FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 10:44

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: soc. fobija  (Prebrano 8628 krat)
reja
gost
« Odgovori #20 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 22:43 »

ne nič me ne strašiš. maš prav ja. upam da ne bo tako. zelo rada sem v družbi. samo da nisem tako lepo oblečena kot druge. ( nosim zaprte majčke).me pa takrat rešuje moja odkritosrčnost in nasploh to da rada govorim. nikoli nisem imela problemov s tem kako se vklopiti v družbo. res pa je, če se zgodi da imam odprto majčko, vsa ta moja samozavest izgine in to sploh nisem več jaz.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #21 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 22:52 »

Reja...ne se skrivat. Če rataš rdeča pač povej...sedaj mi je pa nerodno...sram...
Meni se tresejo roke in sem dolgo časa žrla Lexaurine. Sedaj pa rečem...a bi vi odnesli ta pladenj...jaz bom vse polila. Ali pa...za tajnico pa res nisem...ali pa....tako se dogaja ko vidim krasnega dečka...in se nasmejem. Smeh je univerzalni prijatelj strahcev. Bolj ko skrivaš...bolj ti je hudo...bolj se treseš ali zardevaš.

Ko mi kdo reče...ti si se pa zredila, lepo odgovorim...v času tsunamijev, orkanov in vremenskih katastrof je dobro imeti malo obtežitve. Špehec pa pomaga, da se ne utopim...in se nasmejem. pomezik zvizgam
Prijavljen

alexx Afro 
ribič
gost
« Odgovori #22 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 23:24 »

Ja Alexx tole si lepo povedala, največji hudič je strah pred strahom oki Tud men se tresejo roke kot kakšnemu "kralju ulice" ampak vseen spijem kavo, pač z obema rokama kadim
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #23 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 23:31 »

Ja Alexx tole si lepo povedala, največji hudič je strah pred strahom oki Tud men se tresejo roke kot kakšnemu "kralju ulice" ampak vseen spijem kavo, pač z obema rokama kadim

Bravo Ribič...jaz jo tudi spijem, če prav krožniček in šalčka malo poskakujeta. laughing
Prijavljen

alexx Afro 
Elektra
gost
« Odgovori #24 dne:: petek, 21. november 2008 ura: 01:51 »

isto je pri zdravniku, sploh ko sem mu povedala za to težavo mi je še težje, počutim se grozno. zdi se mi, da če komu zaupam svoje probleme, da imam potem še večji strah pred njim.
Tega se tudi jaz bojim. Nihče še ne ve za mojo težavo, a se mi zdi grozno, da bi kdo vedel. Ne zato, ker bi me bilo sram bolezni, ampak zato, ker bi me potem podrobno opazoval in iskal znake. Grozno mi je tudi ob misli na psihoterapevta – dve človeka v sobici, eden uspešna in močna osebnost, drugi se boji ljudi in se ne zna obnašati v družbi.
ne nič me ne strašiš. maš prav ja. upam da ne bo tako. zelo rada sem v družbi. samo da nisem tako lepo oblečena kot druge. ( nosim zaprte majčke).
Saj so lahko tudi zaprte majčke lepe. V njih si lahko ravno tako lepa.  Smiley
Si se poskusila namazati s pudrom, mogoče bi bilo fleke manj videti ali pa bi samo sebe prepričala, da so prekriti in se ne bi obremenjevala s tem.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #25 dne:: petek, 21. november 2008 ura: 07:56 »

arwen.. smem vprašat kako si se tega znebila, ko pa praviš da je danes vse bolje? a je edini izhod to, da obiščeš terapevte oz skupino, ki ima podoben problem??

jaz osebno sem imela kronično pomanjkanje samozavesti... s pridobivanjem le-te je precej težav začelo odpadat... ima pa veliko zaslug za to terapija
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Mala
gost
« Odgovori #26 dne:: petek, 21. november 2008 ura: 11:37 »

reja tudi jaz imam iste probleme kot ti.Se pravi,da ko me je strah nečesa ali pa če morem kam it sama se mi pojavijo ti nadležni rdeči fleki po vratu in dekolteju in bom tudi jaz mogla nekaj stroriti,da to postane samo še preteklost.Tako sem se v ponedeljek udeležila skupine,ki mi je na začetku kazala neko oviro,ko pa sem prišla tja in poslušala sogovornike sem se sprostila in nisem mislila na to ali sem rdeča ali ne,vendar je pa res,da sem sedela bolj v ozadju in opazovala ker mi je pač tako odgovarjalo in v skupini so to seveda razumeli.Seveda so saj so vsi zelo prijazni in ti nihče ne vsiljuje nečesa kar ti je neprijetno.
Tak,da verjamem da se boma tudi jaz in ti rešili enkrat te nadležne rdečice. Embarrassed
Prijavljen
reja
gost
« Odgovori #27 dne:: petek, 21. november 2008 ura: 12:47 »

kako ste vsi prijazni. mi polepšate dan. res je, tud v zaprtih majčkah smo lahko lepi. vidim da nimam tko velikih težev. (s tresenjem rok itd.) le ti fleki in fleki. je pa to tako. poleti grem parkrat v solarij,ko postanem rjava si pridobim samozavest in flekov ni od nikjer. se pravi da je vse samo v tej samozavesti. te pa to zelo ovira v življenju. npr izpit za avto sem šla delat pozimi, samo zato ker sem vedela da lahko fleke zaradi stahu skrijem. poleti mi jih ne bi ratalo skrit... itd.. zakaj skrivam še danes ne vem!?? se mi pa to dogaja od srednje šole. danes štejem 26 let. sem poročena in pred kratkim sem dobila sinčka. sem mislila da bo kaj bolše, ko mi  pa vse tako lepo laufa v življenju, ampak jaz še vedno ostajam vsa flekasta..
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar