FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 10:37

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: vsak dan na vrtiljaku  (Prebrano 14592 krat)
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 375

« Odgovori #60 dne:: sobota, 10. marec 2012 ura: 12:21 »

Sicer pa, to je stvar posameznika, kakor komu paše, vsak ima svoj pogled na te zadeve in mi se ne vmešavamo, bolje je biti tiho in skrbeti za svoje življenje..., moralizirat in nekomu pridigat  ne Je pa fajn, da ima človek sam pri sebi pošlihtane zadeve, če je poročen, če ima ljubice itn. Če mu tako življenje odgovarja, zakaj pa ne  kiselnasmeh, kdo smo mi, da mu sodimo? Če se ne zve, ne boli...ko pa se zve in boli, je pa treba počistiti pred svojim in mogoče še pred kakšnim pragom  pomisli

Trzinka, jaz priznam, da sem bila ostra, in če je name tole letelo, tudi prav. Ampak še vedno stojim za tem, kar sem napisala. Kar nečaj časa sem mirno skušala svetovati juniju. Ampak ja, sedaj imam pač občutek, da tule "zagovornika" bolj potrebujejo otroci, in zato nimam prav nič slabe vesti, ker sem se tako, kot je napisala Janja, razpištolila. Ne obsojam ga, ker ima ljubico, ker tudi zase ne vem, kaj mi bo življenje prineslo - ni pa res, da je ok, če mu odgovarja. Odrasli zase lahko to rečemo. Ampak tole pa vpliva tudi na otroke dveh družin in potem ni več tako enostavno, da bi vsaj jaz rekla "delate, kar hočete, če vam paše". Predvsem, ker sem pač dobila občutek, da junij tu jamra, ko pa mu svetujemo in skušamo pomagat, mu stat ob strani, začne samo filozofirat, da ja ne bi bilo treba česa spremenit. Saj zaradi njega ni treba, pa zaradi žene tudi ne, in prijateljice tudi ne - mislim pa, da zaradi otrok bi bilo treba. Ja, otroci preživijo vse, ampak če bomo imeli referendum, da odrešimo vse otroke, ki bi bili strašansko nesrečni, če bi imeli dve mami ali dva očeta, potem si tudi jaz vzamem pravico, da se zbunim zaradi teh otrok, ki imajo starše, ki sami niso odrasli. Pa če mi kdo reče, da obsojam in moraliziram, tudi prav! Marsikdo lahko tudi mene in marsikdaj me.

Ne mislim, da sem jaz pa popolna, ampak ne pristajam na to, da zaradi tega ne smem povedati, kadar mislim, da kdo ravna narobe.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #61 dne:: sobota, 10. marec 2012 ura: 12:37 »

ajoj, punce, kaj mešate drek  Tongue

na nobeno ni letelo, ampak sem pisala na splošno.....ne analiziram vaju in ne kompliciram, se mi ne ljubi, pišem iz svojega razmišljanja in dam obema prav, se pa tudi ne strinjam čisto v vsem. Ampak, vsak piše iz svojega pogleda.....
Tudi jaz ne opravičujem "junija", sem mu napisala svoje.....Človek se mora spraviti v red, definitivno in od nas ne bo dobil pretirane tolažbe in podpore v tej smeri, ga pa poskušam razumeti ...tudi meni ni jasno, kako se človek takole na deset strani lahko vrti, pa njegova žena, pa ljubica, pa njen mož  Huh?, še hujš k Dinastija  sesmejem
Vsekakor pa psihične težave pripomorejo k še večji zbrki v življenju in zato potrebuje pomoč, da razčisti sam s seboj in potem počisti še pred seboj...

Janja, Muca  poljubnjej
« Zadnje urejanje: sobota, 10. marec 2012 ura: 12:41 od trzinka » Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #62 dne:: sobota, 10. marec 2012 ura: 12:40 »

Mi vsekakor ne bomo rešili junijevega zakona  ne...lahko smo mu opora, na njemu pa je, kako se bo odločil. Lahko modrujemo, moraliziramo, se zgražamo, sočustvujemo, pa vendar ne bo zaradi njega njegov zakon nič trdnejši...

Življenje nam prinaša kup preizkušenj... tako v partnerstvu, kot na drugih področjih. In, ko se zavemo, da glavno vlogo igramo zgolj MI SAMI, da je od nas odvisno, kako se bomo odločili, prevzamemo s tem tudi odgovornost za svoja dejanja.

Tako junij, kot njegova žena sta se odločila tako, kot sta se....in očitno je, da juniju tak način življenja ne ustreza, vendar po drugi strani nima odločnosti, da bi to spremenil....Mi lahko pišemo v nedogled naše izkušnje in nasvete, vendar bo on situacijo rešil šele takrat, ko bo to sam želel.

Se strinjam, da je zvestoba vrlina, ki tudi pri meni kotira zelo visoko, vendar, če se pa vendarle zgodi prevara....mar je potem konec sveta? Ne...ni! Človek pač dela napake....odvisno je le kako se potem loti "popravila".

Junij...z ženo si nalijta čistega vina in bodita fer do sebe, ter ostalih vpletenih.
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #63 dne:: sobota, 10. marec 2012 ura: 12:43 »

Slavka  oki
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #64 dne:: sobota, 10. marec 2012 ura: 13:07 »

Trzinka, saj sem vedela, da nisi tako mislila! rozicodam

Samo se raje prepričam. Po novem se učim tudi tega, da preverim zadeve in prav je tako. Drugače bi si pa mislila: "Joj, kaj ta Trzinka piše o MOJEM moraliziranju?!" Shocked sesmejem

Junij, sedaj pa še nekaj zate. Jaz te nisem v niti enem delu obsojala in niti grajala, sem ti samo napisala mojo izkušnjo. Želela sem ti pokazati kaj lahko čutijo tvoji in prijateljičini otroci. Napisala sem LAHKO. Z mojo sestro imava popolnoma različne vzorce iz primarne družine. Mene je to očetovo dejanje zelo zaznamovalo, sestro ne...

In tudi varanja je več vrst. Ja, lahko se gre tudi čez to, če se partnerja znata pogovoriti. Ampak, ko pa se to konstantno dogaja, potem pa mislim, da nima smisla reševati zakona, ker očitno nekaj ni OK ~ ali z zakonom ali z osebo. Obstajajo osebe, ki se bodo celo življenje zapletale in jim bo varanje adrenalin. Tak je bil moj oče in s takim človekom je težko živeti...

In tudi jaz sem se morala soočiti z eno zame zelo bolečo zadevo. Koliko me je zaznamovala, pa še ne vem...

Srečno!
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #65 dne:: sobota, 10. marec 2012 ura: 13:11 »

Slavka oki
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #66 dne:: nedelja, 11. marec 2012 ura: 11:51 »

Citiraj
Zakaj torej vztrajam v tem nenaravnem stanju, v tem sedenju na dveh stolih, v tej blasfemiji, v tem varanju in goljufanju samega sebe in drugih? Ker sem slab.

Tako je. Slab si. Zdej maš več opcij: Si pač slab, to sprocesiraš/vključiš v lastno biografijo (to že delaš, pravzaprav); v efektu: nehaš cvilit po forumu in iskat obliže za občutke krivde in greš preprosto na kurr*be.
Druga opcija: si priznaš, da si slab in v nadalje probaš bit boljši. Vest te -izgleda - peče. Kar pomeni, da nisi true baraba.  Smiley
Mene tvoja situacija spominja na Raskolnikova. Tip je ubil človeka s sekiro, pol se je pa sekiral. Eni pač niso za take športe. Možnost je, da ti pač nisi; ne morš bi good guy in delat šit, ne? Ko boš uvidel, da pač nimaš konstitucije za bit baraba, bo problem rešen.
Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #67 dne:: nedelja, 11. marec 2012 ura: 12:19 »

Uau, Matheu_, sem že pogrešala tvoje malo bolj direktne odgovore! Smiley

Junij, jaz sicer mislim, da nisi slab. Če pa misliš zadevo nadaljevati in nič potegniti iz te situacije in samo razmišljati kaj bi, če bi, kako bi, potem bodo posledice tvojih dejanj, dejanj žene in tvoje prijateljice pač nekje pustile posledice.

Jaz si poskušam pomagati s tem načelom, in sicer, da drugim ne delam tistega, česar sama ne bi želela, da bi drugi meni delali. Pri meni to pač deluje. In mi na kraj pameti ne pade, da bi bil nekdo zaradi mene nesrečen. Saj je življenje na momente že zadosti kruto in ni potrebno, da si ga še sami sebi in drugim spremenimo v nočno moro. Se ti ne zdi?

In verjetno bi oba z ženo lažje zadihala, če bi šla narazen. Saj ona te v bistvu nima rada, če ima drugega. In ona tebe sploh ne privlači. Oprosti, ampak jaz sem raje brez intime kot, da bi se intimo šla z nekom, ki mi ni privlačen. Sicer tega še nisem delala in si niti ne znam predstavljati, kako to zgleda...

Upam, da se boš še kaj oglasil in povedal za razplet!
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #68 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 10:08 »

Junij,

upam, da si bolje, sicer pa ti pošiljam lepe sončne spomladanske pozdrave iz Obale.. rozicodam

Dušica
Prijavljen
junij
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 29

« Odgovori #69 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 12:51 »

Hvala, Dušica, kar v redu. Sem bil malo tko, ko maš odprta usta in in oči in ne veš kaj bi. Mislim, mnenja na forumu pa to. Poleg tega, se je izkazalo, da vse skupaj prebira žena. Mislim. Prepovedano ni ne. Pa tudi ni ona nič kriva. Ampak, težko pa zdaj jaz tu sproščeno pišem, samocenzura, pa to.

Glede hrane, ko si tam enkrat spraševala. Čimbolj mešana. Čimveč sadja in zelenjave. Pa tudi kak zrezek in kost. Ribe, nujno. Tudi plave - ali pa še bolj. Pa začimbe. Tudi pekoče. Ingver recimo je tudi super. Pa seveda temna čokolada (vse niso dobre, ene so prav zanič). Pa sladice. Pa jasno vino - boljše je rdeče. Tudi kakšen šnopček pa viski, ampak mora bit dober. Po naporu pivo, seveda. Pa ne pozabit na kavo in čaj. Sladoled, jasno. Tudi tobak ima dobre učinke, ampak ne kot navada in razvada, ampak kot uživancija. In naravno mora bit, ampak ne pa zdaj pretiravat in padat na ne vem kakšen bio. Predvsem pa ne kupovat raznih zvarkov, pripravkov, vitaminov, koencimov in podobnega. To ni za človeka.

Čao na obalo, no
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #70 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 13:37 »

Junij! rozicodam

Sem bil malo tko, ko maš odprta usta in in oči in ne veš kaj bi. Mislim, mnenja na forumu pa to. Poleg tega, se je izkazalo, da vse skupaj prebira žena. Mislim. Prepovedano ni ne. Pa tudi ni ona nič kriva. Ampak, težko pa zdaj jaz tu sproščeno pišem, samocenzura, pa to.
Jaz sicer nisem za kakršnekoli šok terapije. Ampak so ljudje, ki jih potrebujejo, da se nekam premaknejo. In verjetno ste ti, tvoja žena in prijateljica med njimi...

Vem, da je zoprno, če si zvedel, da to prebira tudi tvoja žena. Jah, no. Prepovedano ni. Kako je pa zvedela?

Jaz pa bi na to gledala iz drugega vidika. Mogoče je pa tako še boljše. Očitno se ne znata pogovarjati. Če si bo tukaj prebrala odgovore, bo mogoče določene stvari tudi ona videla. In sicer, da tudi ona ne igra fair playa.

Mogoče bi si morala te zapise prebrati tudi tvoja prijateljica. In tako bi končno obe videli, da sta tudi onidve odgovorni za tako stanje kot je in ne samo TI.

Veš kaj, očitno je res to dober scenarij za kakšno mehiško telenovelo. unsure sesmejem

Saj si marsikdo verjetno sedaj misli, da takšni zapleti v real lajfu niso mogoči. Ja, dokler jih sam ne doživiš. Ko pa jih, potem pač veš, da je vse mogoče.

Če pa se že zgodijo taki zapleti, potem je pač iz takih zapletov treba iti ven. Ja, tudi to se da. In ko greš ven iz takega s*anja, si bogatejši še za eno izkušnjo, ki je ne želiš več ponoviti. Če pa jo kljub temu še želiš, potem ti pa res ni več pomoči...

Srečno!
Prijavljen
Smokyboy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 222

« Odgovori #71 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 14:01 »

Joj, joj, vse lepše od lepšega.
Veš kaj, očitno je res to dober scenarij za kakšno mehiško telenovelo.
Soglašam, manjka samo še bogati stric z veliko plantažo in noseča hišna pomočnica.
Prijavljen
junij
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 29

« Odgovori #72 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 14:39 »

Smokyboy ga pihne. Ne, ampak res mi je všeč ta zadnji komentar.

To je res, da nič ni samo dobro in nič samo slabo. Mislim, da v resnici noben od vpletenih ne misli, da ni tudi sam odgovoren za situacijo.

Čeprav, konec koncev, v svetlejših trenutkih, ko sem mentalno in čustveno bolj pri sebi, si rečem, pa tudi drugim bi rad rekel, ja joj no, pa sej ni treba tolko dramatizirat, pa saj ni nič groznega, nič kar ne bi bilo za žive ljudi, a je res treba delat scene in zganjat histerijo, mislim, hej, živi smo, zdravi smo, imamo plače in stanovanja, a je res treba še komplicirat, a res ne moremo nekako rečt, ja, ok, tako je, taki smo, jaz sem tak, ti si drugačen, pa oni drugi spet drugačen, in, a je zdej treba, da se zaradi tega pogrizemo in pobijemo in si damo ultimate in eden drugemu dokažemo, kdo ima bolj prav, in kdo je bolj globok in čustven in čuteč in ljubeč in pozoren in strasten in zvest in resnicoljuben in in in in gremo narazen, in se ločimo, in gremo na sodišče, in razdelimo imetje, in dokažemo, komu, kaj, zakaj? Filozofija?

Zagotovo boste vsi ugotovili, da nisem napredoval niti za milimeter. Je pa res, da sem v zadnjem letu nekako obvladal anksioznost in paniko. To je pa tud nekaj. Heh, sam hodit in se vozit naokoli ni majhna stvar, pa rečte, kar hočte. Je pa res, da je to bolj za forum o anksioznosti in panični motnji.
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #73 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 15:07 »

Ja, Smokyboy, ga pa res pihne! sesmejem

Če prav razumem, si samo ti tisti, ki mu je taka situacija kar všeč, čeprav si ti dejansko odprl to temo...

Ti v tem ne vidiš nič groznega. Lepo, ampak potem bi morali vsi akterji pristati na to situacijo. Pa se mi zdi, da to niso. Da ne govorimo o otrocih, ki jih pa tako ali tako ni nihče vprašal...

Saj je normalno, da ne boš spraševal otrok glede tvojih intimnih stvari, ampak zavedati se pa moraš, da tvoja dejanja LAHKO vplivajo tudi na njih. Pa ne samo tvoja, tudi dejanja ostalih vpletenih.

Ti si očitno za takšno rešitev. Kaj pa ostali?

Tvoja žena si takšne rešitve ne želi. Ona bi imela ljubimca, ti pa bi ji moral biti zvest. Ona je šele kaliber in pol. Shocked

Pa da ne boš mislil, takšen kaliber je bil tudi moj oče. In poznam jih še kar nekaj takih. Oni lahko, Bog ne daj, da bi pa njih kdo prevaral. Katastrofa, katastrofa...

Prijateljica bi bila sicer rada s tabo, če pa ne bi bilo tebe, bi bila pa še kar z možem, ali kako? Ja, valjda, ona želi varnost. Da pa bi prekinila zvezo, ki ne funkcionira, ne, to pa ne. Sama pa ona ne bo. Oh, ja, poznam tudi kar nekaj takih oseb, ki so pripravljeni končati zakon samo in kadar imajo rezervo v igri. Shocked

To ni reševanje problemov, ampak poglabljanje problemov. S tem ne rešiš nič, čisto nič.

In potem je tukaj še prijateljičin mož, ki mu pa ta situacija sploh ni všeč. Resnično upam, da bo v doglednem času, ko bo vse skupaj premislil, KONČNO on končal to sago. Saj potem se lahko greste te igrice naprej pa sami brez njega...

Zakaj tako pišem?

Ker imam za to zelo velike razloge. Ne želim iti v podrobnosti. Nekaj sem o tem že pisala, niti približno pa to ni vse.

