lepše, NI vsiljiva misel, ampak misel, ki ga sproži čustvo.
In ta (čustva) do del slehrnega, ki tepta to Zemljo.

V.

Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 18:00 »

Rakica, OKM se NE izvrsi! Je pa zelo zelo naporen, vem...  Cry Zdravila zelo pomagajo, a delati moras tud sam na sebi... Drzi se in s tabo bo se vse ok, bodi potrpezljiva. Vem, de je prekleto tezko (jz mam spet krizice), sam zdavljenje, se mi zdi, da je kot en boj... Dva koraka naprej in en nazaj...

Drzi se,  rozicodam

Ps ko je bilo meni najhuje, sem imela podobne misli kot ti...  Scasoma se je vse uredilo in tud pr teb se bo!

Drugace se Vecinoma strinjam  z vsemi odgovori tu, me pa zanima scorpion, kako se lahko soocimo s tem... jz npr vem, kje je problem, sam ga ne znam resiti... kaksen predlog?

Moja prisilna misel je -ostale so kar izginile, pri cemer se mi zdi, de so bile posledica ankse -  vezana na partnerski odnos z mojim fantom. Ne znam se soocati s tem (ziviva skupaj, pred njim sem bila samotar, nikoli nisem imela fanta), zelo ga imam rada, a obenem cutim tesnobo - sicer zdej ful manj kot pred enim letom, a se vedno. Ko grem na kaksno potovanje brez njega, dobim prisilne misli... Najprej tesnobo, ker mi je tud brez njega super. Potem cutim neko utesnjenost in potem misli, da bi mu lahko kaj storila... Nekako se mi zdi, da vdira vame, da me dusi... Mislim, da je to vezano na mojo avtonomijo... Na samoiskanje, a si tega ne pustim, zatiram obcutke, da fanta ne bi izgubila. Prisla sem do tega, de tega ne smem delati, da morm bit kar sem, sam se ne upam stopiti naprej, let it go...
No, ne bom vec smetila teme!

Da zakljucim. Rakica, boljse bo! Meni se je tko nekak zdelo,da ko sem zacela z zdravili, de sem mogla najprej  pomirit telo, pol pa se je vzpostavila distanca do vsega in zacela sem iskati vzroke, za kaj je do tega prislo... Sevede pa smo si ljudje razlicni... To je moj pogled, k je sevede cist laicen!!!

Lp

Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 18:34 »

Vesna, na kaj si mislila? Ne vem natančno.
Prijavljen
rakica
gost
« Odgovori #16 dne:: torek, 21. oktober 2008 ura: 09:05 »

NAJLEPSA HVALA ZA VASE ODGOVORE.me pa zanima ce je pri okm-ju normalno,da se mi cedalje pogosteje dogaja,da se ne pocutim prisebno recimo kot bi bila pijana,domoticna,da imam nenadne izbruhe joka,panike....Uglavnem pocutim se v ...Ne svoji psihijatrinji nisem tega omenla,ker me je bilo strah,kaj si bi mislila,da imam taksne nasilne misli...Hvala ker res rabim podporo v taksnem stanju.lp
Prijavljen
Nativa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 150

« Odgovori #17 dne:: torek, 21. oktober 2008 ura: 09:10 »

NAJLEPSA HVALA ZA VASE ODGOVORE.me pa zanima ce je pri okm-ju normalno,da se mi cedalje pogosteje dogaja,da se ne pocutim prisebno recimo kot bi bila pijana,domoticna,da imam nenadne izbruhe joka,panike....Uglavnem pocutim se v ...Ne svoji psihijatrinji nisem tega omenla,ker me je bilo strah,kaj si bi mislila,da imam taksne nasilne misli...Hvala ker res rabim podporo v taksnem stanju.lp
Kaj pa se zgodi, da te zagrabi, da bi komu kaj naredila? Te razjezijo? Spravijo s tira?

Naj te ne bo strah povedati psihiatru o tem... so veliko hujšega že slišali po moje....

Drži se... rozicodam
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #18 dne:: torek, 21. oktober 2008 ura: 09:13 »

...Ne svoji psihijatrinji nisem tega omenla,ker me je bilo strah,kaj si bi mislila,da imam taksne nasilne misli...Hvala ker res rabim podporo v taksnem stanju.lp

Ce svojim terapevtom ne povemo kaj nas muci, potem ne moremo pricakovati da nam bodo
pravilno svetovali. Zato je vazno zaupanje v terapevta. Tudi sam sem rabil kar nekaj casa
da sem povedal cisto vse. In takrat so se zadeve zacele premikati. Dokler sem pa skrival
pred njim in sabo.... ne
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 349

« Odgovori #19 dne:: torek, 21. oktober 2008 ura: 09:18 »

Citiraj
Ce svojim terapevtom ne povemo kaj nas muci, potem ne moremo pricakovati da nam bodo
pravilno svetovali. Zato je vazno zaupanje v terapevta. Tudi sam sem rabil kar nekaj casa
da sem povedal cisto vse. In takrat so se zadeve zacele premikati. Dokler sem pa skrival
pred njim in sabo....

Tako je. Odkritost je pomembna.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Strani: [1] 2 3 4 ... 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar