Devetka
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 236
|
 |
« Odgovori #100 dne:: nedelja, 11. marec 2012 ura: 10:59 » |
|
Nisem govorila o prilagajanju, temveč o sprejemanju. Lahko sprejmeš, da ni vse popolno? Da tvoj mož ni popoln in da tudi ti nisi, in da vajina družina ni popolna? Da je dovolj dobro zadosti. Da je trud, kolikor ga zmoreš, zmore in zmoreta zadosti?
In zakaj bi moral sploh kdo komurkoli streči? Vsak naj si vzame, kar rabi. Za otroka pa poskrbita skupaj, kajne? In tvoj mož ima lahko svoj način ali mora delati po tvoje? Zadihaj, odloži kakšno breme.
In ne jemlji skoraj vsakega posta kot napad nase. To je tvoja tema in govorimo o tebi, jaz imam čisto druge težave.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
I am not just a sad story. I am alive!
|
|
|
NikoKaoJa
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 19
|
 |
« Odgovori #101 dne:: nedelja, 11. marec 2012 ura: 12:51 » |
|
Glede zdravja nimam kaj dosti storiti. Kaj naj rečem... krvavim 25 do 30 dni na mesec, včasih več mesecev brez premora. Me že celo večnost ni bilo tule naokoli, pa sem prišla malo pogledat in mi je v oko padla tvoja tema... in tale izjava. Če imaš kaj časa/volje, priporočam branje knjige "In besede so razkrile" (Marie Cardinal). Srečno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #102 dne:: nedelja, 11. marec 2012 ura: 16:38 » |
|
Niko, hvala za namig. Devetka, hotela sem ti ze odgovoriti, pa sem ugotovili, da bi spet je utemeljevala, razlagala in opravicevala svoje poglede, zelje, pricakovanja. Tega pa ne bom vec pocela. Kot si napisala, to je moja tema, in ce me sprasujes, ali mora biti vse popolno, potem pac nisi dobro prebrala mojih odgovorov, niti ne zadnjega tebi  Ne pravim, da so tvoji pogledi napacni, ne, da so vsi moji pravilni, ampak tudi napacni niso vsi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #103 dne:: torek, 13. marec 2012 ura: 22:35 » |
|
to knjigo tudi jaz zelo priporočam.
Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Devetka
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 236
|
 |
« Odgovori #104 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 14:07 » |
|
Se dobi v slovenščini?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
I am not just a sad story. I am alive!
|
|
|
matheu__
Izkušen član/ica

Odsotni
Prispevki: 375
The universe is indifferent - Don Draper
|
 |
« Odgovori #105 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 16:58 » |
|
Jaz pa nimam potrpljenja vsak teden težit glede istih stvari. Res ne. Sita sem te pokvarjene plošče. Moje teženje, njegov oprosti, moje teženje, njegov oprosti, spremeni pa se nič. Ma naj gre nekam. Tak je. Tak je bil vedno. Tazga si oženila. In tak bo do konca. Lohk sprejmeš, sploh ker verjetno tud ti nisi idealna in mora tud on tvoje muhe prenašat. Samo ugibam  Lohk pa težiš še naprej in eventuelno spakiraš kufre v upanju, da obstaja nekdo k te bo stregu odpsredi in odzadi. Sam pomojem te bo po enem času to tud začelo motit in boš morala spet spakirat.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. " - Homer Simpson
|
|
|
|
Liber
gost
|
 |
« Odgovori #106 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 17:05 » |
|
Jaz pa nimam potrpljenja vsak teden težit glede istih stvari. Res ne. Sita sem te pokvarjene plošče. Moje teženje, njegov oprosti, moje teženje, njegov oprosti, spremeni pa se nič. Ma naj gre nekam. Tak je. Tak je bil vedno. Tazga si oženila. In tak bo do konca. Lohk sprejmeš, sploh ker verjetno tud ti nisi idealna in mora tud on tvoje muhe prenašat. Samo ugibam  Lohk pa težiš še naprej in eventuelno spakiraš kufre v upanju, da obstaja nekdo k te bo stregu odpsredi in odzadi. Sam pomojem te bo po enem času to tud začelo motit in boš morala spet spakirat. Se ne bom preveč naglas smejau, ker pol izpadem preveč nesramen. Sej je dost, če si že ti matheu  Sam ja. Prej se boš sprijaznla, da drugi pač so kakršni so, bolje zate.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #107 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 18:47 » |
|
Matheu in Liber, ker verjamem, da sta vajina nasveta dobronamerna in posledica vajinega poglobljenega branja mojih zapisov in ne zgolj pavšalnega predvidevanja, da iščem nekoga, ki me bo stregel od spredaj in od zadaj, bom vzela to na znanje in tega ne bom (več?!?) pričakovala od moža. Verjamem, da tudi sama živita po teh načelih.
Devetka, knjiga je v slovenščini, danes sem jo rezervirala v knijžnici, naslednij mesec jo dobim.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #108 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 20:27 » |
|
Ja... Samo .. vseeno se ne kregaj z mozem prevec, Mucamaca, tak pac je, ce lahko to povem, saj nimas kam, pa nimas sluzbe in ni moznosti za zivljenje z drugim, morda bi blo kje drugje slabse, kot samska pa bi zbolela tako hudo, da bi pristala v bolnisnici - to se takim vedno zgodi. Ker nisi oseba, primerna za samostojno zivljenje, vedno rabis nekoga ins i osamljena ze zdaj. No, zdaj pa vendarle nekako furata in dobro je tako. In tako je v naravi, da zenske tezijo za pozornostjo moskega, ki se umika vase. Sama ves, da te ima rad ne glede na njegovo ignoranco, ceprav tole na prvi pogled ne gre skupaj! Tudi ti ga imas po mojem opazanju zelo rada! To sem jaz razbrala. Ti si z njim srecna.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #109 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 20:33 » |
|
Martinca, v nečem se motiš. Razen, da nimam dohodkov, sem povsem primerna in sposobna za samostojno življenje  Ni me strah tega. Ne me tako podcenjevat, no  Stanovanje, v katerem sva, sicer ni moje, pa tudi njegovo ne, ampak je last mojih staršev. Tako da imam kje biti. Samo on bi moral oditi, ne jaz  Ne hrepenim po nikomur drugem, vem pa tudi, da ni treba požreti vsega. Ali mora biti sprejemljivo, ali pa bo moral oditi. In to mislim, da mu je postalo jasno. Oba se morava prilagajati, jaz in on, in oba morava biti zadovoljna z odnosom, sicer nima smisla. Jaz sem se pač bolj začela zavedati svojih potreb in zahtev in jih jasneje in glasneje izražati. Njegova izbira je, ali bo to sprejel. Ja, rada ga imam, in za odnos sem pripravljena delati, postavila pa sem mejo in preko ne grem. Ljubezen gor ali dol, jebiga. Šment je le, ker je moj mož gluh in slep, dokler jaz ne eksplodiram podobno kot Vezuv. Potem je šokiran nad tokom lave, ki ga opeče  Ampak prisluhne. Hja, če je treba bruhati, je pa treba bruhati. Ne bom več preslišana. In če bova gradila, kot se načeloma strinjava, bo vse v redu, za oba. Le v prakso morava spraviti to teorijo. Če je ne bova, pa pač nekoč ne bova več skupaj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Liber
gost
|
 |
« Odgovori #110 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 21:12 » |
|
Ja, med sta polizala, zdej pa...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #111 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 21:25 » |
|
Liber, daj, pojdi stresat svoje frustracije drugam. Resno mislim.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #112 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 21:38 » |
|
Saj vem, Mucamaca, vse to mi je jasno. Samo.... praviloma se ljudem v samostojnem zivljenju brez partnerja na samem dusevno stanje poslabsa  Tega pa me je res strah! Sem dala skoz in vem, kako je. Ce si sam. Vse je huje!!! In v starsih nimas prevec opore. In sem tu prebrala podobne zgodbe, ljudem je lahko huje, ce so osamljeni... Zato pravim tako : ne iti, ne ga pustiti. Tako pa se pac vsaj imas na koga jeziti  Nisem te mislila nic podcenjevati, oprosti, ce tako izpade. Samo, kaj ces sama delat. Bolje je prepreciti kot zdraviti
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #113 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 21:46 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #114 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 21:54 » |
|
Hvala , tebi tudi, naredimo si ga, lep vecer 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Janja
|
 |
« Odgovori #115 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 22:35 » |
|
Saj vem, Mucamaca, vse to mi je jasno. Samo.... praviloma se ljudem v samostojnem zivljenju brez partnerja na samem dusevno stanje poslabsa  Tega pa me je res strah! Sem dala skoz in vem, kako je. Ce si sam. Vse je huje!!! In v starsih nimas prevec opore. Martinca, saj veš, da si mi zelo pri srcu in tudi, ko drugi kdaj niso opazili moje stiske, ker nisem ravno kričala na glas (  ), si bila ti med tistimi redkimi, ki si jo. Hvala!  Ampak s tem delom, ki si ga pa sedaj napisala, se pa ne morem strinjati.  Zato, ker je to čisto odvisno od posameznika do pozameznika. Meni se ni nič poslabšalo, pa tudi poboljšalo se mi ni. Sama živim že 12 let z rahlimi presledki. In nekateri znamo sami živeti. Je pa res, da to ni za vsakega... Jaz imam tudi rada družbo in druženje, imam pa rada tudi mir in predvsem pospravljeno stanovanje. Glede poboljšala pa naslednje ~ meni se je poboljšalo po psihoterapiji in jemanju tablet. In to bi se mi izboljšalo ali bi bila sama ali v zvezi. No, saj takrat, ko sem začela jemati tablete, sem bila v neki povezavi z nekom. Oba se morava prilagajati, jaz in on, in oba morava biti zadovoljna z odnosom, sicer nima smisla. Jaz sem se pač bolj začela zavedati svojih potreb in zahtev in jih jasneje in glasneje izražati. Njegova izbira je, ali bo to sprejel. Ja, rada ga imam, in za odnos sem pripravljena delati, postavila pa sem mejo in preko ne grem. Ljubezen gor ali dol, jebiga. Šment je le, ker je moj mož gluh in slep, dokler jaz ne eksplodiram podobno kot Vezuv. Potem je šokiran nad tokom lave, ki ga opeče  Ampak prisluhne. Hja, če je treba bruhati, je pa treba bruhati. Ne bom več preslišana. In če bova gradila, kot se načeloma strinjava, bo vse v redu, za oba. Le v prakso morava spraviti to teorijo. Če je ne bova, pa pač nekoč ne bova več skupaj. Točno tako!  Jaz sem se tudi spremenila in nekateri ljudje so zaradi tega odšli. Ja, mi je bilo hudo, ampak sem ravno danes na psihoterapiji to predelovala, da takih ljudi dejansko ne potrebujem. Verjamem pa, da je to težje, če gre za partnerja in še očeta tvojega otroka. Pri meni ni bilo tako. Pri meni je šlo za neke druge povezave... Ampak veš MucaMaca, sem se ravno ta teden pogovarjala z eno meni ljubo osebo, ki po moževi smrti tudi živi sama. Vmes je imela tudi še prijatelja, ki je pa tudi umrl. Rekla je, da ji vse prijateljice razlagajo, kako se ima fajn. Moja ugotovitev je bila naslednja, da so pri vsaki opciji in plusi in minusi ~ tako v ednini kot v dvojini. Če bi jaz imela na izbiro res kvalitetno patnerstvo, bi raje izbrala partnerstvo kot ednino. Če pa bi mogla dati na tehtnico ali slabo partnerstvo ali ednino, sem pa za ednino. Ke znam živeti sama. In mislim, da ti tudi znaš. Ne pomeni pa, da ko sem v zvezi, da mora biti vse po moje. Tudi jaz sem za dogovarjanja in kompromise. Ampak če samo eden vlaga v zvezo, to zame ni kvalitetna zveza. Se mi zdi, da se vidva imata rada in tvoj partner potrebuje samo čas, da bo pač prišel do določenih zaključkov. Očitno pa on potrebuje včasih tudi povišane tone in kašne izbruhe vulkanov! Srečno!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #116 dne:: sreda, 14. marec 2012 ura: 22:46 » |
|
Janja  Sva očitno na podobni valovni, kar se tega tiče, ja. Hehe, zdaj bo Liber spet lahko ugotovil, da prenašam samo mnenja, ki si mi všeč 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Liber
gost
|
 |
« Odgovori #117 dne:: petek, 23. marec 2012 ura: 00:57 » |
|
Kje si Maca .. Liber te nč ne zajbava, vidiš.  Se je situacija kaj spremenila, popravila?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #118 dne:: petek, 23. marec 2012 ura: 02:42 » |
|
O, kdo se je name spomnil  Hvala, Liber, gre, vulkan ze nekaj dni ni bruhal, torej sem se malo poboljsala
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|