Srečno!
Prijavljen
Smokyboy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 222

« Odgovori #74 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 15:41 »

Zakaj tako pišem?

Ker imam za to zelo velike razloge. Ne želim iti v podrobnosti. Nekaj sem o tem že pisala, niti približno pa to ni vse.

Vidim Janja, da ti si pa res polna skrivnosti. Bolečih očitno. No saj jih imamo vsi.

Hm, mogoče bi se pa moral v junijevo mrežo vključiti še kak peti  happy001. Potem bi bila situacija podobna metltancu, pa bi hitro razčistiti. Mogoče bi žena povabla še koga od svojih? Aja, sem pozabo da tudi ona to bere. No, saj ne mislim resno.  zvizgam
Preden me Janja križa naj izrazim svoje strinjanje z njo, da je za otroke ta situacija verjetno travmatična. Ne vem sicer koliko so stari, kdo jih koliko ima in koliko vedo o vsem skupaj, ampak ko v družini ne štima, to otroci čutijo. Če so mali, je še čas da to pametno uredite, če so pa večji in gledajo to zraven, potem pa je treba narediti oster rez.

Zakaj tako pišem?

Ker imam za to zelo velike razloge. Ne želim iti v podrobnosti. O tem nisem skoraj nič še pisal, niti približno pa to ni vse.
Prijavljen
harlekina
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157

« Odgovori #75 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 17:23 »

sesmejem
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #76 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 18:08 »

Zakaj tako pišem?

Vidim Janja, da ti si pa res polna skrivnosti. Bolečih očitno. No saj jih imamo vsi.
Jah no, saj še sama nisem vedela za njih dokler se ni razkrilo. Shocked

Po moje sem bila jaz v moji žajfnici *slepa* kura. sesmejem Ampak poštena pa zmeraj in povsod. Ma, to tudi nekaj šteje, a ne?

Preden me Janja križa naj izrazim svoje strinjanje z njo, da je za otroke ta situacija verjetno travmatična.
Se ni za bati, da bi te križala. sesmejem

Še nikogar nisem. Pa se mi vse bolj dozdeva, da ene par osebkov bi pa mogla. No, saj še ni prepozno. Lahko tudi sedaj začnem. brusimsekiro

Junij, oprosti za vletavanje v tvojo temo. rozicodam

Mogoče bo pa tudi tebi koristilo in tvojim dvem damam, da si boste prebrali očiščevanje slepe kure in hčerke očeta, ki ni bil ustvarjen za družino. Žal...

Pa to z mano je resnično zelo mila oblika. Jaz nisem človek, ki bi pretirano obsojala. Kakšen drugi bi lahko sedaj strupeno pljuval po vseh trikotnikih...

Ali šesterokotnikih...
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #77 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 10:38 »

Junij,

hvala za odgovor in tudi "nAamig" glede hrane.. pomisli..ali sama se spoznala, da velja v življenju ZMERNOST V VSEM oziroma tudi drugače: v hrani, prehrani in uživanju le-te treba dobesedno UŽIVATI ali ne pretoravati oziroma se nečemu odreči  nehvala, ker je tako neki trend/moda ali so odkrili neko novo teorijo zdravega prehranjevanja..kao!!? Sama sem spoznala, da mi prav vsako živilo koristi in prav, ker se ne nečemur ne odrečem, se glede prebave, metabolizma in odvajanja nima za pritoževati oziroma glede "prehrane" se dobro počutim/imam... sesmejem Res pa je, da ko imam slabše dneve, takrat si vsak dan privoščim eno celo čokolado - brez občutka krivde ali pregrehe!

Sicer pa sem tudi v okviru našega društva Zdrav podjetnik slišala in spoznala, da je toliko različnih teorij glede zdrave prehrane, tako da,...imaš pestro paleto izbire..komu verjeti ali ne?

Kar se pa tiče tvoje zgodbe: odkrita komunikacije, pošteno vedenje in ljubeči odnosi z vsemi, ker smo enakovredni..No, s zadnjo trditvijo se še sama stežka prepričam, ali dejstvo je tudi to!

Poročaj, kako potekajo zadeve... rozicodam

Dušica
Prijavljen
Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